HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2014 Cuma - 13:02

Tekin’den İzmir’de hükümete yaylım ateşi: 81 tane Evren!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Sorumlusu kentteki temaslarına İl Başkanlığı ziyaretiyle başladı. Tekin ülke gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaparken hükümeti hukuk, yolsuzluk iddiaları ve dış politika üzerinden topa tuttu, bedelli kararı ve baraj tartışmaları hakkında da önemli açıklamalar yaptı. CHP Genel Sekreteri yeni güvenlik paketini “81 tane Evren yaratacağız” sözleriyle eleştirdi.

Tekin’den İzmir’de hükümete yaylım ateşi: 81 tane Evren!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - CHP Genel sekreteri ve İzmir Sorumlusu Gürsel Tekin kentteki temaslarına İl Başkanlığı ziyaretiyle başladı.

Genel Sekreter Tekin’e ziyaretin ardından yaptığı basın açıklamasında İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven ve Mehmet Ali Susam’ın yanı sıra parti yöneticileri de eşlik etti.


 
Tekin ülke gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaparken hükümeti hukuk, yolsuzluk iddiaları ve dış politika üzerinden topa tuttu, bedelli kararı ve baraj tartışmaları hakkında da önemli açıklamalar yaptı.
 
Sözlerine Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın sözlerinin altını çizerek başlayan Tekin, “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bugüne kadar sivil, siyasal hareketlere, odalara, sendikalara, ticari kuruluşlara, neredeyse devletin kurumlarının tamamına müdahale eden bir iktidarın en son demokrasinin şah damarı olan hukuka ve yargıya darbe yapacağını, en üst yargı mensubunun ifade etmesi çok anlamlı” dedi.
 
YOLSUZLUKTA PİS YAPMIŞ BİR ÜLKENİN...
Deniz Feneri davasını hatırlatan Tekin, “Avrupa’da ve Almanya’da yüzyılın davası denilen Deniz Feneri davası unutuldu, rafa kaldırıldı. Biz, basın medya unutabiliriz ama dünya bunu unutmayacak. Yargıçları baypas edebilirsiniz ama bir Alman yargıcını değiştiremezsiniz, bağlayamazsınız. O dosyadaki kurye çocukları yok edemezsiniz.  Bunlar önümüzdeki günlerde kamuoyunun önünde olacak. Bunu iktidar çok iyi biliyor. 17-25 Aralık operasyonları... Sadece bunlar değil daha birçok önemli yolsuzluk olaylarının pik yaptığını, uluslar arası araştırmalar önümüze koydu. Bir yıl içerisinde 11 sıralama yükselmiş, yolsuzlukta pik yapmış bir ülkenin nasıl itibarlı olduğunu kirli kaçak sarayla kapatmak asla mümkün olmayacak” ifadelerini kullandı.
 
81 TANE EVREN YARATACAĞIZ!
Tekin yeni paketle valilerin geniş yetkilerle donatılmasını da sert sözlerle eleştirdi.
CHP Genel Sekreteri şunları söyledi: “Bu iktidarın kerametli insanları Gezi Parkı döneminde bir Alman televizyonuna tahammül edemedi. Bu iktidar Almanya’nın Türkiye’yi dinlemesine neden reaksiyon göstermedi. ABD’nin Almanya’yı dinlediği ortaya çıkınca tüm Alman siyaseti, kamuoyu, gazeteleri tek manşetle çıktı; ‘Amerika bizden özür diledi’ dedi. Amerika özür dilemek zorunda kaldı. Türkiye’nin bu gücü yok mu? Türkiye Almanya tarafından nasıl dinlenir? Neden reaksiyon gösteremedi bu iktidar? Bunu düşündünüz mü? Sokaktaki 14 yaşındaki Berkin’e tahammül edemeyen para hareketleri, kirli hareketlerdir bunlar. Bu kadar suça bulaşmış bir iktidarın yapabileceği tek şey demokrasinin şah damarını kesmek olur. CHP olduğu sürece asla ve asla demokrasinin şah damarını, yargıya ve hukuka müdahale ettirmeyeceğiz. Buna kimsenin gücü yetmeyecek. Yeni bir tartışma mekanizması var şimdi: Vesayet... Ergenekon, darbeydi şimdi dünyanın her yerinde yargı sistemi... Kaldı ki 2010 yılında da referandum döneminde iktidar yetkilileri, nasıl demokratik yargı sisteminin geleceğini anlatmıyorlar mıydı? Millet iradesine müdahaleyi nasıl yapacaksınız. Yeni bir sıkıyönetim yasası ile... Şimdi önümüzdeki seçimde 81 tane Evren yaratacağız! CHP buna asla izin vermeyecek. CHP olmamış olsa İzmir’in önümüzdeki günlerde bir Evren’i olacak. Hepiniz ona bağlanacaksınız. Niye buna ihtiyaç duyuyorsunuz? Bu ülkede güvenliği tehdit eden tek kurum var; o da AKP’dir. Güvenlik ihlali ne demektir? Yasa, Anayasa, kuralı tanımamak demektir. Siz tanımıyorsunuz kardeşim. Yargı kararını yok sayarım diyenler güvenliği ihlal edenlerdir. Böyle bir şey olabilir mi? Herhangi bir vatandaşa, imar mevzuatına göre ne yapılır? Silah alamaz, siyasetten men edilir. AKP’nin son uygulamaları nedeniyle siyasetten men edilmesi gerekiyor. Yargı kararı var. ‘Yok ben tanımam’ diyorlar. Tanırsınız tanırsınız,  hem de tıpış tıpış tanırsınız” şeklinde konuştu.


 
KAPIMIZ HERKES AÇIK!
Kendini CHP çatısı altında görmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Tekin, “Bu sadece bizim taşıyabileceğimiz bir şey değil. Tüm farklı siyasal yapıların unsurlarını CHP çatısına bekliyoruz. Gelin önce Cumhuriyetin değerlerine ve kazanılmış demokratik değerlerimize, haklarımıza sahip çıkalım. AKP eridiği için sıkıyönetim yasasını çıkarmak istiyorlar. Elbette izin vermeyeceğiz. Demokrasi, özgürlük bizim vazgeçilmezimizdir. Kendimi CHP’nin çatısı altında görmek istiyorum diyen herkese kapımız açıktır. Genel gidişat, demokrasi ve özgürlüğün gidişatı konusunda sivil toplum kurumları için de geçerli. Siyasi parti olarak değil CHP sadece milletle koalisyon yapacak” dedi.
 
KANUN TEKLİFİ RAFLARDA ÇÜRÜMEK ÜZERE
Gündemin tartışmalı konusu seçim barajı hakkında da konuşan Tekin, “Başbakanı üzülerek izliyorum. Herhalde Sayın Başbakanın parlamentodan haberi, bilgisi yok. 2011 yılında CHP’nin hazırladığı kanun teklifi raflarda çürümek durumunda. Bu konuda samimiyeti varsa Sayın Çiçek ile görüşür, verdiğimiz yasa teklifini müzakere ederiz. Yüzde 5 teklifimiz var. Bunlar müzakere edebilir. Önce Başbakan samimi olsun. AKP’nin yalanlarından vazgeçmesi gerekiyor. Bu kadar yaşlı başlı insanların yalan öylemesine tahammül edemiyorum.  90’lı yıllarda Bülent Arınç gibi siyasiler, bu bir hak ihlalidir diyordu. Neydi o zaman? Yüzde altı yedilerdeydi. Şimdi geldiler, sizin kaygınız yoksa parlamentodan geçirelim. Sadece bu da değil. Siyasi Partiler Yasası’nı da değiştirelim. İşinize gelmeyene geldik, kucağımızda bulduk dediler. Bu yalanlardan vazgeçecekler. Yalanla dolanla bu işler olmaz” ifadelerini kullandı.
 
BEDELLİ ASKERLİK CHP’NİN PROJESİYDİ
CHP Genel Sekreteri bedelli askerli kararı için ise,  “Eski başbakan, ‘memleketi kim koruyacak?’ demişti. Bedelli askerlik CHP’nin projesiydi. Altı tane projemizi AKP hayata geçirdi. Keşke 41’ini de hayata geçirse. Bunlardan biri de bedelli askerlik. Sayın Başbakan çıkıp parası olan var, olmayan var dedi. O da kanun teklifi olarak var. Başbakan sadece bir talimat verecek, CHP’nin kanun teklifini aşağıya indirecek. Parası olan da olmayan da her genç çocuğumuz bundan yararlanmalı. Komisyonda reddedilmiş olabilir ama tekrar ele alınabilir” açıklamasını yaptı. 

Tekin önseçim sorusuna ise “İzmirliler AK Partili vekillerin nasıl seçileceğini merak etmez mi? CHP her zaman rağmen en doğrusunu yapar” yanıtını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
meraksız adam 5 Aralık 2014 Cuma 23:59

sosyal demokrat görünümlü bu chp liler,bedelli askerlik uygulamasını sosyal demokrasiye uygun olarak görüyorlar,yeyim sizin sosyal demokratlığınızı,savulun y-chp li sosyal demokratlar geliyor.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'in 75'lik Delikanlısı: Konu partim olunca...
CHP’de olağanüstü kongrenin ardından seçimi kazanan 75 yaşındaki Menderes ...
Ilıcak 'First Lady'nin gözyaşlarıyla dalga geçti
Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, bugünkü yazısında Emine Erdoğan'ın ...
Çıray Bakan’a ‘uçuşlara kapatma’ gerekçesini sordu
İstanbul'daki 3. Havalimanı’nın faaliyete girmesiyle birlikte Atatürk ...
 
İP İzmir'den Yatağan'da direnişe destek
Özelleştirmeye karşı santral ve maden önünde süresiz nöbet başlatan Yatağan ...
CHP’de önseçim trafiği: Eski tüfekler aday olacak mı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde açıkladığı ...
Şengül’den Engin’e ‘cami’ tepkisi
AK Parti İzmir Milletvekili CHP İl Başkanı'nın açıklamalarına "Sayın Ali ...
 
Tanrıkulu’ndan çok konuşulacak 17 Aralık sorusu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 17 Aralık’ın yıldönümünde ...
Canlı yayında büyük gerginlik: 'Küstahlık lafını alır...'
Gazeteci Abdülkadir Selvi ile CHP'li Bülent Tezcan arasında seçim barajı ...
Davutoğlu'ndan seçim barajı açıklaması
Başbakan Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva