HABERLER>GÜNCEL
29 Aralık 2017 Cuma - 10:51

Nöbet kulübesinde taciz dehşeti!

Erzincan’da, geçen yıl askeri lojmanlarda vatani görevini yaparken, nöbet kulübesinde komutan çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla yargılanıp, beraat eden C.D. (27) hakkında verilen bu karar, istinafta bozuldu. Kararı yanlış bulan mahkeme C.D.'ye cezayı kesti.

Nöbet kulübesinde taciz dehşeti!

Olay, 18 Mayıs 2016 tarihinde, Erzincan’daki askeri lojmanlarda meydana geldi. Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra kısa dönem askerlik yapan C.D., iddiaya göre, 13.00-15.00 saatleri arasında nöbet tutarken, kulübeye çağırdığı 7 yaşındaki Z.A. adlı kız çocuğunu istismar etti. Lojman bahçesinde, Z.A.’nın üzüntülü halde oturduğunu gören komşulardan S.Ç., yanına geldiği küçük kıza ne olduğunu sordu. Burada konuşmak istemeyen Z.A., daha sonra ödevini almak için gittiği S.Ç.’nin evinde arkadaşı İ.Ç.’ye olayı anlattı.

İ.Ç. ise annesi S.Ç.’ye olaydan bahsetti. Komşu S.Ç.’nin, Z.A.’nın ailesine istismar olayını anlatması üzerine gözaltına alınan C.D., tutuklanarak, cezaevine konuldu. Yaklaşık 2 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen C.D. hakkında Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen C.D., yanına gelen Z.A.’nın kendisine nöbetle ilgili sorular sorduğunu ileri sürdü. Z.A.’nın niçin silahla nöbet tuttuğunu sorduğunu iddia eden C.D., şöyle dedi:

"Nöbet yerine gelen komutanıma hukuki bir konuda yardımcı oldum. Komutanım ayrıldıktan sonra iç hat telefonu ile tekrar aradı. Telefonu kapattıktan sonra dışarı çıktım. Çocuklar, dışarıda oynuyordu. Z. yanıma geldi ve nöbetle ilgili bir şeyler sordu. Kendisine anlayacağı bir dilden cevap verdim. Nöbet defterine bakmak içeri girdi. Kapı, hep açıktı ve ben telefonla konuşuyordum. Arkadaşı E. geldi ve birlikte gittiler. Böyle bir olay gerçekleşmedi." 

İSTİNAF MAHKEMESİ, BERAAT KARARINI BOZDU
Sosyal inceleme uzmanı ve avukat eşliğinde ifadesi alınan Z.A. ise arkadaşı İ.Ç.’yi beklediği sırada C.D.’nin kendisini içeri çağırdığını anlattı. Kulübenin kapısının önünde, bir süre C.D. ile konuştuktan sonra oradan uzaklaştığını belirten Z.A., "Olaydan sonra kaldırımda oturdum ve 'Asker ağabey, bunu bana niçin yaptı?' diye düşündüm" diye konuştu.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 6 Eylül 2016 tarihinde görülen karar duruşmasında, C.D., ’çocuğun cinsel istismarı’ suçundan beraat etti. Mahkeme heyeti, Z.A.’nın arkadaşı E.’nin olayı görmemesini, Z.A.’nın yüzünde ’ben’ olduğunu söylemesine rağmen sanığın bensiz çıkmasını ve nöbet kulübesinin kapısının açık olmasını beraat gerekçeleri olarak gösterdi.

Ailenin ve avukatların karara itiraz etmesi üzerine dosya, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’nde yeniden görüldü. 3’üncü Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. İstinaf, üzerine atılı suçu işlediğine kanaat getirdiği C.D.’ye 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. İstinaf Mahkemesi, gerekçeli kararında, mağdurun aşamalarda değişmeyen ve birbirini destekler beyanlarını, mağdur ve ailesi ile sanığın olay öncesi birbirlerini tanımamalarını ve iftira atmayı gerektirir bir nedenin olmadığını vurguladı. Sanığın, mağdurun iki kez nöbet kulübesine geldiğini kabul ettiğine dikkat çekilen kararda, şöyle denildi:

"Yetişkin kişilerin dahi kamuflajlı bir kişiyi teşhiste zorlanmaları muhtemelken, mağdurun sanığın soruşturma aşamasında kesin ve tereddütsüz bir şekilde kamuflajlı askerlerin içerisinde teşhis edip, ilk ifadesinde fiziksel özellikleriyle ilgili detaylı bilgiler vermesi, sadece ben kısmında yanıldığı, mağdurun yaşı itibariyle tek bir hususta yanılmasının normal olduğu, nöbet kulübesinin yüksekliği, camının filmle kaplı olması ve kapının önünde kum torbalarının bulunması nedeniyle dışarıdan içerinin görülmesinin mümkün olmaması, kapının yarı açık olması ve eylemin toplam süresi karşısında ilk derece mahkemenin gerekçelerine itibar edilmemiştir."

Ceza, Yargıtay tarafından onanırsa hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan C.D., cezaevine yeniden girecek. (DHA)

 
Rektör Budak'tan Bakan Özlü'ye 'Teknopark' ziyareti
 
Erdoğan, 2018 Bütçe Kanunu'nu onayladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da ‘engelsiz sinema’ keyfi
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görmeyenler ...
Zeytinyağı ithalatında son perde: 'Devletin lideri telaffuz ettiyse…'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tunus’tan zeytinyağı ithalatına ilişkin yaptığı ...
İzmir'de mahkemeden emsal karar... Sürücü alkollü olsa dahi...
Bornova'da 2015 yılında, alkollü olarak tek taraflı kaza yapıp yaşamını ...
 
Çeşme'de kabus dolu gece... Patlamalar oldu, marinada yatlar yandı!
Çeşme ilçesinde, art arda duyulan iki patlama sesi ilçede endişe yarattı. ...
İzmir'de yılbaşı öncesinde 'ölüm fabrikası'na baskın!
İzmir'in Torbalı ilçesinde düzenlenen operasyonda, sahte içki imal edildiği ...
İran'dan Türkiye'ye seyahat uyarısı
İran'ın Ankara Büyükelçiciği, yeni yıl arifesinde Türkiye'deki güvenlik ...
 
ABD ile vize krizi çözüldü!
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği vize krizinin tamamen çözüldüğünü duyurdu. ...
Tahliyeler başladı: İkinci isim kaleci oldu
Güncellenen 'ByLock' listesinden adı çıkartılan Saadet Partisi İstanbul ...
FETÖ'nün Bylock tuzağından ilk tahliye kararı!
FETÖ'nün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı iddiasıyla, "Silahlı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva