HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2016 Pazartesi - 08:45

Purçu’dan Urla müjdesi: Roman konutları!

CHP İzmir Milletvekili Purçu, Roman vatandaşları kapsayan strateji belgesi ve eylem planına bütçe ayrılmamasını samimiyetsizlik olarak nitelendirdi. Urla’da çadırda yaşayan vatandaşlar için TOKİ konutlarının yapılacağını belirten Purçu, “Yüzde 99 oldu gibi... Bu bir müjde” dedi.

Purçu’dan Urla müjdesi: Roman konutları!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin ilk Roman milletvekili olan ve Meclis Katip Üyesi seçilerek tarihte bir de ‘kırmızı plaka’ ilkine imza atan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Egedesonsöz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Roman vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla hazırlanan ‘Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi’ ile ‘1’inci Aşama Eylem Planı’ ile ilgili konuşan Purçu ayrıca Urla’da çadırda yaşayan 80 Roman vatandaş için de bir müjde verdi. İzmir’in sorunlarıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım’dan beklenti içinde olduğunun altını çizen Purçu, “Sonuçta İzmir milletvekilidir” dedi.

BELGE SADECE ŞEKLEN AÇIKLANDI
Mayıs’ta Resmi Gazetede açıklanan belgeye bütçe ayrılmamasından dolayı hükümetin tutumunu samimi bulmadığını belirten Purçu, “Strateji belgesi niye açıklandı? 72 maddelik vize muafiyeti meselesi vardı. Onların bir şartı da Roman Strateji Belgesi ve Eylem Planı’ydı… Hükümet de aceleyle 8-9 sayfalık bir şey açıkladı, gönderdi. Belgenin içinde detaylı ve bilimsel bir kapsam yok. Sadece açıklanması için açıklandı. Sahaya dönük romanların barınma, sağlık, istihdam, ön yargı sorunlarını çözecek seçim olanağı var stratejinin içinde. İşin ilginç yanı da açıklanan stratejik belgenin yanında açıklanan eylem planı için bütçe yok. Eylem planına bütçe koymazsanız ne ile yapacaksınız? Samimiyetsizlik orada net görünüyor. Para olmadan faaliyet ortamı olabilir mi?  Belge şeklen yapılmıştır. Bu belgeyi sadece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk Roman Strateji Belgesi olması bakımından önemli buluyorum. Sahaya dönük hiçbir yaptırımı olmayan tamamen şartı yerine getirmek için hazırlanmış bir belgedir. Roman vatandaşların derdine çare olacak bir belge değildir. O maddelerle ilgili çalışmalarımı tek tek yürütüyorum, lobilerimi yapıyorum. Geçen hafta bakanlıklardaydım” diye konuştu. 

URLA’YA MÜJDE: YÜZDE 99 OLDU…
İzmir’in sorunları için Başbakan Binali Yıldırım’dan beklentisi olduğunu ifade eden Purçu, Urla’da yaşayan Roman vatandaşlara bir de müjde verdi.

Purçu, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’yla (TOKİ) yapılan çalışma kapsamında Urla’da çadırda kalan 80 vatandaşımız için TOKİ konutları başlatacağız. Yüzde 99 oldu gibi... Bu bir müjde… Oraya bir şekilde roman konutları yapılacak” dedi.

“İzmir’le ilgili birçok sorun var” diyen Purçu, “Türk Hava Yolları (THY) yurt dışına uçmuyor, limanda gemi yanaşma kanalımız yok. Sadece romanlarla ilgili değil çok ciddi sorunlar var. Yurt dışına uçuş olmazsa limanda gemi yanaşmazsa bizim esnafımız, turizmcimiz, iş adamımız nasıl turistten para kazanacak. Bu iki unsur turizm açısından çok önemlidir. Yüzülebilir körfez projesi var, kentsel dönüşü sorunları var. Beklentimiz tabi var. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıdır, İzmir milletvekilidir, seçim bittiğinde parti rozetini bir kenarda bırakacaksın. Ben siyasetin etiğini böyle görüyorum” ifadelerini kullandı.

 
IŞİD'in Gaziantep-Kilis-Rakka ağı deşifre oldu!
 
Zeytinyağında çifte fiyat darbesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’de hesaplar sil-baştan: Hedef en az 500 imza
MHP’de Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye rakip olan dört genel başkan adayı, ...
Başbakan Yıldırım İzmir’e bayramlaşmaya geliyor!
AK Parti’nin bayramın ilk günü yapılacak bayramlaşma törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.
Liderlerin bayram programı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, bayramı İstanbul'da karşılayacak. ...
 
Yıldırım’dan ‘havalimanı saldırısı’ raporu!
Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını gerçekleştiren ...
CHP Gaziemir yüzleri güldürmeye devam ediyor
CHP Gaziemir İlçe Yönetimi, sokak kahvaltılarıyla başladığı sandık örgütlenmesi ...
Balbay: IŞİD AKP’nın eseridir!
CHP İzmir Milletvekili, “Suriye’de iç savaşın başladığı 2010 yılından ...
 
Karataş: 5.Parti uyarısını Bahçeli yaptı!
Gündemi değerlendiren MHP İl Başkanı, “Geçmiş tecrübelerimiz bu tür faaliyetlerin ...
Çavuşoğlu'ndan flaş 'Erdoğan-Putin' açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Erdoğan ve Putin Temmuz sonu veya ...
İşte Erdoğan’ı kızdıran o sözler: İsrail’le örtünen…
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Türkiye-İsrail anlaşmasını sert dille ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva