HABERLER>GÜNCEL
24 Nisan 2016 Pazar - 14:31

Ödemiş'te ilk kaynak Yıldırım'dan: Önemli mesajlar

Ödemiş’te doğalgaz dağıtım şebekesi ilk kaynak yapım töreninde konuşan Yıldırım, "Sorun varsa çözecek siyasettir. 8-10 sorunu vardı. İlgili bakanlarla görüştürdük, çözdük, İzmir’e uğurladık. Konu vatandaşın derdi olunca bizde siyaset teferruattır" dedi.

Ödemiş te ilk kaynak Yıldırım dan: Önemli mesajlar

İZMİR - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu bulunmadığını, Kürtlerin PKK terör örgütü sorunu olduğunu belirterek, "Bizim görevimiz terörü ülkemizin gündeminde en alt sıralara indirmektir. Bunun için gereken her şey yapılacaktır. Birinci hedef terör örgütünü milletin arasından çıkarmak, milletle devleti kucaklaştırmaktır." dedi.

Ödemiş’te, doğalgaz dağıtım şebekesi ilk kaynak yapım töreninde konuşan Yıldırım, bölünmüş yollar yaparak ülkenin kuzeyini güneyiyle, doğusunu batısıyla, hayatları da birbirleriyle birleştirdiklerini belirtti. 

"Biz yol bölüyoruz, ama bölücülere yol vermiyoruz" ifadesini kullanan Binali Yıldırım, seçimlerden önce doğalgazın Ödemiş’e geleceği sözünü verdiklerini, bu yılın sonuna doğru ilçenin en az yüzde 30’unun, gelecek yıl ise tamamının doğalgazla buluşacağını söyledi. 

"İKTİDAR OLAMAYINCA KONUŞMA USTASI OLUYORLAR"
Bayındır’da restore edilen külliyenin bugün açılışını yaptığını hatırlatan Yıldırım, bu tarihi eserlerin yıllarca ihmal edildiğini, "Geçmişi olmayanın geleceği olmaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla tarihi değerlere sahip çıkılmaya başlandığını, bunun da bazı kesimler tarafından kıskanıldığını söyleyerek şöyle devam etti:

“Ne demiştik? Kilometrelerce konuşup bir arpa boyu yol yapmayanlardan olmayacağız, bir arpa konuşup kilometrelerce yol yapacağız dedik. Bunlar tarihleri boyunca, son 50 yıl boyunca arpa boyu yol gitti. Yıllarca iktidar olamayınca, konuşa konuşa, konuşma ustası oluyorlar, onların görevi de bu. Bir de iş yapanlar var. Türkiye’de ne kadar iş yapan varsa hep sağ iktidarların hizmetidir, solda laf çok, iş yok. Özal, Menderes dönemlerine bakın, Türkiye’nin şaha kalktığı dönemlerdir. Bir de tek parti dönemine bakın. Ona girmeyeceğim."

Bakan Yıldırım, birkaç gün önce büyükşehir belediye başkanının Ankara’ya geldiğini, sorunlarını ilettiğini belirterek, "Sorun varsa çözecek siyasettir. 8-10 sorunu vardı. İlgili bakanlarla görüştürdük, çözdük, İzmir’e uğurladık. Konu vatandaşın derdi olunca bizde siyaset teferruattır." diye konuştu. 

"78 MILYON VATAN EVLADI AL BAYRAĞIN DALGALANMASI IÇIN ASKERDIR, POLISTIR"
Terör konusuna da değinen Bakan Yıldırım, ülkeyi bölme hayali kuranların, askeri, polisi şehit edenlerin, çocuk yaşlı demeden masum insanların hayatına kast edenlerin,  78 milyon vatan evladının bu al bayrağın kıyamete kadar en yüksekte dalgalanması için asker ve polis olduğunu çok iyi bilmesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Onun için bu ahmaklar bu sevdadan vazgeçsinler. Enerjileri boşa harcamasınlar. Fikirleri varsa, bu ülke için söyleyecekleri varsa birlik, kardeşlik için bunu ortaya koysunlar. Bu ülke hepimize yeter. Terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Kürtlerin PKK terör örgütü gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz terörü ülkemizin gündeminde en alt sıralara indirmektir. Bunun için gereken her şey yapılacaktır. Birinci hedef terör örgütünü milletin arasından çıkarmak, milletle devleti kucaklaştırmaktır. Bunlar kendi marifetleri değil, sırtlarını sıvazlayanlar, gaz verenler var. Ama gün gelecek, onlar bu necip milletin yüzüne bakamayacaklar yaptıklarından dolayı."

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Biz ancak rükuda Allah’ın karşısında eğiliriz, başka hiçbir yerde eğilmeyiz" sözlerine de atıfta bulundu.

"DOĞALGAZ EYLÜL AYINDAN ÖNCE İLÇEYE VERİLECEK"
İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata ise 17 ilçede doğalgaz arzı sağladıklarını, Ödemiş lisans bölgesinde olmamasına rağmen Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Bakan Binali Yıldırım’ın katkılarıyla ilçeyi de doğalgaz lisans bölgesine alarak bu hizmeti sunduklarını, gazın bölgeye eylül ayından önce verilmeye başlanacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından doğalgaz dağıtım şebekesi ilk kaynak yapımı, Asist TT Çağrı Merkezi açılışı ve bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.

Bakan Yıldırım, açılışın ardından çağrı merkezinde, Bursa'dan bir Türk Telekom müşterisi ile görüşme yaptı. (a.a)

 
İTB, Almanya’da E-Commodity Bazaar’ı tanıttı
 
Bucaspor kurtuluş umudunu son maça taşıdı: 2-0
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Nisan 2016 Pazar 15:59

İzmir'in göbeğinde daha birçok mahallede doğalgaz YOK. Zahmet olacak ama doğalgaz her yere lazım. Kömür kokusundan insanlar ölecek.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan Ateşyan'a '1915' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili ...
Bayındır'da Yıldırım, Toprak ve Kocaoğlu'ndan önemli mesajlar
Bakan Yıldırım, Bayındır'da restore edilen Hacı Sinan Külliyesi ve Medresesi'nin ...
Özgecan'ın katilinin kardeşi: Bizi öldüresiye döverdi
Türkiye’yi sarsan Özgecan Aslan cinayetini işleyen Ahmet Suphi Altındöken, ...
 
Flaş! Kilis'e yine roketatar mermisi düştü
Kilis'te Demirciler mahallesine Suriye tarafından atılan 2 roketatar mermisi ...
Suriyeli çocuğun yükü dünyadan büyük!
İzmir'de sokaklarda dilenme yerine ekmek parasını omuzlarında kendinden ...
İzmir'de gözaltına alınan Zileli serbest bırakıldı
21'inci İzmir Kitap Fuarı'na katılmak üzere geldiği İzmir'de kaldığı otelde, ...
 
'Ergenekon' böyle çökmüş: Kumpas ipuçları gerekçede
Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin 275 sanıklı Ergenekon davasının usul ve ...
İzmir'deki iğrenç olayın faili tutuklandı
İzmir'in Menemen İlçesi'nde, küçük yaştaki 3 öğrenciyi çikolata verip ...
Beşiktaş’ın yıldızını vuran zanlı İzmir’de yakalandı
Beşiktaş’ın Milli futbolcusu Gökhan Töre'nin 2014 yılında barda silahla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva