HABERLER>SPOR
22 Ağustos 2014 Cuma - 12:02

Stat krizinde iş birliği: Buca ve Karşıyaka el ele verdi

Alsancak Stadı’nın deprem riski nedeniyle kapatılması üzerine zora düşen kulüpler çare ararken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bucaspor Kulübü Başkanı Hüsnü Kaya ve Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) Başkanı Fatih Diniz, Buca’da bir araya gelerek stat zirvesi gerçekleştirdi. Zirve sonunda “yılmayız” mesajı ve Karşıyaka’ya yeni stat müjdesi çıktı.

Stat krizinde iş birliği: Buca ve Karşıyaka el ele verdi

Zirvenin mimarı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir spor camiasının bir afet yaşadığını belirterek, “İzmir’de görmek istemediğimiz bir afet yaşadık. Spor depremi yaşadık. Bunun üzerine zor günleri dayanışma ile atlatmak üzere Karşıyaka Belediye Başkanımız ve KSK Başkanımız ile buluştuk. Buradan nasıl kurtuluruz? Enkazı nasıl kaldırırız? Elbirliği, gönül birliği içinde nasıl yaparız? Sorularının yanıtlarını aradık. Sonuç olarak ‘bugünden itibaren Bucaspor’un stadı Karşıyaka’nın stadıdır. Elbirliğiyle maçları oynarız. Bizi kimse yıkamaz. İzmir, Buca, Karşıyaka bunun altından kalkar’ dedik. Öyle de olacak. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu. 

AKPINAR: STADI BİZ YAPACAĞIZ
Bu sabah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüğünü ve Karşıyaka’ya stat yapacaklarını açıklayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, “Burada bir kardeş dayanışması var.  İzmir’in sporu çok ciddi darbeler almakta. Ne yazık ki bu durum stadyuma ihtiyaç olduğunu bir kaz daha gösterdi. 2002’den bugüne kadar Alsancak Stadı ve Atatürk Stadı tartışılır durumda. Alsancak kararı liglere bir hafta kala manidardır. Bu karar İzmir sporuna vurulmuş darbedir. KSK ve diğer kulüpler, stat bulamıyor. Bucaspor bize kucak açtı. Bu dayanışma her ilçede devam edecektir. İzmirlilerle bu noktada uğraşmaya devam edeceklerse de İzmir bunun üstesinden gelir. Büyükşehir Başkanımız Sayın Kocaoğlu ile görüşüp karar verdik. Karşıyaka’ya stadı biz kazandıracağız. Projesi olmayan sadece 3 boyutlu maketle stadyum yapmaya kalkanlar, bizim nasıl stat yapacağımızı görecekler” şeklinde konuştu.

DİNİZ: STAT ELZEM
KSK Başkanı Fatih Diniz de Başkan Piriştina ve Başkan Kaya’ya teşekkür ederek, “Sıkıntı çok büyük. Başkan Levent Piriştina’nın dediği gibi bir deprem yaşandı sporda. Acı gerçektir ki, 102 yıllık KSK kulübü, kapı, kapı stat arıyor. Bu zirve ile zaten Bucaspor ile olan iyi ilişkilerimiz pekişti. Karşıyaka’ya inşallah en kısa sürede bir stat kazandırmamız gerekli. İzmir için elzem bir durumdur” dedi.

KAYA: TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN
Bucaspor Başkanı Hüsnü Kaya da zirvenin ve işbirliğinin Türk sporuna örnek olması gerektiğini ifade ederek, “Hiç beklemediğimiz bir topu kucağımızda bulduk. ‘Alsancak Stadı kapatıldı’ dendi. Ve kapattılar. Hiç kimse bir çözüm üretmeden kapattılar. Biz bu olayı duyduğumuz andan itibaren tüm kulüplere imkanlarımız yettiğince sahip çıkacağımızı beyan ettik, çıkmaya da devam edeceğiz. Bucaspor camiası olarak İzmir’e hizmeti, karşılığını almasak dahi en üst düzeyde yapan kulübüz. Bugün burada dayanışmayı, kardeşliği, Ege ruhunun ne olduğunu Türkiye’ye göstermiş olduk.  Ülkemizin spor camiasına da örnek olmasını diliyorum” dedi.

YENİ STATTA LK MAÇ SÖZÜ ALDI
Açıklamanın ardından Başkan Piriştina, Akpınar ve Diniz’den yeni statta açılış maçını Bucaspor ile oynama sözü aldı. Başkan Akpınar, “Biz kardeş kulübüz, sizi mi kıracağız” şeklinde yanıt verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 22 Ağustos 2014 Cuma 22:32

Sayın Piriştina; bu Hüsnü Kaya ile beraber olduğunuz müddetçe Bucaspor'u; Bucaspor olmadan Buca'yı mutlu edemezsiniz.. Lütfen bir çözüm bulun...

Yorumu oyla      11      6  
gerçek 1 22 Ağustos 2014 Cuma 16:15

her maçta 3000 -5000 aracı nereye park edeceksiniz.Bir maçta mağlup olunduğunda dükkanların camı çerçevesi indiğinde karşıyaka esnafı kazanacakmı kaybedecekmi hep birlikte göreceğiz.Kimse böyle bir şey istemez ama gerçek bu.

Yorumu oyla      14      7  
ERDİ. 22 Ağustos 2014 Cuma 15:27

iNŞALLAH HER ŞEY DİLEDİĞİNİZ GİBİ OLUR BU HABERE SEVİNDİK SEVGİLİ BAŞKANLAR. UMUYORUZ Kİ EN KISA ZAMANDA GERÇEKLEŞECEK BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR. TEBRİKLER.

Yorumu oyla      13      7  
TAM35 22 Ağustos 2014 Cuma 15:12

İcraat sayın başkanlar icraat. Bu stadı yapmayacağınızı siz de biliyorsunuz. Göstermelik tokalaşmalara, birliktelik mesajlarına karnımız doydu artık. Somut projelerle karşımıza çıkın lütfen. Açılış maçı için sözleşilmiş de, Ege ruhu herkese gösterilmiş de fasa fiso. Nereye yapılacak o stad ? Yer yok, proje yok, plan yok. 1 hafta sonra söyleyeceklerinizi görür gibiyim: Milli emlakla görüşmeler sürüyor, yer devir işlemi için bakanlığın onayı bekleniyor, hazineyle arazi devri konusunda pürüz çıktı, yan yattı çamura battı falaaaan filaaaan. Yıllardır aynı teraneleri dinlemekten bıktık biz İzmirliler olarak, yapacaksanız çıkın ve deyin ki şuraya yapıyoruz, şu kadara malolacak, şu zamanda bitecek. Yazık bu kentin insanına yazık. Şov yapmayı bırakın iş üretin lütfen.

Yorumu oyla      19      6  
kemal sunal 22 Ağustos 2014 Cuma 13:57

ŞOVU BİRAKIN HİZMETE BAKIN SÖYLEV DEĞİL EYLEME GEÇİN,MANŞETLER ÇÖZÜM DEĞİL İCRAAT GEREK,SİYASETTE KALİTE, HİZMETTE KALİTEYİ ÖNE ÇIKARIN,

Yorumu oyla      20      6  
stad 22 Ağustos 2014 Cuma 12:19

Sayın belediye başkanım stad yalıya yapılacak.isteseniz de istemedeniz de çevre ve şehircilik bakanlığından alınacak ruhsatla bu iş bitecek.Karşıyaka taraftarının iradesi de bu yönde.Artık karşıyaka esnafı kazancak.

Yorumu oyla      17      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zemin şoku: Manisa’da süper kupa tarlası!
Toplam piyasa değerleri 300 milyon Euro'yu bulan Fenerbahçe ile Galatasaray'ın ...
Sultanların maçında büyük skandal!
Rusya ile oynadığımız Dünya Grand Prix'si finalleri maçı, eşine az rastlanır ...
Altınordu Dostluk Kupası’na kötü başladı
TSYD Ege Dostluk Kupası’nın ilk karşılaşmasında Nazilli Belediyespor, Altınordu'yu 1-0 yendi.
 
Göztepe’den flaş kombine kararı!
Göztepe yönetimi, Alsancak Stadı'nın maçlara kapatılmasının ardından kombine ...
Karşıyaka Buca Arena’yı istiyor!
Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, Alsancak Stadı'nın kapatılmasının ardından ...
Vali Toprak’dan Alsancak için yıkım sinyali
Uzmanların bu aşamada tesisin güçlendirilmesinin mümkün olmadığı yolunda ...
 
Yeşil: Alsancak’a 90 gün yeter!
Karşıyaka 2'nci Başkanı Azat Yeşil, Alsancak Stadı'nın 90 günde güçlendirilip ...
Alsancak Stadı gündemi salladı!
Alsancak Stadı'nın depremde yıkılma riski nedeniyle kullanıma kapatılması ...
Tribünler de Alsancak kararını tepkili!
İzmir Taraftar Hakları Derneği, Alsancak Stadı'nın kapatılma kararının ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva