HABERLER>POLİTİKA
2 Aralık 2023 Cumartesi - 18:22

O ismin adaylığına ilk tepkiyi Bayır gösterdi: İzmirlilere hakaret sayılır!

CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, görevinden ayrılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’nin İzmir adaylığına tepki gösterdi. Bayır, “Sanki İzmir politikacı, başkan yetiştiremiyor gibi bu arkadaşı aday yapılırsa, İzmirlilere hakaret sayılır. İzmir’in komple ayağa kalkacağını düşünüyorum” dedi.

O ismin adaylığına ilk tepkiyi Bayır gösterdi: İzmirlilere hakaret sayılır!

EGEDESONSÖZ - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Buğra Gökce’ye ilk tepki 25-26 ve 27. Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan geldi. Geçmiş yıllarda; CHP’nin il başkanlığını da yapan Bayır, Gökce’nin adaylığının İzmirlilere hakaret anlamına geleceğini söyledi.

Sonsöz TV'de yayınlanan programda Bayır şunları söyledi:

Şu ana kadar büyükşehir için adaylığını açıklayan iki arkadaş var, biri Atilla Sertel, diğeri Olgun Atilla. Bir de mevcut belediye başkanımız var. Bir de İstanbul Büyükşehir’deki genel sekreter yardımcılığı görevinden istifa eden Buğra Gökce’nin İzmir’den aday oldu. İstanbul gibi belediyede genel sekreter yardımcısı bir arkadaşın belediye başkanının  (Ekrem İmamoğlu) izni olmadan, ondan destek almadan aday olabileceğini düşünmüyorum. Aday olma ihtimalini ise zayıf görüyorum. Böyle bir hata yapsa bile genel merkezin, İzmir’in komple ayağa kalkacağını düşünüyorum. İzmir, ‘ne olsa cepte’ mantığı ile Ankara doğumlu, İstanbul’da genel sekreter yardımcılığı yapan birini getirip aday yapamaz.  Sanki İzmir’de kimse kalmamış, sanki İzmir politikacı, başkan yetiştiremiyor gibi bu arkadaşı aday yaparsa, bu İzmirlilere hakaret sayılır. Böyle bir hataya düşeceklerini zannetmiyorum. Bir başka ilçeye aday olabileceğini düşünüyorum. İzmir veya Ankara’da bir ilçe, ama hangisi olur, orasını bilemiyorum ama öyle olduğunu düşünüyorum. Beğenirsiniz beğenmezsiniz, bugün Özel genel başkandır ama arkasında gölge başkan olan biri var o da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu...

 
CHP'li Murat Aydın Karşıyaka için yola çıktı
 
EURO 2024'ün para ödülleri açıklandı
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nihat Nebil ALTINEL 13 Aralık 2023 Çarşamba 16:39

Tacettin Bayır Ízmir dışından biri aday olursa bu Izmirlilere hakaret olur demiş. Bunu net olarak anladık ama hakaretin nereden kaynaklandığı konusu hiç sarih değil. Buğra İzmir''i bilmeyen biri değil. Íşin ehli olmayan biri de değil. Kendisine oy isteme hakkı da var. Buna rağmen eğer yolsuzluk, nepotizm, ehliyetsizlik gibi işlere karışmışlığı ile ilgili belgeleriniz varsa bunları ortaya koyup kendisine oy verilmemesini istersiniz. Bu bir yurttaşlık hakkıdır ve de tasvip görür. Onun dışındakiler ise hakaretle illiyet bağı olmayan hemşericiliğe girer. Istanbul BBelediye başkanının izni meselesi de ilginç bir yorum. İzmir''den İstanbul''a nakli sırasında da aynı kurallar işlememiş miydi? Işin en önemli yanı Izmirlinin kimi istediği, ona kimin empoze edildiği değil.

Yorumu oyla      3      4  
A. Erhan Bayol 3 Aralık 2023 Pazar 21:22

Yerden göğe katılıyorum. İzmir, İzmir''e turist olarak gelmiş, İzmir''i rant kapısı olsrak görenlere yüz vermez. Hadlerini bilsinler. Tunç Soyer başkanın yerine göz dikmek yapılacak ayıpların büyüğüdür. Ne eksiğini gördünüz ? Neyi daha iyi yapacaksınız ?

Yorumu oyla      5      8  
Torbalı 3 Aralık 2023 Pazar 20:40

Eee yapacak bişey yok kitle müsait nasıl kitlerseniz kitlerseniz ?? essege oy verirler yeterki arka planda o şarkı çalsın?????? sarı saçlı mavi gözlü kitle kitle oyyy oyy

Yorumu oyla      3      8  
Gaziemir 3 Aralık 2023 Pazar 20:00

Chp izmir de hırkayı aday gösterse KAZANIR nokta

Yorumu oyla      7      9  
İzmirin düzgünü kim? 3 Aralık 2023 Pazar 16:01

Arkadaşlar lütfen taraf oluyorsunuz diye doğruyu saptırmayın. Eğitim kariyeri, girdiği sınavlar vs vs vs hepsinden daha önemlisi bence bir insanın dürüst olması. Bence bu kadar iddia varken önce bunlardan aklanması lazım. Şahsen ben tunç a oy atmam başarısızdı. ama Buğra GÖKÇE aday olursa bunu dayatma sayarım, önce hakkındaki iddiaları kanıtlarıyla ispatlamalı. Ben bu tarz hareketlerin İzmiri akp ye teslim etmekten başka bir şeye yaramayacağını düşünüyorum. Buğra GÖKÇE olmamalı.

Yorumu oyla      6      9  
Melodi 3 Aralık 2023 Pazar 13:06

İzmir çok iyi bilen biri genel sekreterlik yaptığı dönemde bir çok projesi izmir halkı tarafından çok sevildi şehir plancısı İzmir halkı adına konuşmak istiyorsan şuan ki şikayetlere kulak ver

Yorumu oyla      9      7  
Mustafa kartal 3 Aralık 2023 Pazar 13:03

Ne Allah aşkına sırf tarafınız farklı die eleştiri yapmayın tunç Soyer geldi de noldu İzmirlide noldu hayatımda bu kadar eleştirel bi başkan görmedim sen vekilken ne hizmetin oldu onlardan bahset

Yorumu oyla      9      4  
Ebru 3 Aralık 2023 Pazar 13:01

Ne kadar saçma tunç Soyer İzmirlide noldu Seferihisar saatı dediler İzmirlide böldü Göztepeliler pankart açtı saçma sapan algı yaratıyorsunuz adam şehit plancısı odtü mezunu sen peki

Yorumu oyla      9      6  
izmirli 3 Aralık 2023 Pazar 10:34

Milli takımın başında italyan bir hoca varken, senelerce izmirde çalışan Buğra Gökçe ye ithal aday demek komik oluyor. Buğra Gökçe izmire hizmet etmiştir, proje adamı tecrübeli bir isim, bence iş yapar. İzmirin çözülmesi gereken dağ gibi sorunları var, politik pembe sözlerle konuşan belediye başkanı değil icracı başkan gerekiyor.

Yorumu oyla      13      6  
Egeli 3 Aralık 2023 Pazar 06:35

Tacettin Vekilimiz yerden göğe kadar haklı,İzmir halkını iyice saf yerine koydular KK geldiğinden beri bu dayatma ben istedim bu olacak anlayışı hiç etik değil,Herkes kendi memleketinden aday olsun görelim bakalım kim ne kadar CHP''li.İzmir halkı, bıktı bunlardan fakat bu önümüzdeki yerel seçimde yine dayatma başkan adayıyla karşılaşırsa asla CHP''ye oy vermez.Aslında ilçe başkanlarının da değişmesi gerekiyor.Galiba bu seçimde herşey çok farklı olacak İzmir çantada keklik değil artık bıktık.

Yorumu oyla      9      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir'den 'yerel yönetim' çalıştayı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığının düzenlediği çalıştaya ...
‘Hodri meydan’ dedi, büyükşehir için yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştiren ...
MHP’li Osmanağaoğlu, muhtarlarla buluştu: Aliağa'ya, İzmir'e gönülden bağlıyız
Aliağalı muhtarlarla kahvaltı programında bir araya gelen MHP Genel sekreter ...
 
Yiğit İstanbul, Balçova'dan aday adayı oldu
Karşıyaka Belediyesi’nde uzun yıllar proje koordinatörü olarak görev yapan ...
Selçuk Balkan, Urla için yola çıktı: Projelerimiz, çözümlerimiz hazır!
Urla’dan Belediye Başkan adaylığı için başvuru yapan Yüksek Mimar Selçuk ...
Erdoğan'dan 'asgari ücret' mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı asgari ücretinde bir kez ...
 
Eski vekil Bayır net konuştu: 30 ilçeyi de kazanırız ancak…
İzmir’in 25, 26 ve 27. Dönem CHP Milletvekili Tacettin Bayır, 2009’da ...
Eski PM Üyesi Mehmet Süne, Buca için yola çıktı
CHP'de bir dönem Parti Meclisi (PM) görevi yapan Mehmet Süne, Buca'dan belediye başkan adayı oldu.
Özel: Psikolojik iktidar bir kez daha bize geçecek
CHP lideri Özel, Antalya'da açıklamalarda bulundu. Partisinin Antalya'da ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva