HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2024 Cuma - 11:28

Sendikadan Başkan Tugay’a ültimatom: Bayramı sana zehir ederiz!

TÜM-BEL-SEN 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile süren toplu sözleşme sürecindeki taleplerinin karşılanmaması durumunda eylemlerini sürdüreceklerini bildirerek "Dün binlerce emekçi cesaretle karşınıza dikildi! Bugün yüzlercesi yine karşınızda! Eğer maaşlarımızda uyguladığınız hukuksuz kesintiden vazgeçmez ve bize bayramı zehir ederseniz, bugün olduğu gibi bayramlaşmaları bayram boyunca emekçilerden kaçarak yapacaksınız. Bayramı bize zehir ederseniz eğer, biz de bayramı da bayram sonrasını da size zehir edeceğiz!” dedi.

Sendikadan Başkan Tugay’a ültimatom: Bayramı sana zehir ederiz!

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TÜM-BEL-SEN arasında devam eden ve sosyal denge tazminatı sebebiyle tıkanan toplu sözleşme görüşmeleri eylemsel bir süreçle devam ediyor.

Dün memurların katılımı ile yapılan iş bırakma eyleminin ardından TÜM-BEL-SEN üyesi memurlar bugün bir basın açıklaması düzenledi. Hollerde sloganlar atarak yürüyüş düzenlenirken eyleme TÜM-YEREL-SEN üyeleri de katılarak destek verdi.

Eylemin ardından TÜM-BEL-SEN 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş tarafından basın açıklaması düzenlendi. Keleş, basın açıklamasında Belediye Başkanı Cemil Tugay’a tepki gösterdi.

Keleş açıklamasında şunları söyledi:

“Bilindiği üzere; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Cemil Tugay yerel seçimlerden önce 14 Mart tarihinde sendikamıza gerçekleştirdiği ziyarette; toplu sözleşme süreci ile ilgili mevcut sözleşmemizden daha iyi sözleşmeler imzalamak istediklerini beyan etmişti.

Ancak Sn. Cemil Tugay zaman makinasını icat etmişçesine bu sözlerinden ve Karşıyaka Belediyesi’ndeki imzaladığı sözleşmelerden çark ederek, yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde emekçilerin iradesi ile ciddi kazanımlarla imzalanan toplu sözleşme sürecini çıkmaza sokmuştur.

Sendika olarak tüm uyarılarımıza rağmen süreç yönetilememiş ve doğan kriz sonucunda 13.06.2024 tarihinde sendikamız ve iş kolumuzda örgütlü diğer sendikalarla alınan ortak karar gereği tüm gün iş bırakılarak, binlerce belediye emekçisinin katılımıyla İzmir tarihine geçen bir eylem gerçekleşmiş ve emekçiler toplu sözleşme taleplerinin arkasındaki kararlılıklarını ortaya koymuştur. 

Salı günü yapılan görüşmede sendikamıza verdiği sözleri unutarak, Çarşamba günü Genel Sekreterlik makamı aracılığıyla ilettiği teklifle en hafif tabiriyle kamu emekçilerini hafife almış ve bu eylemliliklerin yaşanmasına sebep olmuştur.

Dünkü eylemler sırasında meclis grup başkanvekili ve danışmanları sendika yetkilerimizle konuşma çabası içerisindeyken Sn. Cemil Tugay’ın yaptığı basın toplantısı ise çalışanlara ve İzmir halkına doğru bilgi vermek bir yana süreci manipüle etmeye yöneliktir.

Şimdi Sn. Cemil Tugay’ın açıklamalarına tek tek yanıt verecek ve hem belediye emekçilerine hem de İzmir kamuoyuna doğruları açıklayacak ve belediye başkanımızı bu hatalardan geri dönmeye davet edeceğiz.

-Cemil Tugay, bir yandan partilerinin grevli toplu sözleşme mücadelesinin yanında olduğunu ifade etmekte bir yandan ise 4688 sayılı yasanın ve AKP iktidarının antidemokratik yasalarının arkasına sığınmakta, en hafif tabiriyle AKP diliyle konuşmaktadır.

-Dünkü eylemlerden sonra yaşanan son gelişme ise bir önceki belediye başkanı Tunç Soyer ile sendikamız arasında imzalanan ve 01.01.2024 ile 31.03.2024 tarihleri arasındaki sözleşmede yer alan kazanılmış haklarımızı uygulamama adımı olmuştur. Bu adımla bayram öncesinde Cemil Tugay tarafından emekçilerin 7.000 TL dolayındaki ücretine haksız ve hukuksuz biçimde el konmuştur.

Oysa sözleşmemizin 6-b) hükmü“Yasalardan doğan haklara ek olarak, bu Toplu İş Sözleşmede yer alan hükümler, sözleşmeden yararlanan çalışanlar yönünden Sözleşmenin yürürlük süresinin başlangıcından itibaren, yeni bir Sözleşme yapılıncaya kadar hüküm doğurmaya devam eder.” ile 8-c) “Yeni sözleşme imzalanıncaya kadar, eski sözleşme hükümleri geçerlidir.” demektedir.

Esasen bu tutum; hukuka aykırı hareket etmek ve imzalı bir sözleşmeyi uygulamayarak suç işlemektir.

-Dün yaşanan eylem için yaptığı değerlendirmede Tugay, binlerce kamu emekçisine ‘küçük bir fevri grup’ diyerek hem matematik bilmediğini hem de belediye çalışanlarını ve örgütlülüklerini ne kadar tanımadığını ortaya koymuştur.

 

Bu sözler ile binlerce emekçiyi kriminalize etmeye çalışarak, hem emekçilere hem de İzmir kamuoyuna yanlış bilgi vermiş ve antidemokratik tutumunu ortaya koymuştur.

-Bu antidemokratik tutum, ‘İş bırakarak eylemlere katılan emekçileri tespit ediyoruz. Haklarında gereken soruşturma ve işlemleri yapacağız’ söylemi ile devam etmiştir. Bu söylem emekçilerin anayasal hak ve özgürlüklerinden bihaber olduğunu ortaya koymakta ve ‘demokratik hak arayışı eylemlerine saygı duyuyorum’ söylemini boşa düşürmektedir.

Buradan kendisini ve iş yerlerinde isim toplayarak suç işleyen bürokratlarını bir kez daha uyarıyoruz! Sakın ha sakın anayasal haklarımızı kullanan emekçiler hakkında soruşturma açarak ‘Anayasa suçu’ işlemeyin! Aksi halde hali hazırda zaten bozmuş olduğunuz iş barışını tamamen ortadan kaldırırsınız. Bu belediyede çalışacak kimseyi de bulamaz, bürokratlarınızla kafa kafaya verip biz ne yaptık diye kara kara düşünürsünüz!

-Bir yandan işçilerin, kamu emekçilerinin ve emeklilerin açlık sınırı ve yoksulluk sınır altındaki ücretleri için AKP hükümetini ve Temmuz zamlarını işaret eden Tugay ve partisi CHP, öte yandan ise AKP diliyle bayram öncesi emekçilerin cebine el uzatmış emekçilerin hali hazırda enflasyon karşısında erimiş olan ücretlerine bir darbe de kendisi vurmuştur.

Bu en hafif tabiriyle tutarsızlıktır, parti politikalarına aykırı hareket etmek ve işçileri, emekçileri ve yoksul halkı kandırmaktır.

Bayram öncesi bu son mesai gününde Sn. Cemil Tugay’ı ve belediye bürokratlarını son bir kez daha uyarıyoruz.

Dün binlerce emekçi cesaretle karşınıza dikildi! Bugün yüzlercesi yine karşınızda! Eğer maaşlarımızda uyguladığınız hukuksuz kesintiden vazgeçmez ve bize bayramı zehir ederseniz, bugün olduğu gibi bayramlaşmaları bayram boyunca emekçilerden kaçarak yapacaksınız.

Bayramı bize zehir ederseniz eğer, biz de bayramı da bayram sonrasını da size zehir edeceğiz!”

 
İzmir'de karne sevinci
 
Başkan Önal, personeliyle bayramlaştı
YORUMLAR
Toplam 42 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İSTİFAAAAAAAAA 15 Haziran 2024 Cumartesi 07:21

YAKINNDA TOPLU İŞÇİ ÇIKARACAK

Yorumu oyla      0      2  
Belediye 15 Haziran 2024 Cumartesi 00:39

Yorgun Demokrat arkadas belediyede kapsamdışı yada izelman personelinin ihale, hakediş gibi evraklara imza yetkisi yoktur. Sayıştay geldiğinde orda imzası bulunan memuru çağırır. Eger baskanlık oluru ile imza atsa dahi kesinlikle memur imzası istenir ve denetimde memur çağrılır. Sonuç olarak sorumlu memurdur. Kapsamdışı veya izelman personeli sorumlu tutulmaz.

Yorumu oyla      0      2  
Yorgun demokrat 14 Haziran 2024 Cuma 18:11

Memurlar olmasa degil kapsamdisi guvencesiz calisan izelman personeli olmasa ihalelerin cogunun altina imza atan personel yok. Memur bircok birimde sorumluluk almiyor arkaya 657 yi alip kenara cekiliyor. Binlerce memur var belediye bir baksin bu memurlar nerde ne is yapiyor kamuda alinmayan paralari belediye veriyor hala da sikayetciler bu memur zihniyetini elinde matkap olup guvertede guneslenirken gemiyi delmeye calisanlara benzetiyorum.

Yorumu oyla      6      2  
EROL 14 Haziran 2024 Cuma 17:08

Sayın Cemil TUGAY'ın Büyükşehir Belediyesindeki kanun dışı kullanılan makam araçlarından haberi yokmu acaba...?

Yorumu oyla      5      2  
Gözlemci 14 Haziran 2024 Cuma 16:21

Belediye de ur musunuz diyenlere bu sözüm belediyedeki asıl ur belediyenin ne işçisi ne memurudur. Ur olan sermayeye para devşirmek için çalışanının maaşından kesinti yapan zihniyettir. Belediye bütçesinin öyle soylenildigi gibi yüzde 80 i Personel ödemelerine gitmiyor herseyiyle yüzde 8 den fazlası etmiyor yani bu memurların da zamanla maaşı İşçilerin maaşının altında kaldığı için ve yapılan her işlemde sorumluluk aldıklarından böyle olmaması gerektiğinden iyileştirme olarak yapılmıştır. Ayrica hic kimse yoksuluk sinirinin uzerinde maas almiyor belediyeden bir sehir efsanesi gibi dilden dile yalan yanlis konusuluyor. Herseyi geçtim bu gün kimin hali hazırda maaşından bir anda 8 bin kesilse aynı isyani eder insanlar mevcut maaşlarına göre borçlaniyor ödemelerini yapıyor herkes bir elini vicdanına koysun yorum yaparken

Yorumu oyla      9      5  
İŞÇİ 14 Haziran 2024 Cuma 15:09

Belediyede memurlar imza atmasa diş macunu bile alamazsınız. Bütün mali sorumluluk yükü memurların sırtındayken verilen maaş maaş değil. Biz işçileri hiç bir sorumluluğu yok kimimiz şoför kimimiz çaycı kafamız rahat yalan değil ama memurlar hakedişi, sorumluluğu, sayıştayı, denetçisi allah adamlara sabır versin. Üstüne bir de bırakın zam yapmayı maaştan kesinit yapılacakmış pes.

Yorumu oyla      15      8  
14 Haziran 2024 Cuma 14:55

martın sonu bahar diyorlardı...SONbaharmış :)))

Yorumu oyla      14      3  
Vatandaş... 14 Haziran 2024 Cuma 14:52

mesleklerinden dolayı istedikleri tazminat farkı da nedir sanki zorla çalıştırılıyorlar biraksınlar o zaman memnun değilerse...

Yorumu oyla      7      14  
izmir'li 14 Haziran 2024 Cuma 14:22

çoğu lise mezunu devletin çıkardığı yasa sayesinde yatay geçişle gelmiş uzmanlıktan Veri Hazırlama İşletmeni kadrosunda liyakat yok kpss yok yerel yönetim okumamış kamu yönetimi okumamış normalde belediyede işe girse vasıfsız işçi olur belediye içerisinde yüksek okul mezunu onlarca personel var bunların yarı hakkı ve yarı parasına çalışıyorlar birde bu belediyede geçen ay mesaili 135 bin tl maaş alan kadrolu daimi işçiler var belediye bütçesi patlar

Yorumu oyla      14      23  
Ekonomist 14 Haziran 2024 Cuma 14:16

Güya hakkını arıyorlarmış da laf etmeyecekmişiz. Bugüne kadar kimse grev, eylem yapan fabrika işçisine özel sektör çalışanına laf etmedi ama size ediyor neden acaba? Siz belediyeye yuvalanmış açgözlü, beleşçi bir çetesiniz. Gidin özel sektörde arayın hakkınızı ama yapamazsınız çay-kahve-sigara içip salla başı al maaşı "emekçileri".

Yorumu oyla      12      29  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da türkülerle yaza merhaba konseri
Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu'nda ...
İzmir'de belediye başkanının odasından 'böcek' çıktı!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, odasından dinleme cihazı olarak ...
Başkan Demir müjdeyi verdi: Kuyumcular Sokağı'na tarihi dokunuş!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir Tepeköy Mahallesi’ne gerçekleştirdiği ...
 
Selçuk'ta Kültür Çalıştayı
Avrupa Birliği desteği, İKSV yürütücülüğünde gerçekleşen, Ortaklaşa; Kültür, ...
Menderes’te korsan şezlonga geçit yok
Menderes Belediyesi korsan şezlonglara karşı önlemlerini artırdı. Şezlonglara ...
Toplu taşımaya bayram takviyesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı için toplu ulaşım planlamalarını ...
 
İzmir'de mezarlıklar bayrama hazır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı öncesi, tüm mezarlıkların bakım, ...
Başkan Yiğit'ten muhtarlara ziyaret: Balçova daha temiz olacak
Kurban Bayramı öncesi mahalle muhtarlarını ziyaret eden Balçova Belediye ...
Dikili’de düğün salonu temeli atıldı
Dikili Belediye tarafından ilçeye kazandırılacak Açık-Kapalı Düğün Salonu’nun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva