HABERLER>GÜNCEL
3 Mart 2023 Cuma - 12:39

Savcılıktan yağmur gibi ceza istemi... İzmirli Hülya’nın katili gün yüzü görmeyecek!

İzmir’in Bornova ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i katleden Kaffar Yeğin hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Savcılık makamı iddianamesinde Kaffar Yeğin’in mahkemeye verdiği ifade ile olayla ilgili delillerin örtüşmediği ve zanlının tasarlayarak kasten öldürme suçunun yanı sıra sahte kimlik, yağma ve ruhsatsız silah bulundurmaktan da cezalandırılmasını talep etti. Kaffar Yeğin, Şellavcı’nın ölümünden önce işlediği fiillerle ilgili de 13 yıl hapsi istendi.

Savcılıktan yağmur gibi ceza istemi... İzmirli Hülya’nın katili gün yüzü görmeyecek!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Olay 22 Ekim 2022 günü Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde gerçekleşti.

Ayakkabı nakış atölyesi sahibi iki çocuk annesi Hülya Şellavcı Yeğin'e ulaşmayan yakınları, iş yerine gitti. Kanlar içinde bulunan Yeğin'in, tabanca ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Polis, şüpheli olarak kadının boşanma davası açtığı ikinci eşi Kaffar Yeğin'i yakalamak için çalışma başlattı.

Hülya Şellavcı Yeğin'in, 6 ay önce evlendiği Kaffar Yeğin hakkında tehdit edildiği gerekçesiyle 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. Olaydan 3 gün sonra İzmir 16'ncı Aile Mahkemesi'nce Kaffar Yeğin hakkında 30 günlük zorlama hapis kararı verildiği bildirildi.

800 SAATLİK GÖRÜNTÜ İZLENEREK YAKALANDI
Kaçan Yeğin'in bulmak için çalışma başlatan polis, şüphelinin Konak ilçesi Fatih Mahallesi'nde saklandığını belirledi. Tam yer tespiti için 800 saatlik görüntü izleyen ekipler, Kaffar Yeğin'in arkadaşı M.G.'nin (67) evinde kaldığını tespit etti. Ekipler, 8 Kasım'da şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı. Tabanca ile öldürülen kadına ait tabanca da ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Kaffar Yeğin tutuklandı, arkadaşı M.G. de serbest bırakıldı.

ÖNCEKİ SUÇLAMALARDAN  13 YIL HAPSİ İSTENDİ
Cinayetten önce hakkında çeşitli suçlamalar bulunan Kaffar Yeğin ile ilgili ayrıca bir iddianame hazırlanmıştı. Yeğin hakkında 'kadına karşı tehdit', 'hakaret', 'ısrarlı takip' ve 'basit yaralama' gibi suçlardan 13 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

CİNAYET DAVASI AÇILDI: AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANACAK
Konuyla ilgili olarak ise ayrıca cinayet davası açıldı. Savcılık makamı Hülya Şellavcı Yeğin'i katleden Kaffar Yeğin hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Savcılık makamı iddianamesinde Kaffar Yeğin’in mahkemeye verdiği ifade ile olayla ilgili delillerin örtüşmediği ve zanlının tasarlayarak kasten öldürme suçunun yanı sıra sahte kimlik, yağma ve ruhsatsız silah bulundurmaktan da cezalandırılmasını talep etti.

AVUKAT AKTÜRK: AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE ONLARCA YIL HAPİS ALACAK
Şellavcı’nın avukatı ve damadı Ensar Aktürk, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada “Yapılan soruşturma neticesinde, şüphelinin savunmasının gerçeği yansıtmadığı, şüphelinin olay yerinden kaçtığı ve cezalandırmaktan kurtulmak amacıyla 2 adet sahte kimlik düzenlediği, 18 gün boyunca kaçtığı, şüphelinin bu suretle kasten öldürme suçunun nitelikli halleri olan eşe karşı, kadına karşı ve planlayarak suçu işlediği dosya kapsamından anlaşılmış olup şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmiştir. Ayrıca maktulün parasını ve eşyalarını aldığı için gece vakti silahla iş yerinde yağma suçundan ve 6136 sayılı yasaya da muhalefetten cezalandırılması talep edilmiştir. Katil zanlısı şüphesiz hak ettiği ceza olan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılacak olup onlarca yıl da süreli hapis cezası alacaktır” dedi.

İHMALİ OLANLAR DA YARGILANMALI
Avukat Aktürk ayrıca kolluk kuvvetlerine yapılan şikayetlere rağmen cinayetin işlendiğini ve görevli kolluk kuvvetlerinin de yargılanması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Tek başına bu karar maktülün yakınlarının içini rahatlatmaya yetmeyecektir. Bu cinayetin işlenmesinde ağır ihmali olduğunu düşündüğümüz İzmir 16. Aile Mahkemesi hakimin hakkında yürütülen soruşturma onlarca şikayete rağmen sonuçlandırılmamıştır. Aradan uzun süre geçtikten sonra bu soruşturmanın yok sayılmasına göz yummayacağımızı belirtmek isteriz. HSK’nın ivedilikle bir karar vermesini bekliyoruz. Bu ülkede kadınların daha fazla ölmesine neden olabilecek kimse kamu görevinde bulunmamalıdır. Yine ihmalleri olduğunu düşündüğümüz kolluk kuvvetleri hakkında savcılık  soruşturma yürütmektedir. Bu soruşturmanın da artık sonuçlandırılıp suçluların cezalandırılması için dava açılmasını bekliyor ve takip ediyoruz. Hülya Şellavcı 20 gün boyunca 5 kez kolluğa başvuran 1 kez savcılığa başvuran 1 kez ŞÖNİM’ e başvuran bir kadın olarak öldürüldü. Tüm sorumluları göreve davet ediyoruz. İddianame İzmir 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ve dava açılmıştır. Ayrıca katil zanlısının öldürmeden önceki eylemleri nedeniyle hakkında İzmir 50.asliye ceza mahkemesinde açılmış davanın 14 Mart tarihinde duruşması yapılacaktır.” İfadelerini kullandı

 
Başkan Selvitopu’ndan ‘Kent suçu’ çıkışı: Para cezası yetmez, yargılanmalı!
 
Depremzede esnafın kredi borçları ertelendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAYVAVEDER’den 3 Mart açıklaması: Yaban hayatı tehdit altında
Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Dr. Ebru Tong, ...
Bakan Özer'den 'burs' açıklaması: Kesilmeyecek!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen illerde; ödenen bursları, ...
Oda'dan yapı stoku uyarısı: Acil dönüşüm şart!
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, ...
 
Göçmen kaçakçılarına darbe: 74 gözaltı!
Van ve Bitlis merkezli 5 ilde göçmen kaçakçılığı şüphelilerine yönelik ...
Yıkılan binalarla ilgili 768 şüpheli hakkında işlem yapıldı
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalara ilişkin cumhuriyet ...
İzmir'de zehir baskını... Tavan arasında kokain!
İzmir'in Konak ilçesinde boş daireye yapılan baskında tavan arasına gizlenmiş ...
 
İzmir'de 'Alabora' operasyonu: Şantajcılar adliyede!
İzmir'de, iş insanlarına şantaj yaparak haksız kazanç sağlayan ve çok ...
Ailesini kaybetti... 11 yaşındaki yeğenini arıyor!
Kahramanmaraş'taki depremlerde annesi, babası, ağabeyi, yengesi, yeğeni ...
Uzmanından su kıtlığı çözümü: Hanelere kota!
Küresel iklim değişikliği etkisinin son yıllarda daha fazla hissedilmeye ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva