HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2022 Perşembe - 10:37

Torbalı trafiğini rahatlatacak hamle… O araçlar ilçe merkezine girmeyecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nin kullanan ağır tonajlı araçların ilçe merkezine girmesinden kaynaklı yarattığı trafik yoğunluğunu çözmek amacıyla Nazım İmar Planı Değişikliği yapma kararı aldı. Buna göre Aydın-İzmir Otoyolu'nda Torbalı OSB'ye açılacak yeni bir kavşak ile sanayi bölgesini kullanacak araçlar ilçe merkezine girmeden OSB'ye ulaşması sağlanacak.

Torbalı trafiğini rahatlatacak hamle… O araçlar ilçe merkezine girmeyecek!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Torbalı ilçesinde yer alan Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşımın kolaylaştırılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda düğmeye basmıştı.

Mevcut Pancarlı 1/5000 ölçekli  Nazım İmar Planında "Sanayi Alanı- Yeşil Alan- Yol" olarak planlanmış alan için ulaşımın rahat gerçekleştirmek amacıyla kavşak düzenlemesi yapılması planlanırken, kavşağın yapımı planlanan parsel ise 2014 yılındaki planlarda "Belediye hizmet alanı" olarak belirlenmişti.

Çalışmaların başlaması için plan değişikliği gerekirken, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi ise süreci tamamladı.

Pancar ve Tekeli OSB alanlarına gelen ağır tonajlı araçların Torbalı ilçe merkezini kullanması gerekmesinden kaynaklı olarak trafik yoğunluğunun oluştuğunun tespit edildiği alanda İzmir-Aydın Otoyolu'ndan yapılacak kavşak ile OSB'lere kolay ulaşım sağlanması amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Pancar OSB İzmir-Aydın Otoyoluna Bağlantı sağlayacak Kavşak Projesi için plan değişikliği gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen plan değişiklikleri ile ilgili ise istenen kurum görüşlerine gelen yanıtlar şu şekilde;

Karayolları Genel Müdürlüğü 2.Bölge Müdürlüğü;
Belediyenizce (Protokol No:2020-2-064) protokolü doğrultusunda hazırlatılan ve ilgi(a) yazınız ile kontrol ve onay için gönderilen, Pancar OSB İzmir-Aydın Otoyoluna Bağlantı sağlayacak Kavşağa ait projeler, Karayolları Genel Müdürlüğünün ilgi(b) yazısı ile "Proje paftalarında çift yönlü yanyollar üzerinde düzeltilmiş olan şerit genişlikleri dikkate alınması, Yanyol ve kavşak kollarında; tasarım hızları dikkate alınarak uygulanacak dever yön ve değerleri düzeltilmesi, Modern dönel kavşaklar içerisinde apron uygulaması yapılması, Yol-1 ve Yol-4 yollarının imar alanı iç yolu kapsamında olması nedeniyle trafik güvenliği önlemlerinin ilgili kurum tarafından alınması ve tüm detay projelerin(drenaj, otokorkuluk, aydınlatma, peyzaj, duvar detay, trafik vb.) hazırlanarak onaya sunulması" şartı ile onaylanmıştır.

Yazı gönderilen onaylı projeler ve (Protokol No:2020-2-064) protokolü doğrultusunda, gerekli olan imar tadilatlarının yapılması, BOTAŞ vb. kurumlardan alınacak olan izinlerin alınması, kamulaştırma planları ve tüm detay projelerin (drenaj, otokorkuluk, aydınlatma, payzaj, duvar, detay, trafik vb.) ivedilikle hazırlanarak Müdürlüğümüze gönderilmesi.....) şeklinde belirtilmiştir."

BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.ş. İzmir Şube Müdürlüğü;
"....yapılan inceleme sonucunda söz konusu proje kapsamındaki bağlantı yolunun, Kurumumuza ait St 12" İTOP-Pancar OSB Yüksek Basınçlı Doğal Gaz İletim Hattını yaklaşık Kp:6+020 kmn.sinde kesiştiği tespit edilmiştir. (Ek-1 Harita). Adi geçen hattımızın güzergah kamulaştırma genişliği ise 12 m. (4+8)dir.

Konu ile ilgili olarak, 04.07.2014 tarih ve 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan BOTAŞ Ham Petrol ve Doğal Gaz Boru Hattı Tesislerinin Yapımı ve İşletilmesine Dair Teknik Emniyet ve Çevre Yönetmeliği'nin 7. Ve 8. Maddeleri doğrultusunda, doğal gaz iletim boru hatlarımız ve tesislerimize 200 metreden daha yakında yapılacak her türlü yapılaşmalar, imar planları ve altyapı geçişlerinden(yol geçişi, trafo, hafriyat alanı, enerji nakil hattı, su/kanalizasyon hattı, telekomünikasyon hattı, sondaj çalışması vb.) önce Kuruluşumuzdan görüş alınarak çalışmaların Yönetmeliğimizde belirtilen teknik emniyet ve yapı yaklaşım mesafelerine uygun olarak yürütülmesi gerekmektedir. Kuruluşumuz görüşü ve izni alınmadan sahada yapılan çalışmalar sırasında ve boru hattı üzerinde oluşan yüklerden dolayı doğal gaz iletim boru hattı ve tesislerimizde oluşan tüm zararlar (havaya atılan gazın bedeli, tüm bakım-onarım giderleri, gaz akışı durmasından dolayı oluşabilecek giderler vb.) ile çevreye verilecek can/mal kaybının tüm sorumluluğu, Kurumunuza ait olacaktır.

BOTAS Teknik Emniyet ve Çevre Yönetmeliğine göre kamulaştırma/irtifak alanı içerisinde herhangi bir alt ve üst yapıya izin verilmemekte olup, boru hatlarının üzerine gelen yüklerden olumsuz etkilenmemesi sebebi ile ve araçların boru hattina zarar vermesini önlemek için boru hattımızı dikey kestiği noktada yol genişliği kadar, boru güzergahı boyunca boru hattını koruma amaçlı beton plaka uygulaması yapılması koşulu ile yol geçişlerine izin verilmektedir. Beton plaka detay resmi yazımız ekinde (Ek-2 Detay Resim) olup, malzeme + işçilik + nakliye ücretleri çalışmayı yapacak Kurum tarafından karşılanacaktır.

Boru hatlarımızın derinliği, zaman içerisinde zemin kotunda oluşan değişimler ve güzergahin özelliklerine göre önemli düzeyde değişiklik göstermektedir. Bu nedenle, ihtiyaç duyulan bölgelerdeki projelendirmenize esas boru hattımızın derinlik ve koordinatlarının, BOTAŞ İzmir Şube Müdürlüğümüz ile (Tel: 0232 887 17 20) irtibata geçilerek, teknik personelimiz tarafından özel detektörler ile sahada yapılacak çalışmalar eşliğinde tespit edilmesi gerekmektedir. Ayrıca boru hatlarımıza 10 metreden daha yakında kazı yapılmaması, 30 metreden daha yakında yapılacak kazıların ise BOTAŞ İzmir Şube Müdürlüğümüz ile irtibata geçilerek görevlendirilecek teknik personelimiz nezaretinde yapılması gerekmektedir.

BOTAŞ'ın bilgisi, izin ve onayı ve gözlemcisi olmadan yapılacak çalışmalar sırasında BOTAŞ ve 3. Şahis tesislerine verilecek her türlü hasar/zarar-ziyandan Kurumumuz sorumlu olmayacaktır." şeklinde belirtilmiştir."

MOBİLYA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DE YAPILACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda ayrıca, Torbalı ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Torbalı OSB'nin yanında yer alan Yeniköy Mahallesi ile Ahmetli Mahallesi arasında bulunan 69 hektarlık alan için yapılan Torbalı Mobilya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması için kararını vermişti.

 
CHP’li Sertel o iddiayı meclise taşıdı: Akıl alır gibi değil
 
İzmir'in zam şampiyonu elektrik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşilçam’ın yıldızları Güzelbahçe’de yaşayacak
Güzelbahçe Belediyesi Meclisi, usta oyuncular Fatma Girik, Tarık Akan ...
Seferihisar'da genç çiftçilere destek
Bugün açılan 17. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda ...
Bornova'da Barış Manço unutulmadı... Minikler şarkıları seslendirdi
Yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kuran ve şarkıları dilden dile ...
 
Buca’dan Kars’a kitap köprüsü
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çeşitli projeler hayata geçiren ...
Bornova'nın meclis kararları gazetede yayımlanacak
Bornova Belediyesi şeffaf yönetim anlayışı gereği, meclis karar özetlerini ...
Ziraat mühendislerinden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
TMMOB Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Zeki Oymak ve oda yönetim ...
 
İEKKK'da Şükürer dönemi sona erdi... Yeni başkan belli oldu!
İzmir'de mübadil ve muhacirlere yönelik sözleri nedeniyle kent gündemine ...
Başkan Koştu'dan 'millet bahçesi' çağrısı: Kaderi 'Basmane Çukuru' gibi olmasın!
Bergama'da yapımı planlanan millet bahçesinin İzmir'in göbeğinde yer alan ...
Çiğli'ye üçüncü kez Avrupa gururu!
Çiğli Belediyesi, 2021 yılında iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva