HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2023 Perşembe - 09:19

Soyer'den adaylık önerisi: Anketle sınırlı bırakılmasın!

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer "Mutlaka, altyapı, kentte kattığı değerler, parti ideolojisi ile model örnek uygulamalar ortaya konulmuş mu buna da bakılması gerekir. Anketle sınırlı bırakılmaz. Başka parametreler dikkate alınmalı" dedi.

Soyer den adaylık önerisi: Anketle sınırlı bırakılmasın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti. Soyer, adaylığı ile ilgili soruları yanıtladı. Soyer, “Sosyal medya toz duman ama ben sokakta bunu görmüyorum. Ben teveccühünü görüyorum. Benim en büyük moral kaynağım ve enerjim sokaktan geliyor. Bir dönem daha hak ettiğimi düşünüyorum” dedi.

‘TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL’
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “İstanbul, Ankara ve Aydın dışındaki belediye başkanlarını ‘memnuniyet anketi’ ile örgütün görüşü ve eğilim yoklaması ile belirlenecek” açıklamasını ise şöyle değerlendirdi: 

“Biz göreve başladığımız günden itibaren anket çalışması yaptık ve sürekli yapıyoruz. Eksikliklerimizi, halkın memnuniyetini görmek için anket yaptırdık. Anketten çekinmemiz söz konusu değil. 14 Temmuz 28 Temmuz aralığında bir anket yaptırdık. Elimize gelen anket sonuçlarına göre yüzde 57. Ben yüzde 58.1 ile seçilmiştim. O dönem ittifak da vardı. İttifak ortada yokken isme yönelik bir oran çıkması bizi mutlu etti. Bundan sonra yeni anketler de gelecektir. Anketlerden asla çekinmeyiz. Yeter ki objektif olsun.”

Anketlerin tek başına yeterli olmadığının da altını çizen Soyer, “Genel merkez anket oranlarına bakarak bir değerlendirme yapacağını düşünmüyorum. Mesela ankette adaya yüzde 65 veya 70 oranı çıktı. Peki yerine düşündüğünüz aday ya 65 değilse o zaman nasıl olacak. Mutlaka, altyapı, kentte kattığı değerler, parti ideolojisi ile model örnek uygulamalar ortaya konulmuş mu buna da bakılması gerekir. Anketle sınırlı bırakılmaz. Başka parametreler dikkate alınmalı” diye konuştu.

 
Uyuşturucuya geçit yok!
 
‘Çay 20 TL’ tartışması… Kordon-kahveciler karşı karşıya!
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Birol DOYRANLI 23 Kasım 2023 Perşembe 20:28

Sayın Tunç Soyer, daha fazla tırmalamayın! İzmirli sizden bıktı usandı. Sadece laf ebeliği ile başkanlık yapılmaz. Ayrıca son günlerde yerel basına mağduriyet edebiyatı yaptığınızın tüm İzmirli farkında. Mart'ta gidiyorsun, pılını pırtını şimdiden hazırla. Velev ki; hasbelkader aday adayı gösterilirsen CHP İzmir'i kesinlikle kaybeder..

Yorumu oyla      6      5  
B12 eksikliği çok yaygın 23 Kasım 2023 Perşembe 19:09

Kocaoğlu 1 dönem belediye başkanlığı yapsaydı ne İZBAN bitmişti ne Üçyol-Uçkuyular hattı, ne de tramvaylar. İZBAN 2010, metro 2014, tramvaylar 2017-2018'de bitti. Çiğli Tramvayı'nın temeli 6 Şubat 2021'de atıldı. Yerel seçim 2019'da yapıldı. Uçan yolun devamı 15 yılda neden bitmedi? Narlıdere Metro 2014-2019 arası bitebilirdi. O dönem neden metro yapılmadı?

Yorumu oyla      3      3  
sosyal demokrat 23 Kasım 2023 Perşembe 18:40

SAYIN SOYER KONUŞTUKÇA DAHA ÇOK TEPKİ ALIYOR...İZMİR HALKININ YÜZDE 80 İ GÜVENMİYOR...BU KADAR NET...

Yorumu oyla      5      5  
Sanırım dalga geçiliyor 4 23 Kasım 2023 Perşembe 18:07

Yorumcu ve diğer arkadaşlar okuduğunu anlamakta sıkıntı mı var? Kocaoğlu 15 yıl başkanlık yaptı. 15 yılda yapılanları sayıp, Soyer kötü diyenlere ben karşıyım. İZBAN da Piriştina'nin projesi. Bak altta çok net neydi, ne olduğunu yazdım. Buca-Bornova-Narlıdere-Çiğli Metro hattı nerede ? Kocaoğlu 2008'de Tramvay projelerini açıkladı, 3.dönem bitti. Çiğli Tramvayı'nin temelini de Soyer 2021'de attı. Bilmiyorsanız yazmayın. Ekonomik kriz yüzünden 1 yıl geç bitiyor diye eleştiri geliyor. Önceki dönem tramvay projeleri 10 yılda bitti. Karşılaştırma, eleştiriler kimse kusura bakmasın ama saçma. Soyer de 15 yıl başkanlık yapsa en az 3 metro, en az 1 tramvay hattini bitirmiş olacak. Geçmiş dönemlerde de yapılan, yapılmayan işler belli. Mal meydanda.

Yorumu oyla      4      6  
Red Kit 23 Kasım 2023 Perşembe 18:02

Aziz Kocaoğlu 15 yıl belediye başkanlığı yaptı.

Yorumu oyla      3      4  
yorumcu 23 Kasım 2023 Perşembe 16:39

Ya arkadaşlar Aziz bey zamanında izban yapıldı, metro faltay a gitti, kadifekale gürçeşme kent orman kentsel dönüşüm, tramvaylar yapıldı, inciraltı kent ormanı yapıldı, doğal yaşam parkı yapıldı, uçan yol açıldı daha bunlar ilk akla gelenler, şu an devam eden narlıdere metro , çiğli tramvay aziz bey zamanında başladı onları bile bitiremediler. Bu kadar iş yapıldı ama çok az mal satıldı, belediye borçlu değildi. Şimdi bakın bakalım ne yapılmış 5 yılda.

Yorumu oyla      11      7  
Bülent Işık 23 Kasım 2023 Perşembe 16:38

1984-1989 yılları arasında ülke çok az borçlu iken ülkeye 1 metre bile metro hattı yapmamış olanların devamı olmakla övünen zihniyete mi oy vereceksiniz? 25 yılda Ankara ve Istanbul'un metro sorununu çözemeyenler Izmir'de de birşey yapmaz.

Yorumu oyla      8      4  
YORGUN DEMOKRAT 23 Kasım 2023 Perşembe 16:17

Belediye şirketleri yönetimindeki yandaşlara da sorulmalı değil mi? Onlarında saltanatı onemli.

Yorumu oyla      10      3  
Sanırım dalga geçiliyor 3 23 Kasım 2023 Perşembe 15:53

İzmirli, Ben Marstan gelmedim ama belli ki siz mağarada yaşıyorsunuz. Özetle, Soyer ne kadar başarısız ise geçmiş dönemler de o kadar başarısızdır; Soyer ne kadar başarılı ise geçmiş yönetimler de o kadar başarılıdır. Bizde bu şehirde yaşıyoruz, masal anlatmayın. 40 yılda 19 metro yapılmış ama Soyer en kötü yönetimmiş. Şaka mı? Kocaoğlu hiçbir şey yapmadı yazmadım. 5,5 km metro 10 yılda bitti. 15 yılda biten metro proje uzunluğu fiyasko. Müthiş başarı hikayesi. Piriştina döneminin Soyer yönetiminden ne fazlası var? Kordon, Konak Meydanı düzenlenmesi gibi sürekli yap boz dışında doğru düzgün yapılan fazla hangi iş var? Tam tersine büyük kanal projesi birleşik sistem yapıldı, proje heba edildi. Şimdi yine milyarlar harcanıyor, sistem ayrılıyor. Metro projelerini kafalarına göre değiştirip, banliyö hattı makyajlandi, İZBAN yapıldı. İzmir metrosu Buca-Çiğli, Narlıdere-Bornova şeklinde olacaktı. Al sana yine müthiş vizyon, başarı hikayesi. Evet, Soyer en kötü yönetim; ikna oldum. Geçmiş yönetimler şehri uçurdular. Piriştina çöp tesisleri, metrolar, karayolu tünelleri, kentsel dönüşümler... üffff neler neler yaptı. İyot kokusuyla lağım, kömür kokusunu da ayırt edemeyen, ne bileyim. Şehrin yarısında doğalgaz yok. Yağmur kanalı yok. 40 yılda yapmaya zaman kalmamış. 96'da otogar yeni yerine gittiğinde "metro geliyor" afişleri vardı. Otogar yıkılacak, daha metro gelemedi.

Yorumu oyla      5      10  
Ayşe 23 Kasım 2023 Perşembe 15:25

izmirden gitmeli..İzmire katkısı sadece Tarkan konseri

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da geri dönüşüm hamlesi... Ağaç dalları gübreye dönüşüyor!
Karabağlar Belediyesi, budanan ya da doğal nedenlerle kırılıp yere düşen ...
Bornova'da 'Cumhuriyet ve Atatürk' söyleşisine büyük ilgi!
Bornova Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında ...
Mehmet KARABEL yazdı... Mutluluğa cila!
Mehmet KARABEL yazdı... Mutluluğa cila!
 
Başkan Acar’dan kentsel dönüşüm müjdesi!
Aliağa Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yeniden ...
Soyer'den mecliste soruşturma tepkisi: Bunun adı Atatürk'le hesaplaşma!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oturumunda açılan soruşturmalara ...
Bir destek de CHP Meclis Grubu'ndan: Soyer'in yanında İzmir halkı var!
Osmanlı’nın son sultanı Vahdeddin’e hakaret ettiği iddiasıyla ve Seferihisar ...
 
Turnuva geliri öğrencilere burs oldu!
Balçova Belediyesi ve Ege Veteran Tenis Derneği tarafından bu yıl Onuncusu ...
Soruşturmalar sonrası zirve... CHP'den Soyer'e tam destek!
Osmanlı’nın son imparator Vahdeddin’e hakaret ettiği iddiasıyla ve Seferihisar ...
Konu: Kilise çanı... Tunç Soyer’e bir soruşturma daha!
Osmanlı’nın son imparator Vahdeddin’e hakaret ettiği iddiasıyla İçişleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva