HABERLER>GÜNCEL
2 Mayıs 2023 Salı - 09:56

Siyasette, Seçime müdahale tartışması!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın "Sosyal medya üzerinden seçmeni etkilemeye" çalıştığını ima etmesi tartışma başlattı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bu suçlamaya sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, bazı İletişim Başkanlığı çalışanlarının isimlerini vererek, "Dark web dünyası sizi yabancı istihbaratların eline düşürür" suçlamasında bulundu. Altun bu suçlamaya, "Sosyal medyadaki trol ağlarını, köleleştirilmiş hesaplarla sosyal medyayı manipüle etme yöntemlerini boşa çıkarmaya devam edeceğiz." dedi.

Siyasette, Seçime müdahale tartışması!

Kılıçdaroğlu, İletişim Başkanlığı'nı, sosyal medyada seçmenleri yönlendirmeye çalışmakla suçlayınca, sert yanıtla karşılaştı. Kılıçdaroğlu,  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İletişim Başkanlığı yöneticilerini işaret ederek, "Anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. Son uyarımdır." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımını alıntılayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve İletişim Başkanlığı yöneticilerini iftiralarla karalamaya çalıştığını söyledi.

"Hiçbir siyasetçinin kamu görevlilerini isimlerini zikrederek hedef göstermesi kabul edilemez." diyen Altun, "Bu açıklamayı ne amaçla yaptığınızı, neyin önünü önünü almaya çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Sosyal medyayı manipüle etme yöntemlerini boşa çıkarmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Altun, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi: 

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ülkemizin stratejik iletişimi için gece gündüz demeden çalışan ve özellikle ülkemize dönük sistematik dezenformasyonla mücadelede büyük başarılar elde eden İletişim Başkanlığımızı, Başkan Yardımcılarım Çağatay ve Evren beyleri, Bilgi İşlem Daire Başkanım Serhat beyi, bir kez daha akıl ve izan dışı iftiralarla karalamaya çalışmış. Esef duyduk. Sn. Kılıçdaroğlu’nun tweetlerini yazan AJANS’ın iftira niteliğinde ifadelerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti kamu görevlilerini açıktan hedef göstermekte bir beis görmemesi anlaşılabilir. Ancak, demokrasiyi içine sindirmiş hiçbir siyasetçinin dedikodu ve iftira siyasetine tevessül etmesi, devletin kamu görevlilerini isim isim zikrederek hedef göstermesi kabul edilemez."

Kılıçdaroğlu'nun suçlamalarının doğru yolda olduklarını gösterdiklerini belirten İletişim Başkanı Altun, açıklamasında ayrıca, "Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasının başından sonuna kadar kurumumuzu hedef alması, çevresindeki 'profesyonellerin' elinde bir strateji olmadığını, siyaset üretemediklerini ortaya koymaktadır. Şunu da söylemezsek olmaz. Bu açıklamayı ne amaçla yaptığınızı, neyin önünü almaya çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Demokrasiyi ve kamu çıkarını korumak, müzakere kültürünü güçlendirmek adına sosyal medyadaki trol ağlarını, köleleştirilmiş hesaplarla sosyal medyayı manipüle etme yöntemlerini boşa çıkarmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU NEYİ İMA ETTİ?
Kılıçdaroğlu'nun suçlamasında geçen "Cambridge Analytica skandalı" 2018 yılında, 50 milyon Facebook kullanıcısına ait verilerin usulsüz kullanıldığının ifşa olması ile patlak verdi. Şirket, "tüketici, takipçi, seçmen davranışlarını değiştirmek isteyen" iş dünyası ve siyasi partilere hizmet sunan bir veri analiz şirketi olarak çalışıyordu.Zaman içinde kullanıcı verileri usulsüz şekilde elde edildiği belirlenen kişi sayısı 90 milyona yaklaştı. Şirketin, ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesinde ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma (Brexit) süreçlerinde, seçmen davranışları üzerinde etkili olduğu düşünülüyordu.Facebook'un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mark Zuckerberg, kullanıcı bilgilerinin izinsiz paylaşılmasıyla ilgili süreç içinde ABD Kongresi'nde ifade verdi ve özür diledi. Şirkete tarihi bir miktar olan 5 milyar dolar ceza kesildi Cambridge Analytica şirketi de kapatıldı.

 
Nisan enflasyonu yarın açıklanacak
 
Google'dan Gmail uyarısı: Hesapları böyle çalıyorlar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vahit 3 Mayıs 2023 Çarşamba 00:28

Kilictaroglu şizofren tedavisi görmesi gerekiyor kaset le gelmeden önce de abuk subuk ordan burdan bisi toplayıp medya ya açıklama yapıyordu sonuç yok adam yürüyen palavra simdide 11 kez kaybedecek ama gene ıstıfa etmeyecek ayrı bir kafa bu kendini bilmez bir zavallı

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni rotası İzmir... TCG Anadolu ne zaman geliyor?
İstanbul Sarayburnu'nda ziyarete açılan TCG Anadolu'yu 140 binden fazla ...
Millet İttifakı'ndan seçim önlemi: Server, telsiz...
Millet İttifakı’nı oluşturan 6 parti, seçim gününü kendi genel merkezlerinden ...
1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak istediler: 192 kişiye gözaltı
İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında, kapatılan Taksim ...
 
Neye niyet neye kısmet... Duvarı delemeyince ayakkabıcıyı soydular!
Esenyurt'ta bir ayakkabı mağazasına giren hırsızlar, yan tarafa bulunan ...
Terör örgütü FETÖ'ye baskın: 12 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik ...
Google'dan istifa etti... 'Yapay zeka' tehlikesine karşı uyardı!
ABD medyası, "yapay zekanın babası" olarak anılan Bilgisayar Mühendisi ...
 
Silahlı kavgada yaralanmıştı... Hayata tutunamadı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, silahlı kavgada ağır yaralanan kişi, kaldırıldığı ...
Metrelerce savruldu... Küçük çocuk can verdi!
İzmir'in Buca ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan anne İman Muhaybid ...
Yaşlık kadının acı sonu... Yaya geçidinde araç çarptı!
Samsun'un Havza ilçesinde yaya geçidinde otomobilin çarptığı Asiye Demirci (64), hayatını kaybetti.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva