HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2016 Cumartesi - 11:12

Salon tartışmasında son raunt: Kaya'dan TMMOB'a yaylım ateşi!

AK Parti Kadın Kolları etkinliği için Tepekule Kongre salonunun tahsis edilmemesiyle başlayan tartışmada odadan Milletvekili Kaya’nın ‘terör’ vurgulu çıkışına sert yanıt geldi. Kaya, TMMOB'un açıklamasına aynı sertlikle cevap verdi!

Salon tartışmasında son raunt: Kaya dan TMMOB a yaylım ateşi!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Kadın Kolları’nın bir etkinlik için talep ettiği Tepekule Kongre Merkezi’ne TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden veto gelmesi krize neden oldu.

Karara sert tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, " Bir siyasi partinin organizasyon yapma talebine ret verirken, bir diğerine ve özellikle terörle, teröristle arasına mesafe koyamayan bir partinin kongre etkinliğine onay veriyorsanız art niyetlisinizdir demektir. Bu yapılan açık ve net bir şekilde terörü cesaretlendirmektir" ifadelerini kullandı.

- ATİLLA KAYA'NIN AÇIKLAMASI... 

TMMOB’dan Kaya’ya yanıt gecikmedi. Odadan yapılan, “Şubemiz kapıları emek ve demokrasiden yana olan herkese açıktır” başlıklı açıklamada “Mutlak hegemonya hevesi ile hiçbir demokratik teamülü tanımayan, yandaşları haricinde gazetecileri akredite etmeyen, bununla kalmayıp aleyhlerinde haber yapan gazetecileri yargılayan, gazetecileri, sadece mesleklerini icra ettikleri için tutuklayan, barış isteyen akademisyenleri hapseden, kadına yönelik şiddeti cesaretlendiren, çocuk istismarcılarına kalkan olan, odamızın çatı örgütlülüğü olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni (TMMOB) yıllardan beri sergilediği çabalarla parçalamaya, yok etmeye çalışanlara tahsis edilecek salonumuz yoktur” ifadeleri kullanıldı.

- TMMOB'UN KAYA'YA YANITI... 

Salon tartışması AK Parti İzmir Milletvekili Kaya’nın TMMOB’dan gelen açıklamaya verdiği tepkiyle sürdü. AK Partili Kaya, tartışmanın kimin terörden kimin halktan yana olduğunu ortaya çıkardığını söyledi.

Kaya, "TMMOB'a bağlı Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin, kendilerine ait olan Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde bir etkinlik düzenlemek isteyen AK Parti İzmir İl Kadın Kolları'nın talebini 'siyasi partilere salon tahsisi yapmıyoruz' gerekçesiyle reddetmesi, ardından ise aynı salonu HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı HDP İzmir İl Kongresi için HDP'ye tahsis etmesi, söz konusu meslek kuruluşunun durduğu yeri bize net bir şekilde göstermektedir. Emekçi ve halkın yanında olduğunu iddia eden bu kuruluş, halkın yarısının oyunu alan bir partiye salonlarının kullanılması için izin vermiyor, fakat özellikle ülkemizin doğusunda yüz binlerce insanı mağdur eden, terör örgütünün siyasi uzantılarına tek bir laf edemiyor. Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı HDP İzmir İl Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor. Biz bunu eleştirdiğimizde ise, samimiyetten ve dürüstlükten yoksun olan bir açıklama yaparak topu taca atmaya çalışıyor. Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin konu hakkındaki açıklaması, siyasi ve ideolojik boyutun kuruma nasıl işlediğini gayet açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Yaptıkları açıklamayla birlikte sobelenmişler, şecaat arz etmeye çalışırken sirkatin söylemişlerdir. Kimin terörden kimin halktan yana olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Yaptıkları açıklama, terörü motive eden bir açıklamadır. Ben kendilerine şunu sormak istiyorum, AK Parti'yi her fırsatta fütursuzca eleştirmekten geri kalmıyorlar, en ağır ithamlarda bulunmaktan kaçınmıyorlar. Üstelik ülkede demokrasi olmadığını iddia ederek bunu yapıyorlar. Acaba hayatlarında bir defa olsun terör örgütü PKK'yı ve onun siyasi uzantısı HDP'yi eleştirebilmişler midir? Kendilerine bu müsaade verilmiş midir, bunu çok merak ediyorum" dedi.

DEMOKRASİDEN BAHSEDECEK EN SON KURUM
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin yaptığı açıklamayı değerlendiren Kaya, bir hayli uzun olan açıklamanın aslında iki cümleyle özetlenebileceğini söyledi. Söz konusu meslek kuruluşunun açıklamada söylemek istediğinin açık ve net şekilde, 'Biz terörle kararlı bir şekilde mücadele eden AK Parti'nin bu tutumundan rahatsızız. HDP'ye yakınız, kendileri ile gönül bağımız var ve bu sebeple sahibi olduğumuz salonu kendilerine seve seve verdik' olduğunu belirten Kaya, "Lafı eveleyip gevelemelerine gerek yok. Ne demek istedikleri gayet açık ve net bir şekilde ortada. Biz de bunu biliyoruz zaten. Kendilerini temize çıkarmak için laf kalabalığı yapmasınlar. Demokrasi ve halkın çıkarlarından bahseden bu kuruluş, ne yazık ki basitçe ve temeli olmayan söylemlerle partimize karşı ithamlarda bulunuyor. 14 yıldır demokrasi ve halktan aldığı güçle iktidar olan bir partiye salonun verilmemesini demokrasiden yana bir tavır olarak kamuoyuna sunmak hakikaten gülünç bir durumdur. 14 yıldır tek dayanağı millet olan bir partinin, kadın kolları faaliyetlerine dahi tahammülü olamayan bu kuruluşun, bizi diktatörlük ve faşistlikle suçlaması akıl tutulmasından başka bir şey de değildir. AK Parti hegemonyacı bir anlayışa sahip değil aksine ülkedeki hegemonyacı anlayışı yıkan bir siyasi partidir. Kendilerinin de aslında rahatsız olduğu bu hegemonyanın yıkılmasıdır.  AK Parti iktidarlarında her türlü statüko ve vesayet odaklarının hegemon düzeni yıkılmış, tek hegemon düzen, milletin düzeni kurulmuştur. Ülkedeki tek hegemonik unsur milletin ta kendisi olmuştur. Bu karın ağrılarını temelsizce iddialarla kamuoyuna sunmaları kendilerini gülünç duruma düşürmüştür. Yapmış oldukları çifte standardı, demagoji yaparak gölgelemeye çalışmışlar. Bizim kendilerine tavsiyemiz, emek, demokrasi, faşizm, halk gibi söylemleri kullanmadan önce açıp sözlüğe bakmalarıdır. Demokrasiden bahsedecek en son kurum olarak kendinizi varsaymanız gerekmektedir. Çünkü kendiniz gibi düşünmeyenlere kapınızı açmamanız, demokrasiyi nasıl içselleştiremediğinizin zaten kanıtıdır, açıkça ispatıdır. Geçmişten bugüne her demokrasi sınavında statükodan ve vesayetten yana tavır alan TMMOB'a bağlı Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, kendileriyle alakalı yapmış olduğum değerlendirmelerin hepsini bu açıklamalarıyla birlikte haklı çıkarmıştır" şeklinde konuştu.

 
Delican’dan 23 Nisan mesajı
 
Karaman tacizcisinin annesi konuştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican’dan 23 Nisan mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Meral Akşener’den İzmir’e miting çıkarması!
MHP Genel Başkan Adayı Akşener 7 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’nda miting yapacak.
Bakan Yıldırım'dan Küçük Menderes turu!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yarın (Pazar) ...
 
Anıtkabir’deki törene damga vuran ayrıntı!
23 Nisan kutlamaları devlet erkanının Anıtkabir'i ziyareti ile başladı. ...
Sındır: 23 Nisan bağımsızlıktır!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Sertel: Tire-Belevi yolu başka bahara kaldı!
CHP İzmir Milletvekili, çok sayıda ölümlü kaza meydana gelmesi nedeniyle ...
 
Çıray’dan resepsiyon iptaline sert tepki!
CHP İzmir Milletvekili yazılı bir açıklamayla TBMM Başkanı Kahraman’ın ...
Dışişleri'nden Obama'nın o sözlerine tepki
Dışişleri Bakanlığı, "ABD Başkanı Obama'nın 1915 olayları hakkında 22 ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'dokunulmazlık' açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kürsü dokunulmazlıkları dışındaki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva