HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2023 Cumartesi - 13:49

Özel’den dikkat çeken açıklamalar: İzmir’e Manisa kadar güveniyorum!

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı Özgür Özel, “Benim en güvendiğim sandıklardan bir tanesi İzmir sandığı. İzmir sandığına, Manisa sandığı kadar güveniyorum. Göreceksiniz. İzmir kurtuluşun kentidir. İzmir kuruluşun kentidir. İzmir Cumhuriyet değerlerine en bağlı kenttir. Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine en sıkı sıkıya sarılar kenttir. Cumhuriyetin de Cumhuriyet Halk Partisi'nde iyi olmasını en çok isteyen kenttir. Ben İzmir'den çok iyi sonuç alacağımı düşünüyorum” dedi

Özel’den dikkat çeken açıklamalar: İzmir’e Manisa kadar güveniyorum!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı Özgür Özel bir dizi program kapsamında geldiği İzmir’de Valilik tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma törenine katıldı.

Tören sonrası basın mensuplarının sorularına yanıt veren Özel, parti içi konular ve İzmir’deki ‘Kılıçdaroğlu imzaları’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İZMİR’DEN ÇOK İYİ SONUÇ ALACAĞIZ
İzmir’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için imza toplamasını değerlendiren Özel, “İzmir'den çok ciddi bir destek alıyoruz.  Yani ben bütün İzmir'deki delegelerimizin kendi vicdanlarıyla ve sahada sokakta komşularından, arkadaşlarından, öğrencilerinden, alışveriş yaptıkları esnaftan çok etkilendiklerini, onlarla görüştüklerini, sokaktaki değişim talebinin partimizde de yükseldiğini ve İzmir delegelerimizin de değişimden yana ciddi tavır takınacaklarını görüyorum. Düşünüyorum zaten İzmir çok sayıda delegesi olan bir il. İzmir'in hangi sandıkta oy kullanacağı belli. Benim en güvendiğim sandıklardan bir tanesi İzmir sandığı. İzmir sandığına, Manisa sandığı kadar güveniyorum. Göreceksiniz. İzmir kurtuluşun kentidir. İzmir kuruluşun kentidir. İzmir Cumhuriyet değerlerine en bağlı kenttir. Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine en sıkı sıkıya sarılar kenttir. Cumhuriyetin de Cumhuriyet Halk Partisi'nde iyi olmasını en çok isteyen kenttir. Ben İzmir'den çok iyi bi sonuç alacağımı düşünüyorum” dedi.

ÇOK CİDDİ BİR ETKİLEŞİM VAR
Kendisini arayarak ‘sizi destekliyorum’ diyen birinin olup olmadığının sorulmasına da yanıt veren Özel, “İzmir'de konuşulan bir konuyu benim burada  aday olarak tekrarlamam doğru değil. Ama çok sayıda delege arkadaşımız çok sayıda Milletvekili arkadaşımız  kurultayda değişimden yana oy kullanacaklarını hem bizlere söylüyorlar hem çevrelerine söylüyorlar. Bu konuyla ilgili İzmir kamuoyunda çok ciddi bir  etkileşim var.  kimse İzmir'deki değişim talebinin karşısında durmuyor” ifadelerini kullandı.

KÜSKÜNLÜK BARINDIRMIYORUM
İzmir’de gerçekleştirilen kongre sonrası yapılan ilk kahvaltıda delegelere Kılıçdaroğlu için imza attırılmasının sorulmasına da yanıt veren Özel, “Böyle şeyler olur. Orada  bazı arkadaşların heyecanla ve İzmir'in sokaktaki değişim talebini tahmin etmeden attıkları erken bir adımdı. Bu adımın sonuç vermediği, hatta çok ciddi kamuoyundan tepki gördüğü ve o arkadaşların  parti kamuoyundan da, parti üyeliğinden de eleştiri aldıklarını ve geçen zaman içinde, değişimle ilgili yükselen talebin hem İzmir delegasyonunun, hem de İzmir'deki yöneticilerimizin fikrini önemli ölçüde değiştirdiğini görüyoruz, ümit ediyoruz Sonra bir hafta sonra zaten sandığa gideceğiz.  her şey orada görülecek.  ben geçmişte yapılan hiçbir şeyle ilgili yüreğimde bir kırgınlık ve küskünlük barındırmıyorum. Çünkü bize İzmir il örgütü de, İzmir yöneticileri de, İzmir delegeleri de sadece 4 Kasım gününde görevlerini yaparken lazım değiller. 6 Kasım'da partiyi iktidara taşıyacak olanlar da onlar hep birlikte çalışırız, hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

GÜCÜNÜ ÖNSEÇİMDEN ALAN BİRİYİM
Genel Başkan olması halinde İzmir Büyükşehir adayının kim olacağı sorusuna parti kurullarını işaret ederek yanıt veren Özel, “Kimin belediye başkanı adayı olacağına mutlak vatandaş memnuniyeti karar verecek. Eğer belediye başkanından vatandaş memnunsa ben de memnunum. Vatandaş memnun değilse orada daha derinlemesine analizler yapılabilir. Ve onunla ilgili kararı parti meclisi verir. Ama ben tek başına karar vermesini seven birisi değilim. Gücünü 2015 yılındaki ön seçimde tüm zamanların Türkiye rekorunu kırmış olmaktan alan birisiyim. Hem milletvekilliği için hem belediye başkanlıkları için bir konuda tereddüt varsa kararı sandığı koyarız. Üyelerimiz verir. Bundan sonra da öyle olur” dedi

DESTEĞİ ÇOK KIYMETLİ
İzmir’de uzun yıllar Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve geçtiğimiz günlerde kendisine desteğini açıklayan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Özel, “Kim değişimden diyorsa bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütüyle bir ayağa kalkmasını, güçlenmesini, bir daha seçim kaybetmemesini istiyor, o yüzden söylüyor. Sayın Kocaoğlu'na da çok teşekkür ediyorum. Çok iyi bir partilidir, çok şey öğrendiğimiz bir büyüğümüzdür. İzmir'de yaptığı görevleri, büyük bir liyakatle, büyük bir samimi ve İzmirlilerin büyük teveccühü ile tamamlamış olan bir parti büyüğümüzdür. Onun desteği çok kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

TÜM ZAMANLARIN EN ÜST DÜZEYDE…
Genel Başkan olamaması halinde İzmir'in kaybedilebileceği yönündeki iddiaları da yorumlayan Özel, “İzmir Cumhuriyet Halk Partisi'nin amiral gemisidir, sancak gemisidir. Biz İzmir'i en zor zamanlarımızda kazanmış bir partiyiz. Ben ve ismim olmazsa İzmir kaybedilir diye, İzmir'le ilgili seçim sonucunu kurultaya, bir argüman taşıma meselesini doğru bulmam. Bu kolaycılık olur. O yüzden ben şunu söylüyorum. Biz her şartta değişimden sonra Türkiye'de en mevcut büyükşehir belediyelerini koruyacağız ve arttıracağız hem de İzmir'deki belediye sayımızı inanılmaz arttıracağız. Tüm zamanların en üst düzeyde ilçe belediyesine aldığımız seçim bu seçim olacak” diye konuştu.

 
Saygılı'dan Soyer'e kulaç salvosu: İzmir bu filmi yeniden izlemeyecek!
 
Aydın'da 100. yıl Atatürk'ün sevdiği türkülerle kutlandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 28 Ekim 2023 Cumartesi 23:24

Genel olarak çıkar odaklı mevcut siyasi zihniyet ve koltuk sevdası ortadan kalkmadıkça, halkın destek verdiği çalışkan ve dürüst siyasiler değil de birilerinin adayları siyasetçi diye ortalıkta gezdikçe, herhangi bir konuda eleştirilen iktidarın yaptıklarına benzer icraatlar yapıldıkça, aman şunu söylemeyelim aman bundan bahsetmeyelim aman kimse sokaklara inip itiraz etmesin diye ülkenin temel taşı olan ilkelere sahip çıkılmadıkça o koltuğa kim oturursa otursun değişen hiçbir şey olmaz. Chp'de kişiler değil kuruluş ilkeleri kalıcı olacak ve bunlara her zaman yüksek sesle sahip çıkılacak. Pasif, çıkarcı, adamcı, hemşehri siyasetçisi istemiyoruz.

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 28 Ekim 2023 Cumartesi 17:37

Sayın Özel aynı yolun yolcusu olarak yıllarca beraber milletvekili olarak bulundunuz siz kendi bölgeniz Manisada delege dahi seçilemediniz ama Kılıçdaroğlu malesef her zaman kontenjan milletvekili olarak atadı ön seçim olmadan uzun süre bu koltukları işgal ettiniz etmeyede devam ediyorsunuz,bu partide yanlışlar yapılıyor partinin seçmen ve halkın arası açılıyor sürekli siz kazanıyor milletvekili oluyorsunuz ama parti on üç defadır seçim alınmıyor ne gibi projeleri önergeler verdiniz? Hiçbir zaman şimdi de partiyi kurtaracağım diyerek car car konuşuyorsunuz bütün seçimlerde aynı konuşmaları yaptınız sonuç sıfıra sıfır onun için ne sana ne karşı tarafa halk oy vermeyecektir ve kurultayın bir galibi olacaktır ama yerel seçimlerde partiyi mağlup edeceksiniz...

Yorumu oyla      12      8  
Gaziemir 28 Ekim 2023 Cumartesi 16:14

Tüm zincirleri kıra kıra genel BAŞKAN olmanız dileğimizle başarılar dileriz.Aziz delegeler hiç kimsenin kapı kulu değildir. YETER ARTIK SÖZ DELEGENINDIR.

Yorumu oyla      9      15  
İCAT 28 Ekim 2023 Cumartesi 15:19

CHP Manisa Milletvekili ve CHP Genel Başkan Adayı Sayın Özgür ÖZEL , 10.02.2016 tarihinde Kamu hizmeti olan toplu ulaşımında ; 90 dk. aktarma hakkında İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığına imza atan İzmir eski BB Başkanının size desteği çok kıymetli ise ; sizlerin de hak, hukuk , adalet ve demokrasi anlayışınız da bir sorun var demektir. Yıllarca CHP'li belediye yönetiminde olan İzmir'de milletvekili sayınızı arttırabildiniz mi ? 2009 yerel seçimlerinde İzmir'de 28 ilçe belediye başkanlığı kazanan CHP , 2009 seçimlerinden sonra değil 30 ilçe 25 ilçe belediye başkanlığını kazanabilmiş mi ? 2014 yerel seçimleri İz mir için zaten bir hezimetti. 29 ilçeden 22 ilçeye gerileyiverdiniz. Sebep kim ? Size desteği kıymetli olan İzmir eski belediye başkanına bir sorun bakalım , İzmir merkez ilçelerde 90 dk. aktarma hakkı devam ederken , İzmir kırsal ilçelerindeki otobüslerde 90 dk. aktarma hakkını 10.02.2016 tarihinde iptal ederek neden ayrımcılık yapmış.. Bu ayrımcı zihniyetlere sahip kişilerle değişim yapacaksanız hiç bir şey değişmez. Çünkü CHP 'ne oy verecek seçmen süslü sözlerinize bakmaz. İcraata bakar. Sorgular. ÇÖZÜM : İzmir kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlerin ( BEDAVA DEĞİL , GİTTİĞİN KADAR ÖDE ) uygulanması.

Yorumu oyla      5      8  
Doğrular 28 Ekim 2023 Cumartesi 14:19

13 seçim kaybeden ve hâlen daha o koltukta utanmadan oturan kk keşke bıraksa koltuğu... Ama asla bırakmaz... Onun görevi muhalefet yapar gibi yapıp, yalandan salı günleri boş boş bağırıp iktidarın aparatı olmak...

Yorumu oyla      25      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saygılı'dan Soyer'e kulaç salvosu: İzmir bu filmi yeniden izlemeyecek!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir büyükşehir Belediye Başkanı ...
Özel’den kongre öncesi kritik mesai: İzmirli delegeler yürü derse…
Büyük Kurultay öncesi İzmir’de partisinin İl Binası önünde partililer ...
Başkan Tugay'dan partililere seslendi: Değişimden sonra iktidar!
Özgür Özel’in İzmir ziyaretinde açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı ...
 
CHP’li Bakan’dan Hamas yorumu: Yaptıkları PKK ve Hizbullah’tan farklı değil!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hamas terör örgütü değildir” açıklamasını ...
AK Partili Saygılı'dan Cumhuriyet mesajı: Daha güçlü kılacak adımlar…
Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle bir mesaj AK Parti İzmir ...
'Hedefimiz terörden arınmış bir Türkiye'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hedeflerinin terörden arınmış güçlü bir Türkiye ...
 
'Demokrasi için çalışacağız ve çaba harcayacağız'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizler, Büyük Önder Atatürk ve ...
Karamollaoğlu'ndan İslam dünyasına Gazze çağrısı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bugüne kadar İsrail'in ...
'Katliama sessiz kalan herkesin eline masum kanı bulaşır'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gazze'de masumlar katlediliyor, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva