HABERLER>GÜNCEL
10 Temmuz 2023 Pazartesi - 13:07

Şirketten ‘kilisede parti’ açıklaması: Tanıtımını yaptık!

Aziz Vukolos Kilisesi’nde düzenlenen içkili, danslı parti nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Gaia Project dini ve kültürel miraslara zarar vermek amacında olmadıklarını dile getirdi. Açıklamada kilisenin tanıtımının yapıldığını ifade edildi.

Şirketten ‘kilisede parti’ açıklaması: Tanıtımını yaptık!

EGEDESONSÖZ -  İzmir Rum Ortodoks Toplumu, yaptığı açıklama ile Konak Basmane'deki Aziz Vukolos Kilisesi'nde, Gaia Project adlı bir şirket tarafından düzenlenen bir parti organizasyonunda içki içildiğini, dans edildiğini, Hz. İsa figürünün parti mezesi yapıldığını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı yapılan açıklamada kilisedeki bir sonraki etkinliklerde dini duygulara daha fazla hassasiyet gösterilmesi istenmişti.

Etkinliği düzenleyen Gaia Project’ten açıklama geldi. Kültürel mirasa zarar verilmediğinin ifade edildiği açıklamada “Hakkımızda çıkan asılsız iddialarda Hz. İsa figürlerinin meze yapıldığı gibi çok çirkin ithamları kesinlikle kabul etmiyor, aynı zamanda yapının içerisindeki hiçbir kültürel mirasımıza zarar verilmediğinin altını çizmek istiyoruz.” denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Gaia Project olarak dini ve kültürel miraslarımıza katiyen zarar vermek amaçlı bir faaliyetimiz olmadığının önemle altını çizmek isteriz ki, kültürel açıdan başta Türkiye'ye sonrasında dünyaya tarihi ve kültürel miraslarımızın tanıtımını yapmak suretiyle çıktığımız bu yolda yaptığımız etkinlik serisinin globalde yüzlerce örneği olduğunu, değerlere her zaman saygılı olduğumuzu göz önünde bulundurmanızı rica ederiz.

Bahse konu kilise işlevini 1922 yılına kadar sürdüren yapı, cemaatinin İzmir'den ayrılması üzerine yıllarca terk edilmiş bir durumda kalmış ve ibadethane özelliğini kaybetmiştir. 1924 yılının Şubat ayında Atatürk'ün isteği üzerine Asar-ı Atika Müzesi'ne dönüştürülmüştür. Müze işlevi ilerleyen zamanlarda değiştirilmiştir. Kültür Bakanlığı tarafından opera çalışma salonu olarak hizmet veren yapı, talihsiz bir yangın sonrasında kullanılamamıştır. Aziz Vukolos Kilisesi, kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan kültür merkezi olarak hizmet vermektedir.

Dünyaca ünlü elektronik müzik toplulukları; The American Cathedral in Paris, Sacre Coeur Church in Prague, Oude Calixtuskerk in Netherlands gibi kiliselerde elektronik müzik etkinlikleri düzenlemişlerdir.

Hakkımızda çıkan asılsız iddialarda Hz. İsa figürlerinin meze yapıldığı gibi çok çirkin ithamları kesinlikle kabul etmiyor, aynı zamanda yapının içerisindeki hiçbir kültürel mirasımıza zarar verilmediğinin altını çizmek istiyoruz.

‘Gaia Historical Cruises’ olarak başladığımız etkinlik serisinin ilk ayağında sosyal medya etkinlik çalışmalarında Aziz Vukolos Kilisesi için yaptığımız reklamlarda 1.500.000 milyon kişinin önüne çıkarak kilisenin tanıtımına katkı sağladık.

İbadete kapalı olan ve kültürel sanat faaliyetleri için kullanılan aynı zamanda Basın Müzesi olan Aziz Vukolos Kilisesin’de; Piyano resitali, konserler ve birçok etkinlik yapıldığını, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından izinle yapılan bir etkinlik olduğunu tekrardan belirtmek isteriz.

Tarafımızca hiçbir şekilde alkol satışı gerçekleşmediğini, sponsorlarımız aracılığı ile yapının bahçesi içerisinde ikram edildiğini vurguluyoruz.

Gaia Project olarak ilk açıklamamız olduğunu bunun haricinde hiçbir açıklama yapmadığımızı kamuoyuna belirtmek isteriz.

Rum ve Ortadoks kardeşlerimiz ile yüzyıllardır ortak yaşadığımız bu coğrafyada müziğin birleştirici ve barışçıl gücüne inanıyor ve tüm bu güce inananları sevgiyle kucaklıyoruz.

Sevgilerle,

Gaia Project

 
Togg’a bir haftada ikinci zam geldi
 
İzmir'de ulaşıma yüzde 30 zam mı geliyor?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 10 Temmuz 2023 Pazartesi 16:27

Hani bir laf vardır. Özrü kabahatinden büyük diye. İşte öyle olmuş. Etkinliği düzenleyen ne diyor. Biz diyor buranın reklamını tanıtımını yaptık diyor. Sanki Aziz kilisesi yönetimi beni tanıt biraz demiş gibi. İzmir Büyükşehir Belediyesinden izin aldıklarını söylüyorlar. Zaten belediye yönetimi LGBT ci. Öyle ya. İFTİRA etmiyorum. Etkinliği düzenleyen gaia şirketi tarafımızca alkol şatışı gerçekleşmedi diyor. (Beyinsiz zaten satış yapamazsın. İzne tabi) Ama diyor ki sponsorlarımız tarafından yapının bahçesi içerisinde ikram edildiğini vurguluyoruz diyor. Yani kabul ediyorlar. Minareyi çalmışlar, kılıfını bulmuşlar. Baş sorumlu İzmir Büyükşehir Belediye yönetimidir. Bu yönetimde yukarıda yazdığım gibi LGBT yi savunuyorlar. Acaba orada içki içildikten sonra kim kimin kuçağına oturdu. Ya akıl var mantık var. Dini değerlere bu kadar saldırı olur mu. Bizim dinimiz Kur''an a bile yakıyorlar diye biz bile rahatsız oluyoruz, şimdilik elimizden bir şey gelmiyor. Bu ne ya. Bu CHP zihniyeti bu devletin başına gelse diyorum. Allah korusun. Allah korusun. Allah korusun.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yangınlar söndürüldü... Kabus bitti!
İzmir'in Menderes ve Aliağa ilçelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.
FETÖ sanığı eski komiser yardımcısına 14 yıl hapis!
Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik dava kapsamında, 2007'de ...
DEÜ'den deprem bölgesinde salgına karşı hamle!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), deprem bölgesinde görülen çeşitli salgın ...
 
Öldüren yemekte gözler otopside... 454 günlük acı bekleyiş!
İzmir'de bir restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlanıp, hastanede ...
3 ilde ‘Örümcek’ operasyonu: 20 gözaltı
Diyarbakır merkezli Muğla ve İstanbul'da silahlı örgüt üyeleri aracılığı ...
DEAŞ operasyonu... 22 gözaltı!
Ankara'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda yabancı uyruklu 22 kişi yakalandı.
 
Şarampole yuvarlanan kamyon yandı: 4 ölü, 2 yaralı
Batman’da Çayüstü köyü Kantar Köprüsü yakınında sürücüsünün kontrolünü ...
Göle serinlemeye gitti... Canından oldu!
Isparta'daki Gölcük Gölü'ne giren 33 yaşındaki kadın boğularak yaşamını yitirdi.
Yurt dışından getirilen telefonlarda uyarı!
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, yurt dışından alınan telefonların ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva