HABERLER>GÜNCEL
19 Temmuz 2023 Çarşamba - 13:10

Suç örgütü lideri Nuri Ergin hakim karşısına çıktı

Karagümrük Spor Kulübü'nün eski başkanı Yaşar Ecim ve Gürcan Tan'a karşı 2 yıl önce yapılan silahlı saldırı nedeniyle toplamda 239 yıl hapsi istenen 'Nurişler' suç örgütü lideri Nuri Ergin, "Bu dava neden açıldı, niçin suçlanıyorum, olay ne inanın bilmiyorum. Ben işlediğim suçların hiç birini inkar etmedim. Oğlumu vuran öldürüldü. Talimatı ben verdim. Ondan sonra 15 yıl hiçbir eyleme karışmadım" dedi. 

Suç örgütü lideri Nuri Ergin hakim karşısına çıktı

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 2 tutuklu sanık getirilirken Nuri Ergin cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Sanık avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada tanıklar dinlendi ardından sanıklara söz hakkı verildi. 

"İŞLEDİĞİM SUÇLARIN HİÇ BİRİNİ İNKÂR ETMEDİM"
Nuri Ergin savunmasında, "Bu dava neden açıldı, niçin suçlanıyorum, olay ne inanın bilmiyorum. Bana gönderilen iddianamedeki suçlamaları okuduğumda kahkahalar atıyorum. Ben işlediğim suçların hiç birini inkar etmedim. Oğlumu vuran öldürüldü. Talimatı ben verdim. Ondan sonra 15 yıl hiçbir eyleme karışmadım. Necmettin Akpınar çocukluk arkadaşımdır. Kendisini 25 senedir görmemiştim. Ben cezaevinde olduğumdan kendisini yıllar sonra torunlarımı hastaneye götürsün diye aramıştım. Bütün değerlerim üzerine yemin ederim ki bunlarla hiçbir ilgim, alakam yok. Bunlarla aynı masada dahi oturmam. Bu nasıl bir örgüt ki son 15 yıldır hiçbir olaya karışmamış. Bakıyorum sanıklardan biri taksi şoförü biri kahveci, bunların benimle ne ilgilisi olabilir. Ben bunlarla muhatap olduğum için inanın acı çekiyorum. Madem haraç almışız neden Karagümrük'teki kendi yerimi 1 trilyona satmışım, neden evimi 470 bine satmışım. Ben tırnaklarımla kazıya kazıya edindiğim malımı mülkümü sata sata hapishanede hayatımı geçindiriyorum" dedi. 

"NÜFUS KÜTÜKLERİNDEN BİR KİŞİYİ SAĞ BIRAKMAM"
Dosyadaki sanıklardan biri olan oğlu Anıl Ergin'in boşuna 18 ay tutuklu kaldığını söyleyen Nuri Ergin, " Ben 30 senedir cezaevindeyim, 18 senesini hücrede geçirdim. Ben suçlarımla övünmüyorum kaderimmiş diyorum. Kaderim yüzünden de yıllardır ailemden uzağım. Yüce Allah üzerine yemin ederim ki ben bu suçlara karışmadım. Telefon görüşmelerinde ne yapıyorsun demişimdir, torunumu hastaneye götür demişimdir. Benim babam Karagümrük'te kucağımda öldürüldü, dayım öldürdü ben de onu öldürdüm. Ben anamın karnından suçlu doğmadım. Suça itildim. Bu davanın iddianamesi bir iftiranamedir. Hepsi hayal ürünüdür. Oğlum Anıl Ergin'in başına 1 milyon dolar para koymuşlar. Buradan onlara sesleniyorum. Değil öldürmek tırnağına taş değerse ben de amcası da onların nüfus kütüğünden bir kişiyi sağ bırakırsam Allah beni kulluğundan çıkarsın" şeklinde konuştu. 

Diğer tutuklu sanıklar da tek tek söz alarak tahliyelerini talep etti. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fatih Karagümrük Spor Kulübü'nün eski Başkanı Yaşar Ecim'in, bir futbol maçında Erzurumspor taraflarlarının yaptığı 'Nuri Ergin' tezahüratlarına Karagümrük tribünlerinin katılmaması nedeniyle, silahla saldırıya uğradığı belirtildi. Örgüt lideri Nuri Ergin'in cezaevinden telefonla aradığı kişilere "Ben ömrümü Karagümrük'e verdim, bu kadar ceza yattım. Erzurumlular 'Nuriş' diye bağırır da Karagümrüklüler nasıl bağırmaz, onlara söyle hepsini öldüreceğim" diyerek, Kulüp Başkanı Yaşar Ecim ve yönetimindeki kişileri tehdit ettiği bildirildi. Ecim'in 12 Eylül 2020'de Beylikdüzü'nde bir mekan çıkışında silahlı saldırıya uğradığı ve bacağından yaralandığı, yanında bulunan Gürcan Tan'ın ise seken kurşunlar nedeniyle yaralandığı anlatılan iddianamede, sanık Nuri Ergin hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', iki kez 'Olası kastla yaralama' ve 16 ayrı suçtan toplamda 84 yıl 4 aydan 239 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Diğer sanıkların da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep edildi. (DHA)

 
Nazilli'deki tüp faciasının raporu ortaya çıktı: Suçlu işletmeci!
 
'200 bin TL'lik tehdit' davasında hapis cezası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüzen tarih İzmir'e geliyor
Romanya Donanması'nın 85 yaşındaki 3 direkli yelkenli eğitim gemisi 'Nava ...
2024’te hizmete açılacak... Nazım Hikmet Kültür Merkezi inşa edilecek!
Dünya şairimizin adını taşıyacak kültür merkezinin inşaat süreciyle ilgili ...
Koyun ve keçilerde KOVID-19 testi!
Ege Üniversitesinden (EÜ) araştırmacıların Kovid-19 salgınının koyun ve ...
 
İzmir'deki utanç davasında karar... Üvey kıza istismara 15 yıl!
İzmir'de üvey kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava ...
Silah ticareti, yağma, tefecilik, tehdit... 'Sevenler' çetesine darbe!
İzmir merkezli 4 ilde 'Sevenler' isimli suç örgütüne yönelik düzenlenen ...
Makasçıdan skandal savunma!
İzmir'in Menderes ilçesinde 5 ölümlü kazaya yol açan sürücü Yusuf İslam ...
 
Terör örgütüne baskın: 10 kişiye gözaltı
Ankara'da PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütü mensupları ile irtibatlı ...
Yabancı uyruklulara denetim: Para cezası uygulandı
Bursa'da yabancı uyruklu kişilerin yoğun yaşadığı mahallelerde kimlik ...
LGS’de tercih dönemi bugün bitiyor
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak lise tercihleri için ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva