HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
16 Ekim 2011 Pazar - 15:27

Nuray Kaya ilk kitabı 'Bavul'u yayınladı

Gazeteci Yazar Nuray Kaya’nin ilk kitabı Bavul raflardaki yerini aldı. İzmirlilerin habercilik alanında yaptığı çalışmalar ve aldığı ödüllerle yakından tanıdığı Kaya, en büyük hayalini gerçekleştirmesinde Ege’nin ve İzmir’in etkisine değindi.

Nuray Kaya ilk kitabı  Bavul u yayınladı

İZMİR - En son Gazeteci Yazar Uğur Dündar’ın Jüri Başkanlığı’nı yaptığı İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması’nda haber dalında 2009 yılı birincilik ödülünü kazanan Kaya, ilk kitabı Bavul ile okuyucuları kendi iç dünyalarında uzun bir yolculuğa çıkarıyor. Kaya, “Bavul, hikâyelerini samimiyetle paylaşan, kalbini açan nice Egeli’nin ortak ürünüdür. Eğer bu bir başarıysa en büyük payın sahibi bana kendi aşk hikâyelerini, keşke ve pişmanlıklarını anlatanlardır” dedi. Kaya, Bavul objesinin doğduğumuz andan itibaren birikmeye başlayan, bugünlerimiz ve geleceğimize etki eden olay ve durumların simgesi olarak seçildiğini de aktardı. 
 
Hayatın içinden bir hikaye olan Bavul’un yaklaşık 2.5 yıllık bir sürecin ürünü olduğunu belirten Kaya, kitabında modern çağın ilişki anlayışıyla aşkın gizeminin iç içe geçtiğini dile getirdi. Kaya, “Bavul herkesin özel hayatına ayna tutacak bir kitap. Kendi gerçekleriyle yüzleşmek isteyen, geçmiş hesapları kapatıp artık bugününe odaklanmak için çabalayan ama bunu bir türlü başaramayan, yarım kalan sözlerin, derin keşkelerin pişmanlığını yaşayan, artık her şey için çok geç kaldım diyenlerin kalbine dokunacak bir hikâye” diye konuştu.  Kaya, okurların Bavul’u okuduktan sonra hayatlarını Bavul’dan önce ve sonra olarak ikiye ayıracağının altını çizerken “Kitaptaki karakterlerden Yaman, Elif’e ‘İçime bir ağaç gibi öyle kök salmışsın ki, gövdeni kesip atsam da kökün toprağımda’ diyor. Ben inanıyorum ki hepimizin, kökleri kalbimizin derininde olan bir aşk hikâyesi illa ki vardır. Kalbin belleği vardır ve yaşanan her şeyi depoluyor. Geçmişi geçmişte bırakmayanlar,  her aşkta hep o kökleri hatırlayanlar, tanık olduğum nice aşk hikâyesinde bunu hep gördüm. İsimler ve zamanlar değişse de her insanın benzer süreçleri yaşadığına sıkça tanık oluyorum. Bu kitap işte böyle insanların ortak hikâyelerini buluşturan bir çalışma oldu. Sayfaları çevirdikçe herkes kendine ait izler mutlaka bulacak çünkü ben  gerçekten bu hayatın içinde var olan insanların yüzlerinden geçen zamanları inceleyerek bu kurguyu oluşturdum” şeklinde konuştu.
 
Kaya, kitabının konusu hakkında da şu bilgileri verdi: ““Bavul, kalp sesimiz susmadığı sürece hayatımıza biriken, geçmişimize ve geleceğimize etki eden durum ve olayları simgeleyen bir kavram. Bir bavula kaç hayat sığdığını, biten aşklarımızı emanet edebileceğimiz bir yerin ve zamanın olup olmadığını irdeleyeceğiz. Kitabın ana karakteri Elif ile birlikte yaşadığı zamandan 29 yıl geriye doğru bir yolculuğa çıkacağız. Elif’in hayatına etki eden aşık olduğu üç adama ait keşkeler, pişmanlıklar, tutku, dostluk gibi nice duyguyla iç içe olacağız. Elif’e bu yolculuğunda eşlik edenler kendi hayatlarına dair gerçeklerle de yüzleşecek. Geçmişini hiç unutamayan, bugün hala en yoğun haliyle geçmişte yaşayan hayatların kahramanı olan okurlar için Bavul’la birlikte birçok taş yerine oturacak. Bavul’u okuyanlar için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.”
 


NURAY KAYA KİMDİR
?
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2003 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında muhabir olarak başladığı mesleğinde zaman içinde köşe yazarlığı, sorumlu yazı işleri müdürlüğü, televizyon programı sunuculuğu, basın danışmanlığı gibi görevleri yürüttü. Kaya, Sakarya Yenihaber Gazetesi’nde uzun süre sorumlu yazı işleri müdürlüğü görevini yürüttü, köşe yazılarıyla her gün Sakaryalı okurların karşısına çıktı.
Nuray Kaya, mesleki özverisi ve başarılarıyla kısa sürede birçok köşe yazarının dikkatini çekti, sütunlara konu oldu. Gazeteci Yazar Nail Güreli’nin “Anadolu’dan bir gazeteci geliyor. Nuray Kaya adını bir kenara not edin,” ifadesini kullandığı köşe yazısı bunlardan sadece bir tanesi.

Kaya, mesleki alanda katıldığı yarışmalardan da ödülle döndü. Selçuk Üniversitesi, Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin 2001 yılında düzenlediği yarışmada “En İyi Haber Fotoğrafı” dalında ikinci seçildi. ABD-Irak Savaşı’nı Iraklı bir çocuğun ağzından anlattığı köşe yazısı ise Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü Yarışması’nda 2002 yılında övgüye değer bulundu, teşekkür belgesiyle onurlandırıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Teşvik Yarışmaları’nda da ödüller alan Kaya, imza attığı haberlerle dikkatleri üzerine çekti. Kaya, haber dalında 2006 yılı Jüri Özel Ödülü’nün; 2009 yılında ise birinci seçilerek İrfan Türksever Ödülü’nün sahibi oldu.
Türkiye Edebiyatçılar Derneği ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Kaya, sarı basın kartı sahibidir.  Yaşamını İzmir’de sürdüren Kaya, mesleki çalışmalarının yanı sıra edebiyat dergilerinde kitap eleştirmenliği de yapmaktadır. Aşk Öyküleri isimli kitabın yazarları arasında yer almıştır. Bavul, Kaya’nın ilk romanıdır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEHMET YILDIZ 4 Kasım 2011 Cuma 19:26

TEK KELİMEYLE HAYIRLI OLSUN VE DEVAMI GELSİN DİYORUM.

Yorumu oyla      12      5  
nihal gülen 16 Ekim 2011 Pazar 17:56

kuzenim...başarılarının devamını dilerim....

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’in cazcıları Almanları büyüledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası’nın Almanya’ya Türk iş göçünün ...
Narlıdere AKM sezonu açtı
Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Ege Brass Grubunun muhteşem ...
Pekinel kardeşler genç yeteneklerle aynı sahnede
Türkiye'nin yetiştirdiği dünyaca ünlü piyanist kardeşler Güher ve Süher ...
 
Egenin entelektüel topluluğu
Ege Üniversitesi Münazara Topluluğu üniversitenin farklı fakültelerden ...
İşte kargının sanat hali
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark içindeki kültür ve sanat merkezlerinden ...
Balkan rüzgarına “hav(v)a”lı kapanış
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Balkanlılar ...
 
Orkestra Karşıyaka çok beğenildi
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulan Orkestra Karşıyaka, ilk konserinde ...
Alaçatı Caz Festivali 22 Ekimde başlayacak
Alaçatı Belediyesince desteklenen ''Alaçatı Jazz Rüzgarı'' isimli etkinlik 22 Ekimde başlayacak.
Dünya festivalleri yöneticileri İzmir’de buluşuyor
“Genç Festival Yöneticileri İzmir 2011 Çalıştayı” 24 – 31 Ekim tarihleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva