HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Haziran 2015 Salı - 12:09

Sendika’dan son uyarı: İzmir’de binlerce emekçi iş bırakıyor

İZENERJİ’de 3 bin 600 çalışanı ilgilendiren toplu sözleşme krizinde sendikadan grev resti geldi. Perşembe günü Genel-İş Sendikası’na bağlı çalışanlar da İZENERJİ’ye destek için iş bırakacak.

Sendika’dan son uyarı: İzmir’de binlerce emekçi iş bırakıyor

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel – İŞ 2’nolu şube arasında yaşanan toplu sözleşme sürecinde kriz giderek tırmanıyor.

Toplamda 3 bin 600 İZENERJİ çalışanını ilgilendiren süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin teklif edilen ücretleri kamuoyuyla paylaşmasının ardından sendikadan yanıt geldi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde yapılan açıklamada 2 Temmuz’da İZENERJİ ve belediyede DİSK’e bağlı tüm çalışanların iş bırakacağı, sonuç elde edilemezse de grev kararı alınacağı duyuruldu.



‘YAŞAYAN ŞEHİR YAŞANACAK ŞEHİR İZMİR’ DİYORLAR AMA…
Toplantıda ilk sözü alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi ile toplu sözleşme yapamadık. Bunun başlıca sorunu emekçi arkadaşlarımız değil toplu sözleşmelere farklı yaklaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıdır. Şehrin bütün reklam panolarında ‘Yaşayan şehir, yaşanacak şehir İzmir’ diyorlar. Evet İzmir yaşanacak bir yer ama çalışanlarımız insanca yaşanacak maaşı talep etmektedir.  Bu şehrin pisliğini alan arkadaşlarımızın yaşanacak ücreti istemesi kadar doğal bir durum yoktur. Bütün rakamlar açıklandı ama bordrolarla birlikte gerçek rakamlar gün yüzüne çıkıyor. ‘Borcumuz yoktur’ diyen bir belediyenin kenti güzelleştiren işçilerinin de yüzün güldürmesi gerekir” dedi.
 


ÇÖZÜM BIRAKILMADIĞI İÇİN…
DİSK Genel-İş Sendikası 2 No’lu şube başkanı Taner Şanlı ise kendilerinin toplu sözleşmeyi masa başında bitirilmesini istediklerini fakat çözüm bırakılmadığı için greve gittiklerini belirtti. Şanlı, “Çok düşük olan tekliflerimizin yani, bin 680 olan maaşın bin 800’lere çekilmesini istiyoruz. İstediğimiz talepler insancıl taleplerdir. Zamlara hiç girmiyoruz. Yüzdelik olarak bir değerlendirme yapmayacağız. Çünkü yanıltıcı olabilir. Bunlar yaşanabilecek sözleşme değil aslında ama en azından insanca haklı gördüğümüz taleplerdir.  Biz grevden yana değiliz. Çözüm bırakılmadığı için greve doğru gidiyoruz. Anayasa bize kanunda yetki verdiyse bunu kullanırız. Kimse yüksek hakemlere başka yerlere başvurmasın. Aksi bir tutum çıkarsa bizim artık kaybedecek bir şeyimiz yok. Aylarca bu işin masa başında bitirilmesi için uğraşıyoruz.  Bunun sorumlusu bizler değiliz” diye konuştu.
 
SON UYARIYI 2 TEMMUZ’DA YAPACAĞIZ
Şanlı, çağrılarına yanıt alınmadığı ve yeni tekliflerle gelinmediği sürece 2 Temmuz’da bir günlük iş bırakma eylemi ile grev öncesi son uyarıyı yapacaklarını belirtti. Şanlı, “Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde maaşa yapılan zamla ikramiye ve sosyal haklara yapılacak artışlar ayrı kalemlerde değerlendirilir. Bugün yapılan ise aylık net maaşla birlikte yardımlar ve ikramiye yıllık olarak toplanıp aylara bölünerek çıkan rakamlarla kamuoyu yanıltılmaktadır. Büyükşehir belediyesi ve çevre belediyeler içinde en düşük maaş ve sosyal yardımlar İZENERJİ işçilerine ödenmektedir. Büyükşehir belediyesinin işçi ve emekçiler için uyguladığı bu ücret politikası terk edilmediği sürece iş barışı sağlanamaz. Eşit işe eşit ücret talep ediyoruz. Toplu iş sözleşmesinin masa başında çözülmesi için kabul edebileceğimiz teklifler gelmelidir. İstediğimiz insanca yaşayabileceğimiz bir ücret ve sosyal yardımlardır. Gelin uzlaşabileceğimiz önerilerle bu sözleşmeyi masada bitirelim. Artık bizler Büyükşehir belediyesinde sözleşmeleri davul ve halaylara kutlamak istiyoruz. Çağrımıza yanıt alamaz ve yeni teklifler ile gelinmediği takdirde haklarımızı almak için greve gitmekten çekinmeyeceğiz. Son uyarıyı 2 Temmuz’da bir günlük iş bırakma eylemi ile yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
İZENERJİ İÇİN TÜM İŞÇİLER İŞ BIRAKACAK
Sendikanın aldığı kararı gereği 2 Temmuz Perşembe günü İZENERJİ çalışanları iş bırakacak. Aynı gün İZENERJİ’ye destek amacıyla Genel-İş ve DİSK’e bağlı tüm işçiler de iş bırakacak. Eyleme sadece ulaşım hizmetlerinin aksamaması için şoförler katılmayacak. Sendika yine sonuç alamazsa grev kararı hayata geçecek.

 
Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 89. Yılı törenle anıldı
 
Delican Başkent yolcusu: Seçim zirvesi
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İŞÇİ DEGİL AMELE 1 Temmuz 2015 Çarşamba 10:07

3 DÖNEMDİR SENDİKA AKP POLİTİKASI GİBİ HEP BAHANELER ÜRETİYOR.SÖZDE SÖZLEŞMEYE OTURMADAN ÖNCE TASLAGI BERABER İŞÇİYLE HAZIRLADIK DİYE MEYDANLARDA NARA ATANLAR DEVLETİN VERDİGİ RAKAMLARLA BERABER 1800 LİRA İSTİYORLARMIŞ ARTIK BIRAKIN BU AYAK OYUNLARINI TOPLU SÖZLEŞME DEVLETİN VERDİGİ RAKAMLAR ÇIKARILIR İŞVERENİN VERDİGİ RAKAMLAR AÇIKLANIR SADECE KAFA KARIŞIKLIGI YARATMAK İSTENİYOR BURDA BEN BURDAN ŞUNU SÖYLERİM 9 YILLIK SENDİKALI OLUPTA TÜRKİYEDE BİZDEN DAHA KOMİK Bİ RAKAMLARDA ÇALIŞAN İŞÇİ SINIFI YOK BİZLER SENDİKALI TAŞERONUZ KİMSE BURADA İŞÇİYİ KANDIRMASIN ARTIK BİZ ARTIK GÖZÜMÜZÜ AÇTIK BİAT KÜLTÜRÜ YOK GERÇEK AYIN 7.SİNDE ALDIGIMIZ MAAŞLA ORTADA..

Yorumu oyla      15      5  
İZENERJİ İŞÇİSİ 30 Haziran 2015 Salı 18:53

EYER HAKKINDA TUTULACAK TUTANAKTAN KORKAN İŞÇİ VARSA EYLEMEDE ÇIKMASIN GREVEDE.DAHA NE KADAR İŞVERENDEN KORKACAGIZ.ÖLMÜŞ EŞŞEK KURT'TAN KORKMAZ DERLER.İŞ EKMEK YOKSA BARIŞ TA YOK BUNDAN SONRASINIDA İŞVEREN DÜŞÜNSÜN.

Yorumu oyla      12      8  
sedat avcı 30 Haziran 2015 Salı 18:04

işçi arkadaşlar sendikaların yönetimlerine güvenmeyin her an satılıbilirsiniz.

Yorumu oyla      14      6  
SAKAL 30 Haziran 2015 Salı 17:12

SON EYLEME KATILAN İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZ HAKKINDA İDARE TARAFINDAN TUTULAN İŞYERLERİNİN TERKEDİLMESİYLE İLGİLİ TUTANAKLAR NE OLACAK? YA DA BUNUNLA İLGİLİ SENDİKA BİR AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Yorumu oyla      22      6  
ahmet 30 Haziran 2015 Salı 17:05

Böyle şey olmaz hangi yasaya göre buca belediyesi ve diğer ilçe belediyesindeki işçiler iş bırakacak.İlçe belediye başkanları iş bırakan işçileri en ağır şekilde cezalandırmalı.Bu işçiler tazminatsız olarak işten de atılabilir.İzmir halkının görüşlerini de yayınlayın.

Yorumu oyla      20      18  
İŞÇİ 30 Haziran 2015 Salı 16:28

Bir yanda; sözde sosyal demokrat görüşe sahip işçi, köylü ve emekçiden yana chp'li belediye. Bir yandanda yıllardır işçinin kendilerine verdikleri görevleri kendi çıkarları için harcayan ve her platformda sol görüşlerini ortaya koyan ama işçiyle pekte alakalı olmayan beceriksiz bir sendika peki ya işçi ne olacak? ordan oraya sürüklenmeye ve kandırılmaya devam edecekmi? sendika ve belediye bürokratları arasındaki danışıklı dövüş devam ediyor. oy vermeye devam işçi sınıfı...

Yorumu oyla      19      9  
yorumdan 30 Haziran 2015 Salı 16:28

cuma günü bu sözleşme biter... ve kaybeden hine işçi olur... her sözleşmede İzmir'de hayat durur yalanı bunları kimse yemiyor artık... Memiş efendi.

Yorumu oyla      23      7  
runya 30 Haziran 2015 Salı 15:51

"""eşit işe eşit ücret"" derken eşitlenme neye -kime göre yapılacak acaba? net 1200 tl alan işçinin eline net ne maaş geçecek...???????

Yorumu oyla      18      9  
30 Haziran 2015 Salı 14:54

2 yıl önceki sözleşmede kaçacak delik aradınız! işçiyi kaçpara sattınız? yürütülen sözleşme den işçinin haberi olma'dan imzaladınız.

Yorumu oyla      25      12  
HALK HAKAN MZK 30 Haziran 2015 Salı 14:45

YASASIN SINIF DAYANIŞMASI.........EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET....YAŞASIN İŞÇİ SINIFI

Yorumu oyla      13      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 89. Yılı törenle anıldı
Tarihe ışık tutan Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
Bornova’da 7 bin ‘genç kaşife’ bilim eğitimi
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilim Evi’nde sertifika heyecanı yaşandı. ...
Mersinli’de geri sayım başladı
Her semtte bir semt merkezi hedefiyle yola çıkan Konak Belediyesi, temelini ...
 
Bakanlıktan dev yatırım: Aliağa’ya bereket gelecek!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ...
Kocaoğlu’ndan AK Parti’ye manidar çağrı: Gelsinler bana…
Katıldığı bir TV programında AKP’nin İzmir’de uyguladığı politikayı eleştiren ...
Tarihi Havagazı'nda özel iftar: Engelsiz sofra!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, en büyük iftar sofrasını engelliler ve aileleri ...
 
Taypark ailesi büyüyor: Papağanlar 'sürpriz'le geldi
Karşıyakalıların doğayla ve can dostlarla buluşma noktası Tay Park’ın ...
Aliağa'dan 'İstanbul Efendisi' geçti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın ödüllü oyunu 'İstanbul ...
Ödemiş'te meddah gösterisine büyük ilgi
Ödemişlilerin iftar sonrası tercih ettiği Ramazan Sokağı’nda geçtiğimiz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva