HABERLER>EKONOMİ
17 Haziran 2024 Pazartesi - 10:24

Tugay'a 'İnciraltı' sitemi: Randevu bile alamıyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın gençliğinin Balçova’da geçtiğini söyleyen İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, “Buna rağmen kendisinden randevu bile alamıyoruz” siteminde bulundu ve şu soruları sıraladı: “Hiç mi İzmir’i İnciraltı ile buluşturma hayaliniz yok? Sağlık turizminde İzmir’i zirveye taşıyabileceğini hiç mi görmüyorsunuz? Bizi hala anlamadıysanız, niyetimizi Aziz Bey’e sorun”

Tugay a  İnciraltı  sitemi: Randevu bile alamıyoruz!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İnciraltı planlamasının askı sürecinin tamamlanmasından ve itirazların değerlendirilmesinin ardından 18 uygulama süreci başlarken, İnciraltı Gelişim Derneği, İzmir Büyükşehir’den planlama ilgili davayı geri çekmesini ve süreci hızlandırmasını istiyor.  Çocukluğu, gençliği Balçova’da geçen, İnönü Lisesi mezunlarından olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay için “Bizi en iyi tanıyan, bölgeyi en iyi bilen biri olmasına rağmen bize uzak durmasına anlam veremiyoruz. Cemil başkana soruyoruz; Hiç mi İzmir’i İnciraltı ile buluşturma hayaliniz yok?” dedi

İNCİRALTI, İZMİR TURİZMİNE BÜYÜK KATKI KOYAR
İzmir’in sağlık turizminde patlama yapmasını arzu ettiklerini belirten İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, “2024 Mayıs ayı itibariyle TÜİK verilerine göre turistik işletme belgeli İzmir’deki turistik tesislerde yatak sayısı, Antalya’nın 10’da 1’i kadar. Turizmde İzmir’in payı, yüzde 4’tür. Dünyada en çok ziyaret edilen 100 şehir arasında İstanbul yüzde 26 ile birinci, Antalya ise 4. Sırada yer alırken, İzmir listede yok. İnciraltı planlanırsa, turizmdeki bu olumsuz rakamlar olumluya geçiş yapacaktır. Artık İzmir’i turizmde ayağa kaldırma zamanı” ifadelerini kullandı.

Sağlık turizmi kapsamında 2023 yılında ülkemize 3 milyon turistin geldiğini ve 5 milyar dolar bıraktığını hatırlatan Başkan Karabulut, şu değerlendirmelerde bulundu:

SOYER HİÇ ZİYARETİMİZE GELMEDİ, TUGAY’DAN RANDEVU BİLE ALAMIYORUZ
“İzmir önceki yıllardaki gibi lider konumuna geri dönmelidir. İzmir ve İzmirli yapar İstanbul kapardı. Şimdi İstanbul, Antalya yapıyor, İzmir bakıyor durumuna geldi. 2 kez EXPO’da dünyaya tanıtılan şehrin göbeğinde mücevher alan İnciraltı var. 5 yıl boyunca bir kere İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer defalarca davet etmemize rağmen bizi ziyaret etmedi. Yeni Başkan Dr. Cemil Tugay’dan randevu bile alamıyoruz, görüşebilmek için çırpınıyoruz.”

İnciraltı ve Bahçelerarasını betona gömmediklerini, gecekondulaştırmadıklarını hatırlatan İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, “Biz İnciraltı’na, İzmir’e ihanet etmedik” dedi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a seslendi:

NE SİZİNLE GÖRÜŞME İSTEĞİNDEN VAZGEÇERİZ, NE PLANLARIN PEŞİNİ BIRAKIRIZ
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Dr. Cemil Tugay’ın gençliğinin bu çevrede geçtiğinizi biliyoruz. Bölgemizi çok iyi tanıdığını, hatta geçmişte komşuluk yaptığı toprak sahiplerimizin olduğunu da biliyoruz. Merak ediyoruz; Cemil başkanımız hiç mi İzmir’i İnciraltı ile buluşturma hayali kurmuyor? İnciraltı’nın kentin ekonomisine katkı koyacağını hiç mi görmüyor? İnciraltı planlaması ile yeni bir Kent Ormanı kadar büyük bir alanın kamuya kazandırılacağını bilmiyor mu? İnciraltı planlaması ile yapılacak işletmelerle 35 bin İzmirli gencimize iş kapısı olacağını görmüyor mu? İzmir’i sağlık turizminde zirveye taşıyabileceğini hiç mi öngörmüyor? Bize neden randevu vermiyor, aklımız almıyor. Biz toprak sahipleri, İnciraltı’nın hak ettiği değeri bulması, planlamasının yapılması için çok büyük uğraşlar verdik. İnciraltı’nı betonlaştırmadık, gecekondulaştırmadık. Cemil Başkan bizlerin niyetini bilmiyorsa, Aziz Bey’e (Kocaoğlu) sorsun. Verdiğimiz mücadelemizi en iyi Aziz Bey bilir, bizi en iyi O tanır. Aziz Bey, bizi size anlatsın. 5 yıl daha kaybetmek istemiyoruz. Cemil başkanımıza mesajımız nettir; ne sizinle görüşme isteğinden vazgeçeriz, ne planlarımızın peşini bırakırız.”

 
Montella'dan Ferdi Kadıoğlu ve Arda Güler kararı!
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi yolları tek tek yeniliyor
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakkı 18 Haziran 2024 Salı 06:13

İzmirin son kalan yeşil alanlarını ve tarım arazilerini bir türlü imara açamadınız?

Yorumu oyla      0      0  
Sabriye karakaya 18 Haziran 2024 Salı 01:18

Bir muhtar olarak bende randevu alamıyorum

Yorumu oyla      0      0  
Kskli 17 Haziran 2024 Pazartesi 17:20

20 yasindaydim bu konu 45 oldum bu konu cozun bu vatandaslarin dertlerini.

Yorumu oyla      0      0  
İZMİRLİ 17 Haziran 2024 Pazartesi 15:34

oy vermeden önce bir daha düşünseydin...

Yorumu oyla      0      0  
Yiğit 17 Haziran 2024 Pazartesi 14:49

Anlamadığım konu her türlü yetki bakanlıktaysa İBB başkanını boş verin. Aslında Hükümet kanadında da oyalanıyoruz gibi geliyor. Çıkarsınlar torba yasa bakın nasıl oluyor. İnsanlar bu kadar ümitlenmişken bir 5 yıl daha kimsenin takati yok. Maalesef İzmir de kör insan çok oy atarken neye arttığını bilmiyor. İnciraltı halkı CHP li başkanların bu tavrına şaşırmamalı. Bu iş bakanlıkta biter. İstemeleri yeterli. Yoksa İzmir e yatırım çok zor gelir.

Yorumu oyla      0      4  
İsmail Yıldız 17 Haziran 2024 Pazartesi 14:34

Kanımca sayın CemilTugay, konuyu yakından takip ediyor. Sanırım öceki bürokratların dışından da bilgi topluyor olabilir. Ben, Cemil başkanın Tunç Bey''in İnciraltı yaklaşımını sürdüreceğini hiç sanmıyorum. Soyer''i taklit emesi veya o çevrenin etkisinde kalması, sadece İnciraltı sağlık ekonomisinin değil, İzmir''in stratejik getiri alanlarının, yine başka bir bahara ertelenmesi sonucunu doğurur.. Siyaset geldi geçti. İnciraltına desteği olan ve şehrin ekonomisini büyük katkı yapacak ilk başkanın Cemil başkan olmasını dilerim.. Olmazsa da, sonra gelecek olan mutlaka yapar.. Kaldı ki, zaten planlar çok.ilerledi. Ama sanki hükumet de öyle çok istekli değil gibi.. isteselerdi çoktaaan yapmışlardı..!!! Söz konusu İnciraltı''nda kamu yararıysa, neden hem hükümet, hem de belediyeler nazlanır, çamura yatar anlamak çok zor ?? Bence büyük sermaye ve müteahitlik işleri, siyasetin ensesine çökmüş.. Ama vicdanı olan yüksek yargı, yerel mahkemede olduğu gibi, mutlaka mülk sahiplerinin fedakarlığını, kamu yarararını, düşük emsalleri görür ve herkese gerekli cevabı verir..

Yorumu oyla      0      0  
17 Haziran 2024 Pazartesi 14:08

Büyükşehir saf dışı bırakılmış, niye randevu versin? Seçtiğimiz belediye değil de AKP plan yapacaksa belediye seçimleri niye yapılıyor?

Yorumu oyla      1      0  
Hamza Muşlu 17 Haziran 2024 Pazartesi 13:16

Cehape demek istemezükçü kafa demek çok beklersiniz yazık oldu İzmirin bir 5 yılına daha

Yorumu oyla      4      3  
nedim 17 Haziran 2024 Pazartesi 13:15

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, maalesef sorumluluklarının gerektirdiği cesareti gösteremeyen ve verdiği sözlerin arkasında durmayan bir kişidir. Sorunları çözmek yerine kaçmayı tercih eden bir yönetim anlayışı sergilemektedir. İzmir'in geleceği için endişe verici olan bu durum, şehrimizin hak ettiği liderlikten ve vizyondan yoksun kalmasına neden olmaktadır. İzmir halkı, daha etkin ve kararlı bir yönetimi hak etmektedir.

Yorumu oyla      3      1  
Uğur 17 Haziran 2024 Pazartesi 13:01

İnciraltı planlama yetkisi bakanlıkta yeni devlette olduğu için sürekli hükümet kanadıyla görüşmesi sizce de normal değil mi Ercan bey? İnciraltı İzmir de değil mi, biz üvey evlat mıyız? İzmir''i gerçekten düşünen herkes sağlık turizmi odaklı bu planı destekler aksi siyasi gaflettir.

Yorumu oyla      1      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamu kurumlarında 4 ayda 886 milyon TL harcama!
Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek genelgeler yayınlayıp tasarruf çağrısı ...
Madeni 5 lira bayram sonrası piyasada!
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından tedavüle sokulan ...
Harç pulu toplu alınıp yıl boyu kullanılabilir mi?
Gelir İdaresi Başkanlığı, yurt dışı çıkış harç pulu ile ilgili açıklama ...
 
Emeklilerin sendikasından bayram mesajı: Torunlarımıza harçlık veremiyoruz
Aldıkları emekli maaşı ile geçinemeyen emekliler bu bayram da bayram havasına ...
Kent Lokantası’na lokantacı tepkisi: Proje doğru, adres yanlış!
İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç, İzmir Büyükşehir’in Kemeraltı’na ...
S&P'den Türk şirketlerine ilişkin değerlendirme
S&P Global Ratings, derecelendirdiği 15 Türk şirketinin not dağılımının ...
 
İzmir’de minibüs ücretlerine zam!
İzmir’de minibüs ücretlerine zam geldi. Yeni tarifeye göre, indi-bindi 20 TL oldu.
CMS’den işten çıkarma iddiaları ile ilgili açıklama
CMS Jant ve Makina Sanayii A.Ş. ve CMS Jant Sanayi A.Ş., fabrikalarındaki ...
Fahiş fiyat ve stokçuluğa para cezası
Ticaret Bakanlığı'nca, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele çalışmaları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva