HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2014 Perşembe - 12:07

Tire’de ‘ret’ şoku: Kocaoğlu söz verdi ama…

Tire Belediyesi kentte tartışmalara neden olan köy mallarının satışı ile ilgili kararı iptal etmedi. Meclis toplantısında AK Parti’nin “başkanlığa verilen yetki iptal edilsin” önerisi kabul edilmedi. Öneri, CHP ve MHP’nin önerisi ile ret edilirken AK Parti İlçe Başkanı Kamil Yaldız, “Belediye başkanına verilen yetki devam ediyor. Böyle şey olmaz. Köy malları için tehlike devam ediyor” dedi.

Tire’de ‘ret’ şoku: Kocaoğlu söz verdi ama…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra başlayan mal paylaşım tartışmaları sürerken CHP’li Tire Belediyesi, köylerden geçen malların tamamına yakını için satış kararı almıştı.

- TİRE'DE OLAY YARATAN SATIŞTA FLAŞ KARAR...

Yerel seçim öncesi partinin “köylülerin malları satılmayacak” kampanyasına aykırı işlem yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e birçok kesimden tepki gelmişti. Parti içi ve dışından gelen tepkilerin büyümesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ilçeye giderek ‘karar iptal edilecek’ açıklaması yapmıştı. Gelişmelerin ardından Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, kendisine yetki veren meclis kararının iptal edileceğini duyurmuş, ihale ilanından köy mallarının satışının çıkartılacağını dile getirmişti.
 
BEKLENEN OLMADI
Tire Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında konu yine gündeme geldi. Başkanlığa satış yetkisi veren meclis kararının geri çekilmesi için yeniden karar alınması gerektiği ifade edildi. AK Parti grubunun ‘yetki iptal edilsin’ yönündeki önergesi ret edildi. CHP ve MHP’li meclis üyelerinin katılımı ile AK Parti önergesi kabul edilmedi. Gerekçe olarak da ihale ilanından çıkartılan kararın yeterli olduğu dile getirildi.
 
YA TEKRAR SATILIRSA
İlçede yaşanan duruma tepki gösteren AK Parti Tire İlçe Başkanı Kamil Yaldız, “Başkana satış yetkisi veren meclis kararı halen duruyor. Bunun da iptal edilmesi için yeni meclis kararı alınması lazım. İhale listesinden köy mallarının satışının çıkartılması yetmez. Yetkinin de yeniden geri alınması gerekir. Böyle bir mantık olur mu? Şu anda başkanda yetki devam ediyor. Aradan zaman geçtikten, süreç soğuduktan sonra pat diye sessiz sedasız ihale ilanına çıkabilirler. Bunun sorumlusu kim olacak? Biz bu mantığı ve anlayışa güvenmiyoruz” dedi.

ÖZEN: SÖZLE KAMU YÖNETİLMEZ!
Öte yandan satışa karşı duruşun öncü isimlerinden olan CHP Eski İl Sekreteri ve Tire Eski İl Başkanı Yücel Özen’den de şok ret sonrası bir değerlendirme geldi. Egedesonsöz’e konuşan Özen, “Biz aslında bu önergeyi CHP’nin vermesi önermiştik. Ben de meclis oturumundaydım ve AK Parti Grubu’ndan 154 no’lu kararın iptali için önerge geldi. Ancak CHP ve MHP oylarıyla ve oy çokluğuyla talep reddedildi. Aslında biz Tire köylüleri olarak sonuç aldığımızı düşünüyoruz zira Aziz Bey ve Başkan Tayfur Çiçek satılmayacağını söyledi. Ama sözle kamu yönetilmez. Bunun yerine 154 no’lu kararın iptal edilmesi daha doğru olur. Ayrıca bu meselenin AK Parti’nin meselesi halini almış olması da rahatsız edici… 2B talanıyla ünlü AK Parti bile bu satışa muhalif duruş sergiliyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tireliarap 3 Ekim 2014 Cuma 09:50

Almadan vermek ALLAH a mahsustur sayin baskan once hizmet yap sonra mal sat sen hizmet yapmiyon sonra kendi gecmisteki hatalarinin bedelini koy mallarini satarak odemesi anlamsiz sen koy mallarina guvenerek mi borc yaptin baskan

Yorumu oyla      12      7  
hayri emlük tire 3 Ekim 2014 Cuma 01:04

köylünün malını satan bbizden oy alamaz.mhp ve chp köy gezisine hangi yüzle çıkacaksınız.topçulara 2 trilyon verirken para var.hizmet yaparken para yok.mal satalım.utanmıyormusunuz

Yorumu oyla      13      7  
tireli 2 Ekim 2014 Perşembe 21:58

sayın akpli yönetiçi ve başkanları neden akpli belediyelere özel idare gayrı menkullleri veriliyorda niye muhalif belediyelere verilmiyor bir acıklık getirirlerrse mutluluk duyacagım

Yorumu oyla      13      7  
caner 2 Ekim 2014 Perşembe 13:45

bir tayfur çiçek klasiği ne yazıkki.tireyi resmen satılığa çıkardı bu adam

Yorumu oyla      16      10  
Kenan konak 2 Ekim 2014 Perşembe 13:14

Bir Aziz kocaoğlu klasiği...

Yorumu oyla      16      12  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 2 Ekim 2014 Perşembe 13:11

Mhp il başkanı olaya neden sesiz kalıyor.Mhplilerdemi köy mallarının satışını istiyor.5 ay sonra bu köylerden nasıl oy isteyeceksiniz acaba.

Yorumu oyla      16      9  
Partili 2 Ekim 2014 Perşembe 13:06

CHP İl başkanı Belediye başkanına güvenip açıklama yapıyor satılmayacak,karar geri çekilecek diye,sonrasında örgütü tanımayan belediye başkanı kendi partisini kalesine gol atıyor.Bu ne rezillik bu nasıl bir idarecelik,Genel merkez görmüyormusun olanı biteni.?

Yorumu oyla      19      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akpınar’a ‘Çocuk Dostu Başkan’ ödülü
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a, Uluslararası Aktivist ...
Büyükşehir’de bayram mesajı Aydoğan’dan: Bu parayı da…
Başkan Kocaoğlu’nun katılmadığı bayramlaşma töreninde konuşan Başkanvekili ...
Bornova Belediyesi bayramda iş başında!
Bornova Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi ...
 
Büyükşehir okulları yalnız bırakmadı: Geleceğin sporcuları için…
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart’tan sonra hizmet sınırlarına dahil ...
Yobaz Deresi’ne İZSU neşteri
Meles Deresi’nde iyileştirme çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir ...
Sosyal Demokrat Başkanlar AB ile buluşuyor
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri, 12. Avrupa Birliği ...
 
Urla’da girişimci kadınlar artık daha güçlü
Urla Belediyesi’nin Urla’daki üretici kadınları sosyal ve ekonomik hayata ...
Başkan Arslan yaşlıları unutmadı
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Kurban Bayramı öncesinde İlk ziyaretini ...
Balçova’da engelleri kaldıran masa!
Balçova Belediyesi tarafından yeni oluşturulan Engelli Hakları Masası, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva