HABERLER>SPOR
31 Ağustos 2015 Pazartesi - 12:17

Olaylı Bucaspor Kongresi'nin beklenen bilirkişi raporu çıktı!

Bucaspor’da yargıya taşınan olaylı kongre sonrasında bazı kulüp üyelerinin talebinin ardından hazırlanan bilirkişi raporunun ayrıntıları netleşti. İzmir 11. Asliye Hukuk Mahkemesi ve bilirkişi heyetinin incelemesi sonrasında hazırlanan rapor 8 madde ile belirtildi.

Olaylı Bucaspor Kongresi nin beklenen bilirkişi raporu çıktı!

EGEDESONSÖZ - Bucaspor’da Çetin Kayışlı yeniden başkan seçildiği olaylı kongre sonrasındaki hukuk süreci devam ediyor. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın da müdahil olduğu seçimlerde yaşanan karmaşanın ardından bir grup üye seçimlerin usulsüz yapıldığını belirterek konuyu mahkemeye taşımıştı. Üyeler, Dernekler Kanunu’na, tüzüğüne ve teamüllere aykırı bir genel kurul süreci yaşandığına ilişkin tespit talebinde bulunmuşlardı. İzmir 11. Asliye Hukuk Mahkemesi ve bilirkişi heyetinin Bucaspor Kulübü binasında yapmış olduğu tespit ve daha sonra elde edilen bilgi ve belgelerin de incelenmesi sonucunda hazırlanan tespit raporu mahkemeye sunuldu.
 
Yaşanan gelişmelerin ardından tespit kararlarını kamuoyu ile paylaşan Avukat Levent Kütük maddeleri sıraladı.
 
İŞTE O MADDELER
 
1-Bucaspor Kulübü Dernek Tüzüğü’nün 6. Maddesinde özetle, ‘Üyelik için kulüp başkanlığına müracaat edilir’, ‘üye kayıt formu yapılır’ , ‘kayıt formu kulüpte üyelerin görebileceği uygun bir yerde 10 gün süre ile sergilenir’ ifadeleri yer almaktadır. Ancak, kongre günü üye kaydı yapılmış ve hazirun cetveline eklenmiştir.
 
2-Tüzüğün 15. Maddesine göre yönetimin Genel Kurul’dan 15 gün önce üyelerin listesini hazırlaması ve Genel Kurul’un yerini, gününü, saatini, gündemini ilan ederek, toplantıya çağırması gerekirken; Hazirun listesine tüm taleplere rağmen, Genel Kurul günü 17:30’a kadar ulaşılamamıştır. Genel Kurul kararları, tüm üyelerin ulaşabileceği hiçbir mecrada duyurulmamıştır.
 
3-Bucaspor Yönetimi, Genel Kurul öncesi aidat ödemediklerinden bahisle, isimler belirtilmeden genel bir ifadeyle, 29.06.2015 günü, 2015/36 sayılı kararla, aidatlarını ödemeyenlerin üyelikten çıkarılması kararı almıştır.
 
4–Genel Kurul 115 imza ile (Sayının doğruluğu tespit edilememiştir) başlamış ve birçok kişi imza attıktan sonra Genel Kurul’un başlamasını beklemeden salondan ayrılmıştır. İmzalara ilişkin Divan ve mevcut üyeler sayım yapılması talebini reddetmiştir.
 
5-Genel Kurul’a katılanlar ile hazirun listesinde yer alan katılan sayılarının birbiri ile tam olarak örtüşmediği tespit edilmiştir.
 
6- Genel Kurul esnasında tutulması gereken toplantı tutanağının olmadığı ve 30 gün içinde oluşturulup sunulacağı beyan edilmiştir. Yine toplantı esnasında divan başkanı ve üyeler tarafından herhangi bir tutanak tutulmadığı da bu beyanda yer almaktadır. Divan Kurulu Başkanı ve üyeleri de Genel Kurul Tutanağı’nın 18.08.2015 tarihinde ( seçimden 14 gün sonra ) yazılıp, imza altına alındığını beyan etmiştir.
 
Toplantı tutanağının hazırlanabilmesi için kamera kayıtları Bucaspor Kulübü’nden ve Buca Belediyesi‘nden istenmişse de, önceden kayıt alınması gibi bir talep olmadığı ve bu nedenle de kayıt yapılmadığı için verilememiştir.
 
7-Üye kayıt defterleri dosyaya ibraz edilmemiştir.
 
8-Dernek tüzüğü madde 23/a’da belirtildiği üzere, “yönetim ve denetim kurulu seçimleri listelerin oy sandıklarına atılması suretiyle gizli oyla yapılır.” Ancak, tespitte “oy pusulası olmadığı, açık oylama yapıldığı” belirlenmiştir.
 
Kanuni tespitlerin ve raporların ortaya koyduğu bütün bu gerçekler ışığında, Bucaspor Kulübü’nün 04.08. 2015 tarihinde gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurulu ile ilgili olarak gerekli tespit işlemi yapılmış ve tüzüğe ve dernekler mevzuatına aykırılıklar ortaya çıkarılmıştır.
 
Buca’ya ve Bucaspor’a gönül ve emek vermiş ve bugüne kadar sahip çıkmış tüm Bucalıların bu gelişmelerden haberdar olabilmesi amacıyla bu bilgilendirmeyi yapma zorunluluğu doğmuştur.
 

 
Geçici hükümette ilk kriz: HDP'liler 'hayır' diyecek
 
AK Parti'de 1 Kasım için özel şart: Kimler aday olacak/olamayacak?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Taşaron işçi 31 Ağustos 2015 Pazartesi 22:08

Peki seçimden sonra işten çıkanlar gerı alınacak mı

Yorumu oyla      13      5  
İzmirli 31 Ağustos 2015 Pazartesi 21:38

Bilirkişiler doğru yapılan bir şey dahi bulamamışlar. Yazık!!!

Yorumu oyla      11      7  
İş değişir.. 31 Ağustos 2015 Pazartesi 19:05

O zsman iş değişir. Syn Piriştina haklı cıkmış olur. Seçim düşer, kayyum atanır, üyelikler silinir. İhraç edilenler eklenir. Kayyum divan olur. Seçim o koşullarda yapılır.. Yeni yönetim gelirse aradaki tüm kayıtlar ve transferler incelenir, zimmet çıkarsa yargı yolu yön değiştirir.. Hukuk mahkemelerinden ceza mahkemelerine transfer olunur..

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli Kıvanç üst üste 2. kez sokak basketbolunun kralı!
İzmirli basketbolcu Kıvanç Dinler, Red Bull King Of The Rock sokak basketbolu ...
Bucasporlu futbolculardan Eriş'e çağrı
Buca Belediyesi ve yönetim arasında yaşanan sorunlar nedeniyle geçen hafta ...
Altınordu golcü alacak
PTT 1'inci Ligi'nde ilk 3 haftada 1 puan toplarken kalesinde 6 gol görüp, ...
 
Karşıyaka'dan son dakika atağı
PTT 1'inci Ligi'ne şampiyonluk parolasıyla başladıktan sonra ilk 3 maçı ...
Kaf-Kaf Samsun'u yıkamadı: 2-2
PTT 1'inci Lig’de Karşıyaka, henüz ilk dakikalarda 2 farklı öne geçtiği ...
Altınordu'nun tadı tuzu yok: 0-1
Altınordu, Denizli'de 1461 Trabzon'a tek golle boyun eğid ve ligdeki üçüncü ...
 
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu
Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin grupları belli oldu.
Sultanlar İzmir'de Gürcistan'ı ağırlıyor
2015 Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu'nda ...
Kaf-Kaf'da hedef 2'de 2!
PTT 1'inci Lig'de ilk galibiyetini geçen hafta Şanlıurfaspor karşısında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva