HABERLER>GÜNCEL
27 Nisan 2023 Perşembe - 08:31

Tarım Bakanlığı, mahkeme kararını beklemedi... O Birlik'te kayyum dönemi!

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yönetiminin, 2021 seçimlerinin şaibeli olduğu gerekçesiyle görevden el çektirilmesinin ardından başlayan hukuki süreç devam ediyor. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı, mahkeme kararı çıkmadan, Birlik’e kayyum görevlendirmesi yaptı. İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen ve Müdür Yardımcısı Fatih Kılıç ile bir personelden oluşan üç kişilik kayyum heyeti, göreve başladı

Tarım Bakanlığı, mahkeme kararını beklemedi... O Birlik te kayyum dönemi!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde sular durulmak bilmiyor. Bu kez Tarım ve Orman Bakanlığı, mahkemenin kayyum atamasını beklemeden, kayyum görevlendirmesi yaptı. Bakanlık, İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen, Müdür Yardımcısı Fatih Kılıç ve bir personelden oluşan üç kişiyi, Birlik yönetimine getirdi.

MÜFETTİŞLER 3,5 AY ÇALIŞTI, 300’DEN FAZLA İNSANI DİNLEDİ
30 Temmuz 2021 tarihinde yapılan genel kurulun şaibeli olduğu iddiaları ayyuka çıkarken, konu yargıya taşınmıştı. Sosyal Yardım Bilgi Sistemi’ne (SOYBİS) kayıtlı olmadığı halde Birlik Başkanlığı’na seçilen Ferhan Eroğlu, bu gerçeğin ortaya çıkarılmasından sonra görevden ayrılmıştı. Yönetimdeki Ali Rıza Acar’ın devraldığı başkanlık görevi de kısa sürdü. Tarım ve Orman Bakanlığı, müfettişlerin 3,5 ay süren inceleme ve araştırmalarla 300’den fazla kişiyi dinledikten sonra ortaya koydukları rapor doğrultusunda, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne kayyum görevlendirmesinde bulundu. Mahkemenin kayyum ataması olmadan harekete geçen Tarım Bakanlığı, Tarım İzmir İl Müdürü Mustafa Özen ile Müdür Yardımcısı Fatih Kılıç ve bir personelden olan üç kişilik kayyum heyetini, kurum yönetiminde görevlendirdi.

FERHAN EROĞLU, İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN YAZISIYLA GÖREVDEN DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
Gerçek üretici olmadığı halde İzmir İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olduğu tespit edilen Ferhan Eroğlu’nun başkanlığı, Tarım İl Müdürlüğü’nün resmi yazısıyla düşürülmüştü. Yeni yönetim kurulu, yönetimin içinden Ali Rıza Acar başkanlığında oluşturulmuştu. Yaklaşık beş aydır Birliğin başında olan Ali Rıza Acar ve arkadaşları da kayyum görevlendirmesi sonucu görevden alındı.  Müfettişlerin yaptığı denetimde, 30 Temmuz 2021’deki genel kurulunun, 8 bin 700 üyesi olduğu halde sadece 51 kişinin katılımıyla gerçekleştirildiği, başkan seçilen Ferhan Eroğlu’nun SOYBİS’te kaydı olmadığı halde başkan seçildiği tespit edildi. Defterler üzerinde de incelemelerde bulunan müfettişlerin, ayrıca çok sayıda ilginç olayı da rapor ettiği öğrenildi.

ÖZEN: KAFALARDAKİ SORU İŞARETLERİNİN ORTADAN KALKINCAYA KADAR GÖREVDEYİZ
Tarım ve Ormancılık İzmir İl Müdürü Mustafa Özen, kayyum atamasının mahkeme kararı ile mümkün olduğunu hatırlatarak, “Davalar devam ediyor. Ancak Bakanlığımız, mahkeme tarafından yapılması gereken kayyum atamasını beklemeden, kayyum görevlendirmesi yaparak, ben ve iki arkadaşımı Birliğin başına kayyum olarak getirdi” açıklamasında bulundu. Davaların sonuçlanmasını, kafalardaki soru işaretlerinin ortadan kaldırılmasını bekleyeceklerini belirten Özen, “Şimdilik İzmir İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin genel kurulu gibi şeyler gündemde yok. Yargı kararını beklemek zorundayız. Şimdilik görevimizin başındayız. Soru işaretleri tamamen ortadan kalktıktan sonra genel kurul kararı alınır, yeni yönetimin işbaşı yapmasının önü açılır” diye konuştu.

Öte yandan, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin de takip altına alındığı öne sürüldü. Birliğin ana sözleşmesine aykırı, usulsüz birçok işlem ve eylem yapıldığı iddiasıyla ilgili delillerin mahkemeye sunulduğu, tanıkların ifadelerinin dinlendiği, bu kurumun da mercek altında tutulduğu ifade edildi.

 
Başkan Soyer’den TOGG için 'kontenjan' çağrısı: En ön sırada talip oluruz!
 
Tartışmalara neden olmuştu… O proje ile ilgili yeni gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet'e 4 bin 538 personel alacak
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığı'na aşçı, ...
Hatay'daki seçmen sayısı hakkında açıklama
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Hatay'da incelemelerde bulundu. ...
Adeta gök delindi... İzmir'in şimşeklerle imtihanı!
Yapılan uyarıların ardından İzmir’de kent merkezinde yoğun yağış başladı. ...
 
Erdoğan açıkladı... Ankara - Sivas YHT ücretsiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan yayınladığı mesajla, ...
Tekstil işçisinin cinayetine iki tutuklama
İzmir'de, tekstil işçisi Mehmet Aydın'ın (42) bıçak ve tabancalı saldırıda ...
Oto yıkamacıdaki kavgada bir kişi öldürülmüştü... 11 kişi yakalandı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir oto yıkamacıda 1 kişinin ölümü, 3 kişinin ...
 
Bahçeyi sürerken 40 kilo patlayıcı buldu
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, tarlasını süren çiftçinin arazisinde, ...
Varis ameliyatı sonrası yaşamını yitirdi
Diyarbakır'da özel bir hastanede 15 Nisan’da varis ameliyatı olup aynı ...
89 kişinin mezarı olmuştu... Kolonların yeri bile yanlış!
Diyarbakır'da asrın felaketinde yıkılan Galeria Sitesi 89 kişiye mezar ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva