HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Eylül 2024 Salı - 15:06

Özfatura'dan Tugay'a 'Basmane Çukuru' desteği: Ben de aynısını yapardım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, Basmane Çukuru’ndaki hissenin devrine karşılık Konak’taki hizmet binasını inşa ettirme düşüncesini doğru bulduğunu belirten Büyükşehir’in eski başkanı Burhan Özfatura, “Ben de olsam, aynısını yapardım. Şeffaf bir ihale ve çok sağlam bir şartname hazırlanırsa, sıkıntı olmaz” dedi ve beşli çeteyi işaret ederek uyarmayı ihmal etmedi: “Ben olsam, ihaleyi onlara vermezdim.”

Özfatura dan Tugay a  Basmane Çukuru  desteği: Ben de aynısını yapardım!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Basmane Çukuru'nda bulunan hissesinin TMSF'ye devri konusunda alınan karar, İzmir kamuoyunda tartışılıyor. İzmir Büyükşehir’in yüzde 30 olan oradaki hissesinin TMSF’ye devredilmesi karşılığında Konak Meydanı’nda, yıkılan eski binanın yerine yenisinin inşa edilmesi ve o devredilecek hisse karşılığında binanın yaptırılması planlanıyor. Protokol hazırlıkları devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki dönem başkanlığını yapan Dr. Burhan Özfatura, Egedesonsöz’e bu konuda değerlendirmelerde bulundu.

UMARIM BU ALIŞVERİŞ, MEVZUATA UYGUN YAPILIR
Süreci değerlendiren Özfatura, bu düşüncenin doğru olduğunu belirtirken önemli tavsiyelerde bulundu. “Umarım bu alışverişi, mevzuata uygun yaparlar” temennisinde bulunan Özfatura, “Çok güzel bir şartname hazırlanmalı. Kat karşılığı gibi bir anlaşma pekala yapılabilir. Ben olsam, aynısını yapardım. Geçmişte Vakıfbank Genel Müdürü ve Emlak Kredi Bankası Genel müdürleri Mülkiyeli idi. Ben de Mülkiyeli olduğum için yardımcı oldular. Sayelerinde yüzlerce lojman sahibi olduk. Çankaya Otoparkı’nı ve daha fazlasını onlara yaptırdık” dedi.

MESLEK ODALARIYLA İŞBİRLİĞİ YAPMAK, DANIŞMAKTA FAYDA VAR
İzmir  Büyükşehir’in mali sıkıntı içinde olduğunu duyduğunu, dolayısıyla böyle bir takas yöntemine başvurmuş olmasının makul karşılanması gerektiğini anlatan Burhan Özfatura, “İzmir Büyükşehir’in, Konak’taki belediye hizmet binasını yapacak durumu yok gibi görünüyor. Bu durumda böyle bir takas yöntemine başvurulmasını normal karşılıyorum. Ancak belediyenin hukukçuları, yetmezse başka hukukçulardan da destek alınarak çok iyi bir şartname hazırlamak gerekir. Meslek odalarıyla işbirliği yapmak, onlara danışmakta da yarar görüyorum. Çok iyi, tüm ayrıntıları dikkate alarak bir değerlendirme yapmak gerekir” diye konuştu.

TEKRAR SÖYLÜYORUM; İHALEYİ HERKESE AÇIK YAPMAK ŞART
Bu tür ihalelerin, hep yandaş müteahhitlere verildiğini öne süren Burhan Özfatura, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu tür ihaleleri, nedense hep yandaşlara veriyorlar. Basmane Çukuru, çok değerli bir yer. Belediyenin vereceği alanın değeriyle, yaptıracağı belediye hizmet binasının değeri aynı mı, değil mi, çok iyi araştırmak, belediyeyi zarara uğratmamak gerekir. O arazi karşılığında binayı yaptırmanın bir mahsuru yok bence. Şartlar uygun olduktan, hukuki şartlar yerine getirildikten sonra ne mahsuru olabilir ki? Tekrar tekrar söylüyorum, şeffaf bir ihale şart. Öyle davet usulü bir ihale değil, açık ihale olmalı ve herkes izleyebilmeli. Arkasında şaibe bırakmamalı. Yoksa başkanlar eleştirilere hedef olur. Belediye böyle bir şey yapmaya mecbur kalmış gibi sanki. Bugün başkanların çoğunun maaşları ödemekte zorlandığını duyuyorum. Hem çok sayıda personel çalıştırıyorlar hem de yüksek maaşlar ödüyorlar. Toplu sözleşme dönemlerinde işçi kesimi, çok yüksek rakamlar istedi ve istedikleri verildi.”

O FİRMALARIN HİÇBİRİNE İHALEYİ VERMEZDİM
Beşli çetenin Basmane Çukuru’na talip olmasıyla ilgili haberleri de değerlendiren Burhan Özfatura, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Limak İnşaat, Cengiz İnşaat, MNG Holding gibi, beşli çete olarak da ifade edilen şirketlerin buraya talip olduğunu duyuyoruz. Ben bunlara güvenmem. Ben olsam, onlara ihaleyi vermem. Ama o ihaleyi mutlaka yaparım. O firmaların olduğu her yerde benim kafam karışır. Şahsen ben onlara ihale vermem. O bölgede rahmetli Kemal Zorlu ile anlaşmıştık. Bize çok ciddi pay verdi, çok da para verdiler. Kahramanlar Otoparkı’nı yaptılar. Bizim muhatabımız güvenilir insanlardı. Burada ne kadar güven olduğu söylenebilir, bilemiyorum. Olayın aleni olmasından, şeffaf, açık bir ihale olmasından yanayım. Yurtiçinden ve yurtdışından çok talip çıkabilir. Bizim zamanımızda orası için uluslar arası otel şirketleri de devreye girmişti.  Asil Nadir’in durumu bozulunca iptal etmek zorunda kalmıştık. Egekent’leri yaptık, EVKA’ları yaptık, tüm ihaleleri gazetecilere, meclis üyelerine açık yaptık. Bakın hiç yüzümüz kızardı mı? Hem maliyetten, hem zamandan kazandık. 32 bin konut yaptık. TOKİ’den daha iyi çalıştık. Odalarla, üniversitelerle işbirliği yaptık. Kimseye taviz vermedik.”

 
Bakan duyurdu: SED ödemeleri hesaplarda!
 
Ehliyetsiz sürücü dehşet saçtı: 1 ölü
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Eylül 2024 Çarşamba 15:05

Büyükşehir belediye binası merkeze değil de dağ başına mi yapılsın? Şehri yöneten belediyenin binası nasıl öncelik olmuyor?

Yorumu oyla      0      0  
İzmir öksüz 18 Eylül 2024 Çarşamba 10:53

Büyük Başkan doğru diyorsun da mevcut Başkanın geçmişi belli. Bina öncelikli İzmir sorunu değil. Şehrin göbeğine de yapılması gerekli değil. Büyük Başkan emin olun ki uyardığınız her konuyu değişmiş dönüşmüş AKçeli bu yönetim çiğneyecek. Brütüslerden neronlardan hayır beklenemez.

Yorumu oyla      0      1  
SARNIÇLI 18 Eylül 2024 Çarşamba 08:05

Dayı senin yaptığın her projede sıkıntı var. Hilton hoteli, basmane çukuru, izmir otogarı vs vs

Yorumu oyla      2      0  
sezarın hakkı sezara 17 Eylül 2024 Salı 18:45

Bir önceki haberde çakmur var. hani şu basmane çukurunun sorumlusu olan. şehre ikarusları sokup yıllarca trafik katline sebep olan . şimdide özfatura konuşuyor. hani şu güzelim kordonu doldurup otoban yapmak isteyen . rahmetli piriştina seçilmese ne eski kordondan nede günümüz kordonundan eser yoktu şimdi. eskiler konuşuyor sürekli sanki dönemlerinde izmire bir hayırları dokundu. hem çakmur hemde özfatura körfez kirliliğinden tutun çarpık yapılaşmaya kadar en sorumlu insanlardır.

Yorumu oyla      3      1  
cumhur abi 17 Eylül 2024 Salı 16:19

son günlerde tugay'a çok destek verir oldunuz sn özfatura. sebebi vakfınızın sıkıntıya düşmesi mi? konak bld. de para yok, istikamet ibb! yaveriniz köşesinde geçmiş dönem chp'li belediye başkanlarını kötülesin, siz ise şimdikine güzelleme yapın. ne kadar güzel taktikler...

Yorumu oyla      5      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da temizlik seferberliği!
Urla Belediyesi Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ...
Aydın'da Adnan Menderes anısına lokma hayrı yapıldı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'ın yetiştirdiği en önemli siyasi isimlerden ...
Aydın'da uçak batığı turizme can suyu oluyor
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından 2016 yılında ...
 
Başkan Çerçioğlu'ndan imar yönetmeliği açıklaması!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, geçtiğimiz günlerde ...
Dünya şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı yuvaya döndü
Aerobik Jimnastikte Türkiye’nin en önemli sporcuları arasında yer alan ...
Fatmagül istedi... Manisa Büyükşehir yaptı!
Sarıgöl’de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’ten ekonomik ...
 
Çeşme Festivali’nde muhteşem final!
Bu yıl “90’larda Çeşme” teması ile düzenlenen ve kurtuluş coşkusu ile ...
Bornova'da hareket zamanı!
Bornova Belediyesi, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ...
Başkan Kınay zabıtalarla buluştu
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Zabıta Müdürlüğü'nde görev yapan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva