HABERLER>POLİTİKA
7 Temmuz 2024 Pazar - 17:03

Özgür Özel: Geçim olmazsa yakında seçim olur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Edirne İl Başkanlığı ziyaretinde, "Ya asgari ücrete zammı verecekler. Ya biz söke söke alacağız. Zammı yaparsanız sorunlar bitmez. Ama hiç olmazsa birazcık geçim olur. Ama geçim olmazsa hiç merak etmeyin yakında seçim olur" diye konuştu.

Özgür Özel: Geçim olmazsa yakında seçim olur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün partisinin Edirne İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyarette Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da eşlik etti.

İl Başkanlığı önündeki kalabalığa seslenen Özel, Edirne’deki seçim sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Önümüzdeki günlerde Edirne’de parti yönetiminde bir tasarrufta bulunacağız. O günden itibaren Edirne’de hep beraber genç başkanımıza, kadın başkanımıza, partimize sahip çıkacağız” diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

-Heyecanlandınız, alkışladınız, desteklediniz, arkamızda durdunuz ve biz Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında girdiğimiz ilk seçimleri yerel seçimleri 47 yıl sonra birinci parti olarak tamamladık. Şimdi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçimleri geliyor.

-Başkanımın elinde bir anahtar var. O anahtar Edirne Belediyesi kapısının ya da kasasının ya da o anahtar Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Atatürk’ün partisinin iktidarının anahtarı. Bu sebeple hep beraber Edirne’yi dürüst, çalışkan, tasarruflu, halkı koruyup kollayan; emeklisine, emekçisine, çiftçisine, esnafına sahip çıkan projelerle başkanımız yönetecek. Biz Filiz Başkan’ın arkasında olacağız, ona sonuna kadar destek olacağız.

-Burada hep birlikte bu baba ocağına da Atatürk’ün emanetine de sahip çıkacağız. Baba ocağının tapusu ne CHP’lilerde ne bende, ne Kemal Bey’de vardı ne İsmet İnönü’de... Baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlı. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Şimdi artık hep beraber toplanacağız.

-Hep beraber birleşeceğiz ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni önce iktidar yapacağız, sonra sonuncusu gibi çiftçiye ‘Al ananı da git’ diyen değil; ‘Çiftçi, köylü milletin efendisidir’ diyen bir cumhurbaşkanımız olacak.

"HERKESE KUCAK AÇACAĞIZ"
-Bundan sonra esnafımıza da sahip çıkacağız, emeklimize de emekçimize de. Tabii iktidar olunca bambaşka şeyler olacak. Mesela emekli maaşı bu AK Parti geldiğinde 1,5 asgari ücretti. Hiç ellemese, dokunmasa, karışmasa bize emeklimiz 26 bin TL alacaktı.

-Sistemi değiştirdi, şimdi 10 bin TL alıyor. Geldiğimizde önce bir asgari ücret, sonra 1,5 asgari ücret yapacağız. Bu desteklemelerin her bir tanesini kanun nasıl yazıyorsa öyle vereceğiz.

-Yüzde 1’i milli gelirin, destekleri olacak, bunlar binde 2’sini veriyorlar. Yani çiftçiye 5 vereceğine 1 veriyor. Çiftçinin de yüzü gülecek, emeklinin de gülecek, asgari ücretlinin de gülecek ama bunun olması için önce iktidar olmamız lazım. Onun için belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız. Sonra partimize sahip çıkacağız. Sonra kapıları ardına kadar açacağız. Adam baba evinden AK Parti’ye gitmiş, perişan olmuş. Gelecek buraya, ona ‘Baş tacısın’ diyeceğiz. MHP’li gitmiş başka bir tarafa, görmüş bunların halini, geri gelmiş. Herkese kucak açacağız. Nasıl seçimi kazandığımız akşam dedik ki, ‘Kimse öteki değildir, kimse kaybetmedi, bu seçimin kaybedeni yok’.

-Edirne’deki herkes bilsin ki bu parti birinci parti olunca da kimseyi itmez, kimseyi kakmaz, bundan sonra herkese sahip çıkar. Göreceksiniz, o günleri hep birlikte yaşayacağız. İnsanların yüzde 65 nüfusunun CHP’li belediyelere oy vermesi boşuna değil.

-Ekonominin yüzde 80’inini bize teslim etmeleri boşuna değil. Hem yıldırlar hem yeni değişim sürecine, genç adaylara, kadın adaylara, tecrübeyle gençliğin birleşmesine, iktidar umudumuza, heyecanımıza ortak oldular.

-Bu duyguyu mutlaka koruyacağız. Yukarıya doğru gidiş başladı. Hep ileriye gideceğiz. Onun için ufak tefek meselelere takılmayacağız. Kusur varsa örteceğiz. Tartışmaları bitireceğiz. Bundan sonra her şey çok güzel olacak, yoluna girecek

-Geçen hafta bir emek mitingi yaptık. Orada 4 tane şey söyledik. Bir, kredi kartlarının faizlerini silin; esnafa, köylüye, bireysel sıkıntı çekenlere. Ana parasını bölün. Bundan yüzde 30 vergiyi kaldırın, milleti rahatlatın.
 
-İki, taban ücretleri. Mesela buğdayda 15 lira olması lazım, maliyetini verdiler. Taban fiyatlarını artırın, ayçiçeğine iyi bir fiyat verin. Üzüme, fındığa, çaya, narenciyeye sahip çıkın. Üçüncüsü, emekli maaşı 10 bin lira olmaz.

-Bunu bir asgari ücret düzeyine getirin, sonuncusu da asgari ücrete enflasyon uyarlamasını yapın. Bu gün 17 bin lira olan asgari ücret, verildiği günkü 13 bin liraya denk geliyor. Yıl sonuna doğru 9 bin liraya düşecek.

-Bu olmaz dedik ve itiraz ettik. Buradan tekrar ediyoruz. Ya asgari ücrete zammı verecekler ya da biz söke söke alacağız.

-Zamları yaparsanız sorunlar bitmez ama hiç olmazsa birazcık geçim olur ama geçim olmazsa hiç merak etmeyin yakında seçim olur.

 
İsrail, Gazze'de bir okula saldırdı: 4 kişi öldü
 
İzmir'deki yangın kontrol altında!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 8 Temmuz 2024 Pazartesi 13:07

Sayın Özel bu atadığınız belediye başkanları ile bir arpa boyu yol alamazsınız üç ay oldu tık yok geziler ziyaret ziyafetler gırla gidiyor...

Yorumu oyla      2      0  
8 Temmuz 2024 Pazartesi 09:24

bu aşağıdaki iki yorumcu kendini düşünen tiplerden. memleketi düşünen yok. bu kada bu ülkeyi bu hale getirdi.

Yorumu oyla      1      2  
Lombak 7 Temmuz 2024 Pazar 18:25

Küçük eniştem. Hadi 2 ay sonra seçim olsun. Kaç milletvekilin peşinden gelecek? Emekliliği hak etmeden hem de.... Coştun yine paşam.

Yorumu oyla      1      2  
Izmir 7 Temmuz 2024 Pazar 17:18

Doğru geçim olmazsa seçim olur ama senin belediye başkanların yüzünden geçim sıkıntısına giren kamu emekçileri gelecek seçimde sana oy vermeyecek.

Yorumu oyla      1      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Esed'e davetimiz her an olabilir
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Berlin dönüşü konuştu. Suriye ile ...
Özdağ, Buca'da sığınmacılar için net konuştu: 1 yıl mühlet vereceğiz, gitmeyeni tutuklayacağız!
Zafer Partisi Buca İlçe Kongresi'ne katılan Genel Başkan Prof. Dr. Ümit ...
Özdağ'dan İzmir'de 'sığınmacı' mesajları: Sınıra mayınları döşeyelim!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kayseri'de yaşanan olaylara ilişkin, ...
 
CHP İzmir’de ’Danışma Kurulu’ tartışması: Eski yönetimden Aslanoğlu’na tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ...
'Putin ile Esed'e bir davetimiz olabilir'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay ...
Bahçeli'den 'maça çıkmayın' çağrısı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UEFA'nın galibiyetin ardından bozkurt ...
 
CHP İzmir'de kadınların başkanı belli oldu!
CHP İzmir İl Kadın Kolları, yeni başkanını seçmek için bugün sandık başına ...
İYİ Parti'den 'bozkurt' teklifi: Ulusal sembol olsun!
Merih Demiral'e UEFA tarafından 2 maç ceza verilmesi üzerine İYİ Partili ...
Bahçeli'den Hollanda maçına çıkmayın çağrısı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "UEFA laçka kararından vazgeçmezse Hollanda’nın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva