HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2014 Pazar - 09:16

Tepecik Senfoni büyüledi: İlle de Mozart oldu

Tepecikli 12 gencin ünlü Perküsyon Ustası Hamdi Akatay ile sahne aldığı "İlle de Mozart olsun" konseri büyük ses getirdi. Konak'ın renkli semti Tepecik'te filizlenen umut notaları, salonu dolduran İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Tepecik Senfoni büyüledi: İlle de Mozart oldu

İZMİR - Tepecik Kültür, Sanat, Eğitim Derneği (TEKSED) çatısı altında biraraya gelen 12 genç müzisyenden oluşan Tepecik Filarmoni Orkestrası ilk konserlerini verdi. Ünlü Perküsyon Sanatçısı Hamdi Akatay'ın öncülüğünde altı ay önce çalışmaya başlayan Tepecikli gençler Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde muhteşem bir konsere imza attı. Konak Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen "İlle de Mozart Olsun" konserine İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Konserin düzenlendiği 700 kişilik salon hıncahınç dolarken, içeri giremeyenler için kültür merkezinde bulunan diğer salona da barkovizyon kuruldu. Tahminlerin çok ötesinde sergiledikleri performans ile dinleyenleri kendilerine hayran bırakan Tepecik Filarmoni Orkestrası'nın ilk konseri unutulmaz bir geceye sahne oldu.
 


DOĞU VE BATI MÜZİĞİ HARMANLANDI
Konsere Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yanı sıra Konak Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Tunçağ, Avusturya İzmir Fahri Konsolosu Mustafa Ülkü Caner, Fas Krallığı İzmir Fahri Konsolosu Fatih Çakmakoğlu, TEKSED Başkanı Dilan Keyvan ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Mozart'ın 25. ve 16. Senfonileri Türk Müziği üstadı Haydar Tatlıyay'ın ezgileriyle harmanlandığı konserde  Tepecik Filarmoni Orkestrası'nın performansı dinleyenleri büyüledi. Batı Müziği'nin en önemli bestecilerinden W.A. Mozart'ın eserleri ilk kez Türk Müziği ve Roman ezgileriyle aynı kompozisyonda birleşti. Her yaştan müzikseverin beğeniyle izlediği konserde müziğin büyüsüne kapılanlar, müziğin ritmine alkışlarla eşlik etti. Hamdi Akatay öncülüğündeki Tepecik Filarmoni Orkestrası'nın ilk konseri izleyenlerden tam not aldı.
 


ÖRNEK OLDU
Projenin mimarlarından TEKSED Başkanı Dilan Keyvan konser öncesi yaptığı konuşmada, hayal kurarak başladıkları yolda şu anda hayallerin gerçeğe dönüşmesini izlediklerini söyledi. Keyvan, sosyal bir dönüşümü de başlattıklarını belirterek; çocuk ve gençlerin müzik sayesinde suçtan ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutulabileceğine dikkat çekti. Keyvan, "Bu konser bu orkestranın ilk konseri. Şimdiden mahallede onlar gibi olmak isteyen çocuklar var. Bu bir fırsat ve artık bir şeyler yapmanın tam zamanı geldi. Birleşmenin, üretmenin, çalışmanın tam sırası geldi" dedi.
 


PEKDAŞ SAHİP ÇIKTI
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Tepecik Mahallesi'ndeki çocukların aylar süren emeklerinin görücüye çıktığı geceye ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Konak'ın farklı kültürlere kucak açmış bir kent olduğunu vurgulayan Pekdaş, "O kadar zengin topraklarda yaşıyoruz ve o kadar zengin bir kültürümüz var ki; bu kadar çok rengi içinde barındıran başka toplum yok diye düşünüyorum. Bu renklerin hepsi bizim zenginliğimiz. Bugün çocuklarımız hem batı müziğini hem de bizim geleneksel müziğimizi bize keyifle  sundular. Onları hep birlikte desteklememiz lazım. Daha çok kültür merkezi yapmamız, onlara daha çok alan yaratmamız gerek. Bu, kamunun ortak görevi. Kamunun bütün kurumlarının el ele, kol kola çocuklarımız ve gençlerimiz için, kültür zenginliğimizin gelecek kuşaklara aktarılması için birlikte çalışması gerekiyor. Zaten bugünkü coşku da bunu gösterdi" diye konuştu.  
 


AKATAY: ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM
Tepecik Filarmoni Orkestrası'nın var olmasında büyük emeği geçen Perküsyon Sanatçısı Hamdi Akatay da, konsere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sanatın gençler üzerindeki olumlu etkisine dikkat çeken Akatay, "Bu çocuklar  bizim çocuklarımız, onlara sahip çıkmalıyız. Çocukları uyuşturucu ve suçtan uzak tutmak için müzik ve spor en önemli iki unsur. Bu yolla toplumun her kesiminde başta uyuşturucu olmak üzere kötülüklere yönelen çocuklarımıza bir yol açabiliriz" dedi.
 
YENİ KONSERLERE YELKEN AÇACAKLAR
Müzikle dolu geçen gecenin sonunda dinleyiciler hayranlıklarını gizleyemezken, Hamdi Akatay ve Orkestrayı oluşturan genç müzisyenleri tebrik etmek isteyenler kulise akın etti. İlk konserlerinin heyecanıyla birbirlerine sarılan Tepecik Filarmoni Orkestrası üyeleri, mutluluklarını aileleriyle paylaştı. Yaş ortalaması 15 olan ve konservatuardaki eğitimlerine devam eden gençler, ilk konserlerinin müziğe olan sevgilerini daha da perçinlediğini belirterek, yeni konserlerle dinleyici karşısına çıkarak müziklerini daha çok insanla paylaşmak istediklerini söylediler.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ilk Konser 24 Kasım 2014 Pazartesi 09:11

Fazıl Say ile tekrarlanmasını istiyoruz...

Yorumu oyla      11      5  
Cemal Şardağ 23 Kasım 2014 Pazar 14:59

Gittik yer bulamadik,daha büyük bir salonda tekrarlanması isteriz........Emeklerinize teşekkürler gençler..........

Yorumu oyla      15      5  
23 Kasım 2014 Pazar 13:32

Kesin Konak Belediyesi organizasyonudur diyordum ki Sema Hanım'ı gördüm :))

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piriştina'dan miniklere anlamlı hediye
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir Star Merkez Yapım Ajansı ...
Kocaoğlu’ndan mesaj yağmuru: Stat, İZKA, dönüşüm ve liman!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Foça'daki 21 milyon liralık çevre ...
Başkan Kocaoğlu denizcileri ağırladı
Ege Denizi’nde gerçekleşen 2014 yılı ‘Nusret Davet Tatbikatı’na katılan ...
 
Bornova’ya Tokat’tan kardeş geldi
Bornova'ya, Tokat'ın Niksar ilçesinden kardeş kent olan Yazıcık Beldesi'nin ...
Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’den bütçe teklifi: Örtülü ödenekten…
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan AK Parti Meclis ...
Boşnaklardan Ödemiş’e kardeş şehir çağrısı
Geçtiğimiz günlerde Ödemiş’te hizmete başlayan Boşnak Balkan Kültürü Dostluk, ...
 
İzmir’de ‘tarihin’ onur günü: ‘Bu kentin toprağını silkeceğiz’
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “12. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” ...
Taşeron krizinde firmadan 2 teklif, Emniyet Müdürü’nden güvence!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bin 170 işçi taşeron şirkete gitmemek ...
Şampiyon tenisçiler Kemalpaşa'da buluştu
Ege’nin çeşitli illerinden gelen sporcular arasında geçtiğimiz ay düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva