HABERLER>EGE
19 Nisan 2016 Salı - 17:10

Mesir Fuarı 23’üncü kez kapılarını açtı

Manisa'da 476’ncı Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında bu yıl 23’üncü kez kurulan Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Mesir Fuarı 23’üncü kez kapılarını açtı

Yoğun katılımla gerçekleştirilen fuarın açılış töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’nın adını tüm dünyaya duyuracak olan fuara, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında gerçekleştirilen 23’üncü Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 23’üncü Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın açılışı öncesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri de konser verdi.

23 yıllık geleneksel buluşma

Açılış töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde yer alan Manisa’mızın 5 asırlık Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin açılışını yaptık. Gediz’in sularıyla beslenen bereketli tarım arazilerine sahip Manisa’mız, gelişen sanayisiyle de gerek ülkemizde, gerek dünya ekonomisinde adeta bir yıldız gibi parlamaktadır. Dünyada yatırım yapılabilecek en güzide il olan Manisa’mız için bu fuar, çok büyük önem arz etmektedir. 23 yıldır kesintisiz bir şekilde otomotivden mobilyaya ve dekorasyona, finans sektöründen turizme kadar geniş bir yelpazede sanayici ve işadamını Manisa’mızda buluşturan bu güzide organizasyona Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Her şey Manisa’yı daha ileriye taşımak için

Büyükşehir olan Manisa’da, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik faaliyetlerin canlanması noktasında önemli projelere ve hizmetlere imza attığını ifade eden Başkan Ergün, “Şehrimizin otopark ve trafik sorununu en aza indirmek, dışarıdan ilimize gelen misafirlerimize temiz, yeşil ve yaşanılabilir bir şehre geldiklerini hissettirmek ve sosyal aktiviteleriyle yaşayan bir şehirde bulunmalarını sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz. OSB ile Manisa merkez hattında hizmet vermesini planladığımız trambüs projemizi de hayata geçirmek için yoğun bir mesai içindeyiz. Her şey Manisa’mızı adım daha ileriye taşımak için” dedi.

Şehitlerimizi minnetle anıyorum

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına da değinen Başkan Ergün, “Elbette festivalimizin coşkusunu gözü dönmüş ve bölücü terör odakları nedeniyle tam anlamıyla yaşayamıyoruz. Bu vesileyle hain terör saldırılarında hayatlarını kaybeden polislerimizi, askerlerimizi ve vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. İnşallah kısa zamanda ülkemiz, terör belasından kurtulacaktır “diye konuştu.

Her türkü katkıyı sunmaya devam edeceğiz

Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak geçmişte olduğu gibi, Manisa’mızın adını tüm dünyaya duyuracak bu önemli fuara bundan sonra da her türlü destek ve katkıyı sunacağımızı belirtmek isterim. Bu duygularla bu güzide fuarın hayırlı olmasını diliyor, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen, katkısı bulunan herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum “dedi.

Hep birlikte kurdeleyi kestiler

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, “Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarımız inşallah insanlarımıza umduğunu verir ve fuarcılık yolunda bize bir katkı sağlar. Bu vesile ile bu yıl ki mesir şenliğimizin ve fuarımızın vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve başarı getirmesini diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından 23’üncü Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Fuarda stant açan firmaları tek tek ziyaret eden protokol üyeleri, tanıtımı yapılan ürün ve hizmetler hakkında bilgiler aldı.

Büyükşehir standına büyük ilgi

Bu yıl 23’üncü kez düzenlenen fuarda Manisa Büyükşehir Belediyesi de stant açtı. Protokol üyelerini Büyükşehir Belediyesi’nin standında ağırlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, protokol üyelerine stantta yer alan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Standı ziyaret eden protokol üyelerine, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme kurslarının öğrencileri tarafından telkâri sanatıyla üretilen ay yıldızlı rozetler hediye edildi.

 
Kılıçdaroğlu: Hapse girmeye hazır olmalıyız
 
Bir dönem resmen sona erdi: Ve Başçı görevi devretti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünürlerin miras kavgası: 7 yaralı
Manisa’da dünürler arasında miras paylaşımından çıktığı öne sürülen demir ...
Birlikte yaşadığı kadını öldürdü!
Denizli’nin Sarayköy İlçesi'nde 27 yaşındaki Sinan Ö., birlikte yaşadığı ...
Özel halk otobüslerinden 65 yaş üstü kartı tepkisi
Manisa’da çalışan bir grup özel halk otobüsünün şoförü, toplu ulaşımda ...
 
Kuşadası’nda kardeşlik zirvesi
Aydın’ın Kuşadası İlçesi'nde ikili ilişkiler ve turizmin geliştirilmesi ...
Küçük kızı kaçırmak isteyen adama meydan dayağı!
Manisa’da dondurma alma vaadiyle 12 yaşındaki bir kız çocuğunu kandırmaya ...
Aydın Emniyeti’nde atama rüzgarı!
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nde bazı Şube Müdürü, Emniyet Amiri, Başpolis ...
 
Ege’deki yaşamını yitiren çocuklar anısına renkli kayıklar…
Aydın’ın Didim İlçesi'nde uygulanan 'Suya düşen düşler' projesi kapsamında ...
AVM otoparkında cinayet!
Aydın’ın Didim İlçesi'nde bir alışveriş merkezinin otoparkında çıkan kavgada, ...
Paraşüt pilotları gelirlerini şehit ailelerine bağışlayacak
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yamaç paraşütü pilotları 23- 24 Nisan tarihlerinde ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva