HABERLER>GÜNCEL
9 Eylül 2024 Pazartesi - 14:32

Narin'in kahreden ön otopsi raporu!

Narin Güran cinayetinde önemli bir gelişme daha yaşandı. Gözaltına alınan 24'üncü kişiden kan donduran itiraf geldi. Olay günü muhtarı bir sorun için aradığını belirten şüpheli, "Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" dedi. Para karşılığında bunu yaptığını iddia eden şüphelinin, amcayla birlikte jandarmanın yaptığı arama çalışmasında da yer aldığı belirlendi. Narin'in yapılan otopsisinin ön raporu da ortaya çıktı. Ön otopsi raporunda, ceset üzerinde kesici ve delici alet izine rastlanmadığı ve Narin'in sol bacak diz kapağında itibaren kopma olduğu belirtildi.

Narin in kahreden ön otopsi raporu!

Tüm Türkiye'nin günlerdir umutla haber beklediği Narin'den 19 gün sonra acı haber gelmişti. Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Narin’in cesedinin bulunmasından sonra gözaltına alınan şüphelilerin birinden itiraf geldi.

"BANA SELEKTÖR YAPINCA DURDUM"
Sürdürülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 24'üncü kişinin Narin’in köyünden biri olduğu öğrenildi. İtirafda bulunan şüpheli olay günü, bir sorun için amcayı telefonla arayarak görüşmek istediğini söyledi. Amca da kendisine iddiaya göre "İşim var. Sonra bakarız" dedi. İfadesini ayrıntılı veren şüpheli, köyden aracıyla çıkarken amcayla aracıyla karşılaştığını belirterek “Bana selektör yaptı. Ben de durdum” dedi.


"PARA TEKLİF EDİNCE KABUL ETTİM"
Duran aracından inerek amcayla konuşmaya başladığını anlatan şüpheli, ifadesinde şöyle devam etti: "Amca bana 'Bir şey atacağız' deyip yardım istedi. Ben de baktım; battaniyeye sarılı bir insan gördüm. Ben yapmam dedim. Bana para teklif edince kabul ettim. Benim arabamda çuval vardı. Çuvalın içine koyup. Dereye götürüp attık."

ARAMALARA KATILMIŞLAR
Şüpheli, Narin’in cesedini sakladıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi hayata devam ettiklerine belirterek, “Sonra aramalarda yer aldım. Amca da aramalarda vardı” dedi. Bu ifadelerin ardından amcanın bir kez daha ifadesinin alınacağı belirtildi.


ÖN OTOPSİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI
Toprağa verilen Narin’in ön otopsi raporu da ortaya çıktı. Ortaya çıkan rapora göre, Narin’in bedeninden 91 numune alındığı, çuvalda sol bacağının diz kısmından kopuk olduğu, kemik parçalarının da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildiği öğrenildi.

ÖN OTOPSİDEKİ KAHREDEN DETAYLAR
Ortaya çıkan otopsi detaylarına göre, Narin’in bedeni Adli Tıp Kurumu’na saat 10.50’de getirildi ve bu saatten sonra otopsiye başlandığı belirtiliyor. Raporda, “Cenaze bütünlüğü bozulmadan önce ve cesedin içerisinde bulunduğu çuvaldan çıkarılmadan skopi işlemlerine tabi tutulduğu, radyoloji uzmanı ve adli tıp uzmanları eşliğinde gerekli incelemelerin yapıldığı, sonrasında moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu, sürüntü örneklerinin detaylıca cesedin her noktasından olacak şekilde alındığı, ceset üzerinden alınan örneklerden istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde örneklerin alındığı, toplamda 91 adet örnek alındıktan sonra cesedin tekrar skopi işlemine tabi tutulduğu, skopi işlemi ardından klasik otopsi yapılmak üzere ceset otopsi salonuna alındığı” ifadeleri yer aldı.

BACAĞINDA KOPMA VAR
Ön otopsi raporunda, “Adli Tıp uzmanlarınca cesedin açıldığı, sol bacak diz kapağından itibaren kopma olduğu, cesedin bulunduğu bir çuval içerisinde cesede ait olduğu değerlendirilen muhtemel kaval kemiği olduğu, kemiğin muhafaza altına alınarak diğer kemik parçalarının da alınarak beraber İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilerek bacaktaki kopmanın sebebinin ancak burada yapılacak inceleme ile çözümlenebileceği” belirtildi.

Narin’in bacağındaki kopmanın ölmeden önce mi yoksa öldükten sonra mı meydana geldiği İstanbul’da yapılacak incelemede ortaya çıkacak.


KESİCİ VE DELİCİ İZ YOK
Narin’in nasıl ve neyle öldürüldüğü konusunda yapılan incelemede, “Adli Tıp uzmanlarının ilk izlenimlerinde cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut bir beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı, yapılan otopsi işleminde bu aşamada gözle görünür bir kesici - delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği, cesetteki çürüme sebebiyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda da bulunulamayacağı, kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılacak moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar, İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemeler ile belirlenebileceği Adli Tıp Heyetince belirtilmiştir” denildi. (Habertürk)

 
AK Partili Çelebi'den 'teğmen' açıklaması: Ben de Atatürk'ün askeriyim ama...
 
Bakan Tunç'tan Narin Güran açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gülüşü yarım kaldı... Türkiye Narin'e ağlıyor
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının ...
Irak’ın kuzeyinde 5 terörist etkisiz hale getirildi
Irak’ın kuzeyindeki Gara’da 4, Hakurk'ta ise 1 olmak üzere toplam 5 PKK’lı ...
Kahvaltı masasında cinayet: Kayınpederini öldürdü
Ankara'da psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Yasin Ertürk, kendisini ...
 
28 Şubat davası sanıkları hakkında yeni karar
28 Şubat davasında yargılanan 16 sanık hakkında yeni bir karar verildi. ...
Üç kişiyi öldürmüştü: 981 günlük firar!
Kayseri’de miras nedeniyle çıkan kavgada iki kuzeni ile dayısını öldüren ...
Narin, katledildiği köyde defnedildi
Kaybolduktan 19 gün sonra dere kenarında çuval içinde ölü olarak bulunan ...
 
Savaş gemileri İzmir'de kapılarını açtı!
İzmir'in kurtuluşunun 102. yıl dönümü kapsamında TCG Sancaktar ve TCG ...
Deniz altında 9 Eylül kutlaması!
Deniz altında 9 Eylül kutlaması!
Narin Güran cinayetinde ilk itiraf!
Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva