HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ağustos 2023 Perşembe - 10:28

Soyer çiftinden vapur turu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in simgelerinden Bergama Vapuru ile yapılan İzmir Körfezi Turu’na katıldı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği turlara ilginin daha da artacağını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Bugüne kadar İzmir’i bu kadar derli toplu anlatan organizasyon yapılmamıştı. Körfez İzmir’in kalbidir ve Körfez’den Bergama Vapuru ile 8 bin 500 yıllık hikayeyi dinlemek, İzmir’i seyretmek çok güzel” dedi.

Soyer çiftinden vapur turu

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa ve İzdeniz, İzmir’in doğal ve tarihi güzelliklerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. İzmir’in simgelerinden Bergama Vapuru ile ilk İzmir Körfezi turu, 26 Temmuz’da yapıldı. Körfez’deki birçok noktayı gezme ve tanıma imkânı sunan tura İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve İzmirliler katıldı. Yenilenmiş Bergama Vapuru ile yapılan turda, profesyonel rehberler Serdar Çelenk, Osman Ünal ve Göker Yarkın Yaraşlı İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihini anlattı.

SOYER: VATANDAŞIN TEVECCÜHÜYLE BÜYÜYECEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Körfez Turu’nun kent için önemine vurgu yaptı. Başkan Soyer,  “İzmir’in simge çalışmalarından biri olacak. Bugüne kadar İzmir’i bu kadar derli toplu anlatan organizasyon yapılmamıştı. Körfez İzmir’in kalbidir ve körfezden Bergama Vapuru ile 8 bin 500 yıllık hikayeyi dinlemek ve İzmir’i seyretmek çok güzel. Anlatanlar da İzmir’in en yetkin rehberlerinden. Bence çok isabetli bir adım oldu. Vatandaşın teveccühü de gösteriyor ki ilgi daha da artacak. Daha acenteler başlamadı, profesyonel tanıtımı yapılmadı ama şu haliyle bile İzmirliler geliyor, tura katılıyorlar. Bence çok güzel oldu” dedi.

REHBER EŞLİĞİNDE KÖRFEZ TURU
İzDoğa ve İzdeniz işbirliğiyle düzenlenen ve ilk seferi 26 Temmuz’da yapılan İzmir Körfezi turu; Konak İskelesi’nden hareket ederek sırasıyla Pasaport, Alsancak, Liman, Bayraklı, Alaybey, Karşıyaka, Bostanlı, Göztepe ve Karataş’ı geziyor. Vapur, tur sonunda ziyaretçileri yine Konak İskelesi’ne bırakıyor. İzmir Körfezi’ni rehberli bir tur eşliğinde gezmeyi sağlayacak turlar saat 19.00 ile 21.00 arasında yapılıyor. Yaklaşık iki saatlik tur, İzmir’in eşsiz gün batımını izlemenin yanı sıra İzmir’in tarihine ve yaşayan körfeze farklı bir bakış açısıyla bakmanızı sağlayacak. İzmir Körfezi turuna bilet almak için “izdogaturizm.com” adresi ziyaret edilebiliyor.

İZMİRLİLERE 8 FARKLI TUR
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa, İzmir Körfez Turu ile İzmirlilere toplamda 8 tur sunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaşayan parklarından biri ve çok iyi korunmuş bir Akdeniz ekosistemi örneği olan Olivelo Yaşayan Parkı'nda Safari Turu, İzmir'in tarihi dokusunu bir günde, 8 bin 500 yıl önceden başlayıp günümüze kadar gözlemlenebilecek 1 Günde 8500 Yıl Turu, Erkence Zeytin Yolu Turu, Efeler Yolu Günübirlik Tur, Efeler Yolu Bir Gece Konaklamalı Tur, Flamingo Yolu Tekne Turu ve Flamingo Yolu Otobüs Turu bulunuyor. Bu turların detaylı bilgilerine de “izdogaturizm.com” adresinden ulaşılabiliyor.

 
DEÜ'den YSK başarısına ödül!
 
Roman soykırımı İzmir'de unutulmadı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tunc 3 Ağustos 2023 Perşembe 21:32

Gecekondu lari görmezden gelen sahte çevreci tunç aziz batırdı sen sivadin İzmiri kimse ayağa kaldıramaz berbat ettiniz berbat iş bilmez lik bu kadar olur garanti oy nası olsa gene seçebilirsin bisey yapmana gerek yok sürü var arkanda çalışmadan oy alan başkanlar yönetimler var

Yorumu oyla      4      4  
3 Ağustos 2023 Perşembe 16:39

Tarkan konserini keşke Yunan galip gelseydi diyen tayfa unutamıyor.

Yorumu oyla      3      4  
Vatandaş 3 Ağustos 2023 Perşembe 15:51

tunç bey karı koca işiniz gücünüz açılışlar, tarkan konseri,sergiler, davetler kokteyler valla iyisiniz.. birazda İzmir'e hizmet etseniz diyorum! Bu İzmir'in alt yapı sorunu, yollarının hali, sokakların pisliği, başıboş insanlara saldıran köpeklerin hali ne olacak tunç bey biraz da bu konulara el atsanız.. malum insanlar size tıpış tıpış hizmet edesiniz diye oy verdi... Ha bir daha tıpış tıpış oy verirler mi orası çok muamma! Umarım vermezler ve umarım güzel İzmir bir beş sene daha kaybetmez... Yazık bu güzel şehire sizi hiç hak etmiyor...!

Yorumu oyla      6      4  
İzmirli 3 Ağustos 2023 Perşembe 13:38

Şovlar şovlar her gün arkası bitmeyen şovlar... Başkan bey daha Konak'dan denize girecek.. Çok merak ediyorum hâlen daha bu iş bilmez, beceriksiz zihniyete tıpış tıpış oy vermeye devam mı edecekler acaba ? Dilerim etmezler... Çünkü İzmir kocamam ve bakımsızlıktan ağlayan bir köy olmayı hiç ama hiç hak etmiyor...

Yorumu oyla      8      4  
3 Ağustos 2023 Perşembe 12:58

Dolu iş ne? Ormanları kesmek mi?

Yorumu oyla      3      5  
altan koralttan 3 Ağustos 2023 Perşembe 11:47

aman başkan dikkat et..efsane başkan da pek severdi bergama'ya binmeyi ...

Yorumu oyla      6      4  
bekir 3 Ağustos 2023 Perşembe 11:09

boş işler

Yorumu oyla      7      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 bin kişiye dağıtıldı... Konak’ta birlik aşuresi!
Konak Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 5 bin kişiye aşure dağıttı. ...
Selçuk'ta Tiyatro Festivali başlıyor!
İkinci Efes Tiyatro Festivali 8-11 Ağustos tarihleri arasında Selçuk’ta ...
Sağlık durumu iyiye gidiyor... Başkan Engin ameliyat olacak
SonSöz TV’de katıldığı canlı yayında rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan ...
 
Başkan Tekin’den 'pazar yeri' açıklaması
Torbalı’da Perşembe günleri onlarca yıldır kurulan ancak aradan geçen ...
Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ziyaret eden Karaburun Belediye Başkanı ...
Başkan Çalkaya'dan Lider'e Balçova raporu!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Balçova Belediye Başkanı ...
 
Başkan Kılıç'tan ‘trafo’ çağrısı… Komisyonlar daha dikkatli olmalı
Trafo alanı ile ilgili meclis komisyonu üyelerine çağrıda bulunan Buca ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Güzelçamlı'da yaz konseri
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Aydın genelinde düzenlediği “Yaz Konserleri” ...
İsmail Sivri 16'ncı yılında unutulmadı
Usta Gazeteci Yazar İsmail Sivri ölümünün 16. yılında da unutulmadı. Anma ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva