HABERLER>GÜNCEL
15 Ağustos 2024 Perşembe - 13:31

TMMOB İzmir karıştı: Temsilcilik kapatıldı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi, Ödemiş Temsilciliği’ni kapatma kararı aldı. Temsilciliğin eğilim yoklamasında İzmir şubeye muhalif olan Gürkan Gülen’in birinci çıkması ve Gülen'in temsilci olarak atanmasını engellemek için kapatıldığı iddia edildi. Odadan ise yalanlama geldi. Odadan yapılan açıklamada “İlçe temsilciliği yönünden baktığımızda işleyiş açısından yeterince aktif olmadığını düşündük ve bu dönem kapatma kararını öneri olarak sunduk ve genel merkezimiz bu kararı onayladı” denildi.

TMMOB İzmir karıştı: Temsilcilik kapatıldı!

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ- TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ödemiş Temsilciliği’nde 14 Mayıs tarihinde temsilci seçilmesi için eğilim yoklaması yapıldı. Sandıktan Gürkan Gülen 24 oy, Yasin Türe 22 oy, Hayriye Doğru Bayraktar 21 oy, Mustafa Bozkurt 21 oy, Şevket Hasırcı 21 oy çıktı.

Eğilim yoklamasında birinci çıkan ve İzmir Şube yönetimine muhalif olduğu belirtilen Gürkan Gülen’in yarışta birinci çıkmasının ardından tartışmalar patlak verdi.

Muhalif cephenin iddiasına göre, İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, Gülen’i temsilci olarak atamak istemedi ve kendisi ile birlikte hareket ettiği iddia edilen üyelerden Ufuk Aykol aracılığıyla ikinci ve üçüncü sırada bulunan Yasin Türe ile Hayriye Doğru Bayraktar’a Ödemiş temsilcisi olması konusunda ayrı ayrı teklif götürdü, ancak iki isim de bunu kabul etmedi.

GEREKÇE İŞLEVSELLİĞİN AZALMASI
İzmir Şubesi yönetimi ise “işlevselliğin azalması” gerekçesiyle Ödemiş Temsilciliği’nin kapatılması önerisini İMO Genel Merkezi’ne iletti. Genel Merkez ise Ödemiş şubesinin yanında Bergama Temsilciliği’ni de benzer gerekçeyle kapatma kararı kaldı.

“AYATAR’I VE AYKOL’U TEBRİK ETMEK LAZIM”
Gürkan Gülen yaptığı açıklamada “yaptığımız seçime saygı duymayıp, sözde demokrasiyi her platformda savunan ama iş uygulamaya gelince istedikleri olmuyor diye kibirlerine kapılarak hareket eden Eylem Ulutaş Ayatar başkanlığındaki İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu'nu ve Ufuk Aykol'u tebrik etmek lazım. Benden daha az oy alanlara teklif götürdüler. Kabul de etmedi arkadaşlarımız. Elbirliği ile üye sayısı Tire Temsilciliği'nden daha fazla olan İnşaat Mühendisleri Odası Ödemiş Temsilciliği'ni kapattılar. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

ODADAN AÇIKLAMA: BİR SEÇİM VE BUNUN KAZANANI DİYE BİR ŞEY YOKTUR
İnşaat Mühendisleri İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar ise iddialara yanıt verdi. İddiaları yalanlayan Ayatar, “Bir eğilim yoklaması yapıldı. Seçimler şubede olur ve iki yılda bir gerçekleştirilir. Temsilcilik açılması ya da kapatılması konusu, bir yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirilir. Seçim diye bir şey yok. İlçe temsilciliği yönünden baktığımızda işleyiş açısından yeterince aktif olmadığını düşündük ve bu dönem kapatma kararını öneri olarak sunduk ve genel merkezimiz bu kararı onayladı. İdari bir karar bu. Kazanma diye bir şey yok, çünkü seçim yok. Yönetmelik gereği ve yönetimin tasarrufu gereği temsilciliklere atamalar yapılır. Bir seçim ve bunun kazananı diye bir şey yoktur. Bu Ödemiş'e özel bir karar değil. Aynı şekilde işlevselliği azaldığı için Bergama temsilciliğini de kapattık” dedi.

 
Bakanlık açıkladı: Türkiye'de maymun çiçeği vakasına rastlanmadı
 
Otomobil şarampole devrildi: 1 kişi can verdi!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmail Payamcı 17 Ağustos 2024 Cumartesi 17:50

Yorum ekleyen bazı kişiler ya inş. müh. değiller, yada mühendis iseler meslek odamızın görevlerinin neler olduğunu bilmiyorlar, mühendisin neleri bilmesi gerektiğini hiç bilgilerinin olmadığını düşünüyorum. Odamızın yayınlarından, düzenlediği eğitim çalışmalarından hiç haberi yok. Çok üzüldüm birşeyler bilmemesine. Saygılarımla

Yorumu oyla      0      0  
mühendis bey 16 Ağustos 2024 Cuma 09:31

umarım Tayyip bu tarz odaları kapatır,çünkü odaların içine çöreklenen bazı kişilerden oluşan yapılar, gizliden gizliye terör örgütlerine yakınlık kuruyorlar.Odalar asla çalışan ya da emekli mühendislere ilişkin destek vermiyorlar.Belediye çalışanı hangi mühendisin hakkını başkana karşı savunmuş, avukatlık masrafını karşılamış.İşten çıkarılanlara üyelerinin yanında olup da sendikalar gibi eylem yapmış.Ama çatır çatır aidat alırlar.ASIL TMMOB KALDIRILMALI,sonra kağıtlar yeniden karılmalı....

Yorumu oyla      0      0  
harun 15 Ağustos 2024 Perşembe 18:57

reşat kendıne gel resat odanın bu dedıkelrınle alakası yok cay lahve içme yeridir bos yerlerdir

Yorumu oyla      2      0  
reşat özbilir 15 Ağustos 2024 Perşembe 16:20

Mühendis emekçileri bir çatı altında toplayan ve insanların güvenli yapılarda oturmasının mücadelesini veren, kaçak ve denetimsiz yapıya karşı duran bu oluşum yapısı nedeniyle ister istemez siyasete bulaşıyor. Tüm meslektaşlarımı odaya sahip çıkmaya davet ederim. Oda hepimizin

Yorumu oyla      1      3  
ali alkantara 15 Ağustos 2024 Perşembe 16:10

odaların kendisine faydası yok ki mesleklerine ve meslektaşlarına olsun. nerede var benim gibi emekli kocamış odalarda çay kahve içiyor sosyal ortam olsun diye gidiyor. bu sırada özel sektörde bomba gibi gençlerimiz dev şirketleri ve sektörü sürüklüyor. oda yönetimleri kesinlikle özel sektör kariyerinden gelen ve uygun profilde insanlar olmalı boş beleş insanlar oralarda barındıkça odalarda boş beleş işlerle uğraşıyorlar.

Yorumu oyla      3      0  
KİRLİ 15 Ağustos 2024 Perşembe 14:58

Atamaya engel olunduğu için kapatma gerçekleştirildi.

Yorumu oyla      0      1  
tahsin 15 Ağustos 2024 Perşembe 14:46

kapatın gıtsın bu odalarıu ya hepsi bombos seyler

Yorumu oyla      5      0  
halk 15 Ağustos 2024 Perşembe 14:31

bu odalar dernekler hepsi siyasi rant yeme yeri. rteye en kızdığım şey bunları bir türlü kapatmadı gitti. sorsan demokrasi derler ama ne kadar anti demokrat iş var hepsinin arkasında odalar var.

Yorumu oyla      3      0  
15 Ağustos 2024 Perşembe 14:12

Sizler ne iş yaparsınız? El cevap; Nothing

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı başvuruları başlıyor
Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2024 TR-YÖS/2) başvuruları ...
Selçuk'ta 'Meryem Ana'nın Göğe Yükseliş Günü' ayini yapıldı
İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan, Hazreti İsa'nın annesi Meryem Ana'nın ...
Kaplumbağaların kirli suda yaşam mücadelesi!
İzmir'in Çeşme ilçesinde, su kanalında yaşamlarını sürdüren çizgili kaplumbağalar ...
 
Çanakkale’de orman yangını: Şehitlik ziyarete kapatıldı
Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan ...
Bakanlık harekete geçti... İzmir'de fahiş fiyat denetimi!
İzmir'de haksız fiyat artışına karşı ve güvenli ürün satışının sağlanması ...
THY seferlerine tayfun engeli
THY, Japonya'da beklenen olumsuz hava koşulları ve tayfun nedeniyle yarın ...
 
Tarık Ziya Ekinci hayatını kaybetti
Tarihçi, doktor ve siyasetçi Tarık Ziya Ekinci 99 yaşında hayatını kaybetti.
Son bir haftada 73 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada 73 teröristin, yılbaşından bu ...
QR kodlar üzerinden siber saldırılar arttı
Siber güvenlik alanında projeleri ve yerli ürünleri bulunan STM'nin yeni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva