HABERLER>EKONOMİ
3 Şubat 2024 Cumartesi - 08:53

Satışlar dip yaptı... Pazarcılar fiyat kırdı!

İzmir semt pazarlarında bu haftaki fiyatların, geçen haftaya göre daha makul seviyede olmasının sebebi anlaşıldı. İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Yüksek fiyatlı pazarlarda satışlar iyice düşünce, pazarcı esnafı arkadaşlara, tezgahınıza koyduğunuz ürünleri, mümkün olduğunca ucuza satın; gerekirse bazılarından kar bile etmeyin, dedim. Aç kalmaktansa ayakta kalalım, tavsiyesinde bulundum. Sözümü dinlediler, fiyatları geri çektiler” dedi

Satışlar dip yaptı... Pazarcılar fiyat kırdı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir sebze meyve fiyatlarının, bir hafta öncesine göre düşük olması, dikkatlerden kaçmadı. Kilosu 30 ila 50 lira arasındaki ürünlere getirilen 5-10 liralık indirimin, yüksek rakamlı etiketlerin olduğu haftada satışların azalması, esnafın tezgaha koyduğu ürünlerin önemli kısmını satamamasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Bu sıkıntının yaşanmasının ardından İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen’in, pazarcı esnafına yaptığı uyarının dikkate alındığı, bu nedenle fiyatların az da olsa geri çekildiği ifade edildi.

PİYASA ARTIK YÜKSEK FİYATLARI TAŞIMIYOR
İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, önceki hafta pazarda fiyatların yüksek olduğunu kabul etti. Soğukların artması ve ulaşım sorunlarının yaşanmasıyla, bu iki olayın fiyatlara yansıması olduğunu söyledi. Başkan Erişen, “Fiyatlara da bir anda kış gelmişti ama bu hafta yaza döndük” dedikten sonra şu değerlendirmeyi yaptı:

“Önceki haftaya göre fiyatların daha uygun olduğunu söyleyebiliriz. Salatalık, 40-60 lira aralığında, muz, biber, patlıcan, ayva 40 liradan satıldı. Dolmalık biber 50 liralık etiket taşıdı. Lahananın tanesi 20, yeşil soğanın demeti 30, marul 15 liradan sunuldu. Pazarın en pahalı sebzesi ıspanak 40 liraydı ancak pırasa ve kereviz 30 liraydı. Portakal 15-20 lira arasında. Bu rakamlar, bir hafta önce 5 veya 10 lira daha yüksekti. Fiyatlar neden geri geldi? Çünkü pazarcı esnafı, yükselen rakamlar nedeniyle satış yapamadı, vatandaşın yaptığı alışveriş önceki haftalara göre çok düşüktü. Piyasa, artık yüksek fiyatları taşımıyor.30 liralık, 50 liralık ürünlerde 5-10 liralık fiyat gerilemesi bile müşteri potansiyelini eski haline getirdi. Pazarcı esnafımıza dedik ki, tezgahınıza koyduğunuz ürünleri, mümkün olduğunca ucuza satın. Hatta bazı ürünlerde kar bile etmeyin ki, müşteri kaçmasın. Aç kalmaktansa ayakta kalalım dedik. Müşteri azalınca, arkadaşlar bize hak verdiler, fiyatları geri çektiler.  Pazarcı esnafı, fiyatları dengede tutabilmek için elinden geleni yapıyor. Bu fiyat dengesinin, iklim şartları ağırlaşmazsa, bir ay sürebileceğini öngörüyoruz.”

 
Uyuşturucu kartelinin elebaşı yakalandı!
 
DP Milletvekili, o yanıtla tatmin olmadı: YTH projesi bu hızla 2027'de de bitmez!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Dursun 7 Şubat 2024 Çarşamba 01:05

İzmir Türkiye nin en ucuz şehirlerinde biridir. Şu anda İstanbul danda pahalı duruma gelmiş. Çok yazık. Üreticinin elinden bir liraya yok pahasına alıp, 30 liraya satan aradaki parazitleri kaldırmak şart oldu. Hem Üreticinin hemde tüketicinin kazanabilmesi için güç birliği yapması gerekir. Yani kooperatifleşmeye gitmelidirler.

Yorumu oyla      2      2  
3 Şubat 2024 Cumartesi 16:22

Hamza Dağ gelirse fiyatlar yüzde 50 inecekmiş

Yorumu oyla      2      2  
Atilla Kamar 3 Şubat 2024 Cumartesi 13:43

Hamdi Erişen ne diyor farkında mı? Pazarcıları yönlendirmiş, bugüne kadar neden göbek kaşındı. Bu alınan karar Ankara nın Gevrek tarifesi gibi. Kopyala yapıştır olmuş...

Yorumu oyla      2      2  
Bekir Özdemir 3 Şubat 2024 Cumartesi 12:00

Odalar işe yarasın hem alıcıyı hemde satıcıyı kollasın.

Yorumu oyla      3      2  
Şerafettin Zeyrek 3 Şubat 2024 Cumartesi 11:23

fiyatları indirdiklerine göre, demek ki pahalılığın bir bölümünü pazarcılar yapıyormuş. Ayrıca belediye başkanlarına şu soruyu soruyorum, PAZAR YERLERİNİN MÜLKÜYETİ PAZARCILARIN MI YOKSA BELEDİYENİN Mİ. BELEDİYENİN İSE PAZARCILAR BURAYI NASIL KİRAYE VEREBİLİYOR. BURALARI NASIL ÇOCUKLARINA VE TORUNLARINA MİRAS OLARAK KALABİLİYOR. BAŞKASINA SATABİLİYORLAR. PAHALILIĞIN BİR NEDENİ DE BUDUR. İZMİRDE YÜREKLİ BİR BELEDİYE BAŞKANI VARSA ÇIKSIN DA BİR AÇIKLAMADA BULUNSUN.

Yorumu oyla      4      2  
baran 3 Şubat 2024 Cumartesi 10:52

Demek ki bu fiyatlarda satış olunca sizin bir tarafınıza bir şey kaçmıyormuş. Makul olana geri dönüp ehli insaf olmanız gerekiyor. Esnaf kudurukluğunu bırakın. Aybı şeyi lokantalara giden vatandaşlara da tavsiye ederim. Bir tas çorbaya 100-150 tl. istemek ne. Tam bir terbiyesizlik. Bir kaç gün gitmeyin bak nasıl düşüyor fiyatlar.

Yorumu oyla      5      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekliye ek zam Resmi Gazete'de
SGK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammının, memur emeklileriyle eşitlenerek ...
'OVP kararlı bir şekilde uygulanmaya devam edecek'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "MB Başkanı Erkan'a hizmetleri ...
Merkez Bankası Başkanı Erkan istifa etti!
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden affını istediğini ...
 
Çiftçilere tarımsal destek ödemesi yapıldı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 225 milyon 746 bin lira tarımsal ...
Gram altında tarihi zirve... 2 bin lirayı aştı!
Altın fiyatları 2 Şubat Cuma yani haftanın son iş gününe yükselişle başladı. ...
Bakan Şimşek uyardı: Banka hesabınızı kullandırmayın
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite öğrencilerine, gelir ...
 
MB, Enflasyon Raporu'nu o tarihte açıklayacak!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Enflasyon ...
Apple, Amazon ve Meta'nın gelirleri yükseldi
ABD'li teknoloji devlerinden Apple'ın geliri yüzde 2, Meta'nın geliri ...
Bankacılık sektörünün mevduatı arttı
Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 26 Ocak ile biten haftada önceki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva