HABERLER>POLİTİKA
23 Haziran 2023 Cuma - 17:04

Tanju Özcan 'değişim' yürüyüşüne başlayacak

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi tarafından ikinci kez 'kesin ihraç' talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildi. Bunun üzerine Özcan, 3 Temmuz’da 'Değişim ve Adalet' yürüyüşü başlatacağını açıkladı.

Tanju Özcan  değişim  yürüyüşüne başlayacak

Özcan, “13 senedir bu basiretsiz, beceriksiz, işine gelince milliyetçi, işine gelince muhafazakar, işine gelince liberal olan, tek adam rejimine son veremediği halde koltuktan kalkmak istemeyen Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Atatürk’ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorum” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçen yıl belediye meclisi toplantısında el kaldıran AKP'li Hacer Çınar'a, 'Bana niye el sallıyorsunuz? Ben evli barklı adamım ayıp oluyor' ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP tarafından 1 yıl süreyle partiden geçici çıkarma cezası almıştı. Geçici ihraç süresi dolan Tanju Özcan, 10 gün önce CHP’ye geri döndü. Tanju Özcan, partiye dönüşünün ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘değişim’ çağrısı yaptı.

Kesin ihraç talebiyle ikinci kez disipline sevk edildi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün MYK toplantısının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, sosyal medya paylaşımlarının parti tüzüğünün ilgili maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

CHP Genel Merkezi'ne yürüyecek
Özcan, ikinci kez partisi tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edileceğinin açıklanmasının ardından, 3 Temmuz'da 'Değişim ve Adalet' yürüyüşü başlatacağını belirtip, Bolu'dan, Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne yürüyeceğini açıkladı. Başkan Özcan, yürüyüşünün gerekçeleriyle ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi. Özcan, Bolu Belediyesi toplantı salonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'Balyoz sanıklarından daha kötü durumda hissediyorum'
Disipline sevk edilmesinin kesin sebebinin açıklanmadığını belirten Başkan Özcan, “Sosyal medya paylaşımlarım ve bazı yerlerde konuşmalarımla ilgili ihracım isteniyor. Hangi tarihli konuşma bu, hangi tarihli paylaşım? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Çünkü yok. Sosyal medyama baktım, paylaşımım var birçok konuda. Ama Ben Hemşireler Günü’nü kutlayan paylaşımımdan dolayı mı Yüksek Disiplin Kurulu’na verildim, değişim istiyorum dediğim için mi? Bu bile belli değil. Kendimi Ergenekon, Balyoz sanıklarından daha kötü durumda hissediyorum. Onlara en azından uyduruk da olsa bir suçlama yöneltilmişti. Bana yöneltilen suçlama ne, Tıp Bayramı’nı kutlamak mı? Şehit olan askerimize taziye dileklerimizi iletmem mi? Hangi paylaşımımdan dolayı yargılanıyorum ben” dedi.

'Bu yürüyüşü hakkı yenen parti üyeleri için yapıyorum'
Gerçekleştirmeyi planladığı yürüyüşün sebeplerini açıklayan Özcan, “Değişim ve adalet temalı yürüyüşümüzden ne bekliyoruz. Bir, partimizin fabrika ayarlarına dönmeye çalışıyoruz yürüyerek. Kuruluş felsefesine dönülmesini önermek, sağlamak için bu yürüyüşü başlatıyorum. İki, bu yürüyüşü hakkı yenen parti üyeleri için yapıyorum. Birçok alanda hakkı yenen. Hiçbir konuda fikri sorulmayan ama her kaybedilen seçimde sorumlu tutulan il ve ilçe başkanlarının hakkını savunmak için yürüyorum. Yağmurda, çamurda, gece gündüz demeden çalışan, hiçbir hedefi başarılı olmaktan başka olmayan, koltuk sevdası olmayan partinin emektar kadınları için yürüyorum. Gece eksi 5 derece bayrak asan bu partinin genç kadrolar için, gençlik kolları için yürüyorum. 30-35 senedir milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapanların gençlerin önünü açacağı bir demokratik tüzük için yürüyorum. Artık 30-35 yıldır o işleri yapıp, koltukları kimseye bırakmayanların saltanatına son verip, gençlere fırsat eşitliği yapmak için bu yürüyüşü yapıyorum. Ümidini yitiren gençlerin, ümidini yeşertecek bir değişimin fitilini ateşlemek için bu yürüyüşü gerçekleştiriyorum” diye konuştu.

?'Sayın Kılıçdaroğlu'nu değişime zorlamak için yürüyorum'
Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişimi için yürüyeceğini ifade ederek, şunları söyledi: “Kendi kurduğu 6’lı masada, siyasi rüşvetle kendini cumhurbaşkanı adayı ilan ettiren, oylarının toplamı yüzde 1 bile etmeyen 4 partiye, parti emekçilerinin hakkını yemek suretiyle 38 milletvekili veren Sayın Kılıçdaroğlu’nu değişime zorlamak için yürüyorum. 13 senedir bu basiretsiz, beceriksiz, işine gelince milliyetçi, işine gelince muhafazakar, işine gelince liberal olan, tek adam rejimine son veremediği halde koltuktan kalkmak istemeyen Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Atatürk’ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorum.” (DHA)

 
Merkez Bankası Başkanı banka yöneticileriyle bir araya geldi
 
Esrarengiz olay... Kargalar kesik parmak taşıdı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Haziran 2023 Cumartesi 12:41

Önce Bolu'daki seçim sonuçları neden böyle oldu diye en başta kendisi hesap versin.

Yorumu oyla      5      3  
Az Bilmiş 24 Haziran 2023 Cumartesi 00:23

Sayın (Eski vekil) rumuzlu yorumcu doğru demiş. Bu parti ZİFİRİ KARANLIK bir partidir. Din düşmanlığı yapıyorlar. Şimdi itiraz edecekler. Daha geçen ay okullarda din adamları protokolu imzalandı ya, gittiler Cumhuriyet Meydanında ve bazı büyük şehirlerde basın açıklaması yaptıler. Kim yaptı İzmir CHP il örgütü. Ayrıca şu ÖZTRAK siyasetçimi dır komedyen midir. Neden açıklamalarından dolayı. Ne dedi. Yerel seçimler Erdoğan'' dan kurtulmak için fırsattır dedi. Bir de şu var. Şu habere neden 10 larca yorum gelmez. Hani İzmir Demokrasinin beşiğiydi. Son söz: Biz yerel seçimlerde bu CHP yi silindir gibi EZİP GECECEĞİZ evvelAllah diyorum.

Yorumu oyla      2      4  
Eski vekil 23 Haziran 2023 Cuma 18:24

Sayın belediye başkanı yollar yürümekle aşınmaz derdi rahmetli Demirel,ne yaparsanız yapın değişim olmaz bulun çoğunluğu derler şimdi mümkün değildir,sayın ınce imza topladı sonuca yaklaşınca ımza verenler satın alındı kurultay olmadı,daha sonrada bu imza verenler siyâset sahnesinden çizildi...

Yorumu oyla      10      3  
Az Bilmiş 23 Haziran 2023 Cuma 17:35

Haberi okudum. Bolu Belediyesi Başkanının CHP ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamaların altına imzamı atarım. Eleştirelirinde yerden göğe kadar haklıdır. Fakat burada bize çatarak TEK ADAM REJİMİ demiş. Buraya şerh koyuyorum. Biz referandumla, sandıkla, halkın teveccühü ile rakamların sayısal üstünlüğüyle halk tarafından seçilerek GELDİK. Bu kadar. Konuşurken dikkat et. Ayrıca sana şu akılı vereyim. Ankara'' ya genel merkeze vardığında orada sana ağız burun dalarak bir güzel DÖVMESİNLER dikkat et. Çünkü daha önce böyle bir şey yaşandı da ondan. Bu CHP karanlık, kaos bir partide ondan. Bu partide gerçek DİKTATÖRLÜK vardır. CHP nin ipi ile kuyuya inilmez.

Yorumu oyla      2      4  
SOKAK 23 Haziran 2023 Cuma 17:10

Yorumsuz...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili İnan’dan belediyelere ‘ilaçlama’ eleştirisi!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir milletvekili Eyyüp Kadir İnan ...
'Kurultay mutlaka yerel seçimden önce yapılmalı'
CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, gazeteci İsmail Küçükkaya’ya ...
Türkiye Değişim Partisi, CHP ile birleşti
Mustafa Sarıgül’ün lideri olduğu Türkiye Değişim Partisi (TDP) Ankara’da ...
 
AK Partili Dağ'dan esnafın başkanı Ata'ya övgü: Demokrasiyi sağlam işlettiniz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar ...
AK Parti tam kadro İzmir'de sahaya indi!
AK Parti İzmir Milletvekilleri ve İl Başkanı Bilal Saygılı bayram öncesi ...
İYİ Parti'de kritik kurultay yarın yapılacak
İyi Parti'nin 3'üncü Olağan Kurultayı yarın yapılacak. Meral Akşener’in ...
 
'Ekrem Bey görevine devam edecek'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Narlıdere’de 'kongre' kulisleri... Kimlerin ismi geçiyor?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde ...
Yavaş cephesinden Özcan'a sert yanıt!
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Mansur Yavaş cephesinden Bolu Belediye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva