HABERLER>POLİTİKA
9 Temmuz 2024 Salı - 14:17

Özgür Özel'den eylem çağrısı: Saat 21.00'de ışıkları açın, kapatın

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, "2002'de Erdoğan Ecevit'te "68 bin öğretmeni atamayacaksan niye okuttun" dedi ya bugün 1 milyon. Yusuf Tekin büyük bir suç işledi. 1 milyonu öğretmenin diplomasına kapkaç yapacaklar" dedi. Özel, ayrıca tüm Türkiye'ye ışık açma kapama çağrısı yaparak "asgari ücrete zam istiyorsanız, asgari ücret artsın istiyorsanız bu akşam saat 9’da başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın. Işıklar uzaydan görülecek. Kendinizi gösterin, zam isteyenler ayağa kalksın. Zammı söke söke alacağız" dedi.

Özgür Özel den eylem çağrısı: Saat 21.00 de ışıkları açın, kapatın

Özel'in açıklamalarının satırbaşları şöyle;

"Sivas'ı yakan zihniyet ne kadar kara, ne kadar kötü, ne kadar alçaksa; Başbağlar'ı kurşuna dizenler aynı kötülükte aynı alçaklıktadır. Türklerle Kürtler, Alevilerle Sünniler kardeştir. Onları birbirlerine düşürmeye çalışan kim varsa da kalleştir. Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın Alevilerin Sünnilerin kardeşliği. 

UEFA'YA TEPKİ
Milli takımıza yapılan haksızlıklar, verilen haksız ceza, futbol yerine tartışmayı başka zeminlere çekenler ve bu konudaki UEFA'nın yaptığı büyük adaletsizliğin sonucunda milli takımımız son dakikaya kadar pes etmemesine rağmen, son 15 dakikadaki iki şanssızlık sonucunda kupaya veda etmek zorunda kaldı. Ama bütün takımımızı ve Türkiye'nin bütün renklerini birlikte kucaklayan, farklılıklarını Türkiye'nin gücü sayan ve milli takımı bir bütün olarak sahiplenen herkesin başarısını kutluyorum.

Toplumu bölüp, nefret üretenler Avrupa'da güçlenerek, faşizmi hortlatarak aşırı sağı yükselmeye çalışıyorlar. Bunun formülü soldadır. Yoksulların karnını doyurmak ve eşitlikçi politikalar üretmek bizim işimiz. 

31 Mart'ta biz sizinle kavga etmeyeceğiz, yoksullar için, asgari ücretliler için, emekliler için kavga eden CHP'nin başarısı bugün sosyalistin cümleleridir. Pedro Sanchez, başardı. İngiltere İşçi Partisi Parlamentoda büyük çoğunluğu sağladı. Paris'te aşırı sağ tehlikesi varken, Avrupa'da en çok soydaşımızın olduğu üç ülkeden biri Fransa. Fransa'da demokrasi güçleri birleşti. İlericiler, solcular birinciliği elde etti. Türkiye'de formülü bütün Avrupa'ya ve dünyaya bir kere daha hatırlatıyorum. Dünyanın bütün demokratları bir araya gelecek faşizmi eninde sonunda yenecek. Sosyalist enternasyonel, dünyadaki akraba partilerle çok ağırlıklı bir yapıdır. 

CHP iktidarında kurulacak hükümette 10 yıl sonra yaşanacak şudur. AK Parti'nin yaptığı gibi biz de 0 atacağız. O bir 0'ı etiketten atacağız, fiyatlardan atacağız ama maaşlardan artmayacağız. Cebinizdeki paranın 10 kat değerli olduğunu göreceksiniz. Elektrik faturasının 500 değil 50 lira olduğunu göreceksiniz. Biz vergide adaletsizliği kaldırın diyoruz ama onlar vatandaşı değil yandaşı düşünüyor. Yapılacak ilk genel seçimde partimiz iktidar olacak, Türkiye zenginleşecek, herkes rahatlayacak.

Yarın heyetimizle Saraybosna'ya gidiyoruz. Katliamdan 3 yıl önce Mostar'a ilk ziyareti gerçekleştiren kişi Genel Başkanımız Deniz Baykal'dı. Rahmetli Baykal'ı dinlemediler.  Unutulan katliamlar yeniden tekrarlanır sözünü yeniden hatırlıyorum. 11'in Saraybosna'dayız. 20 Temmuz'da Kıbrıs'ta olacağız. Barış harekatının 50. yılında Ayşe hanımla yurtta barış, dünyada barış demek için Kıbrıs'a gidiyoruz. 

KADININ SOYADI TARTIŞMASI
 Buradan Erdoğan çağırdı, Özgür Özel reddetti yok. Çok önceden planlanan şekilde kendi heyetimizle gideceğiz.

Meclis'te bugünlerde Torba Yasa'da kadının soyadı ile ilgili düzenleme var. AYM hangi soyadını kullanacağına kadın karar verir diyor. Bunun üzerine AK Parti şunu diyor, Kadın kocasının soyadını kullanır fakat isterse kendisininkini de kullanır. Kadınların anayasal kazanımını tekrar ellerinden almaya çalışıyor. Avrupa'da hiçbir yerde kalmamış bu uygulamayı kullanmaya çalışıyorsunuz. Devlet olarak sana ne kadınlar kendi karar verir.

"YUSUF TEKİN BÜYÜK BİR SUÇ İŞLEDİ"
Bu zihniyetin MEB şubesi. AK Parti'nin en çok değiştirdiği iki bakanlıktan biri. MEB komisyon başkanı öğretmenlik meslek kanunu getirdi. Önceki yardımcısı şimdiki bakan öğretmenlik meslek kanununu yeniden getiriyor. Bir kez daha bir olmadık değişiklik daha getiriyor. Bu sefer iş bilmezlik yok hatta ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar. 2002'de Erdoğan Ecevit'te "68 bin öğretmeni atamayacaksan niye okuttun" dedi ya bugün 1 milyon. Yusuf Tekin büyük bir suç işledi. 1 milyonu öğretmenin diplomasına kapkaç yapacaklar. 

EYLEM ÇAĞRISI
Özgür Özel tüm Türkiye'ye seslenerek eylem çağrısı yaptı: "Asgari ücrete zam istiyorsanız, asgari ücret artsın istiyorsanız bu akşam saat 9’da başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın. Işıklar uzaydan görülecek. Kendinizi gösterin, zam isteyenler ayağa kalksın. Zammı söke söke alacağız..."

 
Datça Belediyesi'nden Jeff Bezos'a çağrı
 
Ülker şikâyet etti, Züber'in reklamları durduruldu
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Temmuz 2024 Çarşamba 00:03

60 liraya taze fasulye mi kaldı?

Yorumu oyla      0      1  
10 Temmuz 2024 Çarşamba 00:02

60 liraya anca yarım kilo fasulye alırsın.

Yorumu oyla      0      1  
CHP’li belediyeden otobüslere aktarmayı alamadık . 9 Temmuz 2024 Salı 22:23

CHP’li İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu taşımada ; İzmir. merkez ilçeler , İzmir çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor . Merkez ilçelerdeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 120 dakika ücretli aktarma hakkı VAR. İzmir çevre ilçe otobüslerinde aktarma hakkı YOK . Bu adlı ve eşit olmayan uygulamayı CHP genel merkezi olarak görmezden geleceksiniz . Sonra bana diyeceksiniz ki ! Işılları açın , ışıkları kapatın . Önce CHP’li belediyelerde adil ve eşit hizmet var mı , yok mu onları kontrol altına alın . Haksızlıklara karşı mücadelede samimiyseniz , İzmir çevre ilçe otobüslerinde iptal edilen ( iptal tarihi : 10.02.2016 ) 90 dakika aktarma hakkını 120 dakika ücretli aktarma olarak iade edersiniz . UKOME’ye gerek yok . İzmir BB Meclisi kararı yeterli . ÇÖZÜM : Çevre ilçe otobüslerinde 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmeleri ( BEDAVA DEĞİL ) uygulanırsa sorun çözülür . Tabii çözmek isteyene . 90 dakika ücretsiz aktarmaya da karşıyım .( Olacağıda yok zaten ) Suistimal edilmesini önlemek için , her aktarmadan makul ücret ( 2, 3 , 5 gibi ) alınmalı . Özellikle gittiğin kadar öde uygulaması olmayan istasyonlu toplu ulaşımda suistimal edilme ihtimali fazla . Herkes gittiğini ödesin . Öğrencilerden de aktarma ücreti alınsın .

Yorumu oyla      0      3  
özgür 9 Temmuz 2024 Salı 18:47

Özgür bey geçen gün en sevdiğiniz 15 şarkıyı yayınlamışsınız. Bu arada arabeskinden popuna türküsünden ezgin müziğine kadar geniş bir yelpaze . Bir insan niye bunu yayınlar anlayamıyorum. Niye şu ülkede bu şehre başkan olabilecek bir sürü nitelikli insan varken gardırop Cemili bu şehre layık görürsün. Ben bu iktidara her yerde muhalifim zaten. Kusura bakma da senin gazınla ışığımı kapatıp açamayacağım. Akp nasıl ben yaptım oldu diyorsa sizde aynılarını yapıyorsunuz. Kusura bakma seni ciddiye alacak kadar zekam ve ahlakım o kadar aşağı seviyeye inmedi.

Yorumu oyla      1      2  
9 Temmuz 2024 Salı 17:02

Sokağa çağırdı beyefendi kimse teşrif etmeyince bari ışıkları kapatın diyor. Birader burada topu topu 5 kişiyiz halk ariftir kimin ne olduğunu bilir! Ha böyle gürültü koparınca çoğu bir kaç ay içinde patlayacak olan beld.de örtmeye çalışmayın.

Yorumu oyla      1      3  
ilkay 9 Temmuz 2024 Salı 17:02

ısık acıp kapatmalar tencere taca calmalar turkıyeye yakısmaz afrıka ulkesı degılız yanı daha somut daha ciddi olmanızı bekleriz özgür beyefendi

Yorumu oyla      2      2  
9 Temmuz 2024 Salı 16:03

Asgari ücrete zam yapılsa ne olacak kurdurmuş esnaf ve 3 harfli marketler anında vakumlamaya hazır. Her işveren hükümet müdahalesi olmadan kendi zammını yapmalı! Başka türlü bu iş yürümez.

Yorumu oyla      6      1  
9 Temmuz 2024 Salı 16:03

lütfedip pazara gidersen 60 liraya taze fasulyeni alır,afiyetle yersin...

Yorumu oyla      3      7  
SOKAK 9 Temmuz 2024 Salı 15:53

Allah aşkına, bu yaz ayında bir Allah'ın kulu çıkıp açıklasın ne olur; 1 kğ taze fasulye dün markette nasıl 216 liraya satılır? Tek çare var " ERKEN SEÇİM" olmak zo-run-da-dır. NOKTA

Yorumu oyla      7      3  
çiğlisb 9 Temmuz 2024 Salı 15:50

Kusura bakmayında sizin demenizle wc'ye gidilmez Özgür Bey. İzmire "ATADIĞINIZ" başkanlar yüzünden en zor zamanlarımızı geçiyoruz. Belediye yönetmekten acizsiniz ülke meseleleri neyinize.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: CHP'de 50 milletvekili bana sadık
CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "En az 50 milletvekilinin ...
Gümrük operasyonunda detay: CHP’li vekilin akrabasına gözaltı!
İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik ...
CHP Buca'dan 'pazaryeri' tepkisi: AK Parti'nin kuklaları kurayı engelledi!
Şirinyer'de yaşanan pazaryeri krizi ile ilgili açıklama yapan CHP Buca ...
 
Erdoğan: Türkiye, NATO'nun bel kemiği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, NATO'nun misyonlarına ve ...
Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için ABD'ye gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için ABD'ye ...
Kılıçdaroğlu: Bazı şeyleri tekrar hatırlatmak istiyorum
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından videolu ...
 
CHP Lideri Özel Şam’a gidiyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel ...
İYİ Parti'den iktidara çağrı: Düzenlemeye tam destek vermeye hazırız
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından iktidara ...
Özel ve Dervişoğlu, Sinan Ateş'in ailesi ile bir araya geldi
Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş Kazanç, CHP Genel ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva