HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2023 Cuma - 19:40

Seyrek'ten sonra Emiralem'deki arsalar gündemde... Menemen'de yine satış krizi!

Menemen Belediyesi, Seyrek arsalarının çoğunun satılamaması üzerine, hizmetlerin yapılabilmesi için Emiralem mahallesindeki 6 taşınmazı vitrine çıkardı. Muhalefetin "Önce komisyonlarda görüşülsün" talebine rağmen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'a, oyçokluğuyla satış yetkisi verildi

Seyrek ten sonra Emiralem deki arsalar gündemde... Menemen de yine satış krizi!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Aralık ayı oturumu, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye Meclisi'ne, Seyrek'teki arsa satışlarından sonra Emiralem mahallesindeki 6 parselin satışı konusu damgasını vurdu. Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'a, oy çokluğuyla satış yetkisi verildi.

SEYREK'TEKİ ARSALARIN YARIDAN FAZLASI SATILAMAYINCA...
Başkanlıktan gelen önergelerin biri hariç, hepsi ilgili komisyonlara oybirliğiyle havale edildi. Belediye şirketi Menaş'ın sermayesinin 50 milyon liradan 150 milyon liraya çıkarılması da oybirliğiyle kabul edildi. Ancak Emiralem mahallesinde bulunan 6 taşınmazın satışı konusunda Belediye Başkanvekiline yetki talebi, meclisi gerdi. CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, önergenin plan bütçe ve imar komisyonlarında görüşülmesinin doğru olacağını, bu yönde karar alınmasını istedi. Ancak Cumhur İttifakı grubu, direkt oylanması yönünde görüş bildirdi. Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, "Seyrek'te satışa çıkardığımız arsaların yarısından fazlası satılmadı. Hizmet üretilmesi açısından Emiralem'deki yerleri satılması hasıl olmuştur. Ben de oylanması taraftarıyım" deyince, önerge oylandı. Pehlivan'a Emiralem'deki 6 taşınmazın satışıyla ilgili yetki, 12 ret oyuna karşılık 15 kabul oyuyla verildi.

YILMAZ: EMİRALEM'DEKİ YERLERİN SATILMASI TALEBİ, TAM BİR GARABETTİR
Dilek ve temennilerde Emiralem mahallesindeki 6 taşınmazın satış yetkisi verilmesiyle ilgili tartışmalar devam etti. CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, Başkanvekili Aydın Pehlivan'ı sert bir dille eleştirdi:

" Emiralem'deki taşınmazların satışıyla ilgili olarak önergenin komisyonlara gönderilmesi yönünde görüş bildirdik, kabul edilmedi. Seyrek'te arsaların bir kısmının satılmadığını, Emiralem'deki 6 yerin satılmasının gerekliliği ortaya çıktığını söylediniz. Bu aslında bir garabettir. Bütçenin yüzde 50'si satışla desteklenir, makul olan budur. Biz Menemen Belediyesi'nin, olması gerekenin 4 misli satışla finanse edildiğini görüyoruz. Satış olmazsa, bazı hizmetlerin yapılamayacağı ifade edildi. Emiralen'deki yer de satılmazsa, hizmetler duracak mı? Menemen Belediyesinin mali durumu, mutat hizmetleri yapacak seviyededir.  Acil olmayan yatırımlar ertelenmeli ya da vazgeçilmeli. CHP'nin Menemen Belediyesini iflas ettirdiği söylentileri var. Göreve geldiğinizde 531 milyon lira borç olduğunu açıkladınız. Bu borçlar ödensin diye 4 milyar liralık satış yaptınız. Demek ki CHP size zengin bir belediye bırakmış. Demek ki Menemen Belediyesi CHP tarafından iflas ettirilmemiş. Siz geldikten sonra batmışız. Gelecekte borçlarımız arttığında, o borçları karşılayacak varlıklarımız olmayacak. O zaman belediye tamamen iflas etmiş olacak. Çok dikkatsiz, özensiz hareket ediyorsunuz, yarınları düşünmüyorsunuz. Diyelim ki 10 sene siz yöneteceksiniz Menemen'i, olmaz ya... Üç sene sonra neyi satarak hizmet getireceksiniz? Menemen belediyesi gelecekte borçlarını ödemek için ne satacak? Sizi bu konuda eleştiriyorum, uyarıyorum. Basiretli bir yönetici gibi yönetmiyorsunuz Menemen Belediyesi'ni."

PEHLİVAN: HİÇBİR YATIRIMI, HİZMETİ ÖTELEMEYE NİYETİMİZ YOK
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, Ali Yılmaz'a şu yanıtı verdi:

"Projeleri öteleyin diyorsunuz. Seçim yaklaşıyor. Bunu meydanlarda da söyleyecek misiniz? Menemen'in geleceğini öteleyin mi demek istiyorsunuz? Menemen'in kaybedecek bir dakikası yok. Biz gençlerimizi önemsiyoruz. Menemenliler her şeyin en iyisine layık olduğunu söylüyoruz. Hiçbir yatırımı, hizmeti ötelemeye niyetimiz yok."

GÜLEZ, SAYIŞTAY RAPORLARINI GÜNDEME TAŞIDI
CHP'li Meclis üyesi Çağlar Gülez, Sayıştay'ın Menemen Belediyesi'ne yönelik raporundan bazı bölümleri okudu. Sayıştay raporunda Menemen Belediyesi ile ilgili 35 bulgu olduğunu belirten Gülez, "Banka hesabından yapılması gereken ödemeler elden yapılmış. Mevzuata aykırı şekilde doğrudan temin yoluyla personel alım hizmeti yapılmış. Pazaryerinde aynı kişilere birden fazla yer verilmiş. Emlak vergisinde bazı kişilere torpil geçilmiş. Borçlanma sınırı, yasal miktarın üzerinde olmuş" dedi.

PEHLİVAN: SAYIŞTAY, USULSÜZLÜK YAPTINIZ DEMİYOR
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, "Sayıştay raporu, Allah'ın emri değil" dedi ve Güzel'in eleştirileriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Menemenli vatandaşlarımıza ve meclis üyelerimize Sayıştay raporunu anlatayım. Milletim merak etmesin. Sayıştay raporunda 7,5 milyon liraya satın alınacak araçlar, 44 milyon liraya satın alındı demiyor. 44 milyon liralık araç ihalesini, göreve gelir gelmez iptal ettik.  1,8 milyon liraya satın alınabilecek kameralar, 10 milyon liraya ihale edilip dört ayrı faktoring şirketine, yani tefecilere verildi ve akabinde Menemen belediyesinin gayrimenkullerine haciz getirildi, demiyor. Buna bağlı olarak 80 liraya alınacak yağmurluklar 400 liraya satın alındı demiyor. Ben şunu söylüyorum; Allah'ımıza hamdolsun, Sayıştay raporunda bize haram lokma yiyorsunuz, demiyor. Usulsüzlük yaptınız demiyor. Zamanında yapılan yolsuzlukları burada sabaha kadar size anlatıp yüzünüzü kızartmak istemiyoruz. Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; evvel allah teslim ettiğiniz beytülmal (devlet malı) ben ve arkadaşlarım tarafından korunuyor. Her türlü yolsuzlukla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Hiçbirisi gözümüzden kaçmadı. Alnım açık, tüm çalışma arkadaşlarımın da alnı açık. Sayıştay raporlarında yolsuzlukla ilgili tek kelime göremeyeceksiniz."

AKBULUT: ESKİDEN SAYIŞTAY DENETÇİSİ GELİNCE İDARECİLERİN DİZLERİ TİTRERDİ
İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, Sayıştay'ın çok değerli bir kurum olduğuna vurgu yaparak, "Sayıştay, devlet kurumlarının sayısal denetimini yapıyor. Eskiden Sayıştay denetçisi geldiği zaman idarecilerin dizleri titrerdi. Sağolsun iktidarınız döneminde bu kurumların yetkileri örselendi. Serdar Aksoy dönemine ait raporda 23 bulgu var. Fakat sizin döneminize ait 39 bulgu var. İnşallah siz Sayıştay'ın uyarılırını dikkate alırsınız.Belediye yönetimiyle ilgili demek ki iyi yerlere gitmemişiz" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: MENEMENLİLER HİZMET ALMASIN DİYEN YOK
Yeniden söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, "Ben diyorum ki, bütçeyi özensiz kullandınız. Nasıl olsa Seyrek arsalarını satacağız diyerekten onlarca konser düzenlediniz, çiçeğe böceğe harcadınız, hizmete gelince sıkıştınız. Hemen Emiralem'i de satalım dediniz. Benim eleştiri noktam budur, yoksa Menemenliler hizmet almasın diyen yok. Menemenliler gereksiz harcama yapılmasını istemiyorlar" dedi.

DEMİRCİOĞLU: BELEDİYE ESNAFTAN BİR ÇİZME ALAMAYACAK DURUMA DÜŞMÜŞTÜ
AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Değirmencioğlu, CHP ve İYİ Parti tarafından gelen eleştirilere yanıt verdi:

"Ali bey garabet kelimesini kullandı. 22 senede CHP'nin Menemen Belediyesi'nde yapmış olduğu yönetimi anlatan bir kelimedir, garabet. Yaptığımız hizmetler, CHP'li arkadaşların hayal bile edemeyeceği hizmetler. Halkın hizmet almasından bu anlamda rahatsızlar. Belediye, kendi ilçesindeki esnaftan bir çizme alamayacak duruma düşmüştü. Aydın Pehlivan başkanlığındaki yönetim, olmaz denilen hizmetleri yapıyor. Biliyoruz seçim yaklaştı. Adayınız belli oluyor sanıyorum. Bizim adayımız bellidir, Aydın Pehlivan'dır. Menemen Belediyesi'nde bugüne kadar hiç yapılmadığı kadar çok ihale yapıldı. Doğru dürüst inceleseniz, ihalelerin rekabet ortamı yaratılarak son derece yasal yapıldığını göreceksiniz."

PEHLİVAN: MENEMENLİLER 22 YILDIR KANDIRILDIKLARINI GÖRDÜLER
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, göreve gelmelerinden sonra Menemenlilerin hizmetle tanıştığını belirterek şunları söyledi:

"Menemenliler hizmetle tanıştı. Menemenliler, 22 yıldır kandırıldıklarını gördüler. 2023 yılında, Cumhuriyet'in 100. yılında altın çağını yaşadı bu şehir. Bu yükseliş, 2024 yılında da devam edecek. Bu millete hizmetkar olmaktan dolayı çok mutluyum, gururluyum. Bizler hizmetkar olmaya geldik. Bizlere destek veren meclis üyesi arkadaşlara ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyoruz. 697 kilometre kare alanda yaşayan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum, her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Menemenli hemşehrilerim bizi izlemeye devam etsinler."

 

 
Konak Meclisi'nde fair play rüzgarı ve 'Gürçeşme' teşekkürü: Bu meclis tarihe geçmiştir!
 
Bornova meclisinde söz düellosu… Mahkeme beklenecek mi, gündemden mi çekilecek?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 2 Aralık 2023 Cumartesi 11:04

Ey Menemenliler bir daha ki seçimde partisine ve sözüne sadık kişileri seçin.

Yorumu oyla      3      4  
1 Aralık 2023 Cuma 22:16

CHP'li belediye arsa satsa "belediye battı mı?" diye soranlar şimdi devamlı bir yerleri satma peşinde. AKP'li vekillerden tek bir eleştiri yok. demek ki yapılan her eleştiri siyasi.

Yorumu oyla      3      4  
Büyük Başkan 1 Aralık 2023 Cuma 21:06

Para bizde, şöhret bizde Sizde ne var haydi söyle Hayat bizde, herşey bizde Sizde ne var haydi söyle...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi'nde fair play rüzgarı ve 'Gürçeşme' teşekkürü: Bu meclis tarihe geçmiştir!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 17 bin kişinin yaşadığı Gürçeşme 1. ...
Plana meclis onayı... İzmir'in silueti değişecek!
Konak Belediyesi Meclisi, Gürçeşme 1. Etap Planları'na onay verdi.
Başkanvekili Koçer'den eleştirilere yanıt: Maaş ödeyen belediye başarılı sayılıyor!
Çiğli Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Vekili ...
 
Başkan Engin, mecliste 2023'ü değerlendirdi: Dev yatırımları hayata geçirdik!
Narlıdere’de yılın son meclisi gerçekleştirildi. Narlıdere Belediye Başkanı ...
Sökeli iş insanlarından Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Söke Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Günal ve derneğin ...
Koçarlı Ziraat Odası'ndan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş ve odanın yönetim kurulu üyeleri, ...
 
Meclis toplantısında duyurdu... Mithat Tekin başkanlığa yeniden talip oldu!
Torbalı Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis ...
Engelsizmir Kongresi'ne büyük ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Engelsizmir ...
Metro seferlerine bakım ayarı
İzmir'de metro seferlerinin bakım nedeniyle 10 dakikada bir yapılacağı açıklandı. 
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva