HABERLER>GÜNCEL
7 Temmuz 2023 Cuma - 19:35

Tarihi kilisede içkili parti... İzmir'de skandal!

İzmir'deki Rum Ortodokslar, Basmane'deki Aziz Vukolos Kilisesi‘nde Gaia Project adlı bir şirket tarafından düzenlenen bir parti organizasyonunda içki içildiğini, dans edildiğini, Hz. İsa figürünün parti mezesi yapıldığını açıkladı.

Tarihi kilisede içkili parti... İzmir de skandal!

EGEDESONSÖZ - İzmir Rum Ortodoks Toplumu, yaptığı yazılı açıklama ile Konak Basmane'deki Aziz Vukolos Kilisesi'nde, bir mabede yakışmayacak etkinliğin yapıldığını duyurdu. 

Başkan Yorgo Teodoridis imzalı metine göre, Gaia Project adlı bir şirket tarafından düzenlenen bir parti organizasyonunda tarihi kilisede içki içildi, dans edildi ve Hz. İsa figürünün parti mezesi yapıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı yapılan metinde "İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi olarak kullanılan kilisemizde ve diğer mabetlerimizde düzenlenecek etkinliklerde dini duygularımıza daha fazla hassasiyet gösterilmesi için sizlerden ve yöneticilerimizden yardım istiyor, bir daha böyle bir duyarsızlığa maruz kalmamayı diliyoruz." denildi. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Müslüman dostlarımız, Yahudi dostlarımız, Levanten dostlarımız, İzmirliler, Yerel ve Merkezi yöneticilerimiz MERHABA,

İlle de Türkçenin hiçbir dilde benzeri olmayan duygular, tınılar, renkler, kokular, ezgiler taşıyan sözcüğü MERHABA ile başlamak istedik. Önce MERHABA’da buluşup sonra da çok derin, çok tarifsiz kederimizi, incinmişliğimizi, hüznümüzü sizinle paylaşmak. Çünkü bizim birbirimizden başka kimsemiz yok.

Yüzlerce yıldır bu kadim şehirde birlikte yaşadık. Karşılıklı yanlışlarımız oldu, karşılıklı doğrularımız. Yanlışlarımızın bedellerini ödedik, doğrularımızın ödüllerini aldık. Karşılıklı olarak öğrendik birbirimizi saymayı. Çoğu kez zor oldu ama bu şehrin evlatları olarak yılmadan hep en baştan denedik birlikte yaşamayı.

Hanuka mumlarında, Noel ağacının altında, Paskalya yumurtasında, Kadir gecelerinde bu yurdun insanları için barış, huzur diledik. Her birimiz kendi inancımızın söylediği yoldan Tanrı’ya seslendik: bizi koru, rahmetini esirgeme üzerimizden. 

Ve şimdi kadim İzmir’in artık sayısı çok azalmış Rum çocukları olarak yaşadığımız derin acıyı paylaşmak için yine sizin sıcaklığınıza sığınıyoruz.

Dostlar, kardeşlerimiz; inancımızın mabetlerinden Aziz Vukolos Kilisesi‘nde Gaia Project adlı bir şirket tarafından düzenlenen bir parti organizasyonunda mabedimizde içki içilmiş, dans edilmiş, Hz. İsa figürümüz parti mezesi yapılmıştır. Bizler duygularımızı ifade edecek sözcükler bulamıyoruz. Boğazımıza oturan yumruyu çıkarıp konuşamıyoruz. Öte yandan, hiçbir şey söyleyemesek bile bizi anlayacağınıza inanıyoruz. Çünkü bugün bizim yaşadığımız şey tarih boyunca çeşitli din mensuplarının uğradığı çeşitli tacizlerden hiç farklı değil. İnsanoğlu hâlâ öğrenmeye çalışıyor diğerinin kutsalına saygıyı.

Kardeşlerimiz, tüm dinler kutsaldır. Tüm dinlerin mekanları kutsaldır. Tüm peygamberler kutsaldır ve kutsala nasıl davranılması gerektiği evrensel kurallarla belirlenmiştir. 1886’da inşa edilen Aziz Vukolos Kilisesi de tarih boyunca binlerce insanın derdine derman için, Tanrıya selam için, şükretmek için dua ettiği, sığındığı, aziz tuttuğu bir mekandır. Duvarları yakarışların, duaların izini taşır. İkonaları insanları iyiliğe çağırır yüzyıllardır.  Tıpkı camiler gibi, havralar gibi orası da Tanrının evidir. İyiliğin yuvasıdır.

Burada verilen partinin görsellerinin farklı dinlerden de olsa tüm İzmirlilerin yüreğini buracağına inancımız tam çünkü Hıristiyan olarak bizler bu görüntülerin camilerde, havralarda sergilenmesinden de çok yaralanırdık. Bizler Hz. İsa’ya layık görülen bu davranışın Hz. Muhammet ya da Hz. Musa’ya sergilenmesini de kabul edemezdik. Etmemeliyiz. Aksi taktirde insan olma halimiz zarar görür. Aksi taktirde barbarlaşırız.

Sevgili İzmir kardeşlerimiz, Ezan, Çan, Hazzan’ın yüzlerce yıldır yan yana Allaha yakardığı bu şehirde ilk kez yaşanan böyle bir olaydan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi olarak kullanılan kilisemizde ve diğer mabetlerimizde düzenlenecek etkinliklerde dini duygularımıza daha fazla hassasiyet gösterilmesi için sizlerden ve yöneticilerimizden yardım istiyor, bir daha böyle bir duyarsızlığa maruz kalmamayı diliyoruz.

Dostlukla, sevgiyle, minnetle ve her zaman birbirine saygılı bir yaşam umuduyla.



 

 
İzmir'in o ilçesinde ateş ve kamp yasağı!
 
İZSU kazısında göçük... 1 işçi ölümden döndü!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 8 Temmuz 2023 Cumartesi 20:37

cvb cevaptır: Hep işiniz İFTİRA. Bir bildiğiniz varsa açıkla. İhbar et. Herkes kendi bacağından asılır. Ortaya sallama. Daha ne yazayım sana ben.

Yorumu oyla      2      3  
az bılmışe cvb 8 Temmuz 2023 Cumartesi 11:13

bı haber okudun hemen yapıştır demi.. kuran kursunda oğlanlar tacize ugrarken.. çocuk gelinler varken..sesını çıkarma kabataşta üstüme yaptılar diye yalan uydur.. sora gel burda muslumancılık oyna..lgbt cilik oyna.. akp de kımlerin eşcinsel oldugunu biliyoruz kıme ne anlatıyosun sen

Yorumu oyla      4      3  
Lombak 7 Temmuz 2023 Cuma 22:32

İngiltere'de bazı kiliseler cuma, cumartesileri diskoya çevriliyor. Pazar ve diğer günler yine kilise fonksiyonuna dönüyor. Tabi bunlar görece modern binalar. Ama burada sıkıntı Ava Vukla'nın restore edilmiş tarihi bir kilise olması. Bu mekan yorgun. Sesli müzik, hoplama zıplama kaldırmaz. Bunu önce belediyenin bilmesi lazım.

Yorumu oyla      4      3  
Az Bilmiş 7 Temmuz 2023 Cuma 21:58

Haberi okudum. Ya okudunuz mu elin oğlu ne yazmış. Taşı gediğine KOYMUŞ. Bu kilisenin yöneticileri yerden göğe kadar haklılar. Bu CHP zihniyeti hep böyle. İnsanları yoldan çıkardınız. LGBT+ ları destek veriyorsunuz. Sizin arkanızdan gelen kitleler ancak böyle yapar. Maneviyatı ve kutsalı olmayan boş et yığını topluluklarsınız. Bundan dolayı böyle davranıyorsunuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi olarak kullanılan kilise diyor. Kim sorumlu sizin zihniyet sorumlu. Benim inanmış MÜSLÜMAN vatandaşım bu pisliği kesinlikle yapmaz. Kafamı keserim yaparsa. Ancak sizler yaparsınız. Çünkü LGBT kere ve toplumsal cinsiyet eşitliği diyen sizlersiniz. Utanın utanın utanın utanın utanın. Çapsız insanlar. Elin oğlu ne biçim LAF sokmuş. Ahlaksızlar.

Yorumu oyla      2      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in o ilçesinde ateş ve kamp yasağı!
Karaburun İlçe İdare Kurulu, ilçe sınırlarında ateş yakmayı, kamp yapmayı, ...
YÖK duyurdu: O öğrencilere sınav hakkı!
YÖK "Azami öğrenim süresi dolan önlisans ve lisans düzeyindeki öğrenciler ...
Trende korku dolu anlar!
İzmir’in Ödemiş ilçesinde tren ile traktörüm çarpışması nedeniyle 1'i ağır 4 kişi yaralandı.
 
Gider borusuna sıkışan kedi kurtarıldı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bir otelin tuvaletinin gider borusuna sıkışan ...
Cemevlerine saldırı davasında karar!
Ankara'da 3 cemevine yönelik saldırıya ilişkin davada tutuklu yargılanan ...
Tartıştığı yeğenini öldürmüştü... Baba yarısına ödül gibi ceza!
İzmi'de, tartıştığı yeğeni Ali Osman Şen'i (31) tabancayla öldüren amca ...
 
İzmir'in trafik raporu... En çok kaza nerede oldu?
Radyo Trafik İzmir haber merkezine ulaşan bilgilere göre; yılın ilk 6 ...
Müteahhitlere 90'ar yıl hapis talebi!
Adana'daki Özgür Apartmanı'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılmasına ...
Sınır kapısına telefon akını: Araç kuyruğu oluştu
Artvin'in Sarp Sınır Kapısı'nda yurt dışından getirilen cep telefonların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva