HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ekim 2023 Çarşamba - 12:00

Soyer Avrupa'ya başkan oldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na seçildi. Sosyalist Grubu’nun ortak kararıyla Bölgeler Meclisi Başkanlığına aday gösterilen Soyer, oy birliğiyle Avrupa’nın en önemli siyasi makamlarından birinin başkanlık görevine getirildi.

Soyer Avrupa ya başkan oldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin (YBYK) 45. Genel Kurulu’nda oy birliğiyle Kongre’nin Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na seçildi. Soyer, Bölgeler Meclis Başkanlığı ile birlikte resmi olarak Kongre Başkan Vekilliği görevini de üstlenme hakkını elde etti. Sosyalist Grup adına ortak aday olarak gösterilen Soyer oy birliğiyle Başkanlık görevine seçildi. Tunç Soyer, Bölgeler Meclisi Başkanı olarak 2,5 yıl boyunca görev yapacak ve Avrupa’da daha demokratik ve adil yerel yönetimler tesis edilmesi yönünde liderlik görevi üstlenecek.
 
İlk mesaj Cumhuriyet ve Atatürk
Seçimin ardından tebrikleri kabul eden Başkan Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada “46 ülkeden 130 bin yerel yönetimin temsil edildiği 2 meclisli yapının başkanlarının ve yönetici kadrolarının seçildiği 3 günlük maratonun sonunda, İzmir’imizi ve Türkiye’yi en yüksek seviyede temsil edeceğim. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken üstlendiğimiz bu uluslararası görevin gururu kadar sorumluluğu da büyük. Canla, başla, aşkla çalışacağız” dedi.
Daha sonra Kongre’ye seslenen Soyer, kendisine olan güven ve destek için kongre üyelerine ve önceki dönem başkanı Harald Sonderegger'e teşekkür etti.
 
Konuşmasında dört gün sonra, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100’üncü yılının kutlanacağını hatırlatan Soyer,  “Bugün seçildiğim bu makamı, barış ve demokrasiye olan sonsuz bağlılıklarıyla modern Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlara borçlu olduğumun fazlasıyla bilincindeyim. Yeni bir yüzyıla girerken, ‘yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesiyle bizlere 100 yıldır kesintisiz barışı armağan eden Atatürk'ün mirasını daha da ileriye taşımak üzere bu görevi üstleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni daha sağlam bir demokrasi ile taçlandırmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım” diye konuştu.
 
Bölgeler Meclisi Başkanlığı Avrupa’nın en önemli makamlarından biri
5 Mayıs 1949 tarihinde kurulan organizasyon Avrupa Konseyi 46 üye ülkenin 830 milyon vatandaşının ayrımcılığa karşı mücadele, demokrasi, hukukun üstünlüğü, kültürel çeşitliliğin savunulması, cinsiyet eşitliği gibi temel insan haklarını koruyor. Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) ise Avrupa Konseyi'nin siyasi organları arasında yer alıyor. Yerel veya bölgesel bir idarede, seçim ile göreve gelmiş temsilcilerden oluşan Kongre, 46 üye devlete bağlı 130 binden fazla yerel ve bölgesel idareyi temsil eden 612 üyeden oluşuyor. Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin karar alma süreçleri Yerel Yönetimler Meclisi ve Bölgeler Meclisi olmak üzere iki ayrı meclis içerisinde yürüyor. Türkiye’den büyükşehir belediyeleri, meclisleri ve il özel idareler Bölgeler Meclisi’nde temsil ediliyor. İlçeler ve beldelerin ise Kongre’nin Yerel Yönetimler Meclisi’nde temsil hakkı bulunuyor. Kongre Başkanı ve bu her iki meclisin başkanları Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin yönetimindeki en önemli 3 aktör arasında yer alıyor. Bu 3 başkan Kongre’nin karar alma ve yönetim süreçlerinde ortak sorumluluğa sahip bulunuyor. Bölgesel ve kentsel gelişmeyi temsil etmek ve savunmak adına Avrupa siyasi diyaloğunda çok değerli bir görevi olan Kongre Bölgeler Meclisi Başkanlığı savaşlar, iklim krizi, salgınlar, aşırılık, sosyal adaletsizlik ve tüm dünyada demokratik değerlerin gerilemesi gibi sadece bölgesel olmayan ancak kentleri ve yerel yönetimleri de derinden etkileyen küresel krizler karşısında sorunların çözümü adına önem taşıyan bir siyasi diyalog platformu olarak görev yapıyor.

 
Müzikli işkencede cezalar belli oldu
 
İzmir’de bir tuhaf ilan… Hem hizmetçi hem kiracı!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
braaaa 26 Ekim 2023 Perşembe 09:08

3 ayda 1 servis plakası yine verilecekmi 400 s plaka magduru ne olacak... iyi uçuşlar.

Yorumu oyla      3      4  
YORGUN DEMOKRAT 25 Ekim 2023 Çarşamba 18:15

Artık avrupa düşünsün.

Yorumu oyla      11      5  
ÇÖZÜM ;İzban tarifesi 25 Ekim 2023 Çarşamba 17:55

İzmir BB'si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ayrımcılık yapıyor. İzmir merkez ilçelerdeki belediyeye ait toplu ulaşım araçlarında 120 dk aktarma hakkı var. İzmir kırsal ilçe otobüslerinde 120 dk. aktarma hakkı yok. Aynı İzmir BB'si İzmir kırsal ilçelerdeki belediye otobüslerini ( ESHOT ) tamamen hizmetten çekerek , İzmir kırsal ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özelleştiriyor. Kamu hizmetindeki ayrımcı uygulamalara imza atan İzmir BB Başkanı Sayın Tunç SOYER , Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclis Başkanlığına seçilmiş. Tebrik eder. Başarılar dilerim. Sayın Tunç SOYER 'in İzmir 'deki bu toplu ulaşım uygulamasını Avrupa şehirlerine yaymak için çaba göstereceğinden emin olmak istiyorum. Çünkü İzmir'deki bu uygulamadan memnun olmayan yurttaş yoktur değil mi ?

Yorumu oyla      5      4  
öz izmirli 25 Ekim 2023 Çarşamba 17:29

ARTIK İZMİRDE TÜRKİYEDE ZOR GÖRÜRÜZ BAŞKANI..EN ÇOK GEZEN BAŞKAN HEM SEFERİHİSARDAYKEN HEMDE BÜYÜKŞEHİRDEYKEN..İZMİRLİLER DÜŞÜNSÜN İZMİRDE OLMAYAN BAŞKAN HANGİ SORUNU ÇÖZER..

Yorumu oyla      9      5  
Izmir li 25 Ekim 2023 Çarşamba 17:11

Izmir le alakası yok kime nereye başkan olursa olsun izmire olmasın sentetik kominist soyer bıraksın artık izmiri mahvetti kasayı boşalttı

Yorumu oyla      10      6  
komikaze 25 Ekim 2023 Çarşamba 16:45

yılın espirisi halka soralım ...

Yorumu oyla      12      6  
Tebrikler! 25 Ekim 2023 Çarşamba 15:59

Soyer aday olmasın diye algı koşan grup şokta.

Yorumu oyla      4      17  
HÜSEYİN BAYER 25 Ekim 2023 Çarşamba 15:06

SAYIN BAŞKANIM YENİ GÖREVİNİZDE BAŞARILAR DİLER TEBRİK EDERİM YILDIZ MAHALLESİ MUHTARI

Yorumu oyla      6      14  
Tansel 25 Ekim 2023 Çarşamba 14:35

Çok güzel, tebrikler.

Yorumu oyla      6      12  
İzmirli 25 Ekim 2023 Çarşamba 12:54

Şurada 3 4 aylık görev süresi kaldı. Ne gerek var. Avrupalılar bilse görev süresinin bittiğini seçmezlerdi zaten.

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e yeni cazibe merkezinde sona doğru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda ...
İzmir'de Dünya Makarna Günü 'glütensiz' kutlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Glütensiz ve Organik Yaşam Derneği'nin ...
Karşıyaka meme kanserine dikkat çekti
Sağlık alanında kente kazandırdığı proje ve yatırımlar ile fark yaratan ...
 
Kıyı Ege’den üç yıllık bütçeye onay
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin 2024, 2025 ve 2026 mali yılı bütçesi ...
Tartışmalara neden olmuştu... Menemen'de 1,1 milyarlık satış!
Menemen Belediyesi 406 bin 409 metrekare büyüklüğündeki 43 taşınmazı 1,1 ...
Bornova'da pembe farkındalık
Bornova Belediyesi her yıl 1-31 Ekim tarihleri arasında düzenlenen meme ...
 
Selçuk'ta 100. Yıl coşkuyla kutlanacak!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı İlham Veren Kent Selçuk’ta ...
Başkan Eriş, madencilere meydan okudu: İhaleye girer, araziyi alırız!
Gölcük Gölü’ne 3 kilometre uzaklıktaki alanda Koza Altın İşletmeleri Şirketi’nin ...
Cumhuriyet’in 100’ü İzmir sergisi açıldı
Fotoğraf ve tarih meraklılarının merakla beklediği "Cumhuriyetin 100'ü ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva