HABERLER>EGE
4 Mart 2022 Cuma - 11:44

Şehrin ortasında ağaç katliamı!

Salihli ilçesinin Şüheda Caddesi’nde belediye tarafından yürütülen ‘Prestij’ projesi kapsamında uzun yıllardır var olan çam ağaçları kökünden kesildi. Bu yaşanan olaya tepki gösteren Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege, belediyenin Orman Bölge Müdürlüğü’nden izinsiz bir şekilde kesimi gerçekleştirdiğini iddia etti. Salihli’de uzun yıllardır bu gibi olaylara şahit olduklarını belirten Av. Ege, doğaya zarar verilip ve buranın beton yığınına çevrilmesine karşı olduklarını ifade ederek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Şehrin ortasında ağaç katliamı!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz dönemlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Salihli Belediyesi tarafından yürütülen ‘Prestij’ projesi kapsamında belirli caddelerde kaldırım ve peyzaj düzenlemeleri yapılmaya başlandı. Bu proje kapsamında 2 Mart Çarşamba günü sabah saatlerinde Şüheda Caddesi’nde belediye ekipleri tarafından asırlık çam ağaçlarının kesildiği görüldü. Bu yapılan işlemin haberini alıp müdahale etmek için o bölgeye giden Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege, kesimin bizzat belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapıldığını ve doğru bir işlem olmadığını ifade etti. Özellikle Salihli Belediyesi mevcut başkanının yönetime gelmesiyle zaman zaman ağaç kesimlerinin gerçekleştiğini ifade eden Av. Ege, belediyenin daha önce de Çınarlı Caddesi’nde bulunan asırlık ağaçları ‘Prestij Caddesi’ yapma amacıyla kestiğini ve o caddenin şu anda tamamen betondan ibaret olduğunu hatırlattı.

MÜDÜRLÜKTEN İZİN ALINMAMIŞ!
Belediyenin ışıklandırma ve betonu prestij kaynağı olarak düşündüğünü söyleyen Av. Ege, aynı durumun bu sefer de Şüheda Caddesi’nde yaşandığını ve Orman Bölge Müdürlüğü’nden izin alınmadan yapıldığını iddia ederek, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı:

“Dün bize gelen ihbar üzerine Şüheda Caddesi’ne gittik. Burası Salihli’nin en eski caddelerinden biri ve güzel, bakımlı, canlı ağaçlara sahip... Bu ağaçların kesildiğini gördük. Bu caddenin tam arkasında da Orman Bölge Müdürlüğü var. Buraya gittik ve ağaç kesimi yapıldığını, izin alınıp alınmadığını ve bilgileri dahilinde olup olmadığını sorduk. İşletme müdürü ağaç kesimi değil, sadece budama işlemi yapılacağını bildiklerini söyledi. Kendilerine görüntüleri gösterdik ve bundan bilgileri olmadığını tekrar söyledi. Biz de müdahale etmelerini istedik, belediyeyle görüşme yapıp durdurulmasını talep ettik. Bunun akabinde kesim çalışmaları durduruldu. Ancak biz gittiğimizde zaten 10 tane civarında çam ağacı kesilmişti. Ki caddeyi de araç ve insan geçişine kapatmışlar. Bunun sebebi de bir nevi kaçak şekilde yapılan kesim işlemini örtbas etmek...”

RESMİ KURUMUN KAÇAK İŞ YAPACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞLER
Ağaç kesimi esnasında çevredeki esnafların kesilmemesi yönünde tepkiler gösterdiğini aktaran Av. Ege, belediye olmalarına güvendikleri için o tepkilerin bir fayda sağlamadığını söyleyerek, “Kesimi yapan bizzat belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü... O cadde üzerindeki esnaflardan ufak tefek itirazlar gelmiş ama ‘belediye kesiyor’ diyerek tepkileri cılız kalmış. Çünkü resmi bir kurum olduğunu bildikleri için bir resmi kurumun kaçak bir iş yapacağını düşünmüyorlar. Çok sıcak bir bölgedeyiz ve halkın yazın o sokakta rahatça gezebilmesi bile o ağaçların gölgesi sayesinde... Temiz hava sağlamaları, canlılara yuva olmaları zaten başlı başına bir konu. Halkın zaten bir tepkisi var fakat ne yazık ki aniden yapılan bir çalışma olduğu için insanlar tepki gösterene kadar o ağaçlar yok edilmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

KORUMAK YERİNE TALAN EDİYORLAR
Bu yaşanan olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını dikkat çeken Av. Ege, belediyenin bu ağaçları korumak yerine kökten kesmesinin anlaşılabilir bir durum olmadığını söyleyerek “Tabii bunun kanunen karşılığı var. Biz Salihli Çevre Derneği ve yurttaşlar olarak orman kanunu ve yönetmeliklerine aykırı olması dolaysıyla Salihli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Bu şikayet tabi ki o ağaçları geri getirmeyecek ancak bundan sonraki ağaçları korumamızı sağlayacak. Bundan önce de Salihli İstasyon Bölgesi’ndeki asırlık çınar ağaçlarını yok etmişlerdi. Biz de ağaç ve doğa düşmanı bu zihniyetle mücadele etmek durumunda kalıyoruz. Koruması gereken kurumlar tam aksine talan eden kurumlar oldu. Bu zihniyeti ben de çözemiyorum ve söyleyecek bir söz bulamıyorum” dedi.

GEÇMİŞTE BUNA BENZER NE OLMUŞTU?
2017 yılında Manisa’nın Salihli ilçesinde ‘Prestij’ projesi kapsamında Çınarlı Caddesi’ndeki birçok tespih ağacı belediye ekipleri tarafından kesilmişti. Bu ağaçların 20 yıllık olduğunu savunan vatandaşların kesime gösterdikleri tepki üzerine belediye; kent silüetine daha uygun ağaçların dikileceği yönünde bir açıklama yapmıştı. O dönemde Salihli Belediyesi’nin yayınladığı bilgilendirme metninde, “Atatürk Caddesi'nin modern bir görünüme kavuşturulacağı prestij caddesi projesi kapsamında saha içerisinde kalan ağaçlar, çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla kaldırılarak, yerine proje bütünlüğü içinde planlanan ve şehir estetiği açısından daha güzel olan ağaçlar yer alacak” ifadeleri yer almıştı. 

 
Buca’da deprem farkındalığı yaratıldı
 
'Kadına karşı işlenen suçlarda ceza arttırılacak'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 4 Mart 2022 Cuma 13:09

Bu çam ağacının kesilmesi doğru bir şey. Çam derinlere kök atan bir bitki değil ,kökü yüzeyde kalır ,fotolarda da görüleceği gibi ağaç köklerinin nefes ve su alacak hiç bir toprak yüzeyi kalmamış. bu ağaç kesilmezse zaten yavaş yavaş ölecek ve en küçük bir fırtınada kökten kopacak. Ya bir insanın üzerine yada bir aracın üstüne. Çam ağacı şehir merkezlerine ekilecek uygun bir ağaç türü değil.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savaştan kaçan rahip Kuşadası'nda ailesine kavuştu
Rusya'nın saldırıları nedeniyle Ukrayna'nın başkenti Kiev'den kaçan Rahip ...
Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü
Aydın'ın Efeler ilçesinde, ters yönden geldiği öne sürülen motosiklet ...
Pınar Gültekin cinayetinde çarpıcı tespitler!
Pınar Gültekin cinayetinde, katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın kardeşi ...
 
Muğla'da fırtına sonrası tekne battı!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına, günlük yaşamı olumsuz ...
Savaşın ortasında kalan turizmciler döndü
Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından ülkeden tahliye edilen 8 ...
6 yaşındaki Kazım'ın yarım kalan umudu
Manisa'da, 'mikrotia' hastalığı nedeniyle bir kulak kepçesi eksik dünyaya ...
 
25 yaşındaki gencin acı sonu: Yolda yürürken üzerine kurşun yağdı!
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, caddede yürüdüğü sırada silahlı saldırıya ...
Yoğun kar sonrası o yollar trafiğe kapandı
Denizli-Antalya kara yolu, kar yağışı nedeniyle çift yönlü ulaşıma kapatıldı.
Eski eş cinayetinde detaylar belli oldu... Küçük çocuğun önünde öldürmüş!
Denizli'de, 4 yıl önce boşandığı eski eşi Ebubekir Karakurt (39) tarafından ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva