HABERLER>EKONOMİ
21 Eylül 2023 Perşembe - 11:34

Özgener, ‘ilçelerin röntgeni çekilecek’ dedi, yatırımlar için mesaj verdi: İzmir lobisi pres yapmalı!

ESİAD 2’nci Yatırım Zirvesi’nde konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, dünyanın en değerli markalarının ofislerinin İzmir’de bölge ofislerinin açılmasına yönelik lobi çalışmaları yapılması gerektiğini belirtti. Özgener açıklamasında “kentimizde girişimci ile yatırımcıyı buluşturacak ara bağlantıların güçlendirilmesi ve risk sermayesi fonlarının İzmir’e çekilmesine yönelik çalışmalar yapılmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz” dedi. Özgener ayrıca yatırım yapılacak ilçelerin envanterinin çıkarılmasını hedeflediklerini  de kaydetti.

Özgener, ‘ilçelerin röntgeni çekilecek’ dedi, yatırımlar için mesaj verdi: İzmir lobisi pres yapmalı!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması ve toplumsal gelişimi için çalışan Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), Cumhuriyetin 100. yılında yatırım iklimini geliştirecek önemli bir etkinliğe imza attı. Finans sektörünün önde gelen oyuncularını, sanayici ve iş insanlarıyla buluşturan  bir platform niteliğindeki ESİAD II. Yatırım Zirvesi İzmir İstinyepark Hyatt Regency’de gerçekleştirildi.

YATIRIM YERİ ENVANTERİ HAZIRLAMAK HEDEFİMİZ
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener toplantıda, OVP’de yer alan “Yatırımcıların faydalanması için uygun yatırım yerlerini içeren yatırım yeri envanteri oluşturulması” konusunun altını çizerek, “İzmir’in uluslararası alanda tanıtımının sağlanması ve küresel yatırım ağına dahil edilmesi için kentimiz kurum ve kuruluşları tarafından eş güdüm içerisinde çalışılması gerektiğine inanıyoruz. Oda olarak gündemimizde yer alan bu konuda; ortaya konulacak ortak akıl ile kentimizin ekonomik profilinin ve alternatif yatırım olanaklarının yabancı yatırımcılara tek bir elden iletilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Uluslararası eğilimlerden de, yararlanarak kentimizin yakın gelecekte nasıl bir yatırım modeline sahip olmasına dair fikirler üretilmesini hedefliyoruz. Aynı zamanda bir diğer hedefimiz ise; yerli ve yabancı yatırımcılara, İzmir’deki ilçelerin farklı avantajlarını, ekonomik profillerini ve yatırım olanaklarını tanıtan bir yatırım/gayrimenkul rehberi sunmak. Bu bağlamda, İzmir’de yatırım yapmak isteyen yatırımcıların yatırım süreçlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak adına yatırıma yönelik gayrimenkulleri, yatırımcı ile buluşturabilecek bir platform yaratılmasını öneriyoruz. İzmir gayrimenkul piyasasını detaylıca ele almanın ve gelecek projeksiyonlarını şimdiden belirlemenin, kent ekonomisine yönelik gelişimi kontrol altına alabilmek açısından öncelikli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

LOBİ ÇALIŞMALARI YAPILMALI
Yeni yatırım çekmek için Dünya Bankası, OECD gibi uluslararası kuruluşların, yatırımlara liderlik eden fonların kentle buluşmasının yanı sıra dünyanın en değerli markalarının ofislerinin İzmir’de bölge ofislerinin açılmasına yönelik lobi çalışmaları yapılması gerektiğini belirten Özgener, “Çünkü güçlü kentlerin, bünyesinde barındırdığı uluslararası sermayeli şirketler ve kurumlar kent ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. Özellikle; tecrübe aktarımı ve istihdam, ihracat ve yatırım artışında büyük payları bulunduğunu görüyorum. Ayrıca bu tip yatırımlar, diğer yatırımları çekme anlamında da tetikleyici bir görev üstleniyor. Yanı sıra KOBİ’lerimizin finansman ihtiyacını karşılamaya yönelik fon sağlayıcı- aracı merkezlerin kentimize çekilmesi konusunu da vurgulamak istiyorum.  Bu merkezlerin İzmir’e çekilmesinin, kapasitelerini arttırmak ve işlerini geliştirmek için kredi ve destek arayan firmaların finansman açığını kapatacağını ve dolayısıyla kentimiz ekonomisinin gelişiminde katalizör etki yaratacağını düşünüyoruz. Bu anlamda; kentimizde girişimci ile yatırımcıyı buluşturacak ara bağlantıların güçlendirilmesi ve risk sermayesi fonlarının İzmir’e çekilmesine yönelik çalışmalar yapılmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz” sözlerine yer verdi.

 
Farah Zeynep Abdullah'a, Musa Orhan'dan bir dava daha
 
Metrelerce sürüklendiler... Feci kaza liselilerin sonu oldu!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Eylül 2023 Perşembe 20:11

Mahmut özgener daha ticaret odasını düzgün yönetemiyor. ODaya belirli işlemler için sık giden biri olarak bir çok personel tanıdığım var. hiç bir Personel odadan mutlu değil. en ufak hatada işten çıkarma gibi şeylerden bahsediyorlar. Enflasyona karşı yapılan zam oranlarından memnun değiller. Tek avantajlarının 3 ayda bir ikramiye olduğundan bahsediyorlar. Ticaret odasında Her gün park yeri için güvenlik görevlileri ile kavga edebilirsiniz. Tabi bunun için emekçi arkadaşlarımızı suçlamıyorum. zaten adamları güvenlik. vale,otoparkçı,danışma,basit memurluk v.b işlerde kullanıyorlar. üstüne taşeron olduklarını ve asgari ücret aldıklarını öğrendim . düşünsenize koca ticaret odasında izmir'in patronlar kulübünde çalışıp sanki aile şirketinde çalışıyorcasına 4-5 iş birden yapmak zorunda kalıyorsunuz. bu nasıl bir rezilliktir biri söylesin bana??? İZmir büyük şehir belediyesinin aynı şekilde yönetildiğini düşünün!! İBB personellerini zor günler bekleyecek. AKP belediyesi olunca zırt pırt grev yapamayacaksınız. grev yaparsanız işten çıkarılacaksınız. Mahmut özgener es kaza aday olupta kazanırsa İzmirde filler tepişecek çimenler ezilecek.

Yorumu oyla      3      3  
21 Eylül 2023 Perşembe 15:12

Aday olsana diyenler sanırım başka ülkeden. Bu beyefendi futbol federasyonu başkanı olduğu dönem İzmir'e bir stat bile kazandıramadı. Örnekköy Stadı o dönem yapılabilirdi.

Yorumu oyla      7      3  
Cumhuriyetli 21 Eylül 2023 Perşembe 13:44

mahmut özgener aday olsana sen izmir için

Yorumu oyla      2      8  
NECMİ ÇALIŞKAN 21 Eylül 2023 Perşembe 12:36

İZMİRİ ATAGA KALDIRMAK İÇİN EN BÜYÜK LOBİ İZTO OLMALI.

Yorumu oyla      2      8  
NAMIK AYDIN 21 Eylül 2023 Perşembe 11:44

Güzel çalışmalarınızın basarilarinizin devamını diliyorum izmire güzel hizmetler veriyorsunuz saygılar.

Yorumu oyla      2      8  
NAMIK AYDIN 21 Eylül 2023 Perşembe 11:44

Güzel çalışmalarınızın basarilarinizin devamını diliyorum izmire güzel hizmetler veriyorsunuz saygılar.

Yorumu oyla      2      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
100. yıl zirvesi… Yatırım dünyasının kalbi İzmir’de atıyor
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu ESİAD II. Yatırım Zirvesi’nde ...
'İthalat bağımlılığını sonlandırmaya kararlıyız'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "İthalat bağımlılığını ...
Fed'in merakla beklenen faiz kararı açıklandı
ABD Merkez Bankası (Fed) Eylül toplantısında faiz oranını değiştirmedi. ...
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan İZTO'da mesaj seli: İzmir, Türkiye yüzyılının öncü illerinden biri olacak
İzmir İş Dünyası Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet ...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı İZTO'da... İzmir iş dünyası talepleri sıraladı!
İZTO’da düzenlenen İzmir İş Dünyası İstişare Toplantısı’nda iş insanları ...
Bakanlık açıkladı: 11 milyon TL hibe sağlandı!
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, hayvancılık işletmelerinin altyapısının ...
 
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını yarın açıklayacak. ...
SPK'den 4 kişiye geçici işlem yasağı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 4 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.
Bakan Şimşek, ABD'de yatırımcılarla buluştu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla bir araya geldi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva