HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2013 Perşembe - 11:44

Soylu: Çiğli’nin anahtarı elimde!

Yaptığı renkli seçim kampanyasıyla dikkatleri üzerine toplayan CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Birol Soylu ses getirecek bir projeye imza attı.

Soylu: Çiğli’nin anahtarı elimde!

CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Birol Soylu yaklaşan yerel seçim öncesi çalışmalarını değerlendirdi.

- İNAL'DAN KRİTİK MENDERES MESAJI...

Soylu 'Seçim kampanyamızda alışılagelmişin dışında etkinlikler yaptık. Minibüs reklamları, boyoz dağıtmak gibi. En sonuncusu çok anlamlıydı. Türkiye genelinde çok aday adayı var.Sırf İzmir’de ortalama 300 aday varsa ortalama 5000’in üstünde aday adayı var.Her biri bin kitap bassa 6 milyon kitap yapar.Bu kadar kitapta bir orman yapar.Gezi ruhunun etkilerini sürdürdüğü şu günlerde yaptıklarımızın söylediklerimizle çelişmemesi için buna uygun davrandık. Çiğli’nin anahtarını içeren bir flash bellek yaptık. Bu flash bellekte kitapta olmayan birçok şeyi ekledik. Bu belleklere seçim marsımızı, videomuzu kitabımızı koyduk. Şahsa özel olarak bu belleği tüm partililer, milletvekilleri, basın gibi ilgili kişilere bu belleği hazırladık.Sayın Genel Başkan’a kendi elimle bizzat teslim edeceğim.İşin güzel yanı bu proje bize kitap maliyetinden daha ucuza mal oldu.Bu yöntemi herkese öneriyorum.Teknoloji çağında ağaç katliamına son verelim” çağrısında bulundu.


 
“ÇİĞLİ'NİN MARKA DEĞERİ OLACAK”
Çalışmalarının bir buçuk yıl önce başladığını söyleyen Soylu, Çiğli'yi marka değeri olan bir ilçe yapacaklarını belirtti. Şuana kadar yapılamayanları Çiğli için şanssızlık olarak değerlendiren Soylu, “Çiğli'nin bugüne kadar yeterince hizmet almadığını gördük. Az ya da çok hizmet veren tüm insanlara saygılar duyuyoruz teşekkür ediyoruz. Şuana kadar yapılmayanlar Çiğli için bir şanssızlık olarak düşünülebilir. Ama biz yapılacak olanları bize verilen şans olarak görüyoruz. Çiğli'de uzun yıllar unutulmayacak eserler bırakmak istiyoruz. Hepimiz gelip geçiciyiz. İnsanlar geride bıraktıklarıyla hatırlanır. Biz sizlerin huzuruna kazandıracağımız eserler bırakmak istiyoruz” dedi.
 
“TAAHHÜTNAME SÖZÜMÜZDÜR”
Adaylık kampanyasına minibüslere verdiği reklamlarla başladığını ifade eden Soylu, bu reklamların Türkiye'de ve ulusalda çok dikkat çektiğini söyledi. 40 bin taahhütname ile yapacaklarını ve gerçekleştirmek istediklerini halka duyurduklarını belirten Soylu, “Dedik ki bu taahhütname bizim sözümüzdür. Biz kendimiz toplantı organize etmiyoruz, halkımızn düzenlediği toplantılara yetişmeye çalışıyoruz. Sosyal medyayı kullanmaya özen gösterdik. Çiğli'nin sorunlarını her ortamda dile getirdik. Bundan kim rahatsız olur diye düşünmedik, sorunları hep gündeme getirdik. Çiğli'deki harmandalı çöplüğü sorununu her ortamda dile getirdik. Çiğli'deki amatör spor kulüplerinin tüm branşlarıyla içinde bulunduğu sorunu hep tartıştık. Bu sorunların çözümü için arayışlara girdik. Balatçık'ta Dağ mahallesinde arsa mağduru vatandaşlarımızın sorunu için arayışlara girdik. Aday adayı olmak sadece vaad vermek, aday olduğunda neler yapacaklarını anlatmasından ibaret değildir. İnsanların yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Biz dedik ki bu ipi göğüsleyeceğimize inanıyoruz, bunda hibir zaman süpheye düşmedik ve bu inancımız giderek katlanmıştır. Kampanyamızı sadece insanları ikna etmek için yapmadık. İnsanların sorunlarını da elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince çözmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.
 
“AMATÖR KULÜPLERİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ”
Çiğli'deki amatör kulüpleri desteklenmesi gerektiğini söyleyen Soylu, “Güzeltepe kulübümüzün sahası bakıma alınıyor. Gezdik gördük, duşlarıyla akan çatısıyla bakıma muhtaç durumda. Evka5 toprak sahadan kurtulacak. Bunun olurları alındı, imzaları atıldı. Bu iki kulübümüz bana müracaata bulundular. Bizde Büyükşehir Belediyesine gittik bu sorunları anlattık. Küçükçiğli cem evinin yanındaki sahayı biliyorsunuz, burası için kimse bana müracaata bulunmadı ama biz gittik burarın da düzeltilmesi için Büyükşehir'den oluru aldık. Tabi dört yıl boyunca Büyükşehir Belediyesinde genel müdür olarak hizmet vermiş olmanın da kolaylıkları ve avantajları vardı” diye konuştu.


“BÜYÜKŞEHİR ABİ BELEDİYEDİR”
İlçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesinin birlik içinde olması gerektiğini belirten Soylu, Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında kardeşlik ilişkisi olduğunu, kardeş belediyelerin abi belediyelerle kavga etmemesine, birlik ve dayanışma içeresinde olması gerektiğine vurgu yaptı. Çiğli'nin ekonomik sorunlarından da bahseden Soylu konuşmasına şöyle devam etti: “ Biliyoruz Çiğli Belediyesi'nin ekonomik sorunları var. belediye çalışanlarına maaşlarını ödemekte zorlanıyor. Önemli olan Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından, devletin kaynaklarından faydalanmak, kaynak yaratmaktır.”
 
“ÇİĞLİ'DE HERŞEY ŞEFFAF OLACAK”
Çiğli Belediyesi'nde yapılacak olan ihalelerin ve toplantıların Çiğli Televizyonu'nundan halka duyurulacağını belirten Soylu, belediye içerisinde gerçeklesen herseyin şeffaf olacağını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde birlik ve beraberlik olgusuna dikkat çeken Soylu sözlerini söyle noktaladı: “İlk defa Çiğli'de seviyeli, kavgasız, dövüşsüz aday adaylığı süreci yaşanıyor. Ben inanıyorum ki bizim ekip oalrak bunda çok büyük bir payımız var. zaman bir olma zamanı diyerek, birliği söyleye söyleye bütün arkadaşlar da aynı armoniyi yakalamış durumda. Tabi biz işi bitiren Belediye Başkanı arkadaşlardan değiliz, biz ipi göğüsleyen olacağız . Biz taahhütnamemizi hazırladık. Bakış açımızı belli ettik, projelerimiz orada açıkladık. Ama nasıl bir belediye bekliyor biliyor musunuz Çiğli, insana insan değeri veren, insan odaklı bir belediyecilik anlayışı. Sosyal demokrat belediyeler gerçekten gücünü hakltan almış belediyelerdir. Sayısız belediye başkanımız yaptıklarıyla efsane olmuştur, bizde onlardan olmak istiyoruz. Bu inançla Çiğli'yi en güzel günlere taşıyacağız.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Gül: Çok önemli bir karar
Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutukluluk süresiyle ilgili ...
Engin: Kadınlarımızın en büyük şanssızlığı AKP!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanı Ali Engin, Türk Kadınına Seçme ...
Anadolu Birliği’nden Enver Dündar’a destek
CHP’nin Bornova’daki Belediye Başkan aday adaylarından Enver Dündar, doğu ...
 
Balbay’dan flaş karara ilk açıklama: Buradan çıkarsam…
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Anayasa Mahkemesi’nce verilen adil ...
Hüseyin Aslan: Siyasette kota insan hakkı ihlalidir
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, Ege-Koop Genel Başkanı ...
Tütüncüoğlu'ndan aday adaylarına kinayeli övgü!
Çeşme’de bazı aday adaylarının, halka belediyenin yürütmekte olduğu projeleri ...
 
Çıray söz aldı: Sağlıkta İzmir-Washington işbirliği!
Bir gün önce Dünya Bankası Yerel Yönetim uzmanları ile bir araya gelen ...
CHP Aliağa’da ‘gencin sesi’ Tamer Karaman!
AK Parti ile CHP arasında büyük bir rekabete sahne olması beklenen, genel ...
Ali Talak: Çiğli'de kadınları evlerden çıkaracağız
Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, Çiğli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva