HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ocak 2016 Salı - 13:33

Süleyman Alasya’nın adı Konak’ta yaşayacak

İzmir spor basının duayen ismi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Süleyman Alasya’nın adı Kahramanlar’da parkta yaşayacak. Konak Belediyesi tarafından 2014 yılında yaşamını yitiren Gazeteci Süleyman Alasya’nın adının verildiği Kahramanlar Semti’ndeki park, düzenlenen törenle açıldı.

Süleyman Alasya’nın adı Konak’ta yaşayacak

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Süleyman Alasya’yla yerel seçim çalışmaları sırasında tanıştığını, Alasya’nın Gezi direnişinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz adına lokma döktürmek istediğini anlattı. Süleyman Alasya ile Ali İsmail’i birlikte andıklarını da vurgulayan Pekdaş, “Bu anmadan kısa süre sonra Alasya’yı kaybettik. Onun adını artık Kahramanlar’da parkta yaşatacağız. O da mahalle kültürünün yaşamasını istiyordu. Spor, sosyal yaşam ve siyaset onun için önemliydi. Ülkede basın özgürlüğü anlamında geri gidiş yaşanırken, gazetecilere yoğun baskılar yapılırken o da şuan bizimle birlikte olsaydı tepkisini en kuvvetli şekilde dile getirirdi. Türkiye şuan kötü günlerden geçiyor” dedi.



“GAZETECİLER KENTİN BELLEĞİDİR”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de, gazetecilerin kentin belleğinde önemli yer tuttuğunu söyledi. Alasya’nın “onurlu duruşu” ve “güzel bir kalemi” olduğunu anımsatan Dikmen, “Son derece anlamlı ve güzel bir gün. Kahramanlar gazeteci yetiştirme konusunda öncü bir semt. Süleyman Alasya Parkı’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün hemen sonrasında açılması çok anlamlı oldu. Gazeteciler kentlerin belleğinde önemli yer tutuyorlar. Ben bu güzel park için aynı sektörde farklı kulvarlarda aynı dönem içersinde birlikte yaşayıp paylaştığım Alasya’yı saygıyla anıyorum. Onun onurlu duruşu ve güzel kalemi bizim için son derece anlamlıydı. Konak belediye meclisine oy birliğiyle bu parkın yapılması konusundaki desteğine sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.

TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş da, Süleyman Alasya’nın farklı bakış açısıyla birden bire gündemi değiştirebildiğine dikkat çekerek, “Yine bir sabah ansızın yine gündemi değiştirerek aramızdan ayrıldı” dedi.

Konuşmaların ardından Alasya’nın fotoğrafının bulunduğu büst açılışı yapılırken, Alasya için oluşturulan anı defterine dostları duygularını yazdı.

KİMLER KATILDI?
Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Konak Belediye meclis üyeleri ve Alasya’nın gazeteci dostları ve ailesi katıldı.

SÜLEYMAN ALASYA KİMDİR?
İzmir’de doğan Süleyman Alasya, mesleğe 1983 yılında Hürriyet Gazetesi spor servisinde başladı.  2001 yılına kadar Hürriyet Gazetesi İzmir bürosunda spor muhabiri ve köşe yazarı olarak görev yapan Alasya, Yeni Asır, Haber Ekspres ve Yenigün gazetelerinde görev aldı. SKY TV ve Kanal 35’te futbol programları yaptı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi olan Alasya, son olarak 9 Eylül Gazetesi’nde spor köşe yazarlığı yapıyordu. Alasya, ayrıca Kanal 35 televizyonunda da ’Futbol Yorum’ programını hazırlayıp sunuyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Alasya, 2014 yılının mayıs ayında geçirdiği ani kalp krizi sonucu 62 yaşında hayata veda etti.

 
Göztepe Karşıyaka’nın bekinin peşinde!
 
Erdoğan açıkladı: Suriye kökenli canlı bomba
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 12 Ocak 2016 Salı 14:52

VEFA İSTANBULDA BİR SEMT ADI DEĞİLDİR. YÜREKTEN KUTLUYORUM. BİR KEZ DAHA SEVENLERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM. IŞIKLAR İÇİNDE YATSIN. İZMİR İ ÇOK SEVERDİ.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki ‘bayi krizi’nde Kartek’ten kritik açıklama
Ulaşımda ücret toplama ihalesi kazanan Cardtek A.Ş’nin toplu ulaşım markası ...
Kuzeyde 400 kilometrelik şebeke harekatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz ile Dikili-Çandarlı Mahallesi’nde eskiyen ...
Karşıyaka Nazım Hikmet’i anacak
Büyük şair Nazım Hikmet, doğumunun 114. yılında şiirlerle anılacak.
 
İzmir’de yerel kalkınma tam gaz: Sırada arıcılık!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir kırsalında gelir getirici faaliyetlerin ...
Bucalı kardeşler ‘Abla ve Ağabeylerini’ çok sevdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte yaşayan dar gelirli çocuklara ...
Börklüce Mustafa Karaburun’da yaşayacak!
600 yıl önce Karaburun’da özgürlük, eşitlik, barış, adalet ve dayanışma ...
 
Güzelbahçe'de Sosyal Market’in stokları tükendi
Güzelbahçe Belediyesi’nin hayata geçirdiği, Sosyal Market’te kışlık giysiler tükendi.
Kadın emeği ve köy pazarı Menderes’te kuruluyor
Menderes Belediyesi tarafından başlatılacak Kadın Emeği ve Köy Pazarı ...
İzmir’de engeller kalkıyor, kırmızı bayraklar artıyor!
Engellilerin erişimine uygun hale gelen Urla Devlet Hastanesi Hizmet Binası’na ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva