HABERLER>POLİTİKA
16 Şubat 2024 Cuma - 15:27

Özel'den 'kayyum' benzetmesi: AK Parti'nin Bergama adayı ithal!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bergama'da açıklamalarda bulundu. Özel, AK Partili Bergama Belediyesi'ni köy mallarının satışı üzerinden hedef aldı. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruerin Cumhur İttifakı'ndan Bergama'da aday gösterilmesini yorumlayan Özel, "Başkan adayı değişti. Dışarıdan bir tane ithal aday getirmişler. Bergamalı'nın seçtiği adaya sanki kayyum atamışlar gibi... Bergama, Tayyip Bey’in kayyumuna geçit vermez. Yeni aday “Bergama kalkınacak, Bakırçay kalkınacak” diyor. Kardeşim bundan önceki başkanı da seni de gönderen aynı kişi. Ne oldu 5 yılda başkanın kendisi kalkındı" dedi.

Özel den  kayyum  benzetmesi: AK Parti nin Bergama adayı ithal!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamındaki çalışmalarına bugün Bakırçay Havzası'nda devam ediyor.

Özgür Özel'in bugünkü mesaisinin ikinci durağı Bergama oldu.

Halk Buluşması'nda Genel Başkan Özgür Özel'in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, CHP Bergama Belediye Başkan Adayı Tanju Çelik, ilçe belediye başkan adayları ile vatandaşlar katıldı.

CHP Lideri Özgür Özel, programda konuşmasını yaptı.

Özel konuşmasında şunları söyledi:

Bergama’da 5 sene önce yüzümüz asıldı. 5 sene sabrettik. 5 senedir Bergama halkçı belediyecilikten uzak, rantçı belediyeciliğe teslim. Bu meydanda eyleme geldim. AK Partili belediye geldi. 2014’te çıkan kanunla köylümüzün alın teriyle emek emek biriktirdiği mallarını, taşınmazlarını, tarlalarını belediyeye ücretsiz devretti. Bizim başkanlar bu işleri yapmazken AK Partili başkan geldi deyim yerindeyse köylünün malını parsel parsel sattı. 2,5 milyon metrekare tarlaları çatır çatır sattılar.

İTHAL ADAY GETİRDİLER
Başkan adayı değişti. Dışarıdan bir tane ithal aday getirmişler. Bergamalı'nın seçtiği adaya sanki kayyum atamışlar gibi... Dün belediyede TİS var. HAK-İŞ’i çağırmışlar mevcut başkan yok AK Parti'nin adayı dışarıdan gelen aday masada… O koltukta kimin oturacağına kimse karar veremez Bergamalılar karar verir. Bergama, Tayyip Bey’in kayyumuna geçit vermez. Yeni aday “Bergama kalkınacak, Bakırçay kalkınacak” diyor. Kardeşim bundan önceki başkanı da seni de gönderen aynı kişi. Ne oldu 5 yılda başkanın kendisi kalkındı. Ben değil kız kardeşi konuştu. Mal varlığına bakın. Bizim böyle malımız yok. O yüzden temiz belediyeciliğe ihtiyaç var. İthal adaya değil Bergama'nın evladına ihtiyaç var. 25 günlük değil Bergamalı’ya 25 yıldır emek veren birine ihtiyaç var. Bergama’nın evladı burada.

CHP, HEPİNİZİN BABAEVİ
“Partide herkese yer var. Herkes görev yapacak, görev alacak. Bu parti hepimizin baba evidir. Herkes baba evinde doğar. AK Partili, MHP’li kardeşlerime sesleniyorum: Hepimiz Bergamalı’yız, CHP sizin dedenizin, babanızın evi. Gün gelir kimi uzağa taşınır, kimi yakında oturur. Ama herkes bilir ki başım sıkışırsa evin bacası tütmektedir. Senin yerin başımızın üzeridir. Bu baba evi kimindir? Tapusu bende değil. Baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk… Bu babaevi hepimizin. Mağdur, mazlum kim varsa baba evinde birleşmeye davet ediyorum.”

'BERGAMA’YI ZULÜMDEN KURTARALIM'
Ankara’da çok istedik, genel merkezde çok istedik. İttifak yapamadık. Eski ittifak ortaklarımız ittifak yapmak istemediler. Geçtiğimiz seçimde bir arada duranların hepsi burada. İyi insanlar, güzel insanlar burada… Biz kimseyi uzakta tutmak istemiyoruz. Ankara’da ittifak kuramadıysan Bergama’da sandık başında kuracağız. Bergama’daki tüm demokratları birleşmeye davet ediyorum. AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın talan belediyeciliğine karşı duralım, Bergama’yı bu zulümden kurtaralım.

ERDOĞAN'A EMEKLİ İKRAMİYESİ TEPKİSİ
Emekliye 3 bin TL emekli ikramiyesi verdiler. Bu kadar yoksulluk varken bir kilo et 600 lira olmuşken bayram ikramiyesine yapa yapa yaptıkları zam bin TL. Yazıklar olsun. 10 bin liraya emeklinin geçinmesini bekliyor. Bu ülkede 10 bin lira emekliye zam veriliyor. Açlık sınırıysa 15 bin TL. Asgari ücretli bile açlık sınırında… Bu memlekette insanlardan oy alırken sandığın arkasında milleti unutuyorlar.  Bergama’daki MHP’li, AK Partili kendisine 2 bin TL’yi, 5 Bin TL artırmayana 31 Mart’ta oy verirse bunlar böyle devam ederler. Sarı kart verirlerse, görün bakalım, sizin sesinizi bakın dinliyorlar mı, dinlemiyorlar mı?

Cemil başkan çok güvendiğimiz, inandığımız, hızlı karar alan, anketlerde en yüksek memnuniyet oranlarımızı yakalayan, İzmir’de en iyi seçim sonucunu alacağını, Bergama’nın sorunlarını tek tek çözeceğini hepimiz biliyoruz, onu size emanet ediyoruz.

TUGAY: BERGAMA SAHİPSİZ DEĞİL
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bergama’da misafir değil ev sahibi olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu: 

“Ben bundan sonra buraya geldiğimde ‘hoş geldiniz’ demeyeceksiniz. Ben burada misafir değilim. İzmir’in tüm ilçelerinde olduğu gibi Bergama’da da ev sahibiyim. Bugünden itibaren beni ev sahibi saymanızı istiyorum. Kültürüne, tarımına, çiftçisine, çok değerli insanlarına artık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmekten duyacağım onuru tarif edemem. Ben bu yürekle, bu bayrağa duyduğum sevgi ve sizlere duyduğum saygıyla her şeyinizi emanet almaya hazırız. Bundan sonra çocuklarınız büyüklerimiz, emekçilerimiz, esnafımız her zorlukta bizleri yanında görecek. Onların ailesinden birer insan gibi onların yanında olacağız. Bu ülke, İzmir, Bergama sahipsiz değil. Atatürk’ten bu güne bu ülkeye hizmet ediyoruz. Bizden önce onlarca başkanımız Bergama’ya hizmet etti. Bu onuru bize miras bıraktılar. Bu bayrak çok daha yüksekte olacak.”

 
AK Partili Zengin: Adli para cezaları artıyor!
 
Acil serviste doktora yumruklu saldırı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İthal? 16 Şubat 2024 Cuma 22:06

En başarısız genel başkan olacağınızı görmemek büyük başarı. Nisan ayı CHP için kurultay ayıdır.

Yorumu oyla      5      2  
Zeytindağlı 16 Şubat 2024 Cuma 19:19

Sayın Özel sizin partide hiç ithal belediye başkanları YOKTUR,ön seçim ile bütün belediye başkanları seçtiniz tebrikler...

Yorumu oyla      8      2  
TC misafir 16 Şubat 2024 Cuma 17:17

Akp yi haklı olarak eleştirin ama o kadar pasif bir muhalefet yapıyorsunuz ki iktidar sizi umursamıyor bile ve olan yine millete oluyor. Ülkedeki kötü gidişat iktidarın başarısızlığı kadar iktidarı siyasi yönden sıkıştıramayan milleti doğruyu bulmak için ikna edemeyen muhalefetin de başarısızlığıdır. Adalet mitingi yapacaktınız yapmadınız ve anayasa sizin umursamazlığınız yüzünden ağır yara aldı. Böyle muhalefet yapacaksanız adlandırdığınız yeniliğin ne anlamı kaldı?

Yorumu oyla      3      2  
Gaziemirli 16 Şubat 2024 Cuma 17:06

Sanırsın ki Özgür Beyin tüm adayları yerli. Gelde Gaziemir meydanda da söyle istersen bunu halk sana gereken cevabı versin. Gaziemire gösterdiğin aday İzmirli değil, egeli de değil Kars tan Karstan sen ne anlatıyon Bergama adayı ile ilgili. Ama cevabı halk sana seçimde verecek pırıl pırıl gencecik yerli adayı gösterme sen git Karslı 59 yaşında adayı göster birde sanki farklıymış gibi Bergama da eleştiri yap . Bari kendinize güldürmeyin tarihin en kötü chp yönetimisiniz.

Yorumu oyla      4      2  
Cem 16 Şubat 2024 Cuma 16:40

Siz "ithal aday" açıklaması yapacak son kişi bile olamazsınız! Karşıyaka adayını Karaburun'a, Çeşme adaylarını Güzelbahçe ve Urla'ya verirken neredeydiniz?

Yorumu oyla      4      2  
Bergama 16 Şubat 2024 Cuma 16:14

Allah aşkına birine laf söylemeden önce kendinize bakın. Kendi adayınız ak partiden İTHAL :) Üstelik danışmanı da siyanürlü altın madeninin eski halkla ilişkiler müdürü.

Yorumu oyla      4      2  
özgür 16 Şubat 2024 Cuma 16:06

zavallısınız.

Yorumu oyla      4      6  
söyleyene bak 16 Şubat 2024 Cuma 16:04

hani özgür bey bütün belediye adaylarını sanki yerli de ak partiye dokunuyor. Karabağlar belediye başkan adayı bornova aday adayı olmuştu. Burası olmadı karabağlara aday yapalım demişler. Emine hanımı inanın karabağların bir sokağın içine bıraksanız kemeraltını bulamaz. Yani bi o o kadar aday olduğu ilçeyi biliyor. Ya da lal hanım urla aday adayı iken nasıl olsa orada da deniz var sizi çeşme adayı yapalım demişler. Ama bilmezler ki lal hanım kendine bile oy atamayacak. Çünkü ikameti urla da. Gaziemir de aday olacak kişi daha 2 dönem meclis üyeliği yapan kişi. Basamakları ne çabuk çıktı da başkan adayı oldu. Seydiköy ne diye sorsan harita baksa da bulamaz. İthal aday bilemez ki aday olduğu yerin eski ismi olduğunu.Vay chp be kimlerin eline ve nasıl bir yönetimin eline kaldın. Bence başkasının evinin düzenine bakacağına ilk önce kendi evini topla

Yorumu oyla      5      3  
zülfikar 16 Şubat 2024 Cuma 15:54

Güldürmeyin kendinizi Özgür BEYYY, önce kendi kapınızın önünü temizleyin.

Yorumu oyla      12      5  
Bergama Menderes Madenler kapatılsın 16 Şubat 2024 Cuma 15:38

Altın madeni kapatılsın, chp ilk işi madeni kapatmak olmalıdır, maden siyanürle yeraltı sularını zehirliyor, bu yerel yönetim olduğu sürece maden büyüyerek devam eder. Menderes efem çukurunda bulunan altın madeni de tahtalı barajını ve yer altı sularını izmiri zehirlemeye devam ediyor.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Zengin: Adli para cezaları artıyor!
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, adli para cezalarında alt ve ...
Bakan ve Aslanoğlu’ndan Nalbantoğlu’na çifte yanıt: Gündemimizde meclis yoktu!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eşiyle birlikte katıldığı İzmir Milletvekili ...
Erdoğan: Emekli bayram ikramiyesi 3 bin lira olacak
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere az bir süre kaldı. Partisinin Ordu ...
 
CHP Adayı Yıldız'dan birleştirici mesaj: Rekabet edebiliriz ama düşman olamayız!
Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; ...
AK Partili Uzun'dan CHP'li Kınay'a: Gidin ötede oynayın
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, CHP Karabağlar Belediye ...
Nalbantoğlu’ndan 'kapalı görüşme' tepkisi: İl başkanına sahip çıkacak kimse kalmadı!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu belediye başkan adaylarının belirlenmesinden ...
 
Seferihisar'da dengeler değişiyor... Eski başkan İYİ Parti'den aday!
1999-2009 yılları arasında Seferihisar Belediye Başkanı olan, 2019’da ...
AK Parti'den yeni vaat… Liman arkasına teknokent!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ İzmir ...
Zafer Partisi'nden Karabağlarlı Göztepeliler Derneği'ne ziyaret
Zafer Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Naşit Birgüvi ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva