HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ağustos 2023 Perşembe - 15:44

Seferihisar’dan borçlara karşılık hamle… 447 taşınmaz satışta!

Seferihisar Belediyesi mülkiyetindeki 447 taşınmazın kamu kurumlarına olan borçları karşılığında devredilmesi ya da satışa çıkarılması kararı alındı. Üzerinde haciz olan taşınmazlar arasında denize sıfır parseller de yer alıyor.

Seferihisar’dan borçlara karşılık hamle…  447 taşınmaz satışta!

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ - Seferihisar Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında ek gündem maddesiyle meclise getirilen belediye mülkiyetindeki bazı 447 taşınmaz takas, mahsup edilmesi veya satışa çıkarılması önergesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti. Komisyondan oy çokluğu ile geçen önerge Ağustos ayı meclisinin ilk oturumda da oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis’ten geçen karara göre ilçenin Atatürk, Bengiler, Beyler, Camikebir, Cumhuriyet, Çamtepe, Çolak İbrahim, Doğanbey, Düzce, Gödence, Gölcük, Hıdırlık, İhsaniye, Kavakdere, Mersinalanı, Orhanlı, Payamlı, Sığacık, Tepecik, Turabiye, Turgut ve Ulamış mahallelerindeki yüzlerce parsel özelleştirilecek.



Satışa çıkarılmasının önü açılan parsellerin büyüklüğünün 2 metrekare ile 80 bin 490 metrekare arasında değiştiği görülürken listede özellikle Sığacık Mahallesi’ndeki denize sıfır ya da yürüme mesafesinde yer alması da dikkat çekti. Karar alınan taşınmazların üzerinde belediyenin kamu kurumlarına olan borçlarından kaynaklı haciz olduğu da öğrenildi.



SATIŞ İÇİN NE DEDİLER?
Gündem maddesi ile ilgili mecliste AK Parti Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Ümit Cingöz ise meclis salonunda yaptığı konuşmasında “4 buçuk yıldır sürekli olarak meclis toplantılarında gündeme gelen ve çoğunluğu vatandaşlarımıza ait olan ancak ufak bölümleri Belediyemize ait hisseli satışlara ilişkin görüşlerimizi vatandaşlarımızın lehine olduğu yönünde olumlu olarak destekledik.Fakat komisyon kararıyla 447 adet taşınmaz üzerinde alınan kararı şöyle bir tek tek incelediğimizde gayrimenkullerin %80’i yalnızca Seferihisar Belediyesi’ne ait 1171 , 3000, 8200 metrekare, 14 dönüm gibi ciddi büyüklükte parseller olduğunu görüyoruz. Bu kadar geniş taşınmazın satış yetkisinin verilmesini biz doğru olmadığını ifade etmek istiyoruz. Çünkü bugün siz bu kadar geniş bir yetkiyi alıp, 447 adet taşınmazın satışlarını yapmayacaksınızdır belki ancak sizden sonra gelecek Belediye Başkanının bu yetkiyi kötüye kullanmayacağının garantisini kimse veremez. Biz bunun tekrar iade edilip kurumlara olan borçlarımız kadarını yada Belediyemizin bütçesini rahatlatacak kadar kısmının satışını, mahsuplaşmasını veya takasını mecliste gündeme getirsek daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Çünkü çok büyük arsalarımız var. Yarın başka bir belediye başkanı gelir hepsini satar. Biz Seferihisar’ın yarınlarını da düşünmek zorundayız” ifadelerini kullandı.



BAŞKAN YETİŞKİN: İLLA SATACAĞIZ DİYE BİR ŞEY YOK
Satış kararı ile ilgili Meclis’te gelen eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Bu yaptığımız yeni bir iş değil. Yıllardır aldığımız kararlar hep bu yönde. Tüm mal varlıklarımızı ortaya dökeriz ama illaki bunları satacağız diye bir şey yok. Bu yetki daha önceki dönemde de vardı ama biz bunları fütursuzca satmadık. Biz bunları SGK’ya teminat olarak vereceğiz ki borçlarımızı kaldıracaklar. İnsanların önünü açmamız gerekiyor. Her yıl yaptığımız bir şey bu. Zorunlu olmadıkça da satmadık.” ifadelerini kullandı.


Satışa çıkarılması parsellerin listesi:

 
Kütahya'da uyuşturucu tacirleri tutuklandı
 
Babacan'dan enflasyon tepkisi: Makyajlı TÜİK!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 4 Ağustos 2023 Cuma 07:28

Bu AKP''li belediyeler hep böyle. Menderes Belediyeside sata sata yer bırakmadı. Borçlar bilek boyuydu şimdi ise boyumuzu aştı. Bunların gayeleri otobüs tepelerinde gezelim, dans edelim milletle dalga geçelim.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 3 Ağustos 2023 Perşembe 22:07

Böyle bir çözümü sokaktaki herhangi biri de düşünür. Kaynak üretmeyi beceremezseniz işte böyle mirasyedi olursunuz. Satacak şey kalmadığında ne yapacaksınız belediye meclisini mi özelleştireceksiniz?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’dan Özdere’deki arızaya müdahale
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri Menderes Özdere’deki ...
Ödemiş'te konut projesi için imzalar atıldı!
Ödemiş Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. Yılı onuruna hazırladığı projelerden ...
Torbalı’da çocuklar yazın tadını çıkardı
Torbalı Belediyesi, Aquapolis Yüzme Havuzu’nda yüzme bilmeyen Torbalılı ...
 
S plakada yeni dönem!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz süreçte ihalesine çıkılan ...
Karabağlar'da asfalt çalışmaları tam gaz!
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfaltlama sezonunu ...
Selçuk'ta kadınlara özel gezi!
Selçuklu kadınların “Biz Bize” gezileri başlıyor. Selçuk’ta yaşayan kadınların ...
 
Aydın'da kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
Aydın Tekstil Park’ta birbirinden değerli eserlerin vatandaşlarla buluşturulduğu ...
Bayraklı'da liyakatli seçim!
Eğitim kurumlarında geleceğin aydınlık nesillerini yetiştiren Bayraklı ...
Karşıyaka'ya 'dostluk' merkezi kurulacak!
Karşıyaka Belediyesi’nin Türkiye ve Arnavutluk arasında kurulan diplomatik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva