HABERLER>SPOR
27 Ağustos 2014 Çarşamba - 10:02

Stat krizinde 2.raunt: Yemişçi’den Kocaoğlu’na yanıt

Valilikteki zirvenin ardından ‘Söz mü başkan’ ifadesiyle başlayan tartışmada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sert sözlerine İZVAK Başkanı’ndan yanıt geldi.

Stat krizinde 2.raunt: Yemişçi’den Kocaoğlu’na yanıt

İZMİR - İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, Alsancak Stadı'nın kapatılması kararının ardından yaşanan tartışmalara ilişkin, "Şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımız, sporu siyasete alet etmenin İzmir'e ve spor kulüplerine en büyük kötülük olacağına inanmışlardır" ifadelerini kullandı.

- KOCAOĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ?

Yemişçi, yaptığı açıklamada, Alsancak Stadı'nda ortaya çıkan son durumla ilgili kulüplerin isteği üzerine acil toplantı yapıldığını ve alınan karar neticesinde İzmir Valisi Mustafa Toprak'tan randevu talebinde bulunarak dün bir araya geldiklerini belirtti.
Toplantıda alınan tavsiye kararlarının medya ile kamuoyuna duyurulduğunu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ise şahsına yönelik yakıştırmalarda bulunduğunu dile getiren Yemişçi, açıklamada şu görüşlere yer verdi: "İZVAK yönetiminde defalarca ifade ettiğimiz gibi başkan olarak şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımız, sporu siyasete alet etmenin İzmir'e ve spor kulüplerine en büyük kötülük olacağına inanmışlardır. İZVAK, her zaman bu prensiple hareket etmektedir. Sayın Aziz Kocaoğlu'nun benim AK Parti mensubiyetim dolayısıyla böyle yakıştırmada bulunduğunu zannediyorum.
Sayın başkan, ben İZVAK çatısı altında siyaset yapmıyorum. İzmir'e, spor kulüplerimize, yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte hizmet gayretindeyiz. Nasıl ki siz büyükşehir belediye başkanı olarak, tüm İzmir halkının, hemşerilerimizin hizmetini siyaset gözeterek yapmıyorsanız, biz de aynen o şekilde hizmet üretme gayretindeyiz. Şahsıma isnat ettiğiniz hükümet temsilciliği suçlaması konusunda ise hükumetin ve bakanlıkların konularının muhatabının ve karar merciinin, şahsım olmadığı gibi İZVAK'ın da olmadığını ifade edebilirim. Sayın başkan, İzmir çeşitli makamlardaki yöneticilerinden hizmet bekliyor, medya açıklamaları ile birbirlerine laf yetiştirmelerini değil…" (a.a)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şaka gibi.. 28 Ağustos 2014 Perşembe 09:52

tartışmanın boyutunu değiştirmeye gerek yok.. tuğrul yemişçi izvak olarak ciddi olarak kulüplere destek olacak tek bir girişimde bile bulunmadı.. o gereksiz vakıfın gereksiz koltuğunda oturup ahkam kesecek bir pozisyonu olduğunu düşünmüyorum.. Aziz Kocaoğlu ise örnekköy ve uzundere de 25'şer bin kişilik stadlar yapacağını taahhüt etti.. ama bence ksk stadı mavişehirde salona bitişik bir arazi var oaraya yapılabilir.. Göztepe stadı için ise en uygun yer üçkuyular iskele karşısında bulunan eshot garajı arazisidir..

Yorumu oyla      11      6  
İzmir Misafir 27 Ağustos 2014 Çarşamba 16:14

Bir kişi de demiyor Atatürk stadını yıkıp, esas orayı modernize etmek gerektiğini.Atatürk stadını 30 - 40 bin kişilik modern bir stad haline getirip, kalan boş arazileri de futbol, basketbol ve tenis okulu olarak değerlendirirsek çok iyi olur.

Yorumu oyla      15      5  
çarşî 27 Ağustos 2014 Çarşamba 16:09

Belediye başkanları istediği kadar engel olmaya çalışsın,stad yalıya yapılacak.ruhsat işlemleri için dün bakanlıkta işlemler başlatıldı.12senedir bu konuda uyuyanlar şimdi efelik yapmaya kalkıyor.seçimleri hizmet yaptığınız için değil akp olduğu için kazandınız.buni siz de biliyorsunuz.ona göre davranın.

Yorumu oyla      13      12  
Kadızade Zühtü Işıl Bey'in Süvarisi 27 Ağustos 2014 Çarşamba 15:07

Hoplama zıplama otur yerine , Stad yalıya yapılacak ortamı boşuna germe , sonra bulursun kendini yumurta şenliklerinde..

Yorumu oyla      13      11  
Kadir 27 Ağustos 2014 Çarşamba 14:43

Başkan Kocaoğlu'nun aşırı tepkisini anlamakta zorlanıyorum.İzmir'e stad konusunu temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp bir türlü pişiremeyen sizsiniz.10 senedir bu kentin yönetimindesiniz.Mali yapı ve bilanço anlamında da güçlü olduğunuzu iddia ediyorsunuz.O zaman;250 milyon TL.lik bir stad yatırımı için dış kaynak da bulabilirdiniz.Niye planlamadınız,niye yapmadınız? Elinizden tutan mı vardı? Stad işinin bu aşamaya gelmesinde ve düğümlenmesinde başrol sayın Kocaoğlu'na aittir.Tek adam zihniyeti ile yönetir ve takım ruhu içinde hareket etmezseniz olacağı budur.Karşınızdaki iktidar güçleri sizi köşeye sıkıştırdı ve bu hamleyi beklemiyordunuz değil mi? İyi bir satranç oyuncusu olsaydınız bu hamleyi görürdünüz.Dürüst olabilirsiniz,ama;planlı ve öngörülü bir başkan değilsiniz!...

Yorumu oyla      16      13  
ercan 27 Ağustos 2014 Çarşamba 13:23

anlaşılamayan durum şu. Kimse ayrıntulı raporu görmesdi. Sadece bir genelge var burda maç oynanamz diye. Ayrıntılı rapor okunmadan bir takım hareketlenmeleri anlamak gerçekten zor. Birileri çıkmış karşıyaka göztepe statlarının gecikmeden başlanmasını dile getiriyorlar. Peki alsancak ve atatürk statlarının günümüze uygun yenilenmesinden neden hiç bahsedilmiyor. Önce biri kalksın bunu açıklasın.Bu bir hedef saptırmacadır. ve bir orta oyunu oynanıyor.Maksat izmire dayatılan o yeni statların yapılaması için önünün açılması Yemiyoruz bunları kusura bakmayın.

Yorumu oyla      19      6  
bülent ışık 27 Ağustos 2014 Çarşamba 13:21

Karşıyaka,Çiğli ve Bayraklı ile birlikte nüfusu 900 bin olan bu bölgeye 15 bin kişilik stat değil Örnekköy'e 30 bin kişilik stat yapılsın.Alsancak stadı yıkılıp yerine daha büyük bir stad yapılsın.Kulüp binası kaldırılıp arkadaki yol yeraltına alınarak kale arkası tribün yapılabilir.

Yorumu oyla      19      6  
sak 27 Ağustos 2014 Çarşamba 12:37

Yalıda stad olmaz. Burası Karşıyaka koskoca ilçe .Yalıda stad diyenler burayı belde sanıyor.Burası Karşıyaka.

Yorumu oyla      20      8  
Karşıyaka 27 Ağustos 2014 Çarşamba 10:58

Ben Karşıyakalıyım deyip 102 yıllık klübün şu yaşadıklarını içine sindirebilen varsa helal olsun.Belediye ruhsat vermeyecek çok açık belli.Hiç zaman kaybetmeden bakanlık yetkisi ile ruhsat süreci biranönce tamamlansın ve bu arada şantiye kurulumu,zemin etüdleri projenin nihai şekli gibi hususlar tamamlansın.En kötü, 2015-2016 sezonu 2.yarısını Karşıyakada Yalı stadında oynamak istiyoruz.

Yorumu oyla      16      19  
volkan 27 Ağustos 2014 Çarşamba 10:43

Bırakalım artık kısır tartıšmaları,koskoca karşıyaka maçlarını bucada oynayacak bu sene.acilen yalı stadı başlasın ve õnûmûzdeki yıla yetiştirilsin.

Yorumu oyla      16      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galatasaray Volkan'ı şikayet ediyor!
Galatasaray Kulübü, Volkan Demirel'i şikayet etmek için hukuki çalışmalara başladı...
Ege takımları reklamsız kaldı!
Futbolda bu hafta start alacak yeni sezon öncesi Ege kulüplerine forma reklamı veren çıkmadı.
Göztepe seçimini yaptı: Atatürk Stadı
Göztepe’nin yeni sezonda maçlarını Atatürk Stadı'nda oynaması kesinleşti.
 
Manisa’daki Süper Kupa’da iyi, kötü ve çirkin!
Manisa’nın ilk kez ev sahipliği yaptığı Süper Kupa'daki Fenerbahçe-Galatasaray ...
Türkiye’yi şok eden Volkan’dan tehdit gibi açıklama!
Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, dün oynanan Süper Kupa ...
Alsancak topuna TMMOB da girdi: İnandırıcı değil!
Tarihi Alsancak Stadı'nın yıkılma kararı ile ilgili açıklama yapan Türk ...
 
Türkiye’nin ilk madalyası Büyükşehir Müdürü’nden!
Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası 50-54 Yaş Bayanlar 300 Metre Engelli’de ...
F.Bahçeli Volkan'dan şok sözler: Sokak köpeklerini...
Maç sırasında Galatasaraylı Felipe Melo ile yaşadığı gerginlikle dikkatleri ...
Nefes kesen finalde Süper Kupa Kanarya'nın ellerinde: 3-2
Ve Süper Kupa, Fenerbahçe'nin... Lig şampiyonu Fenerbahçe, Türkiye Kupası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva