HABERLER>POLİTİKA
29 Temmuz 2015 Çarşamba - 12:06

Serter’den çarpıcı işsizlik isyanı: 10 bin özgeçmiş var...

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirterek, yedi aydır bir kişiyi ise sokamadığını, elinde 10 bin özgeçmiş olduğunu ifade etti. Serter, "Belki alacağımız bakanlıklarda kendi imkanlarımızı yaratabilir miyiz düşünüyorum. Belediyelerimiz full dolu. Başkanlarla görüşüyorum. ’Yapacak iş yok’ diyorlar" dedi.

Serter’den çarpıcı işsizlik isyanı: 10 bin özgeçmiş var...

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Danışma Kurulu Toplantısı partililerin geniş katılımı ile gerçekleştirildi.

Kaya Prestij Otel’de gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve eşi Huriye Serter, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya, CHP İzmir İlçe Kadın Kolları Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.


 
DAHİLİ VE HARİCİ ENGELLER
Toplantının açılış konuşmasını İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya'dan örgütte yaşanan krizin gölgesinde manidar mesajlar geldi. Yanya, göreve geldiği günden bugüne el birliği ile çalıştıklarını ifade ederek, “İtiraf etmek gerekirse genel seçimlere az bir zaman kala bu göreve gelmek ateşten gömlekti... Layık olduğum görevde gerekli sorumluluğu üstlendiğimi düşünerek karşınızdayım. Günümüze kadar gelen süreçte elimizden geleni yapmaya çalıştık. Şimdiye kadar dahili ve harici birçok engelle karşılaştık. Harici engelleri el birliğiyle; dahili görüş ayrılıklarını ise kol kırılır yen içinde kalır diyerek hoşgörü ile atlatmaya çalıştık” dedi.

- KADIN BAŞKAN'DAN 'HAKARET DOSYASI' MESAJI...
 
İYİ Kİ KADINLAR VAR
Yanya’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter,  kadınlara seslendi. Serter, “İyi ki kadın kollarımız var. CHP İzmir’deki başarısında size muhtaç... Ben hem önseçimde gözlemledim hem de genel seçimde gözlemledim, ne kadar çalışkan olduğunuzu gördük. Karne 10 üzerinden 10. Benim il başkanı olarak ufak tefek hatalarım olduysa sizlerden bağışlamanızı istiyorum. Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir oyun oynuyoruz. Çok ciddi bir oyun oynuyoruz. Bu oyunda hepinizin fikirlerine ihtiyacım var. Hiçbiriniz benden uzak kalmayın. Hepinizin düşüncelerinize saygım var. Bana benden zeki arkadaşların düşüncesine ihtiyacım var. İl başkanlığı zor bir görev ama insanlar kendileri aşabilirler. Esnaflıkta bir tabir vardır gülmeyi bilmeyen dükkan açmasın.  Her gün değişik problemleri olan birçok arkadaşlarla karşılaşıyoruz. Biraz gülerek davrandığımız zaman her şeyin üstesinden gelmiş oluyoruz. Yeter ki insanı sevelim” diye konuştu.


 
ALDIĞIMIZ OY BİZİ MUTLU ETMEDİ
Serter konuşmasının devamında 7 Haziran seçimlerini ve koalisyon görüşmelerini değerlendirdi. Türkiye’nin mutsuz bir gündemde olduğunu söyleyen Serter, “Türkiye çok zor günler geçiriyor. 7 Haziran seçimlerini geride bıraktık. Seçimlerde aldığımız sonuçlar bizi mutlu etmedi. Türkiye’de yüzde 25 oy aldık. İzmir’de yüzde 48 oy aldık. Keşke her yer İzmir olsa. Ama her şeye rağmen başarılıyız. O uzun kollu, uzun boylu, uzun dilli adamı yıktık” dedi.
 
ERKEN SEÇİMDE EN FAZLA 3 PUAN ARTAR
Koalisyon görüşmeleri ile ilgili ise Serter, “Sayın genel başkanımızın dediği gibi biz koalisyon masasından son kalkacak partiyiz. Koalisyon görüşmelerinde sonuç ne olacak belli değil. Bunların nasıl takla atacağı belli değil.  İyi bir koalisyon çalışmalarında iyi bir yer almak istiyoruz. Erken seçimde alacağımız en fazla 3 puan yüksek olacaktır. Böyle bir fırsatı değerlendirmenin faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

"YEDİ AYDIR BİR KİŞİYİ İŞE SOKAMADIM"
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirterek, yedi aydır bir kişiyi ise sokamadığını elinde 10 bin özgeçmiş olduğunu ifade etti. Serter, şunları söyledi: "En büyük sorun işsizlik. Bu işsizliği biz de had safhada yaşıyoruz. Yedi aydır bir adamı bir yere yerleştirme şansım olmadı. Şu anda elimde 10 bine yakın özgeçmiş var. Belki alacağımız bakanlıklarda kendi imkanlarımızı yaratabilir miyiz düşünüyorum. Belediyelerimiz full dolu. Başkanlarla görüşüyorum. ’Yapacak iş yok’ diyorlar. Özel sektörü dolaşıyorum. Bir arkadaşım Kemalpaşa’daki pencere sistemleri fabrikası için 30 montaj elemanına ihtiyacı olduğunu söyledi. İlçe örgütlerine mesaj attım. Asgari ücret, yemek ve sigorta var. Sadece bir kişi çıktı, o da gitti görüştü işi beğenmedi ve geri döndü. Herkes belediyede devlet kademesinde mi iş bulacak? Belediyeler, resmi kurumlar elbette daha rahat çalışma ortamları ama eziyet çekmeden sonuca varamıyoruz. Gençlerin daha özverili arzulu ve istekli olması lazım."

 
Balenin Hamlet'i izleyenleri büyüledi
 
Başkan Pekdaş sahaya indi: Eleştirilere yanıt, takıma moral!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray’dan sert tepki: IŞİD’le uğraşın, CHP’yle değil!
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray başta Suruç Katliamı olmak üzere IŞİD ...
Demirtaş’tan Akdoğan’a yanıt ve fezleke yorumu
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında hazırlanan fezleke ve Yalçın ...
AK Parti’deki Selçuk krizinde Başkan’dan bomba mesajlar!
AK Parti Selçuk’ta Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile İlçe Başkanı Sema ...
 
HDP’den rest: Cesaretiniz varsa tüm…
HDP'nin kapatılması için MHP ile AK Parti'nin işbirliği yaptığını söyleyen ...
Akdoğan: Öcalan HDP’lileri sopayla kovalar!
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP'nin barajı geçmek için çözüm sürecini ...
Flaş! Demirtaş’ın dokunulmazlığı için fezleke
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, genel seçim öncesi ...
 
Başbakan Davutoğlu'ndan sürpriz ziyaret
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na sürpriz bir ziyaret ...
7 saatlik koalisyon zirvesi sona erdi: İşte ilk açıklamalar
Hükümet kurma sürecinde Ak Parti ile CHP arasında son görüşmelerde varılan ...
Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Tahammülümüz kalmadı
Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ulusal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva