HABERLER>GÜNCEL
30 Mayıs 2024 Perşembe - 15:24

Parola 'Vatan' dedi... 1,8 milyon TL uçtu gitti!

İzmir'de yaşayan emekli Sadullah Serter (76), kendisini 'başkomiser' olarak tanıtan kişinin, kötü niyetliler tarafından kimlik bilgilerinin ele geçirdiğini ve evini satmaya çalıştıklarını söyleyerek, 'Onlardan önce sat' demesi üzerine 1 milyon 800 bin TL'ye satışı yaptı. Bu kişinin paranın sahte olabileceğini söyleyip, kontrol için sözde soruşturmanın yürütüldüğü 1300 kilometre uzaklıktaki Şanlıurfa'ya getirilmesi isteği üzerine kente giden Serter, 1 milyon 800 bin TL'yi kendisini polis olarak tanıtan 2 kişiye verdi.

Parola  Vatan  dedi... 1,8 milyon TL uçtu gitti!

Kemalpaşa ilçesi Atatürk Mahallesi'nde eşi ev hanımı Nazife Serter (56) ile yaşayan işçi emeklisi Sadullah Serter'in, 8 Mayıs'ta cep telefonu çaldı. İddiaya göre, Serter'i arayan kişi kendini başkomiser olarak tanıttı. Sadullah Serter'e, kötü niyetli kişilerin kimlik bilgilerini ele geçirdiğini ve evini satmaya çalıştıklarını belirlediklerini söyledi. Kişi, söz konusu kişilerin evi satmadan bir an önce kendisinin satmasını tavsiye etti. Bunun üzerine Sadullah Serter, 3 milyon TL değerindeki evi, ederinin çok altında emlakçılar aracılığıyla satışa çıkardı. 13 Mayıs'ta ilana çıkan ev, 2 gün sonra 1 milyon 800 bin TL'ye satıldı.

'VATAN' PAROLASI
Ardından kendini başkomiser olarak tanıtan kişi, bu kez Sadullah Serter'i evin satışından elde ettiği paranın sahte olduğuna inandırdı. Paraları kontrol edeceklerini söyleyen kişi, Sadullah Serter'in İzmir'den sözde soruşturmanın yürütüldüğü yaklaşık 1300 kilometre uzaklıktaki Şanlıurfa'ya gitmesini sağladı. Burada araçtan inen Sadullah Serter, yanına gelen ve sivil polis olarak kendilerini tanıtan 2 kişinin, 'Vatan' parolasını söylemeleri üzerine içerisinde 1 milyon 800 bin TL bulunan çantayı onlara verdi. 2 kişi, Serter'e İzmir'e dönmesini ve kendisine haber vereceklerini söyledi. Ayrıca geride kanıt kalmaması için Serter'in telefonunu da kırdı. İzmir'e dönerken dolandırıldığını anlayan Serter, polise şikayetçi oldu. Polis, olaya ilişkin soruşturma başlattı.

'PARAM BULUNAMADI'
Sadullah Serter, "Şu anda yakalanan yok. Para da bulunamadı. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Vatanını milletini seven biriyim. Vatanın milletini seven birisi varsa bana yardımcı olsun, evimi geri alayım. 76 yaşına geldim, daha ne kadar yaşayacağım? Benimle konuşan kişinin o kadar güzel bir Türkçesi vardı ki kanmamak elde değil. Benim başıma geldi başkasının başına gelmesin" diye konuştu.(DHA)

 
Merkez Bankası'ndan KKM için yeni karar!
 
Henüz 14 yaşındaydı... 6. günde gelen acı haber!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 30 Mayıs 2024 Perşembe 17:00

Benim telefonumada aradılar. Kendisini komiser olarak tanıttı. Ramazan''ın 1. haftasında. Sabah 10 gibi uyurken telefonum çaldı. Komiser bilmem kimşm dedi. Arkadaşlar çevirmede sizin adınız ve soyadınız olan sahte kimlik kartı 2 kişinin üzerinden çıktı falan falan falan sonra ben yavaş yavaş kendime geldim. Sonra konuyu banka sohbetine getirdi. Merkez Bankasına konuyu getirdi. Deid ki telefonunuza mesaj gelecek gelen mesajı bana söyle dedi. Tamam dedim. Mesaj geldi. Aynı Yapı Kredi Bankası mesajı ile tıpa tıp. Ben gelen rakamdan farklı bir rakam karşı tarafa verdim. Dedi ki bu değil. Ben dedim gözlerim görmüyor gözlüğümü takayım. Sonra tekrar göndereyim dedi. Memnuniyetle dedim. Tekrar farklı bir rakam verdim. Gelen mesajdaki her iki rakamada aynı rakamdı ama. Sonuç ne mi oldu telefonu yüzüme kapattı. Ben bile direkten döndüm. Dolandırıcı çok akıcı konuşuyordu. Beni uykuda yakaladı. Arka tarafta arasıra telsiz sesi veriyorlardı. İlk baştan yemiştim. Ta ki Merkez Bankası dedi o vakit uyandım. Bunlar çok uzman olmuşlar. Sade bir vatandaşı yemeleri içten bile değildir.

Yorumu oyla      0      0  
SOKAK_2 30 Mayıs 2024 Perşembe 16:55

Anadolu'da bir söz vardır Sayın SERTER "Tavşan yamacı buldu " diye... Emniyet bangır bangır ilan ediyor bu tür şeylere inanmayın diye ama...

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sendika 'gazetecileri mevsimlik işçi gibi görüyorlar' demişti: İGC'den yanıt geldi!
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), aldığı karar ile cemiyetin işrakileri ...
İzmir'de tatbikat günü: Düşman titredi!
İzmir'de tatbikat günü: Düşman titredi!
Milyon dolarlık vurgunda ünlü isme gözaltı!
Yazar Aşkım Kapışmak'ın 127 şüphelinin yakalandığı, Ankara merkezli aralarında ...
 
Şanlıurfa'da 'change' operasyonu: 9 gözaltı
Şanlıurfa'da, geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan ...
Yolcu, otobüsten düşmüştü: Sürücüye hapis istemi
Adana'da hareket halindeyken açık bıraktığı özel halk otobüsünün kapısından ...
O fotoğrafa görevden alma!
İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan ...
 
Tehdit edilen İzmirli Meltem'in çığlığı: Öldürülmek istemiyorum!
İzmir’de sistematik olarak ağır tehditler aldığını söyleyen Meltem Deniz, ...
O ilde baba vahşeti: 3 çocuğunu öldürdü
Bursa'da boyacılık yapan Murat Kılıç, evinin bodrumunda 3 çocuğunu öldürdü. ...
3,5 milyonluk sahte ilaç operasyonu!
İstanbul Avcılar'daki bir yatak imalathanesinde piyasa değeri 3 milyon ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva