HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2023 Cumartesi - 11:57

Özel’den kongre öncesi kritik mesai: İzmirli delegeler yürü derse…

Büyük Kurultay öncesi İzmir’de partisinin İl Binası önünde partililer ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, İzmir’in delegeleri ile yapılan söylemler hakkında, “CHP’nin İzmir’deki üyeleri yürü derlerse önce partide sonra Türkiye’de iktidara yürüyeceğiz. Partinin genel başkanlığına değil, partinin Türkiye’de iktidarlığına talibiz” ifadelerini kullandı. 

Özel’den kongre öncesi kritik mesai: İzmirli delegeler yürü derse…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim sloganları ile gerçekleştirilecek Büyük Kurultay’a sayılı günler kala Genel Başkan Adayı Özgür Özel partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Binası önünde kurulan sahnede katılımcılara seslendi.

CHP İzmir Milletvekilleri Gökçe Gökçen, Deniz Yücel, Murat Bakan, Ednan Arslan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Eski CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, önceki dönem CHP milletvekillerinden Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Kani Beko, Tacettin Bayır, Musa Çam, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Bergama Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Gönenç, PM Eski Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, geçtiğimiz il kongresinde il başkan adayı olan Mehmet Şakir Başak ve Konak İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus, Bayındır İlçe Eski Başkanı Behzat Aydilek, İl Eski Yöneticisi Onur Temiz ve çok sayıda partili katıldı.

ASLANOĞLU: KAVGA VE AYRIŞMA BEKLEYENLER AVUÇLARINI YALAYACAK
İlk olarak konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Grup Başkanımız ve CHP Genel Başkan adayımız özgür özel ve beraberinde gelen tüm heyete hoş geldiniz diyorum.  Haziran’da başlayan seçim sürecinde bizden en önce mahallelerde yarıştık, sonra ilçelerde yarıştık  sonra il başkanlığı için 2 arkadaşımız yarışı bir kişi kazandı. Şimdi 38’ncü olağan kurultayımızda genel başkan adaylarımız yarışacak, biri kazanacak. Bizden 7'sinden itibaren bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da el ele kol kola yerel seçimler için çalışacağız. Bizler örgütlü insanlarız. İlçe, il başkanları örgütün birlik ve beraberliği için çalışmaya devam edecek. Bizler kurultayda kavga bekleyenler, ayrışma bekleyenler avuçlarını yalasınlar. CHP dimdik yoluna devam edecektir.

ÖZEL:  MASUM KANI AKITAN TÜM TERÖRİSTLERE LANET OLSUN
Kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, "Bugün birazdan tüm illerimizde, ilçelerimizde yapılacak olan çelenk sunma törenleri ile Cumhuriyetin 100'üncü yılının kutlamaları resmen başlayacak. İzmir'de Cumhuriyetin kıymetini en çok bilen, Cumhuriyeti kurulsun diye ilk kurşunu atan, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir'in Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Bu güzel bayramı hak ettiği gibi kutlatmayanlar, gerekli hazırlıkları yapmayanlar, 100'üncü yılı önemsizleştirmeye çalışanlar sunu bilsin, konserleri azaltabilirsiniz, resepsiyonları azaltabilirsiniz, ancak bu milletin,  bu halkın gönlünden ne Cumhuriyet ne Atatürk sevgisini sökemezsiniz.  Cumhuriyetin kurucu değerlerinin en başında olan laiklik ilkesine sonuna kadar sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Hamas teröründen sonra İsrail devlet terörüne girişti. O günden bugüne Filistin'de binlerce insan hayatını kaybetti.Biz CHP olarak Hamas terörünü de İsrail'in devlet terörünü de kınıyoruz, karşısındayız. Bu ülkeyi yönetip terörü lanetlemeyenler var. Hamas terör örgütü değildir diyen zat dünyada terör ile mücadelemizi anlatırken neden yalnız kalıyoruz diye düşünmesin. Masum kanı akıtan tüm teröristlere lanet olsun" ifadelerini kullandı.

SURİYE'DEN 6 MİLYON GÖÇMENİ... 
Cumhuriyetin 100'üncü yılındayız. Kıymetinin bilinip bilinmediğinin tartışıldı bir süreçteyiz. Dün akşam saatlerinde arkadaşlarımızın hazırladığı videoyu paylaştık. Atatürk'ün sesinden yapılanları anlatıyor, milli mücadeleyi anlatıyor, bundan sonra daha çok çalışmak mecburiyetinde olduğumuzu anlatıyor.  Dönüp baktım Cumhuriyet neleri başarmış diye. Elbette ki saymakla bitmez. Cep Herkül’ü Naim Süleymanoğlu tüm zamanların rekorunu kılarken, ailesinin Türkiye'ye gelmesine biri karşı çıkıyordu. Dönemin İstanbul İl  Başkanı Recep  Recep Tayyip Erdoğan 'bizim açımız, işsizimiz yeter, kalsınlar orda' diyordu. Onun orada kalsın diyen soydaşlarımız İzmir bağrına bastı. Ancak Tayyip Suriye'den 6 milyon göçmeni bizim yoksulumuz yerine barındırdı, açımız yerine doyurdu" ifadelerini kullandı.

DELEGEMİZ KULAĞINA SÖYLENENİ DEĞİL, KULAĞININ DUYDUĞUNU YAPAR 
Kurultay süreci içinde konuşan Özel, "Ziyaretimizin bir önemi de 5 Kasım'da yapılacak kurultayımızda Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında partimizi yönetecek genel başkana ve kadrolara karar verecek. Bu karara Türkiye'nin 4 tarafından seçilmiş bin 200 delegelerimiz seçecek. Bazı tartışmalar yapılıyor, üzüldüğüm ithamlarda bulunuyor. Cumhuriyetin amiral gemisi İzmir'in de adı geçiyor. İzmir'in delegesi askermiş, İzmir'in delegesi asker, üyesi de asker, hepimiz askeriz, Mustafa Kemal'in askerleriyiz. İzmir'in delegesinin de, Van'ın Antalya'nın Konya'nın delegesinin de ortak özelliği şudur, şah damarında parti sevgisi akar, Atatürk sevgisi akar. Bizim delegemiz kimin kulağına ne dediğine, birkaç ay sonraki farklı tercihleri kimin yapacağına, bir takım ilişki güzellemelerine değil, bu partinin, ülkenin geleceğine, partinin bir daha muhalefette kalmaması için ne karar vermesi gerekiyorsa o kararı verir, arkasında durur. Burada İzmir ve Türkiye'de seçilmiş delegelerimizin  vicdanlarının, akıllarının gereğini yapmalarına inanarak, sizden onlara bütün önyargılardan arınmak, zincirlerden kurtulmak için kuvvetli destek istiyorum. Bizim delegelerimiz gelmeden önce berbere gider, defalarca yaptık, düğüne gider gibi kongreye gideriz. Delegemiz kurultaya gitmeden berbere gider, ona diyorsa ki başkanım sokakta değişim talebi var, değişim olursa iyi olur, olmazsa işimiz kötü diyorsa bizim delege kulağına söylenene değil, kulağınla duyduğunu yapar. Buna inanıyorum. Türkiye'nin 4 bir yanında Ankara'ya gelip evine dönecek delegelerimize şunu söylüyoruz; Şunu bunu yapın demiyoruz. Haftaya bugün Ankara'da olacaksınız. Bundan 10 gün sonra yine memleketlerinizde olacaksınız. Ankara'ya gelmeden önce aklına, kalbine, vicdanına güvendiğini herkese sorun. Cumhuriyetin 100'ncü yılında nasıl bir parti, umut için, bir daha parti muhalefet kalasın diye, parti ayağa kalksın diye, sokak ne diyorsa onun gereğini yapın, partinin önünü açın. CHP bundan sonra , bundan önce, partide görev yapmış arkadaşların tecrübeleri arkadaşlara saygımız sonsuz ancak değişim ekibinin içinde bundan sonra sadece genç yüzleri yeni yüzleri  görecek, Tayyip Erdoğan'ın arkasında olup onun koyduğu kurallara uyacak CHP yerine azimli kendi kurallarını kuran bir parti olacağız” dedi.



İZMİR YÜRÜ DERSE…
İzmir’i delegelerden destek isteyen Özel, “Tepeden alınan kararların dayatıldığı bir CHP, sağdan gelen danışmanın baş tacı edildiği bir CHP değil, örgütüne inanan, güvenen bir CHP göreceksiniz. Bunun için size, sizinle bir koşan, Atatürk’ün çıktığı Samsun'da 1 milletvekili çıkardığına çıldıran, ayda 1 gece Samsun’da 1 gece Gaziantep'te yatacak olan, partinin kaderini Anadolu'nun her köşesinde adım adıma  çalışarak, sizi çalıştırarak kadrolar ve bir genel başkan vaat ediyorum.CHP’nin İzmir’deki üyeleri yürü derlerse önce partide sonra Türkiye'de iktidara yürüyeceğiz. Partinin genel başkanlığına değil, partinin Türkiye'de iktidarlığına talibiz.  hafta kaldı. Bu  hafta boyunca değişim iradenizi daha yüksek sesle dile getirin. Sokağa sosyal medyanın gündemine taşıyın.  1 hafta değişimini çağrın. Biliyoruz ki önce CHP değişecek sonra başımızdaki iktidar değişecek. Ben size değişim vaat ediyorum" ifadelerini kullandı.

 
Feci kazada can pazarı... 1 çocuk, 4 yaralı!
 
Bayraklı’da 29 Ekim paneli... 'Çıkış yolumuz Atatürk devrimleri'
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 29 Ekim 2023 Pazar 10:40

Sen beni seçtin bende seni seçiyorum, demeyen gerçek kurultay delegeleri partinin geleceği için değişim demeli. Partinin geleceği için Özgür Özel'in Genel Başkan seçilmesi ve değişimin kazanması gerekmektedir. Sokağğın sesine kulak verilmeli.

Yorumu oyla      2      4  
Izmirli vatandaş 28 Ekim 2023 Cumartesi 19:41

Değişim şart özgür özel bu yolu açacaktır. Kılıçdaroğlu ile devam etmek mantıksızliktir

Yorumu oyla      5      6  
Delege 28 Ekim 2023 Cumartesi 18:52

Anne ve babalarımızı kader, genel başkanı kendimiz seçeriz.

Yorumu oyla      8      3  
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK 28 Ekim 2023 Cumartesi 18:51

Kapı kulu olmayan sevgili delegeler;Bir seçim yapmanız gerektiğinde, seçmemek de bir seçimdir. Yani Kemal bey artık dinlensin sizler değişimi seçin...

Yorumu oyla      6      3  
Delege 28 Ekim 2023 Cumartesi 17:45

Bu kurultay da delegelerin işi çok zordur,bu kadar çarpık bir seçim sistemi ile seçim alınmıyor bu uzun zamandır bellidir ama genel merkez yöneticileri koltuklarını korumak için bu partiyi tasfiye sürecine soktular,yeter artık aynı adamlar sahnede dün Kılıçdaroğlu için göz yaşı dökenler partiyi kurtarma operasyonu yapıyor onun için de bu partide güven durumu ortadadır yerel seçimlerde yarın her şey çok güzel olacak deyip herkes kendi adamını belediye başkanı olarak atayacak ama kim oy verecek acaba...

Yorumu oyla      7      3  
İZMİRLİ 28 Ekim 2023 Cumartesi 17:28

Aday cıktı mı cıktı demokratik bir seçim oldu muoldu ama kemal kazanı özgür yine gurup bsk vekili bitti...

Yorumu oyla      3      3  
EMİN 28 Ekim 2023 Cumartesi 13:55

İNŞALLAH BYE BYE KEMAL DERİZ BU SEFER

Yorumu oyla      7      3  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 28 Ekim 2023 Cumartesi 13:33

danışıklı döğüşe benziyor bu iş. hiç samimi değil. kongreyi bir şekilde atlatabilirsin lakin 5 ay sonra yerel seçimlerde parti tabanı tarafından kesilecek cezaya hazırlıklı olun.

Yorumu oyla      9      3  
zülfükar gibi 28 Ekim 2023 Cumartesi 12:44

manisada seçimi kazanamayan manisada örgütü tanımayan özgür özel bak manisanın haline

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan partililere seslendi: Değişimden sonra iktidar!
Özgür Özel’in İzmir ziyaretinde açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı ...
CHP’li Bakan’dan Hamas yorumu: Yaptıkları PKK ve Hizbullah’tan farklı değil!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hamas terör örgütü değildir” açıklamasını ...
AK Partili Saygılı'dan Cumhuriyet mesajı: Daha güçlü kılacak adımlar…
Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle bir mesaj AK Parti İzmir ...
 
'Hedefimiz terörden arınmış bir Türkiye'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hedeflerinin terörden arınmış güçlü bir Türkiye ...
'Demokrasi için çalışacağız ve çaba harcayacağız'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizler, Büyük Önder Atatürk ve ...
Karamollaoğlu'ndan İslam dünyasına Gazze çağrısı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bugüne kadar İsrail'in ...
 
'Katliama sessiz kalan herkesin eline masum kanı bulaşır'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gazze'de masumlar katlediliyor, ...
Yerlikaya: Bu insanlık suçuna kayıtsız kalamayız
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mazlumların yanında olmanın, gözyaşlarını ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yer gök bayrak olsun
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımızı evlerini, dükkanlarını, arabalarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva