HABERLER>GÜNCEL
11 Aralık 2022 Pazar - 09:41

Resmi Gazete’de yayımlandı… 3 şirkete ceza!

İzmirli 3 yapı denetim şirketi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 1 yıllık iş yapmaktan men cezası verdi.  

Resmi Gazete’de yayımlandı… 3 şirkete ceza!

EGEDESONSÖZ -  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nün ceza verdiği yapı denetim şirketlerinin listesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Listede İzmir merkezli 3 yapı denetim şirketi de bulunuyor.  Aden 35 Yapı Denetim Bayraklı’daki, Otuzbeş Yapı Denetim Urla’daki ve Kıyı Ege Yapı Denetim ise Karabağlar’daki sorumluluklarında olan yapıları 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunu’nun 2’inci maddesinde öngörülen esaslara denetlemediği gerekçesiyle 1 yıl süreliğine yeni iş almaktan men cezası aldı. 

Men cezası şirketlerin ilgili sorumlu denetim elemanlarını da kapsıyor. Bu kişiler men cezası sürecinde  herhangi bir yapı denetim veya laboratuvar kuruluşunda teknik bir görev alamayacak  ve başka bir yapı denetim veya laboratuvar kuruluşunun ortağı da olamayacak. 

Alınan kararlar şu şekilde: 

- Aden 35 Yapı Denetim Ltd.Şti.’nin denetim sorumluluğunda bulunan; İzmir ili, Bayraklı ilçesi, 25M-1A pafta, 37023 ada, 20 parsel üzerindeki 1638447 YİBF nolu yapıyı 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunun 2. maddesinin 4.fıkrasının (c) ve (g) bendinde öngörülen esaslara göre denetlemediği anlaşılan; 2784 nolu Yapı Denetim İzin Belgesine sahip Aden 35 Yapı Denetim Ltd. Şti.’ne, aynı Kanunun 8. maddesi gereğince, 1 (bir) yıl süre ile yeni iş almaktan men cezası verilmesi, yeni iş almaktan men cezası süresinin Resmî Gazete ilan tarihinden itibaren başlatılması, Aden 35 Yapı Denetim Ltd.Şti.’ne yeni iş almaktan men cezası verilmesine sebep olan sorumlu denetim elemanları, Nursel ÖZER (İnşaat Mühendisi, Proje ve Uygulama Denetçisi, Denetçi No: 23655, Oda Sicil No: 52042) ve Peyami KURAL’ın (Mimar, Yardımcı Kontrol Elemanı, Oda Sicil No: 34028),Bakanlıkça kayıtlarının tutulması, Aden 35 Yapı Denetim Ltd.Şti.’nin kuruluş ortağı Ahmet Naci KURT’un (Mimar, Yardımcı Kontrol Elemanı, Oda Sicil No: 40446) yeni iş almaktan men cezası süresi içerisinde herhangi bir yapı denetim veya laboratuvar kuruluşunda teknik bir görev almaması ve başka bir yapı denetim veya laboratuvar kuruluşunun ortağı da olmaması ,Bakanlık Makamının 06.12.2022 tarihli ve 5200699 sayılı Olur’u ile uygun görülmüştür.

- Otuzbeş Yapı Denetim Ltd. Şti.’nin denetim sorumluluğunda bulunan; İzmir ili, Urla İlçesi, 5383 parsel üzerindeki 1313445 YİBF nolu (A Blok ve B Blok) yapıyı 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunun 2. maddesinin 4.fıkrasının (c) ve (g) bendinde öngörülen esaslara göre denetlemediği anlaşılan; 1939 nolu Yapı Denetim İzin Belgesine sahip Otuzbeş Yapı Denetim Ltd.Şti.’ne, aynı Kanun’un 8. maddesi gereğince, 1 (bir) yıl süre ile yeni iş almaktan men cezası verilmesi, yeni iş almaktan men cezası süresinin Resmî Gazete ilan tarihinden itibaren başlatılması, Otuzbeş Yapı Denetim Ltd.Şti.’nin kuruluş ortağı Ali Gürbüz ÖZÇAM (İnşaat Mühendisi, Yardımcı Kontrol Elemanı, Oda Sicil No: 28624), Mustafa AKÇI’nın (İnşaat Mühendisi, Proje ve Uygulama Denetçisi, Denetçi No:29140, Oda Sicil No:19912) yeni iş almaktan men cezası süresi içerisinde herhangi bir yapı denetim veya laboratuvar kuruluşunda teknik bir görev almaması ve başka bir yapı denetim veya laboratuvar kuruluşunun ortağı da olmaması Bakanlık Makamının 06.12.2022 tarihli ve 5200623 sayılı Olur’u ile uygun görülmüştür. İlgililere duyurulur

- Kıyı Ege Yapı Denetim Ltd. Şti.’nin denetim sorumluluğunda bulunan; İzmir ili, Karabağlar İlçesi, 6463 ada, 11 parsel üzerindeki 1691695 YİBF nolu yapıyı 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunun 2. maddesinin 4.fıkrasının (c) ve (g) bentlerinde öngörülen esaslara göre denetlemediği anlaşılan; 2661 nolu Yapı Denetim İzin Belgesine sahip Kıyı Ege Yapı Denetim Ltd.Şti.’ne, aynı Kanun’un 8. maddesi gereğince, 1 (bir) yıl süre ile yeni iş almaktan men cezası verilmesi, yeni iş almaktan men cezası süresinin Resmî Gazete ilan tarihinden itibaren başlatılması, Kıyı Ege Yapı Denetim Ltd.Şti.’ne yeni iş almaktan men cezası verilmesine sebep olan sorumlu denetim elemanları Safi GÜLDEN (İnşaat Mühendisi, Proje ve Uygulama Denetçisi, Denetçi No:4537, Oda Sicil No: 18122), Hasan Hüseyin ÖZDOĞAN (Mimar, Proje ve Uygulama Denetçisi, Denetçi No:10779, Oda Sicil No: 6733), Gökçe ŞENELMAS (İnşaat Mühendisi, Yardımcı Kontrol Elemanı, Oda Sicil No: 117010), İlker GÜVEN (İnşaat Mühendisi, Yardımcı Kontrol Elemanı, Oda Sicil No: 73623), Haydar Tamer TEMİZEL’in (İnşaat Mühendisi, Yardımcı Kontrol Elemanı, Oda Sicil No: 34710) Bakanlıkça kayıtlarının tutulması, Kıyı Ege Yapı Denetim Ltd.Şti.’nin kuruluş ortağı Buğra ŞENELMAS’ın (İnşaat Mühendisi, Yardımcı Kontrol Elemanı, Oda Sicil No: 106659) yeni iş almaktan men cezası süresi içerisinde herhangi bir yapı denetim veya laboratuvar kuruluşunda teknik bir görev almaması ve başka bir yapı denetim veya laboratuvar kuruluşunun ortağı da olmaması Bakanlık Makamının 06.12.2022 tarihli ve 5200636 sayılı Olur’u ile uygun görülmüştür.

 
16'ncı Travel Turkey Fuarı’nda Bornova farkı
 
5 milyonluk vurgun... 'Ponzi' operasyonu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ömer özğtemiz 11 Aralık 2022 Pazar 12:26

Tuz kokmuş abi

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asayiş uygulamasında 392 şüpheli yakalandı!
İstanbul'da gerçekleştirilen "Huzur İstanbul" adlı asayiş uygulamasında, ...
İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: 13 yaralı
Malatya'da işçileri taşıyan servis otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu ...
Tarihi eser operasyonu... Satamadan yakalandı!
İstanbul'da yasadışı yollarla temin edilen Roma, Bizans ve islami dönemlere ...
 
Emniyet’ten kaza raporu… Kanlı Kasım!
Geçtiğimiz ay İzmir’in karayollarında yaşanan trafik kazalarında 15 kişi ...
Ağaçların dalları kırıldı... Araçlar zarar gördü!
Bursa'da, gece saatlerinde etkisini artıran lodos sebebiyle gövdesinden ...
Korku dolu anlar... Sebze ve meyve  halinde yangın 
Ataşehir'de sebze ve meyve halinde bulunan dükkanda yangın çıktı. Yangın, ...
 
İzmir'de okulda korkutan yangın!
İzmir'in Konak ilçesinde ilkokulda çıkan yangın söndürüldü.
İzmir'de mobilya fabrikası yangında hasar gördü
İzmir'in Torbalı ilçesinde mobilya fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı.
İzmir'de feci kaza... Karşıya geçmek isterken canından oldu!
İzmir'in Konak ilçesinde otomobilin çarptığı yaya yaşamını yitirdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva