HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Kasım 2016 Perşembe - 09:48

Tramvayda ‘yeşil’ dokunuş: Taşınan ağaçların yerine…

Konak Tramvayı yapımı nedeniyle güzergah üzerindeki bazı ağaçları zorunlu olarak taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmalardan sonra bölgenin yeşil dokusunu yeni ağaçlar ve çalı gruplarıyla daha da güçlendirilecek.

Tramvayda ‘yeşil’ dokunuş: Taşınan ağaçların yerine…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşıma çevreci bir soluk getirecek Konak ve Karşıyaka tramvaylarının imalatlarını hızla sürdürüyor.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olacak şekilde kesintisiz ulaşım sağlanan yol güzergahında bulunan ağaçlar, Konak Tramvayı çalışmaları kapsamında projeye uygun olarak başka bölümlere taşınırken, diğer taraftan da hat boyunca güçlü bir peyzaj çalışmasının hazırlıkları gerçekleştiriliyor.



Bu çerçevede, hattın Karataş Lisesi ile Polis Eğitim Merkezi arasında kalan bölümünde, yol güzergahında bulunan 5 adet turunç, 4 adet palmiye, 4 adet hurma, 1 adet manolya ağacı ve çalı grupları ile Konak’ta deniz kenarında yer alan İZELMAN’a ait açık otoparktaki 18 adet çınar ağacı, bulundukları yerlerden taşınarak başka bölgelere dikilecek.

Alanlardan alınan ağaçların uygun olanları yeni projede belirlenen bölgelere kaydırılırken, bazı ağaçlar ise düzenleme tamamlanana kadar Büyükşehir Belediyesi’ne ait fidanlıkta korumaya alınacak; çalışmanın bitmesinin ardından yeni yerlerine dikilecek. Tramvay hattındaki yapım çalışmaları tamamlandıktan sonra, güzergahın yeşil dokusu yeni ağaçlar ve çalı gruplarıyla daha da güçlendirilecek.

 
ABD Deniz Kuvvetleri personelinin kimlik bilgileri çalındı
 
Çıray o belgeleri istedi: ‘İkinci Gülen kim?’
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Kasım 2016 Cuma 13:20

Murat kardeşim raylı sistemler yapılmadan önce DPT'den onay alır. Pik saatlerde bu hat 15 bin yolcu taşır diye hesaplanması yapılmış ki onay çıkmış. Deniz ile bağı koparan da tramvay değil 6 şeritli yoldur. Mithatpaşa' ya yapılan uygulamanın benzeri Göztepe Vapur İskelesi' nin olduğu bölgede de yapılmalıdır. Karşıyaka Tramvayı da Çiğli' ye uzatılınca önemi daha da artacak. İleride tersane kalkarsa Halkapınar' a kadar hat uzatılır. Bayraklı'da Bornova' dan da gelecek olan tramvay ile de bağlantısı olur. İzmir'de en çok yolcu taşıyan hatlardan biri olur. Ayrıca Çiğli uzatması ile de Çiğli Mahalleri'nden Bostanlı İskele'ye giden otobüsler iptal olur. Eshot' un zararı azalır. Mahallelerden Çiğli Aktarma'ya zaten otobüs var. Bostanlı İskele Otobüsleri iptal olacağı için trafiğe de katkısı olur. Daha bu hat Koçtaş önünden körfez geçiş projesindeki tramvaya bağlanacak. Çiğli' ye uzatılacak tramvay aslında Egekent İZBAN'a da uzamalı. Tabi bu uzatma olursa Halkapınar uzatması da olmalı. İZBAN'a takviye 802 var. Tren gibi otobüs hattı. Bu hat yerine tramvay çalışır. ESHOT bütçeyi sömürüyor. Her yıl bir 5-6 km' lik metro hattı ESHOT zararına gidiyor. Bunu yapılacak raylı sistemler ile azaltmak lazım. İleri de belki yolcu potansiyeline göre Anadolu Caddesi' ne de bir tramvay ya da metro yapılacak.

Yorumu oyla      11      5  
Bülent isik 25 Kasım 2016 Cuma 11:00

Petrol ihraç eden Venezuela ve İran dan daha çok otomobile sahibiz hala tramvay karşıtı yorumlar yapılıyor. Yok sahil ile kara tarafına set çekiliyormuş sanki duvar yapılıyor.

Yorumu oyla      11      5  
25 Kasım 2016 Cuma 08:44

Mithatpaşayı anladık tamamda karşıyaka tramvayı ne işe yarıyacak? Çiğlili karşıyakalı vatandaş bornova konaktaki işyerlerine giderken bu tramvay ne işe yarayacak? Vapura aktarma yapmak zaman kaybından başka birşey değil. Nostalji keyiften öteye geçmez. Aslolan Egekent-BornovaEvka3 metrosu inşa edilmeli. Büyük kitleyi görmüyormusunuz kuzey semtlerdeki?

Yorumu oyla      11      5  
25 Kasım 2016 Cuma 07:35

Bir de hiç ağaç kesmiyoruz demezler mi? Yazık ki çok yazık!

Yorumu oyla      11      5  
murat 24 Kasım 2016 Perşembe 21:54

saat konusunda farklı düşünüyoruz.Saat 10.00 denilince gündüzdeki zaman dilimini anlarım,akşam olunca 22.00 denir.Bu proje denizle insanlar arasına set çekti.Birde bu açıdan bakalım.

Yorumu oyla      11      5  
24 Kasım 2016 Perşembe 17:35

Güzel kardeşim o raylar öyle mi kalacak zannediyorsun ? Sahilde çimden raylar gözükmeyecek bile! Çiçek , ağaç işi de en son yapılır. Dünyada da sahile paralel giden tramvay hatları vardır. Hatların yolcu potansiyeli de fazlasıyla var. Akşam 10 dan sonra metro ve İZBAN'da da yolcu az. Bu mantıkla metroya da İZBAN'a da gerek yok.

Yorumu oyla      11      5  
murat 24 Kasım 2016 Perşembe 16:21

Belki , dünyanın en güzel sahil yolu olmayabilir,ama çok güzel bir sahil yoluydu.Artık bozuldu,yeşil ve ağacın yerine demir raylar ve beton geldi.en önemlisi de denizle insanların arasına anlamsız bir set çektiler.Saat 10.00 dan sonra Karşıyaka sahili bomboş, kimler binecek se tranvay a...Güzeli yok etmek bu kadar kolay mı olmalı...

Yorumu oyla      11      5  
gelincik 24 Kasım 2016 Perşembe 13:48

Dünyanın en güzel sahil yolu mu? SAhil görmesek neyse.

Yorumu oyla      11      5  
24 Kasım 2016 Perşembe 11:19

Buradan sökülen ağaçları Çiğli ve çevre semtlerine dikiniz. İcraat bekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
Asg 24 Kasım 2016 Perşembe 10:59

Dünyanın en güzel sahil yolu mahvolmuş durumda

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta vezneler haftasonu da açık
Konak Belediyesi, emlak ve çevre temizlik vergilerini son günlere bırakan ...
Büyükşehir’den kritik ‘ısınma’ uyarıları
Büyükşehir yetkilileri, odun ve kömür kullanan vatandaşları, inversiyon ...
Büyükşehir’den üreticiye destek tam gaz: Son durak Bergama
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma projesi doğrultusunda ...
 
Büyükşehir’den ‘odaların Folkart itirazı’na ret!
"Konut dışı kentsel çalışma alanı" olan kullanım kararını "Ticaret, konut ...
Buca'da can dostlara dört dörtlük hizmet
Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 30 ayda 4 bin 100 sokak hayvanına ...
Bornova’da Levanten kültürüne tanıklık eden sergi
Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde ‘Tarihte ...
 
Ve Latife Hanım Köşkü 'resmen' müze oldu
Karşıyaka Belediyesi tarafından restore ettirilerek 2008 yılında ziyarete ...
Eğitimde Gaziemir farkı: Tek çatı altında 4 merkez
Eğitim alanında verdiği hizmet ve geliştirdiği örnek projelerle adından ...
Bornova’dan ülkeye yayılan ateş: Öğrenci sayısı 15 bine çıkacak
Çamdibi’ndeki BELGEM Binası önünde başlayan mücadele kısa zamanda tüm ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva