HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Şubat 2015 Cumartesi - 14:19

Şato’da başkanlar zirvesi: Neler konuşuldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. Kocaoğlu, toplantıda İzmir’deki sorunları masaya yatırırken ilçe belediye başkanlarının taleplerini aldı.

Şato’da başkanlar zirvesi: Neler konuşuldu?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’da yapılan belediye başkanları toplantısında kullandığı, Büyükşehir’de hizmet alamayan ilçe belediye başkanlarına destek verileceği ve faturanın büyükşehire kesileceğini açıklamasının ardından toplantı kararı alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilçe belediye başkanları ile buluştu.



Konak Şato Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya CHP’li Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Baydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem dışında tüm ilçelerin belediye başkanları katıldı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de il dışında olduğu için başkanvekili toplantıya geldi.
 
 Toplantı öncesinde zirvenin gündemi hakkında bilgiler veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimlerin ardından geride kalan 11 aylık sürece de değinerek, “Belediye başkanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bugün bir koordinasyon toplantısı yapmak ve öneri ile desteklerini dinlemek istedik. Paylaşmak, tartışmak ve üzerinde görüşmek istediğimiz konular var. Yeni yayınlanan planlı alanlar tip imar yönetmeliğine göre kat yükseklikleri konusunda ortak çalışma içerisinde bulunacağız” dedi.


 
AMAÇ KOORDİNASYON
Toplantının asıl amacının koordinasyon olduğunu da anlatan Başkan Kocaoğlu, “Tüm arkadaşlarımızın desteği mermer fuarı ile birlikte, çok amaçlı spor salonlarının sağlıklı şekilde kullanılması, tarımın kalkınması için başlattığımız çalışmalar, kooperatifler, fidan dağıtımları, tarımın kalkınması için köylerde yapılacak çalışmalar gibi konularda görüş alışverişinde bulunacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin bölge bölge kalkınması için belirlenen Yarımada Stratejik Planı, Bakırçay Bölgesi, Küçük Menderes bölgeleri ile ilgili düşünceleri paylaşacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde örgütlenmesi ve bölge şantiyelerinin kurulması konularını konuşacağız. Yeni ilçelerde toplu ulaşım konusunu birlikte değerlendireceğiz. Tüm belediye başkanlarımızı ile genel koordinasyon çerçevesinde değerlendirilecek konularda yeni gündem maddeleri oluşturabiliriz. İki saat kadar bir çalışmamız olacak” diye konuştu.



OTOBÜSLER SEFERE BAŞLIYOR
Toplantının basına kapalı olan bölümünde Kocaoğlu’nun başkanlara konularla ilgili görüş sorduğu öğrenildi. Ulaşım konusunu gündeme getiren Kocaoğlu yeni bağlanan ilçelerde sistemi kurmaya başladıklarını anlattı. Aliağa-Menderes Hattı’nın Kuzey’de Bergama, Güney’de ise Torbalı ve Selçuk’a uzatılmasından sonra aktarmaların ona göre düzenleneceğini ifade eden Kocaoğlu, otobüslerin çalışmaya başlayacağını söyledi. Kocaoğlu, “Metro hatlarına taşıma yapılacak. İlçelerden seferler başlayacak. Biz şu anda çalışan kooperatifleri ve dolmuşları sisteme entegre etmek istedik ama süreç uzadı. Bu konuda genel olarak eğilimin otobüslerle taşımacılık yapılması yönünde olduğunu gördük. Bakırçay ve Menderes Havzası’nda taşımacılık bizim bünyemizde yapılacak” dedi.
 
ŞANTİYELER KURULACAK
Kocaoğlu toplantıda yeni bağlanan yerlere hizmet götürmek için şantiyelerin de kurulacağını söyledi. Her ilçeye irtibat binası yapılacağını anlatan Kocaoğlu, “Bergama’da 170 dönüm üzerinde bir merkez şantiye kuruyoruz. Tüm birimler burada olacak. Dağıtımı ve koordinasyonu buradan yapacağız. Menderes Havzası’nda da aynı şekilde bina inşaatlarına başlayacağız. Oralarda tahsilat birimlerimiz de olacak” diye konuştu.


 
KIRSALA DESTEK
Başkan Kocaoğlu, belediye başkanlarından gelen köy ve ova yollarındaki asfaltlama taleplerini de incelediğini ifade ederken havaların ısınmasıyla birlikte hemen çalışmalara hız vereceklerini söyledi. Kocaoğlu, sıcak asfalt ve sathi kaplama çalışmalarının da kış mevsimi nedeniyle durdurulduğunu belirtti. Başkan Kocaoğlu, ilçelerin kalkınması için yörede yetişen ürünlere destek vereceklerini de ifade etti. Önümüzdeki günlerde kestane ve ceviz fidanlarının dağıtımına başlanacağını da anlatan Kocaoğlu, el emeği ürünlerin desteklenmesi için yardım yapacaklarını vurguladı.
 
HAYVAN SORUNU
Toplantının gündem maddeleri arasında başıboş hayvanların kısırlaştırılması ve düzensiz bakım konuları da gündeme geldi. Başkan Kocaoğlu, Işıkkent’te 130 dönüm yeni alanda merkez hayvan barınağı kuracaklarını açıkladı. Sistemi daha da geliştirmeyi planladıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, 30 ilçede toplu olarak kampanya dahilinde kısırlaştırma ve toplama çalışmasının startını vereceklerini söyledi. Bazı belediye başkanları da kendi ilçelerindeki durumlardan şikayetçi oldu.
 
Kocaoğlu, toplantıda imar ve bayındırlık gibi konularda da yasal düzenlemeler gereği önerileri alacağını söyledi. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, Yüksek Yapılar Yönetmeliği gibi konular çerçevesinde gündeme gelen imar konularında önerileri yazılı olarak talep etti.
 
AYRI TOPLANTI YAPTI
Başkan Kocaoğlu, toplantı sonrasında “Adalet istiyoruz” diye çağrıda bulunan AK Partili belediye başkanları ile ayrıca buluştu. Yaklaşık 20 dakika başkanları dinleyen Kocaoğlu, sorunların çözüleceğini ifade ederken biraz zaman istedi. AK Partili belediye başkanları ise Büyükşehir ile iletişimin kopmaması gerektiğini söylerken diyalogun daha da arttırılması talebinde bulundu. Kocaoğlu, başkanlardan ilçelerde yapılacaklarla ilgili geniş çaplı rapor istedi.
 
Öte yandan, AK Partili belediye başkanları kendi aralarında eşleri ile birlikte toplantılar yaptıklarını söylerken bunu İzmir geneline yayma ve Kocaoğlu’nun da eşiyle katılması teklifinde bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERCÜMENT ŞAHİN 1 Mart 2015 Pazar 14:09

SATO VE SARAYLARDA TOPLANTI YAPAN BAŞKANLAR,TAYİBİ NİYE ELEŞTİRİYORSUNUS,NE FARKINIZ VAR,HEPİNİZ SARAYLARINIZ VE MAKAM ARABALARINIZDAN DİŞARI ÇIKMIYORSUNUZ,HALKIN ARASINDA TOPLANYI PANEL YAPINKİ EKSİKLERİNİZİ GÖRÜN,HAKLA BÜTÜNLEŞİN

Yorumu oyla      12      5  
1 Mart 2015 Pazar 03:09

ankara veya istanbula verilen desteğin 10 da birini izmir belediyesine verseler izmir uçar.ama bırakın destek vermeyi nasıl engellerim diye uğraşıyorlar.aziz bey yaşına rağmen çok çalışkan.bu kadar engellemeye rağmen morali bozulmadan çalışıyor.kendisine teşekkür ederim bir İzmirli olarak.

Yorumu oyla      13      9  
28 Şubat 2015 Cumartesi 21:11

toplanmaktan başka bir şey yapmazlar bunlar

Yorumu oyla      18      10  
YORUMCU BABA 28 Şubat 2015 Cumartesi 18:13

Bilmem Kaçıncı Geleneksel Dostlar Alşverişte Görsün Tarzında Yapılagelen,İzmirli'lere Hiç Bir Faydası Olmayan,Sorunların Masaya Yatırıldığı Ve O Sorunların Hiç Bir Zaman Masadan Kalkmadığı Tiyatro Gösterilerinden Sadece Yeni Bir Bölümü Sergilenmiş.

Yorumu oyla      24      13  
28 Şubat 2015 Cumartesi 15:08

başbakan değil bu şehrin büyükşehir başkanı. toplantı yapmasında ne gibi bir sakınca var? gerçi şu toplantılarda yapacağız, edeceğiz değil de; yaptık, ettik konuşulsa iyi olur ama :)))

Yorumu oyla      23      10  
ANKARA 28 Şubat 2015 Cumartesi 14:42

Sayın Baskanımız Kendısını Basbakan Görmek de Sanırım,Dost Alısverıste Görsun Işte,Havam Olsun Amacıyla Sohbet Toplantısı Yapmış

Yorumu oyla      21      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sakin Şehir’de yerel kalkınma günleri!
Seferihisar Belediyesi tarafından dördüncü kez düzenlenen Tohum Takas ...
Dönüşümde büyük gün: İlk kazma ‘Başkan’ın adalet mesajıyla’ vuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için bir yandan uzlaşma görüşmelerini ...
Menderes Avrupa’nın en büyük turizm arenasında!
İlçenin tanıtımı adına başlatılan çalışmalar kapsamında Menderes Belediyesi ...
 
İzmir'in çöp tesisinde flaş gelişme: Dosya da tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Yamanlar’da yapılması ...
Valilik vizesi: Ve İzmir’in çöp tesisi yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Yamanlar’da yapılması ...
Merdiven kazası çıkması: Metro A.Ş. de topu şirkete attı!
Makine Mühendisleri Odası’ndan gelen ‘fren yoktu’ ve ‘periyodik bakımın ...
 
Başkan Soylu yerinde söz verdi: Halkın istemediği hiçbir şey…
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu geçtiğimiz günlerde köylülerin ...
Semtevi kursiyerlerine belediyeden destek
Buca Belediyesi’ne bağlı Evka-1 Semtevi kursiyeri kadınlar tarafından ...
Selçuk'ta başkan ve kaymakamın eşi aynı kursta
Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın açılışını gerçekleştirdiği Kadın ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva