HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mart 2022 Çarşamba - 14:10

Soyer'den metro krizinde yeni açıklama: Davacı şirketlerden evrakları isteyeceğiz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu'nun ihale sürecine ilişkin mahkemenin 'iptal' kararına ilişkin konuşarak; ihalenin değil, kararın iptal olduğuna dikkat çekti. Davacı şirketler olan; Nurol İnşaat ve Yapı Merkezi ortaklığının teklifi doğrultusunda incelemelerin tekrar yapılacağının ve eksikliklerin giderilmesinin talep edileceğini söyleyen Başkan Soyer, "Belgeleri isteyeceğiz, tekrar eksikler varsa tamamlanmasını isteyeceğiz. Süreç bizim açımızdan devam ediyor" dedi.

Soyer den metro krizinde yeni açıklama: Davacı şirketlerden evrakları isteyeceğiz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun yapım ihalesine ilişkin kararın İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesiyle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Soyer, alınan kararı ve ihale süreciyle ilgili detayları paylaştı.

“İhalenin iptali söz konusu değil”
Başkan Tunç Soyer, yaratılan algıya karşın Buca Metrosu’nun yapım ihalesinin tamamen yürürlükte olduğunu vurguladı. İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin kararının Buca Metrosu ihalesinin iptali anlamına gelmediğinin altını çizen Soyer, avacı şirketler olan; Nurol İnşaat ve Yapı Merkezi ortaklığının teklifi doğrultusunda incelemelerin tekrar yapılacağının ve eksikliklerin giderilmesinin talep edileceğini söyledi. Soyer, “Geldiğimiz noktada tekrar belgeleri isteyeceğiz, tekrar eksikler varsa tamamlanmasını isteyeceğiz. Süreç bizim açımızdan devam ediyor. Dolayısıyla da ihalenin iptali söz konusu değil. Buca Metrosu mutlaka hayata geçecek. Kaynakları hazır, finansmanı hazır, projesi hazır. Hiçbir engel yok. Sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihale için verdiği kararın iptali söz konusu. Ama bu da mutlaka Danıştay’da hukuka uygun hale getirilecektir. Sürecin uzaması söz konusu değil. Hiçbir şekilde engellenmesi de söz konusu değil. Aynen devam ediyoruz bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

“Birçok imalatın işçiliği sıfır gösterilmiş”
İhalede alınan kararın bütün detaylarıyla incelenip İzmir’e kazandırılacak Buca Metrosu’nun en hızlı, güvenilir ve kaliteli şekilde yapılması için sürecin titizlikle yürütüldüğünün altını çizen Soyer, “Bu ihale kararını biz tek başımıza vermiyoruz. En düşük teklifin geçersiz saydığı birçok örnek var. Çünkü idare o teklife ihaleyi verdiği takdirde işin yapılmayacağını bilir. Dolayısıyla en düşük fiyat sorgulaması diye bir uygulama vardır ihale mevzuatında. Biz de bu sorgulamayı yaptık. Gördük ki, birçok imalatın işçiliği sıfır gösterilmiş. İzmir 4.İdare Mahkemesi yeteri kadar incelenmediğini söylüyor ama tam tersine son derece titiz bir çalışma yapıldı. Son derece detayları irdelendi. Burada idare şu kuşkuya düşer; ben bu ihaleyi verirsem acaba karşıma çıkacak işçilik ne olacak? Acaba bana verdiği taahhüdü gerçekleştirmemek için kim bilir ne tür hukuki çözüm arayışlarına gidecek, kim bilir benim önüme ne tür rakamlar gelecek. İdare bütün bunlardan kuşku duyduğu için en düşük fiyatı verene vermeyebilir. Nitekim biz de böyle yaptık” diye konuştu.

“Buca’ya o metro gelecek”
Kararlılık mesajını yineleyen Soyer, “Bu durum Avrupa Yatırım Kalkınma Bankası’nın tarihinde ilk defa yaşadığı bir şey. Uluslararası ihale normlarına göre yapılan bir ihalede bir yerel mahkemenin aleyhte karar vermesi gibi bir durum ilk defa oluyor. Dünyada örneği yok. Ne yazık ki İzmir’de o da yaşandı. Biz de bunun Danıştay’da iptaliyle ilgili süreci devam ettireceğiz. Ama burada şunu çok net söyleyeyim, bu; Buca Metrosu’nun önüne bir engel değil. Buca Metrosu ihalesi aynen devam edecek. Taş çatlasın belki 1 ay 2 ay gecikme yaşanabilir ama hepsi bu. Süreçle ilgili herhangi bir sıkıntı yok.
Maalesef hep İzmir’in başına geliyor. Ama bunlar bizi daha dirençli hale getiriyor. Asla vazgeçmeyeceğiz. Buca’ya o metro gelecek. Bunu da yapacağız” dedi.

 
Yağcıoğlu'nda 5 yakınını kaybetti... 'Onlar da aynı yokluğu görsünler!'
 
Mahsun Kırmızıgül eşini aldattı mı?
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BÜROKRASİ 17 Mart 2022 Perşembe 21:46

Siz topu iktidara atarken bu oyunun kendi bürokratlarınız tarafından oynandığı herkesin dilinde doğrumudur bilemiyoruz ama bu dedikodu bile sizi beceriksiz diye atfedmeye yeter kendi kadrolarını yönetemeyen biR BAŞKAN yazıklar olsun bürokrasinize

Yorumu oyla      3      3  
Halil Türkmen 17 Mart 2022 Perşembe 14:15

Başkanım sizin insana kaynakları daire başkanınız madur diye aldığın apt görevlisi kişinin çıktığı binasında ben gorveli olarak çalıyorum çok hayır sever bir insan kaynakları daire başkanınız var saygılarımla

Yorumu oyla      3      3  
Halil Türkmen 17 Mart 2022 Perşembe 13:56

Bende izmir büyükşehir belediyesinin akp liler engelliyor diye üzülüyordum ama az bile yapıyorlarmış daha çok dizginlenmeniz lazım sayın başbakanım belediye bürokrat larin yukarladan emir alarak işçi alıyorlar ben izmirden 15yıl apt görevlisi olarak çalıyordum depremde işsiz ve evsiz kaldım soruyorum madur evsi kileri kime sorarak yardım yapıyorsun manavkuyu mahallesi muhtarı benim işsiz kaldığım söyledi ama iş ve evi olan apt görevlilerin işe aldılar izmir büyükşehir belediyesi insan kaynakları daire başkanlığı bana Allah razı olsun diyeceksindiyor binasida hasar kaydı olmayan bina govlierin için kişini çalışan ve karı çalışan eltirik su Kira vermeyen kişiler için Allah razı olsun diyecekmiş ben ilk günden beri evime giremedim 3yaşda kızim 15yas oğlum iki gün arabada yatık 77 nolu çadırda kaldık sonra hayır severin evinde mevlanada ben bir senedir defalarca dilekçe yazdım ben kirdeerin uygun değilmiş ben biliyormuş beni arkadaşlarım (((osfort harvard üniversitesi mesunu ama benim ve çocuklarım yaşadığı acılar aklıma geldikçe hakımı helal etmiyoruz benim

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 17 Mart 2022 Perşembe 09:42

Bu iktidarın yaptığı bütün işlerde yandaşlarını kalkındırmak için ülkenin hazinesini çar cur tam takır ettiğini gayet iyi biliyoruz, bu partiyi her zaman destek verdiğimiz CHP baraj altında kaldığını da biliyoruz tekrar iktidar yolunda yürürken bu tür yanlışları yapmamalarını istiyoruz,kötünün örneği olmaz,olursa onlar ile arasında fark olmaz,bu partiye her zaman parti içi cılız muhalefet ve alkış yapanlar zarar verdiğini bilmiyor sanırım...

Yorumu oyla      5      3  
süleyman 17 Mart 2022 Perşembe 08:16

Vatandaş rumuzlu ,belediyenin hukukçuları,avrupa yatırım bankası hukukçuları ihaleyi kazananı belirledi.Bu karar her türlü talimata karşın geçerliliğini koruyacak.Halkın ödediği gidilmiyen yollar,inilmiyen havaalanları,geçilmeyen köprüler,birilerine sürekli vergi muafiyeti,daha nicelerini sorgula.Tören maliyetini boşver.Sizlere rağmen yapacaklar.

Yorumu oyla      4      8  
Kskli 17 Mart 2022 Perşembe 01:05

Neden CHP nin diğer yönettiği belediyelerde olmuyorda Izmirde oluyor. Eskişehir Ankara ?

Yorumu oyla      6      3  
Vatandaş 16 Mart 2022 Çarşamba 18:46

Belediyelerde hukukçu,ıktisatçı,maliyeci gibi bir sürü kadrolar vardır mutlaka ayrıca büyük şehir belediye başkanın gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bir çok danışmanları var üstelik bunlar da dolgun ücretler alıyorlar bu konuda belediye başkanına bu konuda bilgi verebilir ve gerekli uyarıda bulunması gerekir,şimdi ne oldu?açılış törenleri ve bir sürü kadrolar masrafların hesabını kim verecek? Halk ödeyecek işte durum ortadadır...

Yorumu oyla      7      5  
Mehmet79 16 Mart 2022 Çarşamba 18:00

1 ay 2 ay diyorsanız üstüne ekleyin kesin.

Yorumu oyla      5      3  
Biz bu filmi daha önce gördük! 16 Mart 2022 Çarşamba 16:19

Her türlü engellere rağmen o metro yapılacak. İzmir'in metro ihaleleri nedense hep iptal ediliyor. Günlerdir 500 milyon, 500 milyon diyenler metronun deposu vermediğiniz onay yüzünden üniversitenin girişine değil de ekstra 6 km tünel açılıp, Adatepe'ye yapılacak. Bunun maliyeti nedir? Tınaztepe'ye neden onay çıkmadı? Çıkın, açıklayın!

Yorumu oyla      6      4  
16 Mart 2022 Çarşamba 15:08

Bizden olsun demiş olabilirler.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ticaretin kalbi Shoexpo'da attı!
Ayakkabı sektörünün en önemli fuarlarından 48. Shoexpo-İzmir Ayakkabı ...
Batur'dan dolu dolu 3 yıl sunumu: Tek keşkemiz...
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur göreve gelişinin üzerinden geçen 3 ...
Bayraklı’nın kütüphaneleri modernleşiyor!
Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde bulunan kütüphanelerinde modern düzenlemeler ...
 
Narlıdere’de kadın, siyaset ve edebiyat konuşuldu
Narlıdere Belediyesi, sendikacı yazar Yaşar Seyman’ı ağırladı. Siyaset ...
Doğa severler buluşuyor... 'Marmara Gölü Yaşasın' diye!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Tunç Soyer ...
Konteynerler kalkıyor, Buca’nın mahalleleri nefes alıyor
Sürdürülebilir bir çevre bilinci oluşturmak için çalışmalar yürüten Buca ...
 
Başkan Soyer şehit ve gazi yakınlarını ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,18 Mart Şehitleri Anma Günü ...
Karabağlar'da yeniden 'merhaba' dediler
Karabağlar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konseri yoğun ilgi gördü.
Karşıyaka’nın oyun yazma yarışması sonuçlandı
Yoğun biçimde sürdürdüğü kültür ve sanat çalışmalarında, değişik dallarda ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva