HABERLER>GÜNCEL
20 Aralık 2014 Cumartesi - 11:22

O çocuklara Vali Toprak koruması!

İzmir Valisi Mustafa Toprak geçtiğimiz günlerde Konak Gültepe’de annelerinin ölümüne şahit olan çocuklara katilin henüz yakalanamamasından dolayı koruma getirilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne talimat verdi. İl Müdürü Nesim Tanğlay da, “ Aileyle ilgileniyoruz. Şu an çocuklar teyzeleriyle kalıyor. Biz gerekli sorumluluğu valimizle koordineli bir şekilde almaya hazırız” şeklinde konuştu.

O çocuklara Vali Toprak koruması!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir’in Konak İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklenmişti. Gültepe’de yaşayan Alev G. 15 yıllık eşi Fatih G. tarafından çocuklarının gözleri önünde 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü.

Olayın ardından katilin henüz yakalanmaması ve çocukların can güvenliğinin tehlikede olması nedeniyle İzmir Valisi Mustafa Toprak, çocuklara getirilecek koruma süreci için düğmeye bastı.  Bunun üzerine Valilikle ortak hareket edecek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden açıklama geldi. Ege’de Sonsöz’ e konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay cinayetin ardından savcılık sürecini beklediklerini, 2 gündür koruma işlemi için aileyle temasın başladığını belirtti.  Tanğlay, “Savcılıkla işlemler devam ediyordu. Biz teyzeyle görüştük. Çocuklar çok büyük travma atlattılar. Psikolojik olarak iyi durumda değiller. Aileyle ilgileniyoruz. Ama teyzeleri bakmak istiyoruz derse biz dışarıdan destek verebiliriz. Aksi taktirde biz gerekli sorumluluğu valimizle beraber koordineli bir şekilde almaya hazırız” dedi.

KORUMA SÜREKLİ OLACAKTIR
Yakını yaşayan bir çocuğun sürekli koruma altına alınıp alınmamasıyla ilgili de konuşan Tanğlay, “ ‘Koruma altına alınacak çocuğun hiçbir yakının olamaması lazım’ diye bir gerekçe yok. Yeri geldiğinde anne babası olan çocuk da koruma altına alınabilir. Yakını olan kişinin de ebeveynlik yapabilecek ya da yapamayacak olması durumuna bakılır gerekirse çocuk yine koruma altına alınabilir. Ama tabi en doğru olanı yakının yanında olması ve bizim dışarıdan destek vermemizdir” ifadelerini kullandı.

ZAMANAŞIMI OLMADAN YARDIMCI OLACAĞIZ
Teyzelerinin kabul etmesi halinde çocukları sürekli koruma altına alacaklarını da belirten Tanğlay, “Bu çocuklar için koruma kesinlikle geçici bir koruma değil sürekli bir koruma olacaktır. Süreci yakından takip ediyoruz. Valilikle beraber en doğru kararı vereceğiz. Aileyle 2 gündür temas halindeyiz. Çünkü takip, savcılık gibi hukuki süreç vardı. Tabi bir de katilin hala yakalanamamış olması da travma halini bir kat daha arttırıyordu. Ama biz en kısa sürede müracaatlarımızı yaptık zaman aşımı olmadan aileye yardımcı olacağız” dedi.
 
Konak 26 Ağustos Mahallesi Muhtarı Şerife Gökgör ise çocukların henüz koruma altına alınmadığını belirtti. Gökgör, “ Benim olaydan hemen sonra çocuklarla ilgili bir müdahalem oldu. Konak Belediyesi’ne bildirdik onlar da Valiliğe bildirdi. Daha sonra muhtarlarla beraber yapılan toplantıda ben de valiye bildirdim. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü de bilgilendirildi. Sağ olsunlar ilgileniyorlar.  Çocuklar şu an teyzesiyle beraber yaşıyor. Henüz koruma altına alınmadılar ve katil yakalanmadığı için korkuyorlar. Hiçbir şekilde kimseyle görüşmüyorlar” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşhiyecilerin lideri: Usame Bin Ladin'i...
Mehmet Doğan, CNN Türk'te Akif Beki'nin 'Ladin'i terörist olarak görmüyor ...
İstanbul'da lüks araçlarla gece baskını: 1 ölü
Nişantaşı'na iki lüks araçla gelen saldırganlar, gece kulübü önündekilere ...
Yarbay Tatar'ın eşi: Bugün feryat edenler...
Amirallere Suikast davası nedeniyle 10 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest ...
 
Karşıyaka'da görkemli kuruluş kutlaması
Karşıyaka Spor Kulübü'nün (KSK) kuruluş yılı olan 1912'ye ithafen her ...
Türkiye Antarktika'da istasyon kuracak
Türkiye hiçbir ülkenin egemenliği altında olmayan Antarktika'nın yönetiminde ...
AK Partili adaydan belediyeye testereli baskın
Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru Belde Belediye binasına motorlu ...
 
Küba Büyükelçisi’nden cami yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Küba’ya cami yapılması önerisine yanıt veren ...
Öcalan: Müzakereler için engel yok
HDP'nin açıklamasında, 17 Aralık'ta yapılan görüşmede Öcalan'ın müzakerelere ...
Ayakkabı kutularındaki paralar faiziyle iade ediliyor!
Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile eski Halkbank ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva