HABERLER>GÜNCEL
6 Ağustos 2016 Cumartesi - 20:49

Son 'sessiz çığlık' atıldı!

Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk davaları kapsamında tutuklanarak cezaevine giren askerlerin yakınları tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu’nun başlattığı “Sessiz Çığlık” eylemi son kez yapıldı.

Son  sessiz çığlık  atıldı!

Kumpas Davaları nedeniyle cezaevinde kalan son asker olan Atabeyler Davası hükümlüsü Pilot Yüzbaşı ‘Murat Eren’e Özgürlük’ yazılı pankart açılan 176’ncı ve son “Sessiz Çığlık” eylemine Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Emekli Korgeneral Hayri Güner, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Emekli Tümamiral Semih Çetin, Emekli Albay Ali Türkşen, intihar eden Albay Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar, Murat Eren’in eşi Hande Eren ve 3,5 yaşındaki kızı Beren Eren ile davalarda yargılanan askerlerin eşleri katıldı.

Eylemde konuşan Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, davalarında haklı olduklarını belirterek “Gördük ki şimdi biz hakikaten mağruruz. İlk günden beri haklıydık, gururluyduk. Başımız hiç öne eğilmedi. Biz suçsuzduk. Sadece vatanımızı seviyorduk. Vatanımızı sevdiğimiz için Balyoz mağruru yapmışlardı bizi. Düzen değişti. Keser döndü. Ama ben şahsen bazı şeyleri affetmeyeceğim. Ülkemi bu duruma sokan FETÖ’cü darbeci hainleri affetmeyeceğiz” dedi.

HANDE EREN “HERKESİ İNSANLIĞA DAVET EDİYORUM”

Atabeyler davası hükümlüsü Pilot Yüzbaşı Murat Eren’in eşi Hande Eren ise “ Heyecanlıyız. Hala umutla bekliyoruz. Dün avukatımız konuştu. ‘İsteseler Murat iki gün içinde işlemleri tamamlayıp evine dönebilir’ dedi. Ama hala daha uzatıyorlar. Ben herkesi insanlığa davet ediyorum. Ellerini vicdanlarına koysunlar ve hakkımız olan şeyi bize geri versinler. Özgürlük istiyoruz. Herkes için adil yargılanma istiyoruz” diye konuştu.

BİZ UMUDUMUZU HİÇ KAYBETMEDİK

Emekli Albay Ali Türkşen de Atatürk demenin sanki suç haline geldiğini ifade ederek “Maalesef sanki ülkede Atatürk demek, Atatürkçüyüm demek, iyi insanım demek suç olmuş. ‘Bizim demek istediklerimizi sen söyledin bize umut ışığı oldun’. Biz umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Diyorlar ki cennet, cehennem. Burada olmaktan daha büyük cennet mi var?”dedi.

SAVCININ TUTUKLANACAĞINI GÖREMEYECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORDUM

İntihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün savcının tutuklandığı haberini aldım. Bugün resmen cezaevine koydular. Bizim için çok zor bir süreçti. Takip ettik. Bu savcının peşinden gittik ve tutuklandığını gördük. Ben savcının tutuklandığını göremeyeceğimi düşünüyordum. Bu davalar yıllar sürecek, ancak kızım görecek diyordum. Yedi yılda savcının tutuklandığını gördük. Bu sevindirici. Uzun yıllar ceza almasını bekliyorum.”

TASFİYELERE İZİN VERİLMESEYDİ TBMM BOMBALANMAZDI

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da “Eğer burada eylem yapan insanların sesini dinlemiş olsalardı, eğer Balyoz’da Ergenekon’da tasfiyeye izin vermemiş olsalardı Türkiye’nin Büyük Millet Meclisi 15 Temmuz gecesi bombalanamayacaktı” dedi.

O HAİNLERİ ÖMÜR BOYU ONURSUZ VE ŞEREFSİZ YAŞAMAYA MAHKUM EDİYORUM

Emekli Korgeneral Hayri Güner ise “Ali Türkşen albayımıza, kendilerine yargılandıkları gün, ‘o gün aklım başımda değildi. Aptaldım, salaktım. Muhakeme edemedim’ derseniz bu geçerli bir savunma olmaz demiştim. Şimdi ben o yargıçlara bugün bütün bunları görüp sesini çıkarmayıp, kulağını kapatanlara Vardiya Platformunun Sessiz Çığlık eyleminin ara mahkeme kararını açıklıyorum. O hainleri, o yüzsüzleri bir ömür boyu onursuz ve şerefsiz yaşamaya mahkum ediyorum” şeklinde konuştu.

 
Flaş! Beşiktaş Belediye Başkanı'na yurt dışı yasağı!
 
Otomotiv ihracatta gaza bastı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Beşiktaş Belediye Başkanı'na yurt dışı yasağı!
FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Beşiktaş Belediye ...
ABD Büyükelçisi'nden '15 Temmuz iddiaları'na tepki!
ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, 15 Temmuz darbe girişiminin Amerika ...
Zaman gazetesinin o reklamıyla ilgili flaş karar!
Zaman gazetesinin, darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınlanan reklam ...
 
Diyarbakır'da ağaçların arasına saklanmış bombalı araç!
Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Hani İlçelerinde PKK'ya yönelik düzenlenen ...
Özel Kuvvetler'de FETÖ temizliği: 90 tutuklama
Özel Kuvvetler Komutanlığı, FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan personelini ...
Başbuğ: FETÖ'nün en büyük silahı...
Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde ...
 
Flaş! Ünlü komedyen 'FETÖ'den tutuklandı!
Komedyen Atalay Demirci, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı ...
Flaş! Dink cinayetinde kritik gözaltılar
Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak, eski Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı ...
İzmir’de askeri kamp yakınlarında 5 hard disk bulundu!
İzmir’in Urla İlçesi'ndeki Menteş Askeri Kampı yakınında, zıpkınla av ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva